- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Ezzel a 6-os szériás Bosch mosogatógéppel szemezek:
BOSCH SMI6ECS12E
https://markabolt.shop/BOSCH-SMI6ECS12E-Serie6-Beepitheto-kezelopaneles-m?gad_source=1&gad_campaignid=20476345913Egy véleményben olvastam, hogy rövid programmal nem mosogat szépen mert vélemény írója szerint irreálisan kevés vizet használ.
Meg tudna ezzel kapcsolatban nyugtatni valaki? Engem alapvetően hidegen hagy, hogy 9L vagy 15L víz kell egy mosogatáshoz, de szeretném, ha rövid programmal is szépen mosogatna.
A másik, hogy van valakinek tapasztalata, a mosógépre WIFI-n rátölthető szerkesztett programokkal kapcsolatban, hogy ezeket mennyire lehet személyre szabni?
-
joysefke
veterán
válasz
vscotina #92568 üzenetére
Erre gondolsz?
https://www.bosch-home.com/hu/boschbemutatoteremhónap végéig zárva vannak.
-
joysefke
veterán
Van ötlete valakinek, hogy Budapesten hol tudnék kiállítva megnézni egy NEFF S145ECS15E félig integrált mosogatógépet?
Ami boltot eddig felhívtam sehol semmi. Hunor utcai Bosch-Siemens márkaboltnak sincsen ilyen kirakva.
-
joysefke
veterán
Bosch mosogatógépek amelyek tartalmaznak WiFi-t, szárítást, esetleg zeolitot, világítást, mennyire tudja egy ilyen funkció kiesése tönkretenni a mosogatógépet?
Ha tönkremegy egy ilyen nem létfontosságú rendszer, a mosogatógép még el tud működni a kiesett funkció nélkül? -
joysefke
veterán
Mosogatógép:
Erről a Boschról:
BOSCH SMI6ECS12E
https://www.alza.hu/bosch-smi6ecs12e-d12535562.htmIlletve erről az Elexctroluxról:
ELECTROLUX MaxiFlex 600 EEM48300IX
https://www.electrolux.hu/kitchen/dishwashing/dishwashers/dishwasher-60-cm/eem48300ix/mi a vélemény?
Elektroluxot helyileg hol gyártják?
A két márkából mi lehet még jó olcsóbban? Minőségben megbízhatóságban hogyan viszonyulnak egymáshoz? -
joysefke
veterán
Nem mosunk ki 10Kg száraz ruhát egyszerre, a jelenlegi mosógépünk 6Kg-t tud mosni. Általában nem használjuk ki ezt sem teljesen.
A #83274 -ben linkelt kombigépnek a kép alapján hatalmas dobja van, vízszintes irányban szinte kitölti a gép szélességét.
Hogyan tud egy dedikált szárítógép amely a mosógéppel szinte teljesen megegyező szélesség-magasság méretekkel rendelkezik ennél sokkal nagyobb dobot felvonultatni?
Egy dedikált szárítógép mennyi ruhával birkózik meg gyűrődésmentesen?
-
joysefke
veterán
Köszi!
Általában nem mosunk egyszerre ennyi ruhát, legalábbis eddig nem tettük, mert jelenleg a limitáló tényező a fregoli kapacitás, illetve hogy mosás után ezek a fregolik a nappaliban állnak. Gondolom ha lehetne egyszerre jóval többet mosna a párom.
Erről van szó? Erre pld 10Kg-ot adtak meg.
https://markabolt.shop/Bosch-WGB25690BY-Serie8-Eloltoltos-mosogep-IronAss?gad_source=1Itt a topikban van valakinek komolyabb kombi gépe?
-
joysefke
veterán
Hőszivattyús kombi mosógép-szárító
Tegnap már körbejártuk a témát, hogy kombi mosógép helyett külön hőszivattyús szárítót érdemes venni.
Megnéztem a potenciális helyeket, a fürdőszobában nem fér el, a gardrób már be van építve és tele van polcokkal, ide sem fér el, szobákba, nappaliba nem akarom tenni, a konyhában pedig nem mutatna jól, illetve le kéne mondani a konyhabútor egyik különálló darabjáról.
Tehát a kérdés az, hogyha rászánom a pénzt egy takarékos-hőszivattyús kombi gépre, akkor melyek azok a konkrét modellek amelyeket már érdemes megvenni, és nem járnak komoly kompromisszummal a külön megoldáshoz képest, nyilván attól eltekintve, hogy nem lehet vele egyszerre mosni és szárítani?
üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mit érdemes tudni a ruhaszárítófunkcióval rendelkező mosógépekről? Mennyire megbízhatóak, van-e valami hátrányuk a normál mosógépekhez képest.
Milyen gépet érdemes vanni, mire kell ügyelni?
Köszi!
J. -
joysefke
veterán
Van egy hagyományos porszívónk és egy robotporszívónk. A hagyományosat már csak ritkán használjuk.
Hozzánk került egy ívartalanított kandúr aki gyakran jelölgeti a kanapét, egyelőre még nem tudtuk leszoktatni erről.
A hagyományos porszívót szeretném valami olyanra cserélni ami alkalmas szövetkanapé nedves tisztítására is. Nem tudom, hogy kombi száraz-nedves porszívóra vagy dedikált kárpittisztítóra van szükségem, vagy hogy egyáltalán milyen kategóriák vannak.
Az biztos, hogy a robotporszívó lenne az elsődleges porszívó, a másiknak pedig a hagyományos porszívó megmaradt funkcionalitását kéne kiváltania plusz a kanapétisztítás.
-
joysefke
veterán
Köszi!
Azt esetleg meg tudnád írni, hogy ha áramtalanítod a készüléket (mert teszem fel mozgatod szobák között) akkor a beállításokat megjegyzi? Ugye nem kell újrakonfigurálni a WiFi-t illetve az időszítéseket?
Ha jól olvastam, akkor a smart mód az annyi, hogy
-megadsz egy cél páratartalmat és ezt próbálja tartani. Ilyenkor ugye a leghalkabb fokozaton megy?
-Lehet ezt kombinálni időszítéssel tehát, hogy adott napok adott napszakában történjen a páramentesítés?Van másik páratartalom mérőd? Mennyire egyezik a készülék álta mért páratartalom a mérő által mérttel?
-
joysefke
veterán
Kisebb páramentesítőből milyet érdemes venni?
Gree vagy Midea?
Mideaból a Midea MDDF-20DEN7-QA3-t néztem,
Greeből a Gree Daisy GDN20AV-K4EBA1A-tRuhákat a nappaliban teregetjük, illetve talán nem szellőztetünk eleget és a hálószobába a az őszi időszakra párás lett, egy kisebb foltban a sarokban megjelent a penész.
A terv az lenne, hogy időszakosan, szükség esetén üzemeltetjük. Szerencsére a lakás jól szellőztethető, ezért a magas pára nem egész éves probléma. (De összel-télen az)
Minnél halkabb működés, jó leszabályozhatóság, időzíthetőség (akkor dolgozzon amikor mondom, aztán kapcsoljon ki) megbízhatóság lenne a fontos.
Midea nevét páramentesítő téren már rengeteget hallottam, de ugye a Gree is ismert név a klímák terén, logikus, hogy páramentesítőket is gyártanak...
Előre is köszi!
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Úgy tűnik az Aldi kivonta a Tandil alap mosogatógép tablettát amivel eddig mosogattunk. Helyette csak all-in-one van, ami nekem nem szimpatikus. Kérdés, hogy hol tudunk egyszerű, tablettát venni, amibe nincsen "beleintegrálva" a só és az öblítő?
Gélt még nem próbáltam, pedig ez szimpatikus lenne (lefolyó miatt is). A mogogatógépem régebbi, szerintem nem zár elég jól a tablettatartó, hogy a gélt bent tartsa. Kérdés, hogy ezzel lehet mit tenni, vagy így a gél kizárva?
-
joysefke
veterán
válasz
BB9000 #35245 üzenetére
Azért ez nagyon erős vélemény, és semmi konkrétat nem hoztál fel ellene azon kívül, hogy neked nem jött be...
A lakással együtt vettem, az előző tulaj nem vigyázott rá, most az ő számlájára fel lett újítva és egyelőre rendben levőnek tűnik, bár élesben még nem használtam. Mindenesetre, ha náluk kibírt 6-7 évet, akkor erős szerkezet lehet...
-
joysefke
veterán
Mosogatógépet ki hogy használja?
1,
Mosogató por + folyékony öblítő vagy "sok az egyben" tabletta ad jobb eredményt?2,
Érdemes a mosogatógépet rákötni a gázos kombicirkó által szolgáltatott meleg vízre, vagy hagyjam inkább a hideg vízen? Első esetben ugye az öblítő víz is meleg lenne...kb 6-7 éves tizenkét terítékes Whirpool..
üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
Csabroncka #34487 üzenetére
olyan is létezik? még nem láttam...
-
joysefke
veterán
Konyharészen a hűtőnek 60cm mély helyem van. A legtöbb hűtő amit online néztem 65-67cm mély. Ezt a 65cm-t hogyan kell mérni? Ebben benne van a fal és a hűtőrácsok közötti hézag is, illetve a hűtő fogantyúja (ha van) is benne van-e?
Eddig csak Gorenjét találtam, ami a netes adatok alapján, ha a fogantyú is bele van mérve a mélységbe valószínűleg belepasszol a hűtőhelyre.
Gorenje hűtőkről mi a vélemény?
Erről lenne szó:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_gorenje-rk-6192-lx-kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny-1175552.html#specifik_C3_A1ci_C3_B33 év gari...
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
szeretnék venni 60x60-as nagyméretű kombinált fagyasztó-hűtőt, a fagyasztó rész alul legyen a hűtő rész felül. Modern, energiatakarékos és nagyon halk legyen, no meg sok gari is legyen rá.
Mit tudtok ajánlani?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest