Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tommaso

tag

Hello szakik, segítségre lenne szükségem!
    A Samsung HD501LJ tipusú hdd-m amit most vettem olyat csinál, hogy függőleges helyzetben (tehát oldalára fordítva) nagyon furcsa hangot ad ki mikor nagy a hdd terheltsége (pl. windows betöltés, program telepítés stb.)
    Maga a hang olyan fémes nyávogós sípolós hang mintha két fémlap csúszna egymáson, a másodperc törerdékéig hallatszik, majd egy halk tompa kattanás aztán elhallgat, aztán folytatódik mint valami szaggatott rendszertelen sípolás. Olyan mintha fém lapok súrlódnának egymáshoz és összeakadnának - a hdd érdekes módon ettől még működik, most raktam rá fel a vistát, de nem tetszik ez nekem, nagyon hangos idegesítő hangja van.
    Ha vízszintes helyzetben van a hdd akkor nem csinál ilyet. Tuti hogy a hdd-ből jön a hang, kézben tartva is csinálja ha függőleges helyzetbe állítom. Sajnos a házba csak így lehet beszerelni.
    A kérdésem, hogy hibás-e a hdd, vigyem vissza gariztatni? Mit érdemes még előtte megnézni, kipróbálni?

Még annyi infó, hogy Windows Vista az oprendszer, biosban AHCI mód, natív mód engedélyezve.

Új hozzászólás Aktív témák