-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigrob #91203 üzenetére
Közben ránéztem a Ninjára, én nem venném meg fagyihoz, ez gyakorlatilag egy szofisztikált késes mixer. Nem hűti direktben az edényt, fagyott alapanyagot kell beletenni, és azt aprítja szét "krémesre". Mondják is a tesztekben, hogy jó eredményt ad, de ne számíts bolti jégkrém vagy fagyi állagra, annál jegesebb, vizesebb lesz.
Még a Domonál és a Sagenel és el kell találni a receptet, meg a mennyiséget, de akkor nagyon tuti fagyi vagy jégkrém élményt ad, nem vízes, nem jeges. Egy-egy ilyen jól eltalált kombo, és minőségi tejszín, joghurt esetén képes hozni egy Ben&Jerry's szintet. Eléggé hullámzó tud lenni, néha itt is bejön a jegesedés, sok dologtól függ, még az is számít mennyire van előhűtve a gép, milyen hőfokú alapanyag kerül bele, előfözöd e vagy sem, stb... De itt legalább a lehetőség benne van, hogy jó eredményt adjon, a Ninjanal mindig csak közepes lesz. Szerintem szánd rá azt a plusz pénzt, és vegyél inkább egy Saget.
-
válasz
bigrob #91203 üzenetére
Kicsit régi infóim vannak, és a Ninja működési elvét nem ismerem, de igazi fagyit csak úgy lehet készíteni, ha keverés közben hűtöd. Vannak erre amúgy manuális módok is, pl. jéggel teli dupla zacskóban rázogatás, csak legyél elég kitartó. Ha ez a gép is így működik, akkor ok lesz, ha nem, akkor amit készíteni fog, az csak sorbet vagy jégkása szerű valami lesz.
Én pár éve vettem egy DOMO DO9252I -et. Akkor ez volt csak a piacon, ami hűtős, meg a Sage BCI600. A Sage eléggé közkedvelt volt amúgy, és elég jó minőség, kb. mindenhol ez jött szembe a neten (reddit, stb..) ha otthoni fagyigépek után kutattam mélyebben. Azért a Domo lett, mert csak ez volt raktáron akkor. Nagyon jó, azóta is használjuk, de 3 főre az 1.5 literes tartály is elég kevés tud lenni, simán befaljuk elég gyorsan (nem tartok fejben mindent, és idén még nem használtuk, de ha jól rémlik, akkor bőven nem lehet ezekben annyit készíteni, mint ami rájuk van írva, mert felül kijön ahogy növekszik a térfogata, talán 1 liter lehet a realitás). Ha meg vendégek is vannak, akkor pláne nem elég, 2-3 kört kell csinálni, és ez elég sok idő.
Látom azóta változott némileg a piac, bejött pár új modell, ezekről nincs infóm. A lényeg, hogy a keverés közbeni direkt hűtésre figyelj, és a tartály méretére.
-
Felhívtam őket, nem sok reménnyel, gondoltam felolvassa majd az üfsz az termékösszehasonlító oldalon levő idiótaságokat. De nem! Ennyire korrekt ügyfélszolgálattal nem is tudom, hogy beszéltem e valaha, kár hogy az lg.com webshopnál nincs ugyanez a minőség. Szépen felsorolta a hölgy, hogy melyik végződés mit takar, az alábbi eltérések lehetnek:
- ajtó anyaga (edzett üveg, vagy plexi)
- ajtó körül levő design perem (színe, anyaga)
- lefolyócső, cipőszárító betét, mosógépre rögzítéshez kötőelemek, és ezek össze-vissza kombinációja (jár hozzá/nem jár hozzá)Végül a 3N végűre (RH90V9AV3N) esett a választás, mert az a legolcsóbb, amihez minden jár, és üvegajtós.
-
Valakinek sikerült már rájönnie hogy az aktuális LG szártógép kínálatban mi a francot takarnak az egyes típusmegjelölések?
Pl:
RH90V9AV2N
RH90V9AV3N
RH90V9AV4N
RH90V5AV6N
stb...Rohadtul idegesítő, ugyanaz a kép, ugyanaz a leírás, az összehasonlító táblázat nem ad semmi értelmeset. Amiben eltérnek, azok inkább elírások, vagy más helyen vannak jelölve ugyanazon funkciók a másik gépnél, ezért tűnik úgy elsőre, hogy eltér, de valójában nem. Mindeközben a 20-50eFt-s árkülönbségek vannak a gépek között. Nem egy kő alatt éltem amúgy eddig, tudom, hogy háztartási gépeknél ez a sport mindig is adott volt, de ha az ember nagyon sokat túrta a netet, akkor azért ki lehetett következtetni, hogy mégis mik az eltérések. Na itt nem. Ráadásul amint másik régióra váltok (pl. német), máris megváltoznak a típusszámok, de ott itt hasonló a káosz.
Aztán ott az RH10V9AV4W, aminél legalább látszik, hogy az 10kg-s, szemben a többivel (azok 9-esek). Árban nem is rossz. De létezik, hogy ebben tényleg R134a gáz van? Nem elírás? Úgy tudom ez banned az EU-ban.
-
válasz
Gömbike #71437 üzenetére
Nem utolsó szempont...
Új problémák keletkeztek: sajnos a vízadagoló/jégkockakészítő vízbekötését mégsem tudom megoldani, rövidebb a cső mint számoltam. Szerintetek kapok valahol 1/4"-es vízcsövet hétvégén BP-n? Illetve kellene még egy 3/4"-es T vagy Y idom is a sarokszelephez, mert rajta van a mosogatógép és a mosogató csaptelepe is.
Nagyáruházak nyitva vannak, és idom úgy nézem lenne az OBI-ban, de csövet nem találok sehol, a nélkül meg felesleges időpocsékolás az idomért elmenni. Mondjuk a Bauhaus meg az OBI keresője kritikán aluli, szóval akár még az is lehet, hogy van náluk.
-
Köszi mindenkinek, én is hátra döntöttem volna, de talán nem ennyire. És az benne a furcsa, hogy ez a minimum állása az elejének, de szemmel láthatóan dől így is hátra. Mindegy, elengedtem
-
válasz
Gömbike #71427 üzenetére
Köszi, meg is jött ma, nagyjából olyan mint vártam, de meglepett, hogy az oldala más színű mint az ajtaja (világosabb). Nem nagy dolog, de nálunk pont látszik a nappaliból, mert a konyha szélén van. No mindegy, ennél nagyobb baja ne legyen, meg hát ez ízlés kérdése, ha úgy hunyorítok, még tetszik is
Egyébként brutális, 27-ről hűti éppen le magát -18/4 -re, és így is fele olyan hangos mint a régi, valamint mindehhez 200W-ot kér.
Illetve egy kérdés még: próbáltam kiszintezni, de ha teljesen betekerem az ajtóknál levő lábakat akadásig, akkor és hátrafelé lejt, tehát az eleje magasabban van. Ezt szemmel is jól lehet látni, vízmértékkel meg pláne. Ez normális?
(kereső kedvéért: Samsung RS68A8831B1/EF)
-
Sziasztok!
180L körüli fagyasztószekrényt keresek, a célom ugyanaz mint bárki másnak: sose menjen tönkre, nofrost-os legyen, ne fogyasszon semmit, és ingyen adják. Miután szinte mindegyik paraméterből muszáj volt engedni, nagyjából ez jött ki: Liebherr GNw 1460 (199kHUF szállítással).
Vehető? Esetleg ugyanebben az árkategóriában tudtok ajánlani jobb alternatívát?
-
Egy lakásban megörököltem a régi tulaj konyháját, ami egy 15 éves IKEA Faktum (ugye ez már kifutott). Volt benne egy Siemens elektromos sütő, erősen kendácsolva. A sütő alsó tartókonzolok sem Ikeásak voltak, ráadásul a régi tulaj, vagy az asztalosa szétbarmolta az egészet: csavarok beszakítva, a lap szétszakadva a csavaroknál, stb... Na ebbe a kókányba szeretnék tenni egy Neff B45CR-t. A régi sütő kiszedése után már láttam hogy ez nem fog menni, ezért tervezem a teljes sütőszekrény elem cseréjét Ikea METOD-ra.
Csinált már valaki ilyet? Mindkét rendszer 60x60x80 méretű, így gondolom a Metod szekrény betehető a Faktum alsószekrány sorba. A Neff B45CR beépítési doksi az alábbi belső méreteket várja el:
szélesség: 560mm
magasság: 600mmKinézett Metod szekrény:
https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70213569/
Konzol:
https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10301960/
A legfőbb gond, hogy nem tudom, hogy a konzollal együtt mennyi lenne a Metod belső mérete, lesz e 560mm széles hely. A mostani konzol is azon vérzik el (a mellett hogy szét van gányolva), hogy a konzol + a rögzítőcsavarjainak a feje miatt a Neff már nem megy be, illetve nagyon meg kéne nyomorgatni + szétkarcolni, amit nyilván nem szeretnék. Az új konzolra azt írja az Ikea, hogy 56.4cm a szélessége (56 cm a Neff sütő), de a belső szélesség nincs meg. Ugye van anyagvastagsága is a lemeznek + ha kilógnak egy kicsit is a csavarok, akkor cseszhetem ezt is
Illetve a másik amit nem tudok, hogy a konzollal kihozható e 600-as magasság a munkalap alja és a konzol közöttl. Mondjuk ez a kisebb gond, mert nyilván oda fúrom ahova akarom...
Ha szerelt már valaki Metod szekrénybe bármilyen 56 széles sütőt, akkor jöhetne egy kis ész
Holnap meg kéne vennem a motyót, mert jön az asztalos (ő csak munkalapot fog cserélni) + villanyszerelő hétfőn, ha pedig akkor kéne kapkodva elmenni venni valamit, akkor ezek itt fognak hagyni, és 2030-ban lesz legközelebb szabad időpontjuk
-
Van egy beépített sütőm (Siemens HTHE33), sikerült eltörni a belső hővédő üveget az ajtóban. Ok, gondoltam, semmi gond, felhívok egy szervízt. Tudnak is szerezni üveget, 70kHUF-ért..
Ekkor elkezdtem hívogatni üvegeseket, de mindegyik azt mondta, hogy őt nem érdekli az ajtó, mondjak két méretet (szélesség, magasság), 20 ezer. Kérésre se voltak hajlandóak olyat bevállalni, hogy beviszem az ajtót, és visszakapom üveggel. Gondolom azért, mert ha nem jön össze valami, akkor az legyen az én bajom. Márpedig nem biztos hogy összejönne, mert az üveg alsó részén L alakú bevágások vannak, amik nélkül nem állna meg az ajtóban.
Szóval három kérdésem lenne:
- tud e esetleg valaki ajánlani budapesti üveges céget, aki vállalja ezt?
- lehet e egyáltalán ilyen formára vágni a hőálló üveget?
- találtam apróhirdetős oldalakon több Siemens sütőt is, amelyeken szemre pont ugyanilyen ajtó van (a típusok eltérnek), a legolcsóbb 30kHUF körül mozog. Vegyek inkább egy ilyet, használjam donornak, és felejtsem el az egészet? Nyilván a mostani ajtót vinném mintának.Új sütőt nem akarok, mert tökéletesen működik, illetve akkor főzőlapot is kéne cserélni, szóval szeretném ha maradna a mostani megoldás, csak legyen benne üveg
Előre is köszi a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest