- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
penge111 #78366 üzenetére
Aojiru's Odd Paladin
Én ezzel, de gyanítom, hogy messze áll az optimálistól. Öcsém meg ezzel, ennek elvileg jobb a winrate-je:
Másik Odd Paladin
Valószínűleg mindegyik működőképes. Eleinte kipróbáltam többet is, de akkor még nem volt ilyen nagy minta a különböző deckekhez. Szerintem válaszd ki valamelyiket, ami szimpatikus (illetve több lapod van hozzá) és arra állj rá, nagyon nem lehet mellényúlni.beherit: Lehetséges. Láttam néhány streamert arról beszélni, hogy kicsit áll a meta egy ideje, de én ezt annyira nem bánom jelenleg. Legalább van esélyem minél gyorsabban felzárkózni. Még mindig beta amúgy, szóval biztos lesz sok változás, plusz tartalom. Sajnos ez is tetszik, tegnap terveztem játszani 1 órácskát (challenge-eket csináltam még csak) és 3 lett belőle.
-
tomazin
veterán
válasz
penge111 #52495 üzenetére
En lenovo p780at vettem. Eloszor nem fert el, atparticionaltam, majd megint nem fert el, rootoltam, h ki tudjam linkelni sdre, majd egy frissitesnel megint nem ment fel, mert le kellett volna gyalulni a teljes telefont, h belso membe elferjen a telepito. Futni amugy szepen futott, de fel ev hsezes 20kba fajt(ennyit buktam volna ha eladom a fel eves telefont), meg egy csomo hegesztesbe.
Mod: gz Dani!
-
rocket
nagyúr
válasz
penge111 #52275 üzenetére
Vannak probalkozok akik a Hearthstone baberjaira palyaznak
Regisztraltam, mert szoktak beta kulcsokat osztogatni, de nem volt meg szerencsem
-
fendre
tag
válasz
penge111 #51872 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor azt mondták, hogy minden évben az első kieg érkezésével esnek ki a 2 évnél régebbi kiegek. Vagyis nem fél éved, hanem majdnem 1 éved lenne használni a BRM lapokat.
25 dodóért pedig tutira nem kapsz 5 legendet máshol. Nyitogatva kb. 100 pakliból esik ki ennyi a nagy számok törvénye alapján + Majordomo szerintem egyből törhető ami rögtön 400 dust. -
itldj
aktív tag
válasz
penge111 #51865 üzenetére
BRM kb jövő tavaszig lesz standard.
Első szárnyat mindenképp érdemes kiszedni Emperor Tarzany miatt, mert ő azért elég univerzálisan használható, még ha most nem is mindenki játssza. A többinél mérlegelni kell, hogy szükséged van-e az ottani lapokra. (Pl zoo deckben mindenképp kötelező az Imp Gang Boss, dragon deckekekhez is van pár auto include lap, reno lockba Demonwrath, warriba Revenge, rugóba Dark Iron Skulker, hunternek meg a Quick Shot - de ezek a gang bosst kivéve nem meta meghatározó lapok, és 1-1 deckben használhatóak csak) -
KaraDani
addikt
válasz
penge111 #51109 üzenetére
Rank 5 csak azért lebeg mindenki szeme előtt, mert ott nagyot ugrik a reward mivel kapsz egy golden epic kártyát és két golden commont. Mig előtte csak egy golden Raret és két golden commont kapsz. De ugyanúgy vissza lehet esni rank 5 ről mint rank 20 alatt bármikor. Ami változik, hogy rank 5-től és legend között már nincs bónusz csillag winstreakért.
Season resetnél nem mindenki ugyanonnan indul. Amelyik rankon végeztél azt kivonod 25-ből és annyi csillagot kapsz. Legend pl rank 16 ról indul. Ha tudsz angolul, itt van részletesen a ranked leirása, ha nem akkor is tudod értelmezni a season reset és a reward táblázatot, ami a lényeg [link]
Topic nyitó hozzászólásban ott van linkelve a quest list, ott látod a további rejtett achievementeket. -
Cathfaern
nagyúr
-
-
itldj
aktív tag
válasz
penge111 #50732 üzenetére
Megint jön a szokásos mantra, nem lapo(ka)t craftolunk, hanem decket, mert hiába van 13 legend lapod, ha minden deckből hiányzik 1-2-3-4 kulcsfontosságú lap!!!
Standardban most Sylvanas a top legendary, de azért ő sincs benne minden deckben, mint dr Boom volt.
Amíg kicsi lapkészleted van érdemes neutral legendet gyártani, mert az több pakliban is elfér.A naxxos lapok törhetőek, de csak akkor ha az adott szárnyat legalább egyszer végigtoltad valamikor. (Tavern brawlban, későbbi adventure-ökben használhatóak ezek a lapok is, meg a hasznosakat csak akkor törném, ha teljesen biztos hogy sosem akarsz majd wildban játszani)
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #50643 üzenetére
Arénát felejtsd el, amíg nem ismered meg az összes lapot, különben jönnek majd a 2-3 wines menetek, amik inkább viszik a pénzt.
Ha türelmes vagy, akkor néhány hónap alatt össze lehet szedni 1-2 olcsóbb deckre a kártyákat, különben fizetni kell.
Az új kártyákra is az igaz, mint az összes korábbi kiegészítőre: szinte minden deck az alap kártyákra épít, a kiegészítőkből csak néhány lap kell.
Tehát továbbra is érdemes classic-ból bevásárolni, és csak utána rámenni a kiegészítőkre.
-
saen
veterán
válasz
penge111 #50643 üzenetére
Nyugodtan gyere vissza, érdemes játszani. Minden héten van brawl, abból is kapsz egy ingyen paklit és az a classic csomag. Aréna nemrég még nem igazán érte meg, de mostanában emelték a jutalmakat, így már talán. Én igaz nem arénázom, többiek talán meg tudják mondani. Emellett arénához nem kell lapkészlet, csak gold
-
válasz
penge111 #15104 üzenetére
500 gold kb 7 euró lehet, ha azt nézzük, hogy 4 packot (400 gold) 5.4 euróért lehet vásárolni. Vagyis ha 500 gold lenne szárnyanként, a teljes kieg kb 28-30 euró lenne. Ez már önmagában egy teljes játék ára. Persze ettől még simán igazad lehet, kérdés, hogy mennyire fösvény a Blizzard.
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #14238 üzenetére
Ha tetszik a játék, akkor szerintem az anyagi helyzetedtől függően bele lehet tolni egy kis pénzt. Ha nem akarsz rá pénzt szánni, akkor arénázni kell keményen 2-3 hónapig, és abból is összejöhetnek a lapok.
Azt azért vedd számításba, hogy 40 pakli vétele még szinte semmire sem elég, olyan 100 pakli körül lesz meg a common, rare kártyák nagy része, jó néhány epic és pár legend, 200 pakli körül lesz meg az epicek nagyja meg 15-20 körüli legend.
-
nofi
addikt
válasz
penge111 #14233 üzenetére
Én múlt héten kezdtem félretenni, de minden alkalommal baromi nagy a kísértés, tekintve, hogy még 10-15 paklit vettem csak és bőven lenne mit kinyerni. A fix leg, ami segíti a spórolást.
Emlékszem, egy hónapja mikor haver hívott játszani. Nagyon nehezen vettem rá magam, béta idején nem kaptam rá. Aztán toltam vele egy-két meccset és 2. paklibontásra kiesett Ragna. Na azt az anyázást amit kaptam Skypeon
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13874 üzenetére
Ha betörsz egy rare-t, amire aztán később mégis szükséged van, akkor az 80 dust bukás. Ugyanez epicnél már 300, míg legendnél 1200.
Másik oldalról: egy nem használt legend lapnál sokkal jobb 4 olyan rare, amit azonnal használnál.
Az előbbi hosszú távú gondolkozást, az utóbbi a rövid távú előnyöket veszi figyelembe. Ha cél, hogy előbb utóbb minden fontosabb lapod meglegyen, akkor ne törj semmit, ami nem létszám fölötti, de ha minél előbb szeretnél egy jobb decket összehozni, akkor érdemes lehet törni. Persze ezt később lehet megbánod.
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13870 üzenetére
Edwin kb minden rugó deckbe beférhet, de sehova sem létszükséglet. Nálam hozzáértőbb HS játékos pl nem tette be a tempo deckjébe.
A miracle deckben viszont szinte mindig látni (persze ha megvan), bár ha nem sikerül Concealt nyomni rá, akkor általában nem éri meg a következő kört. Viszont ha csak egy silence megy rá, akkor Shadowsteppel ismét ki lehet tenni.
Ha van rugó decked, amibe befér, akkor ne törd. Ha később szeretnél rugó decket, amibe kelleni fog, akkor ne törd.
Ha mindenképp törnéd, akkor is várd meg, hogy annyi dustod legyen, hogy le tudd craftolni amit szeretnél. Sokkal jobb egy legendary, mint a kihasználatlan 400 dust.
Ha 1 legendaryt kellene választanom, akkor az Leeroy lenne. Szinte mindenhova befér (bár druida, priest, mage deckben nem sokszor láttam), és hozza a legendary érzést. Ez utóbbit azért írom, mert Thalnos is befér mindenhova, de kisebb hatással van 1-1 játékra. Esélyes lehetne még Sylvanas és Cairne, illetve a late game legendek, azaz Ragnaros és Ysera, de ezek szerintem kevesebb deckbe passzolnak.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
penge111 #13549 üzenetére
mana wyrmből én mindenképp kettőt raknék bele, egy első körös wyrm+coin+mirror image kombó elég kemény lépésekre kényszerítheti az ellenfelet, van egy 3/3-ad két taunt mögött. én novice engineer helyett loot hoardert futtatok, gyakran tud ütni egyet az elején, vagy trade-elni egy 3/2-vel. a mirror image szintén nagyon jól kombózik knife jugglerrel, a játék elején hero powerrel kiegészítve jó board sweep lehet zoo ellen.
én még két ice lance-t raknék bele, a gadgetzan helyett még egy drake-et, sorcerer's apprentice szintén duplázva kellene szerintem. ha le tudsz rakni egy drake-et és túlél egy kört, utána apprentice + fireball + frost bolt + ice lance + ice lance arcba = 21 sebzés 6 manáért, de ha nem éli meg, akkor is 17. ha tudja ütni a hőst, akkor a water elemental gyakorlatilag egy frost bolt, és közben nagyon jó midrange minion, úgyhogy ebből is kettőt raknék bele.
a flamestrike-nak szintén nem vagyok nagy híve arénán kívül, az első 5 körben akkor is halott kártya, ha van coinod, utána pedig már gyakoriak az olyan lények, amik nem halnak meg tőle egyből. egy handlock ellen kb. semmit nem ér, a zoo meg vagy bedarál 6 kör alatt, vagy amúgy is tiéd a board control és akkor a fireball többnyire jobb removal.
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13544 üzenetére
Elvileg ez is jelent valamit, hiszen valamilyen rendszer alapján megpróbál a gép hasonló nyerési rátával rendelkező ellenfelet találni Neked, tehát a 11-1-es arány alapján biztosan nem lehet gyenge a deck és/vagy szerencséd is volt.
Az már többet jelent, ha azt tudod mondani, hogy ezzel a deckkel léptem rank 15-ről rank 10-re, vagy valami hasonlót.
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13541 üzenetére
Nem bántás, de a casual az pont az, amit a neve mutatja: alkalmi játék. Persze szép a 11 win, de ez nem igazán mutatja meg a pakli erejét.
Én pl azért szeretek ott játszani, mert egy csomó olyan deckkel is összefutok, amik épp nem "menők" a metában. Valamint én is tudok decket tesztelni tét nélkül, bár ez a fentiek miatt igazán sokat nem ér.
A pakliban lévő legendek száma szintén nem sokat mond az ellenfél tudásáról.
Ettől függetlenül kíváncsian várjuk a decket, hátha tanulunk belőle valamit
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13441 üzenetére
Kb 200 győzelem kell hozzá, nem tudom, hogy pontosan milyen win rate-tel ment, de feltételezem, hogy olyan 55-60% körül lehetett max (főleg a végén), így számolhatunk 350-400 meccsel. Ez 8-10 perces meccsenként játékidővel ~50-60 óra 1 hónap alatt, ami nem kevés, de ha tényleg kitűzöd célként, akkor teljesíthető.
-
válasz
penge111 #13442 üzenetére
Nincs chat, és alapvetően barátokat lehet kihívni mérkőzésre. De amúgy a barátlista közös minden Blizzard játékkal, vagyis Blizzard accounthoz tartoznak a listán levők, nem pedig egy játékhoz.
Játékon kívül chatelhetsz a listán levőkkel, ha fel van téve a battle.net launcher, de ez tudtommal nincs iPadre, csak PC-re és Macre.
mod: pontosítok, chatelhetsz a barátlistán levőkkel játék közben is, legalábbis PC-n így van
-
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #13432 üzenetére
a rank 1 a legendary rank
Nem. Van rank 1, és ha ott elérnéd a 6-ik csillagot, akkor lépsz át legendary-ba. (Sőt a legendaryk között is van rank, ami megmutatja, hogy hányadik vagy az adott szerveren, ha első, akkor ezt szokták úgy is mondani, hogy rank 1 legendary.)Tudomásom szerint nincs legendary magyar
De van, több is. A gold portré is már megvan több magyarnak is.rank 1-ről még ne álmodj nagyon jó lapok kellenek oda
Trump lényegében basic lapokkal elérte a legendaryt mage, shaman és warlock deckkel is, kb 200 győzelem kellett neki hozzá. -
k.kristof
őstag
válasz
penge111 #12991 üzenetére
Ők rajzolták konkrétan az eredeti WoW TCG-hez azokat a lapokat, a magyarokról itt egy írás.
-
whitezo88
nagyúr
-
válasz
penge111 #12678 üzenetére
Pont arénához kell nagyobb skill, hogy a random kártyákból a lehető legtöbbet tudd kihozni. Már mentem 12 wint olyan mage paklival, amiben se fireball, se frostbolt nem volt (semmi, amivel közvetlenül lehetett volna herot sebezni). Nyilván kell szerencse is, de ez az ellenfélre is igaz. Persze olyan is előfordul hogy egy ideig rossz szerencséd (draft + lapjárás) van.
-
F-ECT$
titán
válasz
penge111 #12678 üzenetére
Az természetes, hogy pl mage draftnál, nem ad be egy fireballt, egy polit csak gyengébb spelleket.
Sajnos igen.azért itt nagyon nagy szerencsefaktornak is kell lennie szerintem
Valamennyire számít, de tudással kompenzálható. Persze a legjobb játékos is tud 0 nyert meccset menni az arénában, de azért ha jó vagy, akkor egy átlagos paklival megvan a 4-7 győzelem, egy jó paklival pedig meglehet a 12.de azért, mert nem jöttek úgy a kezembe a lapok
Ilyen előfordul, ez kártyajáték.nagy benne a szerencsefaktor is, hogy zsinórba meglegyen a 12 win
Nem kell zsinórban, lehet közben 2-t bukni -
xavix13
őstag
-
válasz
penge111 #11885 üzenetére
Arénára gyakorolni csak arénázással tudsz. Teljesen más játékstílust kíván az arena és a constructed. Ennek főleg az az oka, hogy előbbinél random kártyákból állítod össze a paklidat (az ellenfél is persze), és nem csak 2 lehet egy lapból a pakliban. Constructedben viszont mindig számíthatsz bizonyos lapok kijátszására az ellenféltől. Szóval ha az aréna a fő cél, akkor felesleges akár 1 forintot is költened a játékra.
Amúgy azt a 100 goldot valami rejtett questből kaphattad. Itt találod a quest listát.
-
F-ECT$
titán
válasz
Arénához akkor nem kell pénz, ha nem költöd el packokra a goldot. Ugyanis lesz egy csomó goldod a kezdeti questekből, illetve a napi questekből, így ha kis gyakorlás után tudod tartani a 4+ wines átlagot, akkor lényegében minden nap tudsz menni legalább 1 arénát.
Ha elég sokat játszol, akkor az arénákért kapott 1-1 pakliból is szép lassan gyűlik a gyűjteményed, viszont ekkor hónapokat kell arra várni, hogy meglegyen a lapok többsége.
Ha elég sokat játszol, és tudod tartani a 7+ wines átlagot arénában, akkor jutsz el oda, hogy 1 nap akármennyi arénát tolhatsz, akkor sem fog fogyni a goldod. Ekkor már csak a szabadidőd szab határt annak, hogy milyen gyorsan szerezz packokat, de így is hónapokról beszélünk.
Valós pénzért akkor éri meg packot venni, ha szeretnél consturctedben (casual / ranked) is játszani, de nincs időd / kedved hónapokat várni 1-1 lapra.
Azt nem árt tudni, hogy az összes lap megszerzéséhez kb 500 packot kell nyitni, de ha lemondasz a használhatatlan legendary-k megszerzéséről (ez kb a legendaryk felét jelenti), akkor is 200-300 packot kell nyitnod.
Arénára csak arénában tudsz gyakorolni, de persze nem árt hozzá ismerni az összes lapot, legalább leírás alapján.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
penge111 #11890 üzenetére
nem volt ilyen és biztos nem lesz. Legendary átlag 25 packonként van, de nekem is volt hogy egyszerre volt kettő, ráadásul úgy hogy előtte kettővel is nyitottam egyet. de van hogy negyvenig semmi, változó. itt többen nyitottak ráadásul Gold Legendaryt is ami annyival ritkább, hogy kártyánként 5%, hogy goldban kapod. nekem is van 1 gold Leeroy Jenkinsem pl.
-
oxox
addikt
válasz
szerintem vagy arenazz, vagy vegyel boostert, vagy mindkettot...a tartalekolas a legrosszabb dontes szerintem. persze melyik ujjadba harapj...de talan tenyleg az a legjobb, hogy mondjuk 1-2honapig veszel boostert gyakorolsz, aztan raugrasz az arenara (ha van hozza kedved), napi questekkel ketnaponta tudsz venni egy boostert kb.....egy arena key is 3nap (es akkor szinte csak napibol questbol vasarolsz, nem szamolva a 3win/10aranyat)
en karacsony utan kezdtem, mostmar vannak egesz jo packjaim (mondjuk a rare-ek 90% megvan mar, a tobbsege duplan), de/es minimalisat arenaztam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest