- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Ismét figyelmetlen voltál, természetesen ha emeled a VCore-t müködik a C&Q, csak miután az ''emeléssel'' egyben fixáltad az adott feszültség értéket, igy az ott is marad, hiába állitja vissza a szorzót, a proci ettől még 60W felett dissipál, igy pedig semmi értelme hogy müködjön.
-
Sir Riccio
addikt
A CBBHD stepping nem garancia semmire, én azt irtam korábban hogy 10-ből 9 jól tunningolható, de mint minden ez is szerencse kérdése, már mint hogy kié a maradék egy. De amikor a rendszert összerakod akkor ugy is kiderül minden, azon pedig felesleges előre aggódni hogy hol fognak menni a memóriák, mikor még azt sem tudod mit tud a proci. Természetesen,- bár ezt korábban lehet hogy nem irtam,- a procit alap feszültségen érdemes tesztelni, mivel a C&Q nak akkor van igazán értelme ha nem csak a szorzót állitja hanem a proci feszülségét is, ha viszont fisz /emelt / Vcore-t állitasz be az egész elmélet felborult, mivel hiába állitja vissza a szorzót, a proci attól méb a fixen beállitott feszültségen marad, /pl:1,5/ igy a teljesitmény is marad a 67W 20-25 W helyett.
-
Sir Riccio
addikt
Mint már fentebb leirtam a C&Q akkor müködik ha a szorzó gyári beállitáson van, /auto defaut stb/ lényege hogy a processor terhelés függvényében állitja a szorzót, a 3000+ -nál alapon 5x200 Vcore=1,1 V terhelve /csúcson/ 9x200 1,4 V a giga-byte lapok engedik az fsb tunningot, viszont ez esetben a a Vcore stabilan 1,4 V
-
Sir Riccio
addikt
Tapasztalataim szerint mindkét procinak ugyanott van a vége, szerencse kérdése, hogy az ''ugyanott'' hol van. A mag ugyanaz mindkettőben, csupán a szorzót az egyikben 9-en mig a másikon 10-en fixálják gyárilag. A másik felvetésed,- negativ tunning,- megvalósitható gond nélkül beállithatod a szorzót 10 helyett kilencre fixen, csak ezesetben a C&Q nem müködik, és akkor mi értelme van 10 E Ft-al többért procit venni?
-
Sir Riccio
addikt
Sorry de nem voltam gép közelben és ezért nem válaszoltam a kérdésedre, de mint látom magadtól is rá jöttél, a procid nagy valószinüleg annyit fog tudni mint ha 3000+ -t vettél volna, annyi külömbséggel hogy magasabb szórzó és alacsonyabb FSB mellett. /azonos steppingü mag./
-
Sir Riccio
addikt
Én a HRP-nél vettem, de jelenleg nincs náluk, az utolsó infó szerint márc. 17-18-ára érkezik. Egyébbként ha elfogadsz tanácsot a 3000+-al ugyanott lehetsz mint a 3200-al, az árkülömbséget tedd hozzá a memóriához. /Keresd a CBBHD steppinget, általában 10-ből 9 megy 2400MHz felett alap feszen./
-
Sir Riccio
addikt
válasz
killerjohn #30 üzenetére
Természetesen igazad van, de ha figyelmesen elolvasod amit irtam én azt a Zoli71 által felvázolt konfigra reagáltam, tudom hogy lehet venni 1,4 millióért VGA kártyát, párszáz ezerért HDD-ket, és ha már ''liba'' legyen kövér, ne gondolkodjunk egy ''vacak'' 3000+ -os prociban inkább min. FX57!!!!
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Ha bele gondolsz hogy a legtöbb 3000+ -os A64 s939-es proci /valós órajel 1800MHz/ megy 2400MHz-en vagy a felett, /3500+/ az ára pedig 35E Ft brutto, én alig hiszem hogy bármely 478-as Intel versenyképes lenne vele ( ár/érték ) de ugygondolom a 775-nek is ''strapás'' lenne, az árról nem is beszélve. Ha elhelyezed egy jó NF3-as vagy NF-4-es lapba szerintem szerintem mindenképp jobb választás, a jövőröl nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest