Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

válasz liksoft #2870 üzenetére

MODE COM 500W-os tápom van.Ezzel elviekbe nem lenne gond.Mennyi lenne a normális höfok a winyonál mert a szentinel szerint( 1 honapja használom ) a napi maximum a legmagasabb eddig 46 a legalacsonyabb 36 fok volt.Pedig csak ez az 1 meghajto van a gépbe a DVD drivon kivül igy elég szellösre tudtam a házba tenni.
    Köszi a progit.Ha ezzel is hibák ir ki akkor kérhetem a garancia cserét ?

• repvez

addikt

tudnátok mondani egy jo progit ami kijelzi a hibás vagy gyenge sectorokat a vinyon ?Régeben használtam egyet csak nem emlékszem mi volt az amelyik ugy müködött mint a töredezettségmentesito és ahol rosz volt a szektor azt pirossal a jokat zölddel jelölte.
    Mert a sentinel szerint 4888 hibás és ugyan ennyi gyenge sector van a vinyomon és 16%-os kondiciot ir ki és 45 napja van még hátra.És valamivel le akarom tesztelni még hogy biztos legyek bene hogy tényleg rossz-e és hol, mert még garis a winyom és hogy ki cseréltethetem-e a hibák miatt.Esetleg mivel tudom igazolni nekik amit el is fogadnak, hogy tényleg rosz és nem küldik vissza nekem hogy még használhato?
    A SMART szerint minden zöld pipás.Már egyszer low level format volt rajta,mert máshogy nem tudtam formázni és particionálni.
    Amugy egy seagate 320gb winyo

• repvez

addikt

ez a sentineles progi mennyire pontos és hogyan tesztel?Mert kiprobáltam és a teljesitményre 100% a kondiciora 16%-ot irt ki és hogy az önteszt 4880 sectorhibát talált és várhato élettartama 45 nap.Viszont a SMART-nál minden zöld pipa van.

Végigfuttatam a segate seatools for win nevü progiját az is rendben végigment.Meg az a gyanus hogy eddig ha a win telepitésnél csak az elsö 20GB-ot particionáltam és formáztam attol még a vinbe megjelent az egész winyo csak kiirta hogy a 320-bol 300 még formázatlan és azt bármikor tudtam win alol formázni, de most meg csak 20GB-ot lát és kész nem is mutatja a formázatlan területet.
    Találtam a seagate oldalán egy olyan progit is ami vissza állitaja a gyári adatait a winyonak amolyan low level format szerüség, de többen irtátok hogy azzal többet lehet ártani mint használni.
    Tudnátok ajánlani egy olyan progit ami nagy biztonsággal leteszteli és kijelzi az esetleges hibákat?Mert ha visszaküldöm a boltba ott lefuttatnak egy tesztet és ha nincs baja vagy csak formathibája van akkor az nem garanciás hiba és még a tesztért 2500-at elkérnek és visszakapom ugyan ezt a winyot ami a szállitás miatt lehet hogy ujbol sérülni fog.

Remélem tudtok segiteni!

• repvez

addikt

tudja valaki hogy seagate winyohoz honnan lehet leszedni low level format progit és hogyan kell használni?Ill, hogy müködik-e pendrive-rol, mert nincs már floppy lemez meghajtom.

• repvez

addikt

válasz lazydog #1276 üzenetére

A HD tune error scannél 2 hibás sectort mutat,de a healtnál minden OK.
    és most sikerült is egy 20GB-os particiora felküzdenem a winXP-t,de most nem látszik a winyo többi része olyan mintha csak 20GB-os lenne.

• repvez

addikt

válasz lazydog #1274 üzenetére

A PM-el megnéztem egy particionak mutatja a winyot és primarynak.Majd ezzel sikerült egy 20GB particiot csinálni igy nekiáltam telepiteni az elsö ujraindulásig nem is volt gond,de amikor már a winyorol kellett volna indulni hogy folytassa a telepitést akkor kiirta hogy lemez olvasási hiba és nem tudtam sehogy sem folytatni.Aztán észrevedtem hogy a Reborn lemezen van egy cd-röl futtathato windows igy azt elinditva le tudtam a HD Tune progival tesztelni a winyot ami 2 rossz szektort talált az eleje felé ami egyenként 122MB-os helyet takart gondolom ez miatt nem tud bebootolni.És 43 fokos volt a winyo pedig jol szellözik a gépem tiszta rács az oldala és a hátulja.
    Ha visszaviszem a boltba hogy találtam rajta 2 hibás sectort azt elviekben cserélik (még garanciás) vagy elöször leellenörzik hogy tényleg rossz-e?Mert amilyen szerencsém van náluk jol fog müködni és akkor nem tudok mit kezdeni.
    ja és a win nem is tudta formatálni.És ahhoz képest hogy 16MB cach van rajta észrevehető gyorsulást nem vettem észre rajta a 2MB-oshoz képest már az elsö napokban sem.

• repvez

addikt

válasz lazydog #1271 üzenetére

a partition magic-et még nem használtam,de megvan a reborn nevezetü winxp telepitő azon rajta van .Esetleg milyen progit lehet használni winyo tesztelésre hogy megállapitsam hogy tényleg az e a hibás és nem kell neki OP rendszer ?

• repvez

addikt

Akkor a méret és a formázás ugyében megnyugodtam.Egyébként a legujjabb bios és driverek vannak fenn a gépemen.Ja amugy az elöbb rosszul irtam SATA2-es a winyo.
    És az alaplapi drivert nem tettem fel mert az elsö telepités után egy hét után ugyan ezt produkálta vagy hogy megjelent az asztal, de semmire nem lehetett rákattintani de az egér müködött,de ha nemtettem fel az alaplapit akkor 4 honapig simán ment minden gond nélkül ebböl gondoltam hogy az lehetett a ludas.Természetesen SATA driver az fenn van.
    A bioszban a rendszer particio van megadva elsödlegesnek.
    A particiot meg azért csináltam ennyit hogy rendezetten külön legyenek a dolgok és ha valamelyik particio megsérülne akkor csak azt keljen formatálni a többit még meg tudjam menteni.külön particiora mennek a játékok,filmek,zenék,felhasználoi programok stb...

• repvez

addikt

Hi
    Segitsetek megtalálni mi okozhatja a problémámat.Van egy 320GB seagate winyom IDE csatolos és mindenféle elözetes jel nélkül csinálja az alábbi problémát.
    Szoval lekapcsolom a gépet elözö este minden rendben majd másnap bekapcsoláskor csak a win betöltöképernyöig jut el és ott megáll minden nem hallani hogy dolgozna a winyo és csak a win logo alatti csik fut.Csak resettel tudom ujrainditani.Ezt már 3x megtörtént a készülék 5 honapja alatt.De eddig mindig megjavult ha ujratelepitettem a rendszert,de most elkezdtem a telepitést és hogy törlom a c:\ particiot.A törlés után a particionevek lejjebb tolodtak, tehát ami eddig volt d: az most c: lett és a c: particiombol f:
    .A 320GB 1 20GB és 6 50GB-os particiora volt felosztva NTFS formázással.De valamiért a particios oldalon már csak 305400MB helyet irt ki és az utolso 2 particiot osszevonta és ismeretlen fájlrendszert irt hozzá.
    Gondoltam egye fene ujraformázom az egészet(bár sok videom és képem odalett) :O
    2 ora alatt formázta meg a lemezt (ez normális?) majd mikor elkészült kiirta hogy nem tudja formázni mert vagy sérült a lemez vagy rossz a scsi csatolo.
    Szoval itt tartok most, hogy van egy 320GB winyom ami csak 305400MB osnak ismer és nem lehet formázni és nem tudok vele semmit sem kezdeni.
    Ez egyértelmüen a winyo hibálya és gariba ki tudom cseréltetni vagy közbejátszhat az ilyen dolgokba más alkatrész is?Abit KN9Ultra lap van a gépembe és IDE masteren van a winyo.A legujabb frissitésü winXPSP2 es volt rajta.Napi frissitésü virusirto és routerba épitett hardweres tüzfalat használok virust nem észleltem velük ami még okozhatna ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés