Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zBass

csendes tag

Lekopogom, de úgy néz ki, hogy csak sikerült megoldani a gondomat :DDD
    Csakazértis úgy csináltam, mintha PIO módban lenne, és eltávolítottam az eszközkezelőben az IDE vezérlőnél a dolgokat, és újraindítás után már a megszokott sebességgel tudtam másolni :D
    Csak még nemtudom, hogy miért váltott át PIO módba, annak biztos volt valami oka. Na mindegy, bízok benne, hogy mostmár nemlesz vele gond.
    Egyébként ebből a topicból nagyon sokat tanultam, érdemes mindenkinek átfutnia, akinek baja van a HDD-jével, a keresőt használva.

• zBass

csendes tag

válasz zBass #2361 üzenetére

Nos, a helyzet az, hogy a winyónak valószínű semmi baja. Kipróbáltam egy másik gépben, és tökéletesen ment. Kipróbáltam az én gépemben másik kábellal, és még mindig lassú :(
    Holnap újradobom xp-t, hátha. Maradt még a táp mint lehetséges hibaforrás, majd ennek is utánajárok. Egyébként nemlehet, hogy mégis PIO módban van annak ellenére, hogy a HDSentinel szerint nem?

• zBass

csendes tag

válasz lazydog #2360 üzenetére

Rendben, köszi a segítséget. Tápra nemis gondoltam, pedig lehetséges, mert vacak codegen, ami már több éve megy. Ha tápgond lenne az nemlenne baj, napokon belül lesz egy chieftecem.
    Akkor ma kifogom próbálni másik gépben másik kábellel. Majd jelentem a fejleményeket.

• zBass

csendes tag

válasz lazydog #2358 üzenetére

HDSentinel szerint: A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs szükség beavatkozásra.
    Teljesítmény 100%, kiváló
    Kondíció 100%, kiváló

A becsült hátralévő élettartam több, mint 1000 nap.

Az adatmentés nemlesz egyszerű, mert ugye mint mondtam 2mb/s-el másolok, így eltart egy jódarabig. DVD-t írni még nempróbáltam, de tartok tőle, hogy azzal is gond lesz :(
    Meg a másik gondom, hogy a maxtort nem partícionáltam, így arról is lekell menteni az adatokat, ha arra akarom tenni xp-t :(
    Mindenesetre a kábelcserét még megfogom próbálni gari előtt, ha az nemjön be akkor muszáj lesz bevinnem. De így befogják venni gariba, hogy a HDSentinel szerint tökéletes? Lehet még megpróbálom egy másik gépben is a winyót, hátha más gond van (bár nemhiszem).

• zBass

csendes tag

Sziasztok!
    Van nekem egy 320-as satás WD winyóm, ami rosszalkodik :(
    Éppen játszottam, amikoris megakadt a játék és hallottam egy kattanást a winyótól. Pár sec múlva ment tovább a game, majd megint kattant a winyó, és a game megakadt. Ezt eljátszotta még párszor, amikoris meguntam, és ALT+F4-el kiléptem, újraindítottam a gépet.
    Mintha lassabban is indult volna, de ezzel nemtörődtem. A gond, hogy már netezés közben is jelentkeztek a bajok. Ugyanaz, mint a játékban: kattanás, és pár másodpercig nemtudok semmit csinálni.
    Egyik pilllanatban meg csakúgy kikapcsolt a winyó, s nemis tudott bootolni a gép. Kikapcsoltam, megigazgattam minden kábelt (bár nemvettem észre, hogy akármelyikkel is gond lett volna) és miután bekapcsoltam szépen bebootolt a win. Most kb egy órája már nem volt kattanás, de gondom az van vele. A másolás kb 2mb/s még saját magára is, de ugyanennyi egy 80-as maxtorra. Ha a maxtorról próbálok a wd-re másolni, akkoris ugyanez van, de maxtor saját magára normális sebességgel másol. Úgy gondoltam, hogy a wd átkapcsolt PIO módba, de hd sentinel azt írja, h aktív udma átviteli mód. Egyébként elég meleg a winyó, most 50 fokos, nemtudok mitcsinálni ebben a nagy melegben vele (szobában most is 30 fok van pedig fullra nyitva az ablak...). Amire még gondolok, hogy a sata kábel esetleg rossz, de ezt most nemtudom leelenőrizni. Sajnos valószínűsítem, hogy megy gariba, csak akkormeg várhatok rá hetekig, és mivel most lesz fullos új gépem, nemörülök neki (winyo maradt volna) :(
    Ti mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés