Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szilchi

őstag

válasz liksoft #55157 üzenetére

Átmásolt kb 1,7 Tb-t,annyi adat volt a 2 TB-s hdd-n.Azzokból random megnyitottam párat és le is játszotta a filmeket.Aztán kezdtem el átmásolni a 1 terrásról és ott olyan fél óra után dobta fel a hibát a hibás filerendszerről.

Emagról rendeltem egy másik házat,az usb 3 és max 10 TB.Reméljük azzal jó lesz.

• szilchi

őstag

Semmi nem látja csak a HDS.
    Először felismerte és jó volt minden gondoltam jó lesz.De akkor a külső ház nyugdíjba megy és nézek egy másikat.És közben reménykedek,hogy nincs fizikai hiba.Mondjuk HDS szerint nincs semmi hiba.De majd másik házban kiderül.Az adatokat gondoltam,hogy elvesztek,hál istennek az eredeti adatokat sikeres másolás után töröltem :P .Semmi fontos,csak filmek.

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. :R

• szilchi

őstag

Jó reggelt!

A minap vásároltam egy használt WD Purple WD40PURX 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 winchestert. Egy régi USB 2.0-s külső házban szerettem volna használni,egy 1 TB-s szintén WD winchestert váltott volna.Beraktam,rákötöttem a laptopra és inicializáltam windows 10-ben.Majd egy 2 Tb-s hdd-ről átmásoltam rá 1.9 Tb filmeket.Mivel 2.0 az usb,14 vagy 15 óra volt azt hiszem a teljes folyamat.Ez átment simán.Majd az 1 Tb-s hdd-ről kezdtem el átmásolni a filmeket.Ott viszont kb a felénél megállt olyan hibára hivatkozva,hogy a célmeghajtón (a 4 Tb-s) lévő filerendszernnek túl nagy a videó file mérete.Egy 66 Gb-s mkv file volt.Szokás szerint NTFS-re formáztam és már felment rá több hasonló méretű file.De itt most megállt.Próbáltam filekezelőben megvizsgálni a meghajtót,de hibával leállt.Kivettem a házból majd visszaraktam.De utána meg már a windows nem látta,sem a filekezelő sem a lemezkezelő.Bekapcsoltam a külső házat,felpörgött a winchester,a házon levő led párszor villogott és ennyi.De semmi nem érzékelte.
    Kivéve a HD Sentinel,az látja.Szerinte továbbra is kiválló állapotban van,nincs szükség beavatkozásra.Viszont méretnek 1678 Gb-t olvasott ki ami szerinte is hibás.

Jelenleg itt tartok.A HDS-n kívül nem látja semmi.HDS-ben egy gyors tesztet lefuttattam és az sem talált hibát.Csak épp használni nem tudom a winchestert.
    A külső házban kipróbáltam a régi 1 Tb-s és egy 250 Gb-s winchestert,mindkettővel gond nélkül megy így azt kizárnám.A 4Tb-s hdd-t pedig egy másik,szintén 2.0-s házban de ott se volt jó.Asztali gépem nincs.

Új hozzászólás Aktív témák