- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli71
tag
válasz
killerjohn #70 üzenetére
Akkor a 600-as A-DATA nincs is kihasználva.
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #66 üzenetére
Egyébként lejjebb adtam a tuningőrületet. Tökéletesen megfelel egy 2,4-2,5 GHz-en működő konfig ennek megfelelő RAM sebességgel is. Azt hiszem nem lesz itt gond. Ha jól meggondolom, akkor igazából a szűk keresztmetszet egy konfigban a HDD.
-
Zoli71
tag
Sziasztok!
Vettem egy WD RAPTOR-t. Nos. Beindultam a sebességére. Most itt fekszik mellettem bontatlanul és vakarom a fejem, hogy kibontsam-e vagy nem? Hogy miért? Mert olvastam egy tesztet (fLeSs írta), amiben igaz gyors a vinyó, de egyben hangos is.
Egyenlőre tanácstalan vagyok. Nem bontom ki, mert bontatlanul eladni könnyebb... -
Zoli71
tag
Mondja meg valaki mi a jobb:
Rendszervinyónak betenni egy Western Digital WD Raptor (WD360GD)
/ 36,7GB / 10000 rpm vinyót, vagy inkább RAID0 -ban pl. 2 db 80 gigás SATA vinyó? -
Sir Riccio
addikt
Ismét figyelmetlen voltál, természetesen ha emeled a VCore-t müködik a C&Q, csak miután az ''emeléssel'' egyben fixáltad az adott feszültség értéket, igy az ott is marad, hiába állitja vissza a szorzót, a proci ettől még 60W felett dissipál, igy pedig semmi értelme hogy müködjön.
-
Zoli71
tag
Szia!
Utánanézek a dolognak. Nem tartom elképzelhetetlennek, mivel vannak olyan progik, amelyekkel futás közben (nem biosból, reboot nélkül) lehet tuningolni. El tudom képzelni ezek után, hogy valamelyik a ''C&Q''-t mahinálja. Persze lehet, hogy pont a teljesítményt figyeli és kis terhelés mellett visszaállítja a gyári értékeket és így hagyja szóhoz jutni a ''C&Q'' -t. -
kovsol
titán
nekem pl nincs flopy meghajtom minden cd és dvd-rw vel szállítok
amugy ha + feszt adsz neki attól még megy a c&q sőt az egyik topicban olvastam olyat hogy külön progi is van ami müködteti a c&q -t ha szorzót állítod kérdezd meg valamelyik Atlon64 tuningos topicban szerintem mi a neve -
behappy
aktív tag
elmult kb 3-4 hétben ezek voltak a legütősebbek amiket összeraktam:
ezt magamnak:
Asus A8V Deluxe
3000+ S939
2x256/400 DDR
160SATA
2x 160PATA HDD
Radeon9600
a másikat egy barátomnak:
Abit A8N 3rd eye vagy mi
3200+ S939
4x512/400 DDR (2GB)
Sea 36GB SCSI rendszer
2x160 PATA
160SATA
120PATA
120SATA
6600GT AGP
Az első is nagyon komolyan teljesitett, szinte soha nem látott windows gyorsaság volt....stb
Viszont a második az valami nagyon komoly! Iszonyatosan megy a rendszer, egyszerre rengeteg dolgot is simán elvégez a gép belassulás nélkül. Utobbit, vagy annak alapjait nagyon tudom ajánlani! és mégegy: tuning egyáltalán nem volt fontos nekünk, ezért ramokbol nem vettünk 400asnál nagyobbat, viszont márkásak lettek. Teljesitményt látva meg sem fordult a fejünkben a tuning.
Nemrégen ami még komolynak igérkezett:
Asus P5AD2 premium
LGA775 3ghz
2x512/533 DDR2
X300 PCI-e VGA
SATA 300 GB hdd
finoman szolva is egy rakás....volt a fenti kettőhöz képest, árban csak a lap és a DDR2 miatt drágább picit.
nekem ezek a tapasztalataim, ezeket nyomkodtam mostanság, nekem a második jött be a legjobban. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Ez egy kicsit más téma, de az épülő konfigommal van kapcsolatban: Szerintetek kell floppy, vagy nem? Én úgy gondoltam, hogy nem kell. Legalábbis nem szeretnék ilyen őskövületet beépíteni. -
Zoli71
tag
Úgy látom, hogy itt gyakorlatilag szinte minden a procin múlik. Azért annyit előre borítékolok: ha nagyon gyengusz lesz a proci (tuning szempontból), akkor lecserélem. Nyilván bukok rajta valamennyit, de egy próbát talán még elbírok
[Szerkesztve] -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #51 üzenetére
Na most kezdek tisztán látni: Szóval ahhoz, hogy maradjon a ''C&Q'' nem szabad a proci szorzó gyári értékét állítani (csökkenteni) és a feszültségét sem.
Akkor marad kizárólag az FSB állítás. Azt nem tudom, hogy ez mennyit tesz lehetővé. 260-270MHz? (Úgy általában tippelek). Természetesen kiderül majd a végén a dolog. -
Sir Riccio
addikt
A CBBHD stepping nem garancia semmire, én azt irtam korábban hogy 10-ből 9 jól tunningolható, de mint minden ez is szerencse kérdése, már mint hogy kié a maradék egy. De amikor a rendszert összerakod akkor ugy is kiderül minden, azon pedig felesleges előre aggódni hogy hol fognak menni a memóriák, mikor még azt sem tudod mit tud a proci. Természetesen,- bár ezt korábban lehet hogy nem irtam,- a procit alap feszültségen érdemes tesztelni, mivel a C&Q nak akkor van igazán értelme ha nem csak a szorzót állitja hanem a proci feszülségét is, ha viszont fisz /emelt / Vcore-t állitasz be az egész elmélet felborult, mivel hiába állitja vissza a szorzót, a proci attól méb a fixen beállitott feszültségen marad, /pl:1,5/ igy a teljesitmény is marad a 67W 20-25 W helyett.
-
kovsol
titán
válasz
Sir Riccio #48 üzenetére
''Hát akkor lehet, hogy szívtam egy kicsit ezzel a 3200+ -os procival, mert szerintem a 9x-es szorzóval jobban lehet fickándozni, mint a 10x-val.''
mivel erre válaszoltam és azért mondtam neki hogy emiatt ne aggodjon az az értelme okoska meg a szorzó le FSB fel = ram gyorsabb -
kovsol
titán
szorzót 9 re vissza tudod rakni 0,5 ös léptekbe lehet lefele
ramot nézz a Bővebben: link oldalon láttam élég olcson kingmax 500Mhz ramot ott -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #45 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy szívtam egy kicsit ezzel a 3200+ -os procival, mert szerintem a 9x-es szorzóval jobban lehet fickándozni, mint a 10x-val. Na mindegy. Most már ez van. Szerencsére CBBHD steppinges. Ez egy kicsit megnyugtat.
Talán valami következőt kéne beállítani:
10x260=2600MHz, RAM-ok: 2x260=520MHz (RAM-ban ez egy kicsit gyenge, prociban meg tök jó)
A C&Q-hoz ragaszkodom.
Ha jól kifogtam a procit, akkor talán belefér még a következő:
10x270=2700MHz, RAM-ok: 2x270=540MHz
Hm... Pedig én eredetileg 580MHz közrül akartam a RAM-okat járatni. -
Sir Riccio
addikt
Mint már fentebb leirtam a C&Q akkor müködik ha a szorzó gyári beállitáson van, /auto defaut stb/ lényege hogy a processor terhelés függvényében állitja a szorzót, a 3000+ -nál alapon 5x200 Vcore=1,1 V terhelve /csúcson/ 9x200 1,4 V a giga-byte lapok engedik az fsb tunningot, viszont ez esetben a a Vcore stabilan 1,4 V
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #43 üzenetére
A ''C and Q'' nem működik olyan esetekben (egyik procinál sem), ha a szorzó eltér a gyáritól? MIvel a szorzókat csak lefelé lehet állítani, ezért gyakorlatilag a ''C and Q'' egyik esetben sem működik, ha lejjebb veszem?
-
Sir Riccio
addikt
Tapasztalataim szerint mindkét procinak ugyanott van a vége, szerencse kérdése, hogy az ''ugyanott'' hol van. A mag ugyanaz mindkettőben, csupán a szorzót az egyikben 9-en mig a másikon 10-en fixálják gyárilag. A másik felvetésed,- negativ tunning,- megvalósitható gond nélkül beállithatod a szorzót 10 helyett kilencre fixen, csak ezesetben a C&Q nem müködik, és akkor mi értelme van 10 E Ft-al többért procit venni?
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #41 üzenetére
Azér szerintem nagyobb a garancia arra, hogy egy 3200+ -os proci jobban tuningolható, mint egy 3000+ -os, nem? Jól tudom, hogy a 3200+ -os proci szorzója visszavehető, mintha 3000+ -os volna? Ezt csak azért gondoltam, hogy így a RAM-okban közel 600MHz-et kéne belőni.
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Sorry de nem voltam gép közelben és ezért nem válaszoltam a kérdésedre, de mint látom magadtól is rá jöttél, a procid nagy valószinüleg annyit fog tudni mint ha 3000+ -t vettél volna, annyi külömbséggel hogy magasabb szórzó és alacsonyabb FSB mellett. /azonos steppingü mag./
-
Zoli71
tag
Sziasztok!
Az alaplapom (ASUS A8N SLI Deluxe) kibővült a következő darabokkal:
ASUS Extreme N6600GT PCIE SLI 128MB
A64 3200+-os proci CBBHD-s (egy darab volt az üzletben
a többi apróság nem érdekes
még a RAM-okra várok.... -
Zoli71
tag
válasz
killerjohn #38 üzenetére
Ha 480MHz-en mennek a ramjaid, akkor minek neked 600MHz-es RAM?
-
killerjohn
addikt
válasz
Sir Riccio #32 üzenetére
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #36 üzenetére
Szia!
Pont ezen filóztam egy ideje! A tanácsot megfogadom. Már csak az a kérdés, hogy mi az a CBBHD? Ez a procin van rajta? Hol érdemes ilyet vennem? Kinyitják nekem? Rá van írva? -
Sir Riccio
addikt
Én a HRP-nél vettem, de jelenleg nincs náluk, az utolsó infó szerint márc. 17-18-ára érkezik. Egyébbként ha elfogadsz tanácsot a 3000+-al ugyanott lehetsz mint a 3200-al, az árkülömbséget tedd hozzá a memóriához. /Keresd a CBBHD steppinget, általában 10-ből 9 megy 2400MHz felett alap feszen./
-
g4dg3t
senior tag
Nezz be Lali topicjaba:
Bővebben: link
Bővebben: link -
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #32 üzenetére
Szia Sir Riccio!
A kérdésem az lenne, hogy hol vetted az A-Data RAM-okat? Vagy hol érdemes venni, akár még szombaton is megvenném. -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS A8N SLI Delux-ot. -
Sir Riccio
addikt
válasz
killerjohn #30 üzenetére
Természetesen igazad van, de ha figyelmesen elolvasod amit irtam én azt a Zoli71 által felvázolt konfigra reagáltam, tudom hogy lehet venni 1,4 millióért VGA kártyát, párszáz ezerért HDD-ket, és ha már ''liba'' legyen kövér, ne gondolkodjunk egy ''vacak'' 3000+ -os prociban inkább min. FX57!!!!
-
Zoli71
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy A64-es alapokra helyezem át magamat valamilyen nforce4-es alaplappal. Szóval a hírtelen megvásárolt ABIT IC7-er árúba bocsátottam - meghírdettem a hardware piacon is.
Olyan alaplap kéne, ami SATA II-is tud. Gondolva a hamarosan SATA II vinyó dömpingre. 3200+-ra gondoltam egy kis húzással. Ennek megfelelően valamilyen izmosabb RAM-al: Kingmax Hardcore 512/500MHz 2 darab. -
killerjohn
addikt
válasz
Sir Riccio #21 üzenetére
nyugi. ki lehet hozni 300 fölött... az én konfigom egy picit több volt
-
killerjohn
addikt
hopp. egy link :
Az A64 gyorsabban fordít VS alatt, mint a P4 -
killerjohn
addikt
A fordítók ritkán használnak SSE3-at, ezért szerintem a dupla csatornás A64 S939 tökéletesen megfelel. Ebben az esetben sem hiszem, hogy a P4 megérné az árkülönbséget.
-
Alchemist
addikt
Maximum a HT alkalmazása jöhet szóba a fordítás gyorsításához, a SIMD technikák elősorban nagyobb aritmetikai adatcsomagok feldolgozásánál (tipikusan multimédia) segítenek. Ergo, a forráskód fordításnál nincs nagy jelentőségük. De ha lenne is (a gyakorlatban inkább MMX, mint SSE), ezekkel manapság az AMD is jól el van látva. Szóval, lehetőségként marad a HT kihasználása, mert egyébként az AMD a nyerő.
-
Zoli71
tag
Az SATAII mit tud SCSI-hez képest?
[Szerkesztve] -
Zoli71
tag
Arra gondoltam, hogy rendszer vinyónak kéne egy gyorsabb darab. Nálam 30 gigát szokott elfoglalni a rendszer, ezért 40 gigás particiót szoktam neki adni. Így van általában 9-10 giga szabad hely, ami nem rossz defragment idején sem. Egyébként most egy 160 gigás samsung spinpoint (8mega cache) vinyóm van.
Valaki megmondhatná, hogy mennyibe kerülne egy SCSI set? Mennyi hozzá egy értelmes vezérlő? -
Sir Riccio
addikt
-
Zoli71
tag
válasz
Sir Riccio #19 üzenetére
Nem ókodom attól, amit mondasz. Nekem is nagyon tetszik az a64-es konfig. El is kezdtem fejben összerakni a konfigot, de 300 ezer közelében úgy döntöttem, hogy nem akarok ennyit költeni. Szóval áthelyeztem az alapokat egy jól bevált 478-as lapra: ABIT IC7. Jó tuningpotenciállal rendelkezik
Az persze most megint más kérdés, hogy a végén ez sem lesz olcsó, de már belefogtam. -
Sir Riccio
addikt
Ha bele gondolsz hogy a legtöbb 3000+ -os A64 s939-es proci /valós órajel 1800MHz/ megy 2400MHz-en vagy a felett, /3500+/ az ára pedig 35E Ft brutto, én alig hiszem hogy bármely 478-as Intel versenyképes lenne vele ( ár/érték ) de ugygondolom a 775-nek is ''strapás'' lenne, az árról nem is beszélve. Ha elhelyezed egy jó NF3-as vagy NF-4-es lapba szerintem szerintem mindenképp jobb választás, a jövőröl nem is beszélve.
-
Zoli71
tag
Azért van egy fontos dolog, ami szintén erőssen hat a fordítási idő kérdésére: HDD sebesség. Pl. VS2003, vagy VS2005-ben (nem kevésbé VC6 alatt) egy tisztességes projectnél több ezer forrsáfájlt kell beolvasni forsítási idő alatt. Nem mindegy hogy mennyire fragmentált a vinyó és az sem, hogy egyáltalán milyen vinyót használunk. Ebben a kérdésben elgondokoztam SCSI megoldáson (csak ne ne lenne drága).
-
Esmein
nagyúr
Azért nem hiszem, hogy sok esélye van egy s478 p4-esnek egy s939 a64 ellen.
Ugyanazokat a dolgokat tudják, igaz amdben nincs ht, dehát nem a fordítási idő a lényeg? Ne tessék közben semmit csinálni
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Abban igazad van hogy VS6 mar nem mai gyerek...de miert is fontos ez most, amikor a forditasi ido a lenyeg? Szvsz az hogy a compiler milyen optimalizalasokat hasznal a forditas szemszogebol lenyegtelen...maga a forditas nem lesz lenyegesen lassabb/gyorsabb a vastol fuggoen (AMD/Intel). Az optimalizalas elonyei a kesz futtathato prg tesztelesekor jonnek elo...az pedig most nem jaccik...mivel forditasi idore vagyunk kivancsiak.
hasznalhato .NET tesztet nem sikerult talalnom...ha esetleg vki tud ilyenrol linkelje engem is nagyon erdekelne. -
Esmein
nagyúr
ha húzod akkor mindegy melyiket veszed, s939-es a64 nforce3 250 chipsettel volna a te választásod, memsávszél ott van, és ha kell a későbbiekben van benne 64 bites utasításkészlet.
-
g4dg3t
senior tag
Egy Intelen mindíg ''szebben'' lehet programozni mint egy AMD-n.
Ilyet indoklas nelkul legyszives ne irkalj...ez igy magaban eleg LOL.
VIA C3-nak azert nem sok koze van a temahoz...abszolut mas kategoria.
A64 pedig igenis jobb kodolasra...plane egy NW P4-nel!
Dehogy ne csak a levegobe beszeljek:
[Szerkesztve] -
Ameda
tag
Jól választottál!
Egy Intelen mindíg ''szebben'' lehet programozni mint egy AMD-n.
Még mielőtt kitörne a háború: Nem vagyok AMD ellenes, sőt egyikük pártján sem állok.
Az Intelnek más a felépítése és gyorsabban tudja fordítani a progikat, meg pl a delphi is könnyebben mozog alóla.
Volt olyan algoritmusom, melyhez egy VIAC3 prockónak ami 1GHZ dolgozott
(állítólag) kb 3-4 perc kellet. Intel 450MHZ Compaq brand-nek (512 kb Cache) 10-20 másodperc.
Üdv! -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Köszi a tanácsokat. Az ár miatt maradtam a 478 mellett. Úgy néz ki, hogy egy 3 gigás p4 NW-t fogok 3,6 gigán használni. Ez a konfig olcsóbb, mint egy 775-ös és egy jó darabig el is leszek vele. -
Finwe
őstag
Nekem a64em van (939) és mikor húzom nincs bekapcsolva a ''Cool and Quite'' de nem melegszik jobban mint vele, igaz vízzel hűtöm de a gyári hűtéssel sem volt +2 foknál melegebb az alaptól.
Nálam ez a helyzet.
(én 775öt vennék ilyen mélységben ilyen célra, a64el sztem ilyet csak ''hobbi'' szinten lehet csinálni, persze ha húzza az ember...... de én nem merném húzni 10 óra prime után sem ha komolyan programoznék) -
Zoli71
tag
Sziasztok!
Én volnék az, akinek Sharker ''kolléga'' segítséget kért. Tegnap néhány óra messengerezés után AMD tippem volt. Valami ilyesmi: ASUS A8V deluxe + A64 3200+, de néhány memória teszt elolvasása totálisan elbizonytalanított, mivel ott a p4-esek repesztettek.
Az AMD azért lenne nyerő, mert ott van ''Cool and Quite''.Ugyanis amikor progizok (gépelek) és gondolkozom, vagy éppen ott hagyom a gépet, akkor szerintem teljesen feleseges a szobát fűteni.
Mondjuk az egyik kollégám említette, hogy intel deszktop procikban is van speedstep... Lehet, de nem ugrik be, hogy olvastam volna róla.
Zoli71
[Szerkesztve] -
sharker
aktív tag
ja moderátorok kérlek ne csukjátok be
köszi...
Fontos lenne..
Tudom hogy elfére más nagyobb lélegzető topicban...
de nembíztos hogy tundnak segíteni
köszi
[Szerkesztve] -
sharker
aktív tag
Egyik barátomnak nagy gondja van...
Programozó.És forráskódokat fordít meg miegymás...
A lényeg hogy neki gyorsan kell ezzeket csinálnia.
És a kérdés...
P4/478 vagy 775/ vagy AMD A64..
Köszönöm
Ja és még vmi...
Létezik speedstep a p4 procikban?/olyan rendszer mint a A64-ben a cool 'n' quiet/
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest