- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
artiny #12594 üzenetére
azt mutatja, hogy melyik milyen partíció... disk0-n létre van hozva egy elsődleges és egy kiterjesztett partíció, a kiterjesztetten belül pedig egy logikai meghajtó... disk1 meg egyben van teljesen... szerintem nincs ezzel semmi probléma... amennyire partícionálgattam régebben, szerintem ez így van rendben...
ui: dinamikus partíció? az wtf? olyat nem hallottam még nagyon... folyamatosan változik a mérete, attól dinamikus? az szép jószág lehet akkor...
-
mephi666
nagyúr
beírom a tegnapelőtti hülyeségem, mert kicsit ideg voltam... történt, hogy raktam a chipsetemre egy kis ventit, ami zümmögött, mint a szúnyog... na, szedném szét másodjára is a gépet, hogy igazítsak rajta (tudni kell, hogy az asztalban van egy ilyen fakk, ahol figyel a gép, hátul meg mennek a kábelek... elég hosszú is mindegyik, kivéve az asztalon függőlegesen pihenő usb-s vinyórack kábele... ezt persze elfelejtettem kihúzni) ideg is voltam, mert zavart a zümmögés meg fáradt is... kapkodtam... húzom ki a házat, egyszer csak látom, hogy csúszik le a vinyó keretestől... kb 1méterről koppant egyet a laminált padlón... az oldalára esett... hirtelen ideg lettem nagyon... összedobtam a gépet... bootoltam, bekapcsoltam a vinyót, láttam a meghajtókat... kicsit kezdtem megnyugodni, "gyorsan" le is nyomtam mindhárom partíción 1-1 teljes felületellenőrzést és semmi gond... tartott vagy 2óráig, de úgy néz ki, rohadt nagy mákom volt és a keret felfogott sokat az esésből...
szerintetek érdemes még valamivel lecsekkolni, vagy megnyugodhatok?
-
mephi666
nagyúr
válasz
piadex2 #12481 üzenetére
nem vagyok vinyó-guru meg régen is olvastam erről (ha tévedek, javítson ki, akárki), de a gyorsformázás lényegében egy gyorstörléssel ér fel és utána különböző szoftverekkel könnyen visszaállítható az adat... ilyenkor azt hiszem fizikailag nem törlődik semmi, hanem folyamatosan ahogy ír a vinyóra az ember, akkor veszik el minden szép lassan... úgy kezelődik, mintha teljesen üres lenne a vinyó, holott ott vannak a "haszontalan" fájlok és folyamatosan ahogy átmágneseződik íráskor, akkor veszik minden...
teljes formázáskor már neccesebb, mert ott mintha ténylegesen törlődne az adat, de a mágneses jelleg egy bizonyos szinten megmarad és mintha ez is visszaállítható lenne ügyeskedéssel...
a harmadik fajta az alacsony szintű formázás... itt lényegében az összes tányér teljes újramágneseződése megy végbe... ezzel elvileg orvosolni is lehet a badsector-okat, ha mondjuk azok nem konkrét felületi sérülés miatt vannak... ezt használtuk általában utolsó lépésnek, ha baj volt a vinyóval... biosból lehetett alacsony szintű formázást végrehajtani, de már vagy 10-15éve nem láttam ilyen opciót...a hibás szektorok rögzítésének azt hiszem semmi köze a formázáshoz... használat közben, ha ilyenek felmerülnek, akkor rögzítődik ezeknek a címe, hogy később ne kerüljenek használatra... emiatt csökken szép lassan a hasznos méret...
nekem ez rémlik, de nem akarok tényleg hülyeséget mondani... javítsatok ki
-
mephi666
nagyúr
válasz
piadex2 #12479 üzenetére
hát így már más... csak azt tudnám ajánlani így, amit az előző "kollégának"... menteni a menthetőt és utána próbálkozni vele esetleg...
nem sok jót jósolok ehhez.... azt hittem, hogy csak ilyen elveszett fájtöredékek meg hasonlók okozzák a gubancot... azokat a chkdsk jól rendbeteszi...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Buresz #12466 üzenetére
közben leteszteltem hd sentinel-lel az enyém is a reggeli szívás miatt: 100% teljesítmény/kondi... több, mint 1000napot becsül még... kicsit megnyugodtam... ez is egy samu... 2007 tavaszán vettem még...
a tápot én is kizárnám: egy 350-es chieftec-em van az adatlapomon levő konfiggal: athlon2 250, 2x1024mb ddr2 ram 800on, 9600gt, 250-es samu vinyó, egy pájó dvd-író meg tegnap óta egy leadtek tv2100-as tuner... simán elég neki a táp...
Dzsekó tanácsát megfogadnám... mentés, aztán esetleg tesztelés/nyúzás/próbálkozás... ha szaporodik a badsector és tovább romlik az állapota, az egy jó indok a garis cserére...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Buresz #12466 üzenetére
nem tudom, de nem túl biztató a badsector...
főleg, hogy nem tudni mi okozza és szaporodni fog-e... én pihentetném a vinyót, menteném egy másikra a menthetőt és utána csak olyan adatokat tárolnék rajta, amik nem lényegesek... ha egyik napról a másikra bekrepál, akkor ne legyen nagy a veszteség... nekem volt egy maxtor-om, ami egyik napról a másikra badsector-os lett, szereztem helyette másikat... mentettem a menthetőt és utána meg is döglött rövid időn belül
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #12462 üzenetére
szerintem megvan a "ludas"... az a rohadék sata kábel... a gép eljátszotta, amit tegnap... nem látta a vinyót... szétkaptam... lötyögött rendesen a kábel a vinyón meg az alaplapi csatiban is... szerencsére volt 1 bontatlan sata kábelem és kicseréltem... az pöpecül ráment és azóta semmi gond... 99%, hogy ez volt a baj...
-
mephi666
nagyúr
lenne kis problémám, amit otthon meg akarok ma oldani:
vettem tegnap egy tunert... egyedül annyi gondom van, hogy szerintem a vinyóm sata csatija lecsúszkál... amikor összeraktam a gépet, utána nem látta az eszközt... szétkaptam, megigazítottam a csatit és ment 5-6 órán át gond nélkül... most reggel meg elkezdett szórakozni a gép, hogy időnként elveszíti a vinyó a "fonalat"... és a led ütemesen morzézik, de a samu jellegzetes zümmögő hangja elmarad (ami pl olvasás/íráskor megvan) később meg elkezd olvasni ezerrel, ahogy kell... kicsit zavar... ha nincs más, az adattároló vinyóm berakom a helyére, mert 3év garis a samu és még van ebből fél év... most dögöljön meg inkább, ha akar...
chkdsk-et is lefuttattam, de nem talált problémát... szerintem nem a vinyó lehet a ludas, hanem az a rohadt kábel... csak ezt nem szeretem ebben a rohadt sata csatlakozóban...
csináljak valami smart checket még vagy mit ajánlotok? esetleg ne szórakozzak, hanem mentsek mindent a kicsi vinyóra?
-
mephi666
nagyúr
válasz
espeke #10782 üzenetére
én jártam már így h kitört valamelyik tű az ide csatiból, de szerencsére "ment" a vinyó és tudtam adatot menteni...
másik gondom régen a következő volt: volt egy maxtor vinyóm és elkezdett egyik napról a másikra szaporodni a bad sector rajta (tipukus hiba volt ezeknél a sorozatoknál a gari utáni "hirtelenhalál"), 3 partíció volt: 2db fat32+1 ntfs... nem is szórakoztam vele, vettem inkább egy új vinyót és miután húztam rá rendszert, dos alól a fat32es partíciókról mentettem a menthetőt... az ntfs-el viszont szívtam, mert xp alatt nem tudtam rajta böngészni... tettem fel egy uhu linuxot és az alól láttam normálisan és le tudtam róla majdnem mindent menteni... a művelet után próbálkoztam a vinyót rendbetenni, de megdöglött 1-2napon belül...adatmentésre 1próbát szerintem megérne a linux...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest