Hirdetés
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy új hdmi kábel, vga össze kötve a tv-vel és van egy 20cm-es vízszintes csík a tv-n? Ez a tv vagy a kábel hibája? Ha kábelre gondoltok Ti is akkor szerzek másikat, csak előtte kérnék egy megerősítést... mert még a vga-ra is gondolok... -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
A gépet összekötöttem a tv-vel High Speedes HDMI kábellel. A kép tökéletes, de a hang megáll 3 másodpercenként, akár videót játszok le, akár zenét.Köszönöm,
lalakov -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert kezdek megőrülni.
Adott egy Dell 7720-as laptop (1600x900), amit Hdmi-n keresztűl összekötve használok egy Lg w2353v monitorral. Viszont egyik napról a másikra a Hdmi megszünt kommunikálni. Tegnap újratelepítettem a video drivereket és jó lett, használtam egész nap. Ma reggelre kapcsolom be, de megint nem megy. A driver újrainstall ezuttal nem segített. A D-sub kimenet perfektül megy, de a HDMi meg se nyikkan.Mi a fene baja lehet?????

-
YOZ
tag
Hali.
Van egy Asus K50id laptopom amin van hdmi csati. A gyártó oldalán azt írják hogy rá lehet kötni játékkonzolt.
"Végezetül a HDMI-támogatásnak köszönhetően egyszerűen lehet más HDMI-kompatibilis termékeket, például játékkonzolokat vagy szórakoztató-elektronikai rendszereket csatlakoztatni."
Rákötöm és semmi nem történik. Valaki tudna valami ötlettel szolgálni?
-
El Kebir
őstag
válasz
üzenetére
(most megnéztem az adatlapod, hogy milyen vga-val van gondod vele...vazze i5, meg hd7870-hez ilyen híg fos megjelenítőt akarsz kötni? ....én meg nyomom az amd A10 integrált igp meg u2410 cuccal
, a te cpu-vga-d hoz is minimum egy 23-24"-os ips monitor dukál... vagy egy 32-40"-os IPS vagy VA fullhd tv...) -
törölt tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Volt időm
minden felbontáson próbálkoztam, uaz volt a jelenség. A technika tv tulaja dell laptopot kötött rá hdmi-hdmi-vel és hibátlanul múkodott... Illetve nem igazán értem, hogy vga-ról abszolút semmi kapcsolat technika felé (samsungon van kép, ha rossz is), alaplapi vga-ról pedig van (csakhát f.o.s.). Minden esetre köszönöm, asszem ez feladom típusú lesz, ha újítok full hd monitort (ha vége a válságnak...
) remélem nem ezzel szembesülök majd.Köszi még egyszer!
-
El Kebir
őstag
válasz
üzenetére
ha a tv nem támogatja a pc-ket hdmi-n kersztül, akkor esélyes, hogy csak olyan szép homályos képet fogsz kapni... mint ahogy tapasztaltad.
esetleg megpróbálhatod, azt, hogy nem erőlteted a full hd-t (1920*1080-at), hanem a natív felbontását vagy 720p jelet küldesz rá (az illik a HD ready tv 1366*768-as felbontásához), mert fullhd-t sehogy se fog tudni egy hd-ready élesen megjeleníteni, az fizikailag képtelenség.
meg ezek nem véletlenül tv-k, a hdmi bementük AV eszközökre vannak beállítva (DVD, BD, STB játékosokhoz)
-
törölt tag
Hi!
Az alábbiak szerint kérem a segítségeteket: tavaly nov. új pc (aláírás) és a már meglévő samsung 225mw hdready tv (1680x1050). HDMI-vel (hdmi-hdmi) összedug, kép van, de nagyon rossz minőség: éppen olvasható, de nagyon elmosódott betűk, élvezhetetlen. Színek túl élénkek, ha film megy: rajzfilm még élvezhető, normál film rossz, színátmenetnél nagyon kockáz (kb mintha 16biten menne), túl éles. TV és CCC beállítások semmit nem javítottak. DVI kötéssel minden pöpec. Később olvasom tv használatiba, hogy pc-t nem javasolnak HDMI-re... Háttezjó, témát jegeltem. Nemrég kaptam kölcsön egy technika 22-244 hdready tv-t (1920x1080). HDMI-vel összedug (uaz hdmi kábel) és láss csodát: se kép, se hang, meg se nyikkan a tv (ikon megjelenik rajta, hogy nincs jel, gép nem látja). TV és CCC szintén nem segít. Gondolok egyet, alaplapi vga (d-sub, hdmi kimenet): samsung: uaz a fos kép, technika: uaz a fos kép. Bármilyen felbontás, frissítés. Driverek legfrissebbek. D-sub-bal mindkét tv-n ugyan olyan, eléggé homályos, elmosódott kép. Egyesével és kiterjesztett asztallal egyaránt ezek állnak fent. Remélem mindent leírtam...
Köszi előre a segítséget! -
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Lehet hogy értelmetlen kérdés, de nem találtam róla eddig semmit.
Egy 1.3-as és egy 1.4-es kábel között van különbség? Előfordulhat hogy ha a tv és a dvd is 1.4-es, akkor ha véletlen 1.3-as kábellel van összekötve azért nem működik az ARC?Köszönöm előre is!

Üdv.:
ViiiiktorOC
-
Mobil87
tag
Ezzel lehet összekötni a led 3d tvt a laptoppal hogy hang és kép legyen?
http://www.edigital.hu/HDMI_kabel_csatlakozo/Equip_HDMI_apa_-_HDMI_apa_aranyozott_kabel_(1.4_HDMI_3D-s)_5m-p272946.html -
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Új konfigot raktam össze, HD6850 és a monitor egy Samsung BX2231, HDMI kábelen vannak össze kötve, 1920x1080 a felbontás (ajánlott), de a képernyő kisebb és körbe fekete keret van! Már sok driverrel próbálkoztam! Tudtok tanácsolni vmit, hogy mit tehetnék, hogy teljes legyen a képméret? (már az összes foglalattal próbáltam, dvi, hdmi 1, hdmi 2 ugyan ez a hiba) -
grafika95
tag
Sziasztok !
Adott : Samsung SyncMaster XL2370 HD monitor-tv
és egy új 7770-es videokártya.
Az új kártyával hdmi-n kép van, hang nincs. Catalyst Driver 13.2béta 5 (legújabb) frissítettem realtek hangkártya drivert is... kipróbáltam gyárival is. De sehogy sem akarja felismerni a hdmi outuput -ot, hogy hang is jöjjön a monitoron :S
A kábel szerintem nem hibás, mert pár nappal ezelőtt másik kártyával még szépen muzsikált.Valakitől segítséget kérnék, hátha volt hasonló, vagy tudja a megoldást !
Itt egy kép, hogy nem észleli a HDMI -vel kapcsolt hangszórót a monitoron.
-
zengoe
csendes tag
Remélem tudtok segíteni vagy ötletet adni, hogy kitől kérjek segítséget. Van egy Dell Vostro 3350-as laptopom és egy Acer P1303W projektorom. A próblémám, hogy HDMI csatlakozon keresztül nem érzékelik egymást (nincs kép). (Emlékeim szerint a laptop első beüzemelésekor, egy éve használtam HDMI-n keresztül - bár ez bizonytalan.) A projektor kitünően működik pl. a PC-mel HDMI-n keresztül. A laptop pedig felismeri HDMI-n keresztül a PC monitorát. A laptopon már operációs rendszert is újratelepítettem, hátha valamilyen beállítási gond, amit nem ismerek okozza a bajt. Van valamilyen ötlet, hogy mivel van baj, mit csináljak?
-
Sziasztok!
A feladat: DVD vagy PC HDMI kimenetről a jelet kétfelé osztva az egymástól ~7-8 m-re lévő TV-ken szinkronban megjeleníteni a képet.
Amit kinéztem hozzá:
• 2× kanóc
• 1× rövid kanóc
• 2 utas splitterEz jó így (minőség, stabilitás), vagy elég egy passzív osztó, és ócósítani tudom kicsit?
Köszönöm a segítséget!
-
Fitzgerald
veterán
Ehh...HDMI-splitterrel próbált már valaki élőben streamelni egyszerre 10+ flash felületen?
-
Lenry
félisten
an egy laptop, amin csak HDMI kimenet van, de időnként D-Sub projektort is rá kell kötni, ezért kell egy átalakító?
aki használt már ilyet, mi a tapasztalata velük? bármelyik jó, vagy itt is olcsó húsnak híg a leve és mindenképp huszonezerért kell venni?
melyiket ajánljátok? -
fizzdani
tag
Sziasztok!
Samsung le27s71b típusú televíziót szeretnék összekötni laptoppal vagy számítógéppel, és ehhez keresnék HDMI kábelt. A TV HD Ready, illetve az nem tudom mennyi problémát okoz, hogy a laptop egy Acer Aspire 5740 integrált Intel vga-val. Mivel az itt lévőknek nagyobb tapasztalatuk lehet e kábelek terén, mint nekem(>0), ezért kérném a segítségeteket. Egy megbízható, jó minőséget garantáló, ámde mégsem túl drága kábel megfelelő lenne a számomra. Csak filmnézésre.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv, fizzdani
-
pootty
csendes tag
Üdv!
Szitu: laptophoz szeretnék monitort csatlakoztatni. A moniotoron van VGA és DVI bemenet, a laptopomon VGA és HDMI kimenet. Ésszerű lenne VGA kábellel, de itt jön a kérdésem: ha DVI-HDMI átalakítót használok, elvileg jobb képet kapok (elvileg jobb a digitális, azt ajánlják)? Az átalakító csinál valamit a jellel, vagy digitális marad? -
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Pontos tipus ORION T22-DVDC
Használati utasítása: http://euroinvestelectronics.com/download/hasznalati/Brown/LCD%2022%20DVDC/22DVDC%20HU%20UM.pdf -
Vismajor01
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
Mint írtam, ha valami hiányzik, szóljatok.
Ati hd 6950 lenne az alapkari, amiről kivezetném a képet. A kábel a hozzáadott original, de az is volt már cserélve. A tv egy Orion(pontos tipust nem tudok) de a kártyát kötöttem már más tévére is, ugyanez volt a hiba.
Felbontás nem jelent gondod, állítgatok én, nem azzal van a baj. Hanem, hogy maga a kép teljesen életlen, rossz minőségű.
Ha hazaérek tudok pontos típust mondani az Orion tévéről. A HDMI kábel az most fixen a 6950hez kapott eredeti, gondolom a milyensége annyiban merül ki, hogy 2.0 vagy 3.0 vagy ilyesmi, nem? -
El Kebir
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
már akkkor is alapvetően hiányos volt a leírásod, most is az, fene meg tudja kitalálni, hogy milyen tv-d van, milyen hdmi kábellel próbálva... (ha két eszköz csatlakoztatásával van problémád alapvető lenne pontosan megnevezni azokat)
de amúgy meg olvasd el a TV használati utasítását, mert általában a PC-s használathoz, meg sokszor külön a HDMI-PC kapcsolatra, szokott lenni beállítási lehetőség az osd-ben, vagy figyelmeztetés a korlátozott használhatóságra. (ha nem kaptál és nincs a neten se, akkor az a tv gyártó sara, nála kell reklamálni...)
(na meg az is számít, milyen a hdmi kábel, a standard az max 720p vagy 1080i tud, ami miatt is lehetnek felbontással kapcsolatos gondok... pl nem tudod max felbontáson használni a tv-t)
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Egyszer már irtam ide -> ittenAz ottani "toolong, didn'tread" megfelelője, tömören: ATI HD 6950+orion TV hdmi kábellel összekötve: szar a kép. Konkrétan. Szemcsés, életlen, etcetera. A kábelnek, kártyának, tévének elvileg semmi baja.
Fentebbi hozzászólásban bővebben is kifejtettem. Előre is köszönöm, ha bárki is segítőszándékot tanusít -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom, de nem találtam jobb fórumot.

Szóval van egy HD7770-es VGA kártyám, aminek a HDMI kimenete rá van kötve egy házimozi erősítőre.
Viszont sajnos nem megy ki a hang, mivel a Realtek audio driver nem érzékeli hogy a HDMI kábel be van dugva. Mitől lehet ez?Esetleg olyan fórum, ahol jobban tudnának válaszolni?
Köszi
-
laccy88
senior tag
tudnátok nekem ajánlani min 1,5m-es hdmi kábelt(márka,típus), ami biztosan jól működik pc és 3dtv között? a felső cél: bluray iso 3d filmek powerdvd-vel.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
15m-es jó minőségű HDMI kábelre lenne szükségem, a PC és egy LG 42LM 620S TV összekötésére.
A neten nézegettem több oldalon eddig ezt a 2-t találtam ami szimpatikus nekem:
1.
2.
Az hogy akítv a HDMI kábel az mit jelent?
Mivel jobb annál ami nem aktív?
Esetleg tudtok olyan 15m-es hdmi kábelt ami ezektől is jobb?
Úgy halottam, hogy ilyan hosszúságú kábel méretnél nem árt jobb minőségűt venni!
Köszönöm előre is a segítséget! -
CsabMaster
csendes tag
Hali mindenkinek! Nekem egy LCD TV-re van a gép rákötve HDMI-n keresztül (továbbá a TV-n nincs 3.5mm-es jack a fülesnek, ezt még az elején leírom inkább), és én olyan problémát szeretnék áthidalni, hogy ha csatlakoztatok egy fülest a gép integrált hangkártyájához, akkor a TV némuljon el. Ugye ezzel az a gáz, hogy alapértelmezett hardvernek akkor ki kell választanom a hangkártyát, mert automatikusan ez nem megy. És ezt akarnám elkerülni, hogy manuálisan kelljen átállítani, mert nekem nem jelent problémát, de a gyereknek igen. És inkább nem is hagyom, hogy ő piszkáljon a dolgokhoz, csak sajnos én sem vagyok mindig otthon. Nem tudtok esetleg ehhez egy progit vagy valamit, ami megoldaná ezt automatikusan? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
LordVader80
őstag
Sziasztok,
Konfigcsere után az miért van, hogy ha a monitorként használt tv-met átváltom tv funkcióra, majd visszaváltok a hdmi forrásra a géphez, elveszíti a win7 a tv-met (hdmi-t), mint hangeszközt, és azt írja nincs csatlakoztatva. Csak ki/bejelentkezés vagy újraindítás után látja megint hangeszközként a tv-t. Korábbi konfigomnál nem volt ilyen gond, nyugodtan váltogathattam tv/számítógép között. Valami tipp, hol lehet ezt állítani? -
Silverss
aktív tag
Melyiket ajánljátok PC és LED TV összekötésére HDMI kábellel?
Az elsővel elég rossz tapasztalataim vannak, a maradék 3 pedig közel egyforma minőséget biztosít.
A fő gondom, hogy egyes képek, videók tűélesnek tűnnek, de például az kurzor, vagy a windows felületei, minialkalmazások, homályosak.
Melyik formátumot ajánljátok?
Esetleg egyéb tippek beállításokhoz?Felbontás: 1080p60 (szabvány)
Edit: azt is észrevettem, hogy 4:2:2 YCbCr-nél nincs 1080p60, csak kisebb Hz-el. Ez gond, vagy akkor ez kiesik?
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Most vettem egy 3D-s Samsung Smart TV-t, venni szeretnék hozzá egy HDMI kábelt.
Azt olvastam, hogy a 3d-hez az 1.4-es kábel kell.
Kérdésem hogy ez az 1.4-es kábel a normál 2d nézetet is átviszi? Konkrétan laptop vagy asztali gép lenne a TV-re kötve, néha arról mennének filmek, de nem feltétlen 3D-ben.
Milyen kábelt érdemes vennem? Mennyi az az ár, amiért már jó minőségűt kapok, gondolom érdemes ezt az aranyozottat venni.
-
El Kebir
őstag
dvi-hez nem kell adapter... vagy most a dvi -> d-sub adapteről beszél ami a d-sub kábelhez kell a monitor d-sub bemenetéhez? (a d-sub-ot felejtsd el
)nincs egy sima dvi-dvi kábeled?
szerk.:
idézet a kézikönyből:
"You cannot connect a PC to the HDMI IN terminal"Szóval valószínűleg azért nem tudod rendesen beállítani a hdmi-ről, mert nem támogatja a monitor rendesen a PC üzemet a hdmi bemenetén...
használd a dvi vagy a d-sub bemenetet pc-hez.
és RTFM!
-
Máté94
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
Igen, valami gond van a videokártyával. Itthon nálam naponta újra kell indítani, mert egyszer csak fogja magát és elfeketedik a képernyő. Már háromszor volt szervízben, ott nem produkált hibát. Azt mondták lehet, hogy a kábel a rossz, ezért gondoltam, akkor ha tényleg rossz, akkor HDMI-vel hibátlannak kell lennie.
Tehát a hiba a DVI porton keresztül jelentkezik, DVI adapterrel csatlakozik onnan egy VGA-kábelhez.
-
El Kebir
őstag
Nem igazan ugyanolyan... a samsungoknál a kézikönyben (főleg tv-nél) szokott erről leírás lenni, mert van beállítási különbség attól függően, hogy pc vagy más eszközt csatlakoztatsz a hdmi-re. (a pc-s vga kártyánál megint vannak eltérések, a tv és a monitor kezelése között)
(Alapvetően azon a monitor-tv-n is, ami neked van, a dvi lehet a pc bemenet, lehet azt kellene használnod.
Van valami speciális dolog ami miatt a hdmi-t erőlteted?) -
Máté94
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Sajnos így se, úgy se jó. Szerintem most rossz a frissítés is, hiába van 60MHz-re állítva, a felbontás hiába van a Windows-on 1680*1050-ben, a monitor magát 1920*1080-ra írja.
Egyébként igen, ahhoz képet kapjak PC-ről át kellett állítanom a monitor OSD-ben HDMI-re, de hát ez akkor is nonszensz, hogy nincs natív felbontás... vagy nem? Tehát ugyanolyannak kellene lennie a képnek, mintha DVI-al csatlakoztattam volna.

-
El Kebir
őstag
win8? van ott tálca?
...mert azon könnyen, így, váltogathatod a felbontást, habár pontosan ugyan ezt a ccc-ben az "Asztalkezelés" kategória, "Asztal tulajdonságok" menüben is megcsinálhatod.valami HDTV módban mehet a monitor, ccc a hdmi-t tv kimenetként kezeli. (dvi-vel nincsenek ilyen gondok, hdmi kimenetet az amd nem monitornak szánja, azt a dp-n vagy dvi-n várja)
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Van egy Samsung 2032MW monitorom és egy AMD HD5750-es videokártyám. Ma össze köttem őket HDMI kábellel és azt tapasztaltam, hogy összement a kép és fekete keret van körülötte. Rátaláltam arra, hogyan állítsak underscan/overscan de sajnos ez nem segített.
A CCC csak simán "SAMSUNG"-nak és 1920*1080-as felbontást javasol, holott telepítve van a monitor driverje. Hogyan lehetne rávenni,hogy ne azt, hanem a feltelepítettet használja? A monitor OSD-je is 1920*1080i-t ír ki, pedig 1680*1050-re van állítva a monitor.
Windows 8 van fent, előre is köszönöm a segítséget!
-
Jam.
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy GeForce GTX 460SE kártya, amire DVI csatlakozón van kötve egy 1680x1050 felbontású Sasmung monitor, illetve HDMI csatlakozón egy FullHD LG tévé.
Amit szeretnék, hogy a játékaim a 2. számú kijelzőn, azaz a tv képernyőjén jelenjenek meg FullHD felbontásban. Sajnos ezt nekem nem sikerült beállítanom, mert ha az asztal klónozása beállítást választom, akkor a tv is csak 1680x1050-ben megy és a kép sem teljes képernyőn jelenik meg. Ha pedig az asztal kiterjesztését választom, akkor a tv már 1920x1080-ban megy, viszont a játékok az 1. számú kijelzőn, azaz a monitoron indulnak.
Ötleteiteket, válaszaitokat előre is köszönöm! -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, létezik olyan hdmi splitter, ami 1 bemenetből két kimenetet csinál (1 female 2 male)?
Mert idáig ennek csak a fordítottját találtam, 2bemenet és 1kimenet. -
bandi0000
nagyúr
hali
TV-re szeretném kötni a gépet természetesen játékra használnám Full HD a tv a kártya bírná stb stb de kb 5-6 m kellene na már most milyet vegyek hogy jól vigye át a jelet és ugye ne laggoljon szép legyen stb? -
ohcard
tag
Igen, mindkettő ugyanazon van csak ezek szerint rosszat ír ki a TV...
Amikor pedig lecsukom a laptopot, akkor az történt amit írtam... Ezután például hiába váltottam 1366x768-ra akkor sem volt jó a TV-én a kép...
De most próbálkozás útján eljutottam addig, hogy 1920x1080-ban nem nyomja össze képet, és kitölti az egész TV képernyőt...
Remélem meg is jegyzi a beállításokat...
Oly' gyakran nem fogom használni, de nem hagyott nyugodni a dolog... -
El Kebir
őstag
ha kettőzés van beállítva (vagyis klónozás), akkor a laptop kijelzőjének felbontásán megy a tv is, különben nem kettőzés lenne, hanem kiterjesztett mód.
és ha kikapcsol a laptop képernyő, akkor lehet, tényleg van egy felbontásváltás. Az 1440*900 amit beállítsz tv-nek lehet bekever, mert a tv is csak 16:9-es képarányú, jobb lenne 1366*768-at beállítani. (gondolom az 1-es hdmi-t használod, ami a pc csatlakoztatáshoz van)
-
ohcard
tag
1366x768 a laptop, sima kettőzés van beállítva, és szépen a TV-én ki van töltve a kép, 1440x900-as felbontásban, torzulás nélkül, pedig ez ugye 16:10-es képarány, nem 16:9-es!
Csak netes meccsnézésre használnám a HDMI összeköttetést, szóval ez így bőven elég is lenne!
De amikor lecsukom a laptopot, a TV, mintha felbontást váltana elsötétül, és kiírja ugyanazt az 1440x900-as felbontást, de összenyomja a képet, és alján illetve a tetején megjelenik egy fekete csík...Samsung UE32EH5300W TV, és HP pavilion laptop!
-
El Kebir
őstag
milyen tv, milyen laptop, milyen felbontások között vált? (hogy akarod, hogy segítsen valaki, mikor alig adsz meg valamilyen adatot)
talán az lehet a gond, hogy kétmegjelenítőnél kiterjesztett módban van a tv, mikor lekapcsol a laptopkép, akkor meg átvált másba. (esetleg még a tv használati utasításában néz utána, hogy hdmi-n keresztül milyen beállításokkal fogad rendesen pc-s jelet, általában van erre utalás normális gyártóknál)
-
ohcard
tag
hello!
Adott egy 16:9-es laptop, és egy 16:9-es TV...
Összekötöm őket HDMI kábellel, és minden szép és jó... egészen addig, amíg le nem csukom a laptopot... Ezután a TV felbontását ugye átállítja, és hiába 16:9-es képarányt állít be a képet összenyomja, alul és felül megjelenik egy fekete csík...
Ati videókártya, próbálkoztam állítani a felbontást CCC-ben, de sehogy sem volt jó...
Remélem valaki tud segíteni!Előre is köszönöm!
-
zaki1
tag
hali kinéztem magamnak egy monitort LG 23" IPS237L-BN , van rajta 2 hdmi bemenet a gpu mon 2dvi kimenet van msi 250 gts adtak hozzá egy dvi-hdmi átalakitót . egy hdmi kábellel öszekötve müködne e ? beleolvastam a topikba , a hdmi tv kel nem mindig müködik tökéletesen . vagy jobban járok egy dvi bemenetes monitoral LG 23" IPS234V-PN ? csak enél meg a válaszidő bizonytalan lg szerint g2g 14 ms prad 5ms a boltos szerint az lg honlapja a mérvadó a milyen monitort vegyek topik szerint meg az lg honlapja buta én meg tanácstalan vagyok , LG 23" IPS234V-PN lehet hogy lasu de tutira müködne , LG 23" IPS237L-BN gyorsabb de lehet hogy xar aképe ?
-
artiny
őstag
válasz
El Kebir
üzenetére
Nem kaptam a tv.hez,....
A hdmi kabelt a dvd lejatszohoz kapam meg 3eve kb.Erdemes vennem egy 1.4 est? Gembird-et ajánlod? http://www.interstore.hu/katalog/pc_smartphone-kable-datovekable-vga_dvi_hdmi/
-
El Kebir
őstag
nincs olyan, hogy 1.4,es vagy 1.3-as kábel (főleg mivel mindkét szabvány maximális kihasználásához ugyanolyan kábel kell)
van standard, meg high speed kábel, ezeken belül meg olyan amelyik megfelelő minőségű és tényleg képes teljesíteni az kategóriájára előírt dolgokat, meg van a sz@r.
szóval ha 1.3-as képességhez kaptál kábelt, akkor az ugyanolyan high speed, mint amit az 1.4-hez adnak, feltéve ha tényleg képes teljesíteni az előírt sávszélesség átvitelét.
-
artiny
őstag
1.4es HDMI kábel kell a 3D TVkhez vagy megteszi a régebbi 1.3 as?
A 3D tv hez 1.3 as HDMI kabelem volt othon,ezert meg nem vettem 1.4 est. A tv ossze van kotve a dvd lejatszoval,de csak ritkan hasznaljuk mivel usb rol szoktuk nezni a filmeket ...
Ha a pc.t notebookot osszekotom hogy pl. jatszak akkor azert nem volt jo a 3D mivel nem 1.4 es a kabelem (crysis pl nem 3D.es ....)vagy a film nezesnel notebookbol tvre kotve van hatasa hogy regebbi a hdmi kabel? -
Elar
senior tag
Sziasztok
Beüzemeltem egy HDMI kábellel az LG TVmet.
Erre ezt tette elsődleges monitorrá. Emelett vírit az 1 es szám. Illetve ezt veszi számítógépnek a windowsbanA monitoromat, ami DVI-DVI kötés másodlagosnak tette és ez lett a 2-es - (Kijelző windowsban)
Nem lehet ezt felcserélni? Innentől kezdve mindig a Hdmi (TV) lesz az elsődleges?
-
f4cg80
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Thinkpad T500-as laptopot,és szeretném a TV-re kötni. Adottak:
Laptop,Displayport-hdmi adapter,hdmi kábel,LG hdtv hdmi bemenettel.összekötök mindent,és egyszerűen nem veszi észre a TV(vagy akár a laptop),hogy egymáshoz vannak kötve,nincs kép a TV-n. Viszont érdekesség,hogy ha meg kikapcsolom a TV-t,akkor a laptop pittyen egyet(mint mikor usb eszközt csatlakoztatunk,hogy valami csatlakoztatva lett),és akkor már meg is jelenik a windowsban a monitorok közt,de csak kikapcsolt állapotban.
Valakinek van ötlete,hogy mi lehet a hiba,vagy megoldási javaslata? -
szkrisz
tag
Sziasztok!
Most vetem egy új VGA kártyát, egy HD7850-et és hdmi kábellel kötöttem a monitoromra, ami egy samsung syncmaster xl2370hd típusú.
Előtte ez a monitor volt egy hd4850-es kártyával vga kábellel és minden okés volt, gyönyörű képőet adott vissza full dh felbontásban! Kipróbáltam a 7850-es karim is vga kábellel és az is adta azt a gyönyörű képet, csak a hdmi kábellel széthúzódott a kép és mintha túl éles lenne vagy nem is tudom, a lényeg hogy nem szép a kép és nem látom a kép széleit!

Kell valami beállítás, hogy szép legyen a kép hdmi kábellel is? Vagy akk ne használjam hdmi kábellel?
-
Gabika6
csendes tag
Kedves Mindenki! Szeretném segítségeteket kérni,mert már egy hete szívok a Sapphire Aktív Displayporttommal....Van 2db Samsung 223BW Monitorom és az egyikken tiszta pixel a kép,ami az aktív displayporttal van összekötve.Videókátyám egy Gigabyte GV-R697OC2-2GD.Mikor bekapcsolom a monitort Kb 30 másodpercig jó aztán tiszta pixel lesz,a kábel egy sima dvi,nem dual link.
Kérlek segítsetek,mert már nagyon unom a szenvedést
Elöre is köszönök mindent. -
bandi0000
nagyúr
hali
TV-re szeretném kötni a gépet természetesen játékra használnám Full HD a tv a kártya bírná stb stb de kb 5-6 m kellene na már most milyet vegyek hogy jól vigye át a jelet és ugye ne laggoljon szép legyen stb? -
172Mazsi
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni van egy laptopon meg egy DVD lejátszóm mind a kettőn van HDMI kimenet.
Vettem csatlakozót összekötöttem de mégse jön be se a kép se a hang.
Hogyan tudnám összekötni a laptopot a TV-vel vagy a DVD-vel hogy úgy tudjak filmet nézni.
A TV régi típusú azon csak Svideó kimenet van meg Euro Scart csatlakozó.
Laptopon még van VGA csatlakozó.
Köszi előre is -
El Kebir
őstag
válasz
andronymus
üzenetére
szinte biztos, a különböző bemenetekhez más támogatott felbontások és frissítési frekvenciák tartozhatnak, ilyen minden gyártónál előfordulhat. Esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy módosítod a monitor inf-et, vagy a windows registryt. (pl ezzel a kis programmal)
-
andronymus
tag
Helló lenne egy kérdésem van egy Benq GW2450HM típusú monitorom meg egy sapphire radeon 6850 vga-m a hdmi-vel össze kötve. Na a kérdés az lenne a HDMI miatt tud csak 60Hz menni a monitor? (dvi és vga-n is megy 75Hz-et ezért gondolom hogy itt a bibi.)
Választ előre is köszönöm! -
NOKA32
aktív tag
Segitséget kérnék egy vga vásárlással kapcsolatban!
http://hardverapro.hu/apro/9600gt_512mb_256bit_ddr3_hdmi_hibas_3/hsz_1-50.html
ezt vgat venném meg 2500ft-ért de nekem csak a dvi kell hogy jo legyen és lehet hogy pár hét mulva tovább is adnám azt hallottam hogy ha rossz egy kimenet akor lehet kiégett a gpu és eggyik sem jo de kiprobálni ne tudja mert nincs dvi kimenetes monitora tv-je szerintetek müködhet a dvi? mert akkor megveszem azonnal -
El Kebir
őstag
válasz
xgabesz01x
üzenetére
Igen, úgy nem lesz jó. Fordítsd meg, úgy menni fog. (nincs a vga-n DP port?)
-
El Kebir
őstag
válasz
xgabesz01x
üzenetére
a vga DP kimenetén akarod csatlakoztatni átalakítóval a monitort a DVI bemenetére? (ennek elvileg működnie kell) (másik eszköznek van fenttartva a monitor dp bemenete?)
fordítva, vga dvi kimenet -> monitor dp bemenet, nem müködik.
-
xgabesz01x
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy a Monitorom nem ismeri fel az asztali PC t,ha display port to dvi átalakító kábellel kötöm össze.Monitorom Dell U2412M, a graf kártyám ATI GS 7900.
Mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm a segítséget.... -
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért van jelentősége az 1.4 a HDMI kábelnek egy 3D film lejátszásnál?
Ugye ez az új szabvány 2160p felbontást tud átvinni ami 2X 1080p és azt írják, hogy a 3D filmeknél van jelentősége.
Nade miért és hogyan?
Egyszerre két 1080p megy ilyen filmeknél a TV-re? -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam bedobom a kérdésem, hátha már valaki találkozott ilyennel.
Adott egy gép, amiben vagy egy DVI és HDMI csatlakozóval ellátott videókártya. A gép telepítésekor a DVI kimenetet használtam, majd a gépet (a telepítés során megadott beállításokkal) a TV-re akartam kötni (akkor már HDMI kábellel). A gép elindul, de egyáltalán nincs kép. Próbáltam, hogy DVI-HDMI kábellel meghajtani a DVI kimeneten is, de semmi. A baj az, hogy a monitort már nem tudom rákötni, mert nincs itt, de korábban tuti működött. (Igen, akkor kellett volna a TV-re kötni, amikor még volt monitor...
).
Ha esetleg bárkinek lenne ötlete, azt előre is köszönöm.
Üdv.
P1eTr0 -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Szükségem van egy HDMI kábelre a laptopom és a tévé összekötésére. Minimum 3m-es kellene, találtam is egy ilyet, de a weboldalon voltak 5 méteres kábelek is, ami szintén nem lenne hátrányos számomra.
Nem vagyok szakért HDMI témában, épp ezért kérdezném:
Lenne-e minőségbeli különbség a két kábel között? Egyáltalán HDMI kábelek esetén kell beszélnünk ilyesmiről?
-
zzzaaa
csendes tag
eszközök:
- Panasonic plazma 50" (2011)
- Sapphire PCI-E HD5450 512MB DDR3 PCI-E VGA DVI-I HDMI LP PASSIVE
(+ 2 monitor ,egyik vga-n másik dvi.n)
- KONIG HDMI Cable-550/10 HDMI - HDMI 10mmiért van az, hogy csak akkor van kép(és hang) a Tv-n ha 720x480 felbontásba váltok
bármely más felbontást választok nincs semmi, ha másba váltok, pl. 1080p akkor a valós/szélesvásznú szöveget váltogatja észveszetten a tv a (input) hdmi1 felírat alatts így nem tudok hd felbontásban filmet nézni ha nem olyan formátumban van amit a média kiszolgáló (belső háló) felismer (pl. mkv.ban lévő 1080p transformers 3d mezzmo-n keresztül jó volt)
(lehet felismeri mezzmo-n keresztül is, de nem tudok nyelvet váltani, feliratot rátenni,stb. így marad a hdmi-s megoldás, de ott meg a felbontást nem tudom felnyomni)
mit csinálok rosszul ? mi lenne a megoldás ?
-
Lordc0re
csendes tag
Hali!
Tudja-e valaki hogy miert nem kerul standby uzemmodba egy hdmi-n keresztul kotott monitor miutan a win7 leallitasa megtortent? Esetleg valamit kulon kellene allitani valahol?
-
hambi80
tag
hellótok számitogépet kötném össze hdmi-hdmi kábelel +gyári ati-s dvi-hdmi átalakitó lcd tv-vel ati4850 DVI kimenetes
régen 10m dvi-hdmi kábelel öszevolt kötve mükötött is.
most messzebre került a tv a kábel kevéslett metoldottam 3méterrel de nem jó a kép szemcsés.
ha veszek egybe 15méteres hdmi kábelt akkor jó lehet? -
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Én már elég régóta használom a tévémet monitorként, sima VGA kábellel vittem át a képet, sosem volt semmi gond. De most kutakodva egyéb elektronikai cuccok után a "padláson" találtam egy HDMI kábelt... Előre szólok, semmit nem értek hozzá, szóval elnézést, ha butaságot mondok. Szóval azt "hittem", hogy ez ilyen jüféle káble, visz képet csudijó minőségben, meg hangot is, és hurrdurr. Egyszerű laikusként azt gondoltam, hogy csak bedugom a gépembe, a másik felét a tvbe, a vga kábelt kihúzom és VOÁLÁ! (a VGA kábelnél így müködött)
De sajnos nem. Először rájöttem, hogy az a gond, hogy a vga-t veszi elsődlegesnek és a hdmit másodlagos monitornak a gép, ezért ezt gyorsan átállítottam:
http://4.imgland.net/wUgEWZ.png
Ilyenre engedte. Ez már jobb volt, mert eddig, ha a sourceot átnyomtam HDMI-re, akkor csak és kizárólag a háttérképemet láttam, és körülötte széles feketesáv. Ez az állítgatással annyit módosult, hogy mostmár van asztal, meg ikonok, meg kurzor, meg minden, ám a csudijó kép nem hogy nem teljesült, hanem a vga kábelhez képest egyenesen borzadály... És a felbontást is lejjebb kellett vennem, hogy egyáltalán lássak valamit. Hangot nem probáltam, de értelme se lett volna sok.Tehát a kérdésem az, mit rontottam el? Ha semmit, mi nem müködik úgy, ahogy kéne? Rossz a kábel? Gyenge a vidkari? A tvm nem is HDMI csak annak hazudja magát(elég nagy betűkkel van ráírva :c)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
ui: Ha rossz topikba írtam, pls adjátok meg az elérési útvonalat a helyes topikhoz ^^
üdv
Vismajor -
chege
aktív tag
válasz
marciart11
üzenetére
Retina Macbook pro
-
chege
aktív tag
válasz
marciart11
üzenetére
(#610) marciart11: lehet rosszul fejeztem ki magam, a gépen csak HDMI van a monitoron meg van sima displayport és DVI is. Szóval csak HDMI-DP vagy HDMI-DVI kábel játszhat.
(#611) El Kebir: Köszönöm! Szóval akkor nem származik semmi hátrányom a DVIből a DPhoz képest.
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Dell U2311H monitorom. Macbookhoz szeretném csatlakoztatni, amin csak HDMI van.
Ha HDMI-Displayport csatlakozót veszek akkor azzal működni fog? Olvastam valahol hogy csak Dual mode displayportnál működik ez az átalakítás.Vagy érdemesebb egy HDMI-DVI átalakítót vennem?
Köszi előre is.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretné összekötni a laptopját a tv-vel, filmet szeretne nézni. A probléma az, hogy a laposon nincs HDMI kimenet, csak D-Sub. Meg lehet valahogy oldani, hogy egy kábellel a képet és a hangot is át lehessen vinni? Vagy ilyet csak a HDMI-HDMI kábel tud? Mi lenne a legjobb megoldás?
-
negyedes
addikt
Udv ha a laposban csak hdmi kimenet van es a monitorba teszek egy hdmi->dvi-d atalakitott abbol lesz valami jelvesztes vagy kepminosegromlas? a monitor egy dell u2312hm
-
marciart11
aktív tag
-
El Kebir
őstag
válasz
marciart11
üzenetére
akkor abban kellene állítani a képméretezésen, ha lehet...
valószínűleg nem az átalakítóval van gond, hanem eleve ilyen "keretes képet" kap, amit az szépen átalakít "keretes" analóg képre, tehát nem változtat a felbontáson, mint ahogy gondoltad.
hdmi-s monitorokkal is előjöhet ez, átalakító nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, a te cpu-vga-d hoz is minimum egy 23-24"-os ips monitor dukál... vagy egy 32-40"-os IPS vagy VA fullhd tv...)
) remélem nem ezzel szembesülök majd.
Köszi előre a segítséget!

...mert azon könnyen,