Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommaso
tag
Hello szakik, segítségre lenne szükségem!
A Samsung HD501LJ tipusú hdd-m amit most vettem olyat csinál, hogy függőleges helyzetben (tehát oldalára fordítva) nagyon furcsa hangot ad ki mikor nagy a hdd terheltsége (pl. windows betöltés, program telepítés stb.)
Maga a hang olyan fémes nyávogós sípolós hang mintha két fémlap csúszna egymáson, a másodperc törerdékéig hallatszik, majd egy halk tompa kattanás aztán elhallgat, aztán folytatódik mint valami szaggatott rendszertelen sípolás. Olyan mintha fém lapok súrlódnának egymáshoz és összeakadnának - a hdd érdekes módon ettől még működik, most raktam rá fel a vistát, de nem tetszik ez nekem, nagyon hangos idegesítő hangja van.
Ha vízszintes helyzetben van a hdd akkor nem csinál ilyet. Tuti hogy a hdd-ből jön a hang, kézben tartva is csinálja ha függőleges helyzetbe állítom. Sajnos a házba csak így lehet beszerelni.
A kérdésem, hogy hibás-e a hdd, vigyem vissza gariztatni? Mit érdemes még előtte megnézni, kipróbálni?Még annyi infó, hogy Windows Vista az oprendszer, biosban AHCI mód, natív mód engedélyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- Autós topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest