- Apple iPhone 17 - alap
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#62853120 #11625 üzenetére
Önálló rendszerpartícióhoz lehet nagyobb, valamit gyorsíthat rajta, némileg romló helykihasználással.
Adattároláshoz alapértelmezett is megfelel, de ha csak nagyméretű fájlokat tárolsz, akkor nagy foglalási egység sem okoz számottevő helyveszteséget, ellentétben a sok kis fájl tárolásától.
Például a képen látható, vegyes tartalmú meghajtón, amin 53000 fájl van, de ebből durván 400 db videofájl foglalja a hely nagyobbik részét, mindössze kb. 120 MB veszteség származik az alapértelmezett foglalási egység választása miatt. Ha kisebbre választottam volna, nem sokat nyerek, viszont lassabb lehetne a fájlrendszer kezelése.
Partícionáló programok a veszteségi arányokat diagramon is képesek kimutatni, ha utólag szeretnénk átméretezni a foglalási egységet, hogy az átméretezéssel mit nyerünk vagy vesztünk, ehhez persze adatnak is kell lenni rajta, mivel azon múlik.
De összességében nem egy érdekfeszítő téma, amúgy én sem szoktam ezzel foglalkozni, rendszerpartíción esetleg nagyobbra állítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Total Commander
- Apple iPhone 17 - alap
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Robotporszívók
- Steam Deck
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 i5-6GEN I 8GB I 256-512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő