- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26793 üzenetére
Szia!
Igen, csak WD. Nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
PPatrik #26764 üzenetére
Igen, esetleg beleszólhat az alaplap is, de a nem végleges OS is. Mentsd le az adatokat, és utána ráérsz kielemezni a helyzetet. Arra vigyázz, hogy nem helyreállítást kell csinálni, hanem az egyik fizikai drive-ról egy másikra másolni! Sőt, az adatok tartalmát is le kell ellenőrizni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
cantus #26762 üzenetére
A Sentinel mit ír? "A garanciális csere ebben az állapotban még nem lehetséges." Ha jól emlékszem, nem vagyok benne biztos, hogy szó szerinti, de tartalmilag igen.
Akkor most mi a kérdés?
Szerk: A gyártó programja határozza meg. Ha egy teljes írásteszt utáni tesztnél hibát ad, akkor garis, különben nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
PPatrik #26760 üzenetére
A legfontosabb lemaradt. OS?
Egyébként ha belegondolsz '90-ben 20MB-os volt a HDD, ma 4TB. 22 év alatt akkora növekedés volt a kapacitásban, amire a programok fejlesztői nem készültek fel. Ezt lehet hibának mondani, de fejlődésnek is. Ha a kapacitást nézed, akkor fejlődésként fogod fel, az OS oldaláról nyűgnek. Sajnos együtt van a kettő. Minden OS esetében, nincs kivétel! Csak az, hogy miként jelentkezik ez, és mikor történt a váltás.
Magánemberként egyetértek, az 500GB határnál meg kellett volna lépnie a M$-nak a 4 byte-os címzés 8-ra váltását az összes supportált rendszerénél. Nem tette. Pont azért, hogy az XP ami túl jóra sikeredett, kihalásra legyen ítélve.? Legalábbis szempont lehetett.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #26697 üzenetére
Hiába parkol, ha odaveri élével, akkor a lemezek is képesek megcsúszni. Az ettől excentrikussá vált sávok olvasását nem tudja már a drive, és kattog. Ilyenkor szokott a szokásosnál jobban remegni a drive.
Vagy elég, ha strandpapucsban nylon otthonkában szerelt az illető. Akkorákat lehet ilyenkor csattogni a statikus töltésektől.....
Szerk: Egy-egy lépéssel el lehet érni a 10.000.-V-os töltést is. Igaz, ehhez válogatott ruhák kellenek. 40-60 ezer volt körül áll be legtöbbször az egyensúly a fokozatos töltődéskor. Azt hiszem ennyi elég egy drive-nak ha valaki nem figyel oda. Nem véletlen a gyártáskor az antistatikus védőruházat, és a plusz földelés.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
toM517 #26642 üzenetére
Szia!
Nem nyered meg.
1. 0% esetén válik garanciássá.
2. A gyártó által kiadott tesztprogramot küldik rá írásra, olvasásra. Ha ez a program a 2 futás után nem dob hibakódot, akkor nem garanciális, és nem tudsz mit tenni.Ha a kondíció másik gépben a teszt során javul, akkor ott az üzemeltetés során lehet hiba. Tápellátás, hűtés az első amit ilyenkor szoktam ellenőrizni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szarnyalosas #26651 üzenetére
Szia!
Nem, és az adataiddal játszol, ha redirektált szektorok esetén nem mentesz, és nem cserélsz!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Helvir #26632 üzenetére
Ebben inkább mások fognak. Én kivett drive-ok mentését végzem, így a beépítettnél a környezet ismeretében sincs halvány lila gőzöm sem, hova nyúlnék. Mivel a drive hiányát említetted, azért javasoltam, az AHCI próbát. Ilyen távolságról az én tudásom ehhez már kevés lesz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Helvir #26630 üzenetére
Sajnos a DM8 belenyúlt oda, ahova nem lett volna szabad. (Kb 4 éve mindenki menekül tőle, mert ezt csinálja. Nem gondoltam, hogy még életben lehet találni a neten.) Ilyenkor a mentés idejére a HDD-t ki kéne venni, mert az adatok fontosabbak. Utána lehet "bűvészkedni", de jobb és stabilabb az install. Ha a Live rendszerek nem látják a drive-ot, akkor ott a SATA illesztésnél lesz a gond. Vagy azért mert AHCI módban van, vagy azért mert nem. Ezt kéne megpróbálni átállítani, és utána próbálni Live rendszerrel. Viszont a HDD-re írni, particionálni míg az adatok nincsenek biztonságban, szigorúan tilos!
Azért halkan megkérdezem, ha a HDD jó volt, csak a pendrive nem, akkor miért engedted, hogy bármit is csináljon a HDD-vel? Még kérdezte is, hogy mehet-e?
-
liksoft
nagyúr
válasz
flashpointer #26611 üzenetére
A kis huncut!
-
liksoft
nagyúr
válasz
MCGaiwer #26590 üzenetére
Elnézést, akkor én egy elfajzott számítástechnikus vagyok aki elektronikai végzettségű, és finommechanikával is foglalkozik. 22 éve adatmentésben (tudom, nem szakma, csak a két kezemen meg tudom számolni, hányan vagyunk kis hazánkban....). Így visszagondolva eme röpke idő alatt melyben talán 10000 mentéshez is volt közöm, 100-200 között lehet azon mentések száma, mely megegyezett egy másikkal.
A programot nem én írtam, nincs részesedésem belőle. A program biztonságos, ha nem ugyanarra akarnak menteni, amiről mentenek! Így nyugodtan ajánlom.
Miért nem adok ki ingyenes verziót a saját fejlesztésemből? A fentiek alapján talán nyilvánvaló. Ez a FOGLALKOZÁSOM, nem a hobbim.
Ezen felül Te kértél ötletet, adtam. Utána közölted, az drága. Erre adtam ötletet, hogyan keress a házimunkához. Ezután áruljam el melyikkel, honnan, hogyan.
Ráadásul van itt a PH!-n adatmentéses téma is, a GDB-nek is. Így itt ez a téma még idegen is.
A "küszöbre" próbáltalak tenni, de nem oldom meg helyetted!
-
liksoft
nagyúr
válasz
MCGaiwer #26586 üzenetére
Akkor tisztázzunk valamit. Az adatmentés olyan szakma mint a fogorvos. Mindkettőt meg kell fizetni. Ha nem szeretnéd, akkor jön a csináld magad. Azért írtam le, milyen címszavak szerint tudsz keresni, és próbálkozni. Vigyázz, ha valamit sikerül elrontani, akkor lehet, már profi sem tud segíteni!
Egyébként mibe kerül egy fogfehérítés? Esetleg egy gyökértöméses fog? Egy fogbeültetés?
Mibe kerül egy teli tank benzin? 4db közepes téligumi?
Csak a számítástechnika ingyenes? Igen, itthon nálunk, mert annyira kevés a pénzünk. Ez országspecifikus, nem vetíthető ki a tevékenységre. Jó lenne, ha a kétkezi munkának is lenne becsülete, és meg is fizetnék ebben az országban.
Egyébként: [link]
Elnézést, ha ok nélkül kifakadtam, de mivel az adatmentés is egy szakma, ugyanúgy meg kell fizetni mint bármi mást. Ja, és ráadásul tele egyedi fejlesztéssel, tiszta térrel, sok-sok félretett drive-al. De azok ingyen vannak. ??
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26545 üzenetére
Értelek. Adatok átmásolása, nem adatmentés. Mert ami ilyen helyről jön sokszor, ott már én is csak a két kezem tudom széttárni. Nagyon nem szeretem, mikor a bolt a fizikailag sérült winyót cseszteti, mert az állapot romlik, és az esélyek csökkennek. Annyira, hogy profi sem tud később már segíteni!
Míg a drive jó, a másolást elfogadom, sőt.... de ha hibás, ne tessék csesztetni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26541 üzenetére
Persze a mentése kérhető az adatoknak. Le tudod egyeztetni, hogy melyik adatmentő céghez vigyék, ha hajlandóak rá. Így a mentés végén kifizetheti azt, valamint bontás esetén van egy nem garanciális HDD-je.
Honnan vetted, hogy adatmentés a drive garanciájába tartozik? Írást kérek róla.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26528 üzenetére
Ha adatokat akarsz menteni akkor miért akarod az adminisztrációt (file nevei) törölni formattal?
-
liksoft
nagyúr
válasz
viktorwhite #26520 üzenetére
Dinamikus. Nem szeretem, mert mindig ez van vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
viktorwhite #26512 üzenetére
Szia! Ha Everest látja, akkor az eszközkezelőnek is kellene látnia. A lemezkezelő mit mond rá?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #26469 üzenetére
Szia!
Nézz utána, mert ha jól emlékszem, legtöbbször a partíciót is helyreállítja! Vagyis adatoknak létrehozott ugrik!
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Van olyan noti, ahol alapból rajta van (üzleti szériák). A felhasználó is rátehet. A HDD master és user jelszót is kezel. Így a noti beállít egy mastert, a felhasználó beállíthat user-t. Amennyiben a HDD-t máshol szeretné használni az ember, mindkettőt le kell szedni. Ehhez a gyári beállításoktól eltérőt kell a BIOS-ban használni, így sokan a cserekor nem teszik meg, csak format, kivesz, elad. A vevő meg szív. De ez az eladó sara, vele kell lebokszolni.
Ha meg "leesett" drive, akkor meg...... Pont ezért IS van, hogy egy ilyen kiütése drágább (2-3 szoros) mint egy új drive. Vagyis lopott drive NE érje meg. Mivel ezt a munkát végző nem tudja ellenőrizni, így ez egy védelem. Arról nem is szólva, hogy MUNKA, TUDÁS, FEJLESZTÉS eredménye. Tudjuk, a LINUX ingyenes, de a világon sok minden más nem. A jelszó kiütése sem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26446 üzenetére
Nem, tudtommal csak régieknél, és Sentinelnek nincs köze hozzá. CSAK a gyári progi csinálta.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26439 üzenetére
Vannak szériák (régebbi IBM leginkább) ahol a gyári tesztprogram leellenőrizte az átallokált szektorokat IS! Ha jónak minősültek, visszatette a jók közé, így akár 100%-ra is visszamehetett a drive állapota. Ilyenre volt példa, leginkább gyagya táp volt az alaphiba okozója.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #26428 üzenetére
Nem nyert. A dumát a drive adja. Egyes drive-ok esetén sem a rövid, sem a hosszú teszt nem fut le, ha van vizsgálat alatt lévő szektor, tehát a drive-ban legalább egy szektor állapota instabil. Ez így figyelmeztetés is, ha nem monitorozó programmal nézed, akkor csak ennek a parancsnak a hatására is tudja egy program, a drive komolyabb átvizsgálást kér! Ennek itt NINCS köze a regisztrációhoz. Az a teljes írással olvasással történő felülettesztnél játszik csak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26369 üzenetére
Azért van humánusabb megoldás is, mert tudni kéne a pontos okot! Amíg azt nem tudjuk, az ágyúval verébre működhet, de minek? És az annyira zavaró?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26365 üzenetére
Innen távolról lövésem sincs. Mentés közben én is időnként belefutok ilyenbe, akkor vagy a legújabb TC vagy az Intéző szokott segíteni. Ha nem, formázom a partíciót. Igaz, nekem nincs rajta rendszer.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26349 üzenetére
Hát itt a gond! Tedd be a számítógépbe, majd ott törölhető lesz.
Lehet, hogy van benne egy speciális karakter, amit nem látsz, de az aktív codepage alatt nem használható.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26346 üzenetére
Jó-jó, de mi a neve, vagy valami! Lehet, hogy a rendszer azon része, mely semmivel nem törölhető.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Patrick #26336 üzenetére
Igaz, a sima reset nem mindig elég. Az is igaz, ezrelékes a kondihoz képest. Nem lehet, hogy a proc foglalat mozgatásakor javult meg egy érintkezés? Mind használt lábakban, mind teljesítményben a proc más alap és protected üzemmódban.
Mindegy, a lényeg, hogy megy! GRAT!
-
liksoft
nagyúr
válasz
haxiboy #26322 üzenetére
Az, ha a drive-hoz nem tudsz 10-15-ért alkatrészt beszerezni, mert a gyártó azt a szériát (nem csereszabatos alkatrészek) brand gyártónak szállította, akkor onnan kell vásárolni egyet. Elárulom, nem ritka. Nézz utána, egy Toshiba drive mibe kerül a "sarki fűszeresnél", és mibe, ha pont ugyanazt a márkaképviseleten keresztül kéred. Valamint kifutott régen nem kapható típus is külföldről horror áron van sokszor. És igen! Van mikor ez az ár torpedózza meg a mentést, mert sz ügyfél emiatt nem kéri. Én meg nem fogok veszteségre dolgozni.
Akkor Te csak az elektronikát látod, nem a felületet. Nem jobb a helyzet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
haxiboy #26317 üzenetére
Ha az anyagköltsége 20-30 esetleg, a használt eszközök megtérülési költsége a mentésre 10-40, állam bácsi X/Y%, és még kenyeret is kéne venni a gyereknek, akkor hogyan lehet elkészíteni mondjuk 10-ért? Vagy egyetemistának töredék árban árulják a kenyeret, írószert, laptopot, telefont, autót, lakást?
Ha kell a mentés vagy megfizeted, vagy nem. A Te döntésed, a munkát végző cégé, hogy mit kér érte. Legtöbbször nem akar ráfizetni, így nem lesz olcsó! Ennyi.
A tükör meg nem lesz jó. Előre szólok. Egy NAS-ban nem tudod mikor esett szét a tükör, így egy idő után már csak egy drive fog működni. A hibát annak meghibásodásakor veszed észre, és rossz esetben mindkét drive adatmentését kifizetheted, ha akkor kellenek majd az adatok (ugyanis 50% eséllyel az első mentés a régi drive-ra fog történni - Murphy miatt meg van rá 80%-od
).
-
liksoft
nagyúr
válasz
bb.bocs #26315 üzenetére
Ha emlékem nem csal, abba is találkoztam ilyen motorhibával. Ahogy írtam, a régi drive-ok érintettek. A xx21-xx26 szériák, és a velük párhuzamosan kiadott xx3x is lehet. Mivel ez újabb mint a 2-es széria, az esélye kisebb a hibának, de lehet.
Sajnálom, USB akkor sem igazán jó. Az Y javít a dolgon, de kérdéses, forrasztott-e a csatlakozó belül, vagy szokásos késes. Ahogy írtam, kereskedelmi forgalomban nem találtam ilyent.
Ibook..... hagyjuk inkább. Szervizeléshez PC.
-
liksoft
nagyúr
válasz
bb.bocs #26313 üzenetére
Hagyd. Dobd ki.
Magyarázat: Az USB csatornán keresztül a HDD kevés áramot kap, a segítség a minőségi (boltban nem kapható) Y kábel jelentheti, ha két egymás melletti (nem egymás feletti) forrasztott aljzatot használunk. A legtöbb áramfelhasználás az intenzív használat (pl: hibakeresés/javítás) során kell neki. Így "éheztetett" üzemmódban dolgozik, és nem javul, hanem romlik az állapota. (USB csatornán NEM javítunk. Alkalmatlan rá.)
Ezen kívül az MK802xGAS és GAX szériákban a főmotor olaja öregedett, így 5-6 éves korukra nem képesek az üzemi állapotot biztosítani, a lemezek forgása instabillá válik. Ez nem javítható hiba, a drive kuka.
-
liksoft
nagyúr
A Sentinel feketén vagy szürkén írja ki? A szürke esetén ugyanis pontosan számolja, mert ahány drive, annyi féle számítási módszer. A számítás újra is kérhető a programtól. Ha viszont van gondod, akkor a programban van közvetlenül a fejlesztőhöz küldhető riport lehetőség. Ezt kéne használnod, megjegyzést hozzátéve. Ugyanis ezekből a riportokból tud dolgozni a fejlesztő, és javítani a programot!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Directors #26204 üzenetére
Én is régészeti leleten, 715, 845 és 865 chipset-en dolgozom. Már a sokadik elemgarnitúra van bennük. A tápegység, és alaplap szűrőkondik kritikusak, különben ha megy, miért ne lehetne matuzsálem.
Kinek a pap, kinek a papné. Vagyis ha jó, Neki megfelel, akkor..... ??
Sőt: 286-os lapot kellett előszednem, mert adatmentésre valódi matuzsálem is jótt. ST157A (Érdemes rákeresni.
)
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #26182 üzenetére
Sajnos a tervezett és a gyakorlati nagyon más. A parkoló sáv is kopik, és a rámpa is, aminek anyaga a fej statikus töltődése miatt képes ráragadni, így a felületre rákenni. Az ilyen felület mentése is irgalmatlanul nehéz, ha sikerül.
Sajnos a tévhit, hogy logikai mentés csak látszódó és egészséges partícióról megy. Azért, mert ha nem ilyen, akkor bizony ott kell ülni mellette, és sokszor kézzel beavatkozni. Így a kényelmesebb megoldást választják. Format, Regenerátor. Csakhogy ezzel az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Na itt jön be a képbe, hogy egy "egyszerű" mentés is miért lehet "drága" szakembernél. Mert ő tudja mit kell csinálni, és ha kell, napokig ott ül mellette.
Ezért dolgozom DOS alatt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ballinho2 #26167 üzenetére
Az alaplap-hoz kell az IDE driver. A W7 ha jól tudom (majd kijavítanak) az AHCI módot szereti, és azzal megy fel. Viszont azt a régi IDE winyó ami SATA portra átalakítóval került (ha jól értelmeztem), nem tudja (ez így nem pontos, de nem akarok még mélyebbre ásni)! Így az AHCI mód szerintem nem használható. (Menet közben gondolkodva, ha kipróbálod mit veszíthetsz? A 715-ös ős chipset is forszírozható volt 48 bites LBA-ra, holott azt hivatalosan valahonnan 8xx-től kellett tudnia.)
Ha nincs IDE driver az alaplaphoz W7-hez, akkor nem tudom hogyan tovább. Illetve igen, a winyó is cserélendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged