- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Aktív témák
-
Il Padrone
senior tag
Nem ertettem felre, nem irtam, hogy a ventid berreg :DDD
Csak az axiomakat tisztaztam, hogy ne beszeljunk el egymas mellett.
A speaker sipol, magas frekvencian, a berreges alacsony frekvencia, kattogni a vinyo szokott.
Ha a speakerbol berreges jon, akkor nagy a gaz, vagy nincs jol radugva.
Nem mondtam, hogy annyira ganek, hogy megallitsak a ventit, csak azt irtad, hogy meg bebootolt, es utan fagyott ki. Amit leirtam (alaplapi cpu venti kimenet karosodas) az ulhet meg, mint lehetseges alaplap elhalalozas.
De szerintem a kondik mentek tonkre. Eloszor azokat nezd meg, utana azokat amiket fennt leirtam.
[Szerkesztve] -
Il Padrone
senior tag
Kezdjuk el kulonvalasztani a berregest a speaker adta hangoktol.
A sipolasok speaker=alaplapi hangszorobol jonnek, es a frekvenciajuk, ismetlodesuk utal a hiba okara. Ha csak alaplap + CPU kombinaciora uazt a sipolast hallod, mint memoria, vagy VGA betetele utan, akkor az alapalap vagy a CPU a rossz.
A berreges az mas teszta, az johet a CPU ventitol, vinyotol, taptol.
De, ha csereltel tapot, es lehuzod a vinyot, akkot azoktol elindulhatna.
Mas kerdes, hogy ugy tudom, hogy a CPU venti az alaplapra csatlakozik, es ha a ventit valami mukodes kozben megallitotta (kabel vagy vmi mas) akkor az szepen nagy aramot vett fel az alaplaptol, es az a resze, vagy egesz alaplap tonkrement.
[Szerkesztve] -
Il Padrone
senior tag
2. azt nem mondtad, hogy onnan jon a hang :D
szedjel ki mondent az alaplapodrol. Csak CPU maradjon bennt, meg a hangszoro. Rakd be egyenket a memoriakat. Majd a VGA-t.
Ha mindvegig uaz a sipolas hallatszik, akkor valoszinu az alaplad adta meg magat, ha puposak a kondik, akkor biztos.
Ha mas sipolast hallasz, akkor a problema leszukitheto a memoriara, vagy VGA-ra stb.
[Szerkesztve] -
-
Il Padrone
senior tag
3. Latni fogod, hogy egy kicsit megemelkedett a teteje, tapintsd is meg.ű
Latszik. Elotte nem csinalt olyat, hogy nehezen kapcsolt be a geped (5. 6. ra)
4. Csinalhatsz egy c-mos resetet is, de ha nagyon trefas kedvu, unatkozo lakotarsaid vannak, akkor a reset bemenettel (CPU- reset) is csinalhattak valamit, es akkor resetben marad a CPU. -
Il Padrone
senior tag
Ha azt szeretned, hogy a problemad gyorsan megoldodjon, akkor:
1. Beszelo nevet adj a topic cimenek.
2. Pontosan ird le a gep parametereit.
3. Pontosan ird le a hiba korulmenyeit
4. Pontosan ird le mivel probalkozal, mi volt a gep reakcioja. Ne altalanossagban, konkretan.
ui: nem ertettem semmit abbol, amit leirtal :O -
b.bone
senior tag
ha már széteszdted a gépet, nem tudtad behatárolni honnan jön hang? mármint hogy melyik ventilátor kattog. nem lehet hogy valahol bele lóg egy drót valamelyik ventibe vagy ilyesmi?
ui.: a topic cím nagyon frappáns...
szerk: ezt a nem reagál, de mégis dolgot nem értem.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Tesla topik
- Hobby elektronika
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hálózatokról alaposan
- Battlefield 6
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest