- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
retekbacsi #38 üzenetére
Sztem amúgy 2ik dolga lesz miután beüzemelte
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
retekbacsi #22 üzenetére
Igen pont erre gondoltam én is, már ha megrendelted.
Mert ha nem akkor nehezen tudna meglepni
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
retekbacsi #20 üzenetére
Aztán nehogy meglepetés érjen
-
Kobe
veterán
válasz
retekbacsi #11 üzenetére
ilyen oldal nem létezik, csak közelítő. A műholdas tányérok elhelyezéséhez használt geomapping domborzati alapú kalkulációs siteokat érdemes megpróbálni hozzá (pl CloudRF), de az is csak közelítő becslést fog adni egy adott antenna viselkedésére.
A 4 dbi alatti antennák körsugárzóként működnek (igazából nem szabályos kör, hanem úgy kell elképzelni mintha az antennát egy úszogumi közepébe állítanád, az úszogumi alakzata kb egyenlő lesz a 3-4 dbios antenna szórás karakterisztikájával)
Ahogy lépegetsz felfele dbi értékben, úgy laposodik el az úszógumi tányérszerűvé, és szűkül a szórástartomány, vagyis egy 8-10 dbios antenna már lehet szép távolságot áthidal, de jobban irányba kell állítani, és a vevőnek is jobban irányban kell lennie
Városi részre ezért javasolják a 3-4 dbit, vidéken, ritkábban lakott részen pedig az attól felfele teljesítőket
viszont a CloudRF csak domborzati viszonyok, épületmagasság alapján kalkulál kb szórásképet ! A valós ettől eltérhet, olyan triviális dolgoktól is mint ha pl túl közel teszed egy kültéri klíma inverteréhez az antennát és az intverter rezgése "zajt" csinál, vagy ha a szomszédos épület hiába alacsony de masszív vasbeton
ezeket érdemes figyelembevenni és az eredményeket ekképp értékelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest