- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene:
Toshiba 1tb 2k11 hdd.
Notiból lett kivéve amiben már erősen kerreg és rezonál a venti.
Pc-re usbn rádugva nem ismeri fel. Azt írja, hogy az illesztőprogramot nem tudja telepíteni.
Total commanderben egy pillanatra látszik a két partició majd eltűnik.
Eközben a vinyó olyan hangot ad mint amikor erősen terheled és ráadásul ütemesen lehet hallani kb. 10x aztán ennyi és nem tudok vele előbbre jutni.
Lehet, hogy meghalt a vinyó a rezonálástól amit a venti adott vagy az elégtelen hűtéstől?Köszönöm a gyors segítségeteket előre is.
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy 2tb-os samsung hd204ui vinyóm ami egyik napról a másikra ntfsből raw fájlrendszerű lett.
Az asztali gépemben tökéletesen működik, nemrég áttettem rackbe és csatlakoztattam tv-hez is.
Hogy tudnám visszaállítani, úgy hogy az adataim ne törlődjenek és ne kelljen őket átmentenem másik vinyóra mivel jelenleg nincs ekkora vinyóm.
Vagy érdemesebb get data backel lementenem mindent és újraparticionálnom?
Köszönöm előre is a segítséget!üdv.
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 320as noti winyó ami le lett ejtve korábban és ezáltal megsérült a régi windows. Azóta újraraktam a windowst 2x mivel és friss windowsnál amin van 2-3 alapprogram is azt csinálja, hogy a winchester jelző led a notebookon folyamatosan világít mintha dolgozna és szakaszosan 2-3 másodpercenként kattanik egyet halkan nem olyan zavaróan majd újra dolgozik tovább és megint katt. Ilyenkor a gép majdhogynem elérhetetlen annyira belassul. 3 bad sector találtam rajt hd tune-al.
Kuka lenne vagy mi miatt csinálhatja? -
rhonin
senior tag
válasz
liksoft #18537 üzenetére
hdsentinel
Itt nem látok hibát vagy csak rosszul nézem. A hdtune jelzett egyedül... -
rhonin
senior tag
válasz
liksoft #18496 üzenetére
Nem hiszed el de úgy látszik a sata kábel volt a ludas...
Kicseréltem egy másikra és most akármelyikről akármelyikre másolok, tartja a 90-100mb/s-et. Pedig 1 hónapos az alaplap is...
Egyáltalán, hogy lehet, hogy egy kábel ilyen hibát okoz. Mert ha meg van szakadva akkor nem lassulnia kéne hanem egyáltalán nem kéne, hogy működjön.
Köszönöm azért a kitartó segítséget! -
rhonin
senior tag
Közben újraraktam a win7-et. Friss driverekkel mindennel. A probléma most már csak akkor jelentkezik ha az 500as rendszerwinyóról másolok a nagyra. Visszafele szépen megy.
A win7 miatt lassulhat be ennyire? Korlátozza a sebességet? Nem találtam semmilyen beállítást ami ezzel kapcsolatos lenne.... -
rhonin
senior tag
válasz
liksoft #18488 üzenetére
Próbálgattam már a másolási stratégiát meg a kompatibilitási beállításokat minden összeállításban, de nem hozott eredményt. Driver gondra gondolok, de nem tudom melyik driver a felelős ezért.
Gondoltam már a sata kábelre is de zsír új kábelről van szó és ha rossz lenne nem hiszem, hogy ezt produkálná.Imco:
Jól gondolom hogyha Hardver hiba lenne akkor a hd-tuneba is lassú lenne? Mert ott meg annyit teljesít mint sok más fórumtársnak itt. -
rhonin
senior tag
Ma sikerült hozzájutnom egy samsung hd204ui winyóhoz.
Volna egy-két kérdésem amivel nem vagyok megelégedve.
A hdtuneban ilyen eredmény született:
hd204ui
Particionálásnál 4kbyte-ra állítottam, ahogy sokan mások itt a fórumon.
A valóságban viszont ha a hd502ij 500as winyómról másolni szeretnék a hd204u-re akkor az első 5-6 másodpercben még 80-90mb/s-al másol utána viszont szép lassan leesik a másolási sebesség 30-35mb/s-re vagy még az alá.
Már kilőttem az összes futó folyamatot de nem értem, hogy mi miatt esik le ilyen drasztikusan a sebesség...
Nem hiszem, hogy ennek így kéne teljesítenie.
Win7 64bit van telepítve. Mindkét winyó az alaplapi vezérlőre van kötve.
Előre is köszönöm a segítséget!üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest