- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tangerine #143 üzenetére
Köszönöm, gondolkozom a dolgon, bár inkább akkor a CO2-re hajlok én is.
Kétségtelen azért hogy a pálcás hegesztésnek is megvannak a maga előnyei. (pl víz alatt azzal hegesztenek nem?) No meglátjuk.
Amivel nem vagyok tisztában (de lehet kérdeztem már régebben), hogy ugyebár elektromos ívhegesztésnél árammal dolgozunk, és fém anyagokat hegesztünk. A fém ugyebár vezeti az áramot. Ha én puszta kézzel megfogom (odakapok rögzítés céljából) a fém munkadarabot, akkor ott helyben menten agyonvág az áram? Avagy - ahogy hallottam, olyan nagyfrekvenciás áram jön létre az ívnél, ami 'nem káros' az emberre, tehát olyan lehet mikor pl a TV koax kábelvégét fogdosod és olyan kellemetlenül bizsereg a kezed tőle, a benne lévő elektromosságtól??
És vajon mitörténhet ha véletlen a csupasz bőrfelülethez érünk a pálca, vagy pisztoly végével? Meghegesszük magunkat kicsit, avagy nem is jön létre az ív?
(Hmm.. Asszem ezen kérdésekkel kicsit fényderül hiányos fizikai - elektromoságtan ismereteimre, dehát inkább kérdezek mint nem kérdezek..)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- NAVEE N65 roller eladó
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest