- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan #41849 üzenetére
Bár engem nem szokott különösebben érdekelni a töredezettség (még amikor HDD-n ment a rendszer, akkor sem foglalkoztam vele), de amikor rávettem magam, rövid úton elintéztem.
Simán lemásolom a Windowst, formázom, majd visszamásolom. Ehhez kell egy másik oprendszer, vagy valamilyen független klónozó program. A klónozásnak természetesen fájlszinten kell futni, vagyis ne szektorszintű tükörmásolat legyen, mert akkor ugyanazt a szerkezetet kapnánk vissza 1:1-ben.
De egyébként a legtöbb klónozó program fájlszinten másolja vissza a partíciót, vagyis a töredezettség eltűnik. Jellemzően csak akkor dolgoznak szektorszinten, amikor teljes HDD-t mentünk, az MBR-szektortól kezdve.
Fájlszintű rendszermásoló program például az XXCOPY ingyenes változata, de ez csak partícióról partícióra másol, az eredeti tartalom törlése után. Tehát ehhez legjobb egy másik HDD, oda-vissza másolni és kész.
Ha mégis a méretek módosításával próbálkoznál, akkor először a második partíció elejét kell feljebb tolni, utána az első partíció végét. Kevés a szabad hely kétségtelenül, minél többet tudsz rá áldozni, elvileg annál jobb lehet az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest