- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
válasz
Tutivesztes #61731 üzenetére
Nem úgy van, hogy ha a Twindos-os gépet nem saját Miele mosószerrel használod, akkor annak más tartályt is kell venni?
-
Grande Ale
őstag
válasz
Tutivesztes #61731 üzenetére
Milyen mosószert és öblítőt használtál?
-
Tutivesztes
tag
válasz
Tutivesztes #61556 üzenetére
Nos, Miele TwinDos problémára itt hagyom az egyik megoldást... A baj az volt hogy az 1-es tartály kevés folyadékot jelzett, pedig tele volt. A szerviz aznap kijött amikor telefonáltam, és mivel már nem garis, volt egy 13000 forintos kiszállási díj, és egy munkaóra, ami 18000 körül volt. Szétszedték a gépet, mert első körben azt gondolták nem érzékeli a tartályt a mosógép, de nem ez volt a baj. Szét kellett szedni a TwinDos adagolót mindkét tartálynál és kitisztítani, mivel mi saját mosószerrel és öblítővel használjuk, ami kicsit sűrűbb mint a Miele gyártmánya, így 2,5 év alatt eldugult. Megoldás: Havonta, vagy minden tartály újratöltés előtt a TwinDos tisztító programot lefuttatni, illetve A mosószert (1-es flakon) visszavette 50Ml-re, habár annak leírásában 75-105 ml szerepet. A szerviz azt mondta az túl sok és felesleges mennyiség. Az öblítő szintén 50-re lett belőve, mondjuk az annyi volt addig is. Leírva persze nincs sehol ez, de a szervizes tapasztalat megfizethetetlen...azaz megfizethető, 31000 forint volt ez a kör
-
Quartz51
tag
válasz
Van benne egy átfolyásérzékelő, én arra tippelek, de ezeket már diagolni kell, úgyhogy én kérnék egy hibakeresést a márkaszerviztől. Maga a csere kivitelezhető otthon is, ha láttál már csavarhúzót és nem félsz használni, de eléggé szét kell bombázni hozzá a gépet.
Szerk. Ez egy kényelmi extra, semmi köze a megbízhatósághoz. A gép egyébként sima mosóporral működik, szóval nem kell pánikolni :)
-
Grande Ale
őstag
válasz
Vedd ki többször a tartályt és tedd vissza határozottan, erősen kattanjon. Ha nem lesz így jó mindenképp a Miele szervizt hívd, pitiáner hiba lesz szerintem. Majd írd meg legyszives, hogy mi volt, kíváncsi vagyok.
-
ribarszki
őstag
válasz
Tutivesztes #39707 üzenetére
Electrolux, Bosch, Philips is nyugodtan vehető. Kb ilyen sorrendben választanék.
-
ribarszki
őstag
válasz
Tutivesztes #39688 üzenetére
Vedd át és használd 14napig. Addig tisztul, hogy milyen a gép. Hiába a sok szép marketing szöveg, semmit nem jelent. Van aki vett a fórumon, de megbánta. Soha nem is láttam ilyet gépet, te döntsd el neked megfelel-e. A turbókefe is gyenge pont lehet, van amelyik kissebb szálú szőnyegen is megáll.
Ha nem jön be, küldd vissza és vegyél Miele CatandDogot. Az nem zsákbamacska. -
pjen
félisten
válasz
Tutivesztes #39688 üzenetére
Nekem nincs ilyenem,de ha a fele igaz annak amit írnak,akkor is igen jó gép.
Az a 4 A nem lehet véletlen.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Tutivesztes #33317 üzenetére
Egy ismerősöm vett egy Miele ipari 8kg-s gépet 2 éve. Majd 800K volt. Fél év után megállt, de jött a szerviz, javították és azóta is megy. Panzió és étterme van, reggel 6-tól este 10-ig megy a mosógép, a Miele előtt csak háztartási gépeik voltak, de a 3 beállított mosógépből 1 mindig javítás alatt állt. Annyira bevált, most vettek szárítógépet is, mert az is fogyóeszköz. Hogy milyen tartós lesz, az csak az évek fogják megmondani. Én soha nem vettem volna Mielét, ha nem jutok hozzá használtan, és elérhető áron. Nekem ugyan a kazánházban van a gép, de ha megtakarítom akkor senki meg nem mondja, hogy 20 éves. A kezelőfelület műanyag, de a többi (ajtóperem, dob) rozsdamentes nemesacél, a burkolat teljes egészében zománcozott. Stabil kis masina, és minden alkatrész kapható hozzá, bár eddig nem kellett még. Kb. 2 hónapja nem világítanak a gombok, de pont nem izgat. Havi egyszer csinálunk egy 95 fokos főző-tisztítómosást nála és csókolom. Nekünk bevált.
-
brownus
veterán
válasz
Tutivesztes #33310 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
Tutivesztes #33317 üzenetére
Egyrész,honnan tudod,hogy a most gyártott Miele tartóslesz,mert drága?Nekem az egyharmadába kerülő fagor mosó és Bosch mosogató gép 9-9 évet ment.Mindkettőt meg lehetett volna javítani.Csak közben modernebbek praktikusabbak,szebbek jöttek.A tecnológia fejlődik lehet 10 év mulva teljesen más lesz a háztartási gép piac.Lehet fele annyit fog fogyasztani vízből és villanyból,de nem dobod ki mert drága volt.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Tutivesztes #33313 üzenetére
Nekünk 20 éves Miele van. Mikor megvettem a feleségem első szava az volt, hogy néz ez ki? Mint egy konténerláda. Minek adtam ennyi pénzt egy ócska xarért? Na az első mosás óta csend van. Olyan függönyprogramot tud a 20 éves gép, hogy a szeme kikerekedett. Arról nem beszélve, hogy a sima mosásoknál is ég és föld a különbség a régi samsung gépjével összehasonlítva. Nekünk hideg/meleg vizes van, így nyáron az üzemeltetése is olcsóbb. 1600-as centrifuga majdnem szárazra forgatja a ruhát, ráadásul a pohár pezsgőt ráteheted a tetejére, mert meg sem pisszen a gép. Viszont olyan nehéz mint a dög. Nem bántam meg, hogy megvettem, bár új mosógépért tuti nem adnék 800K körül.
-
válasz
Tutivesztes #33313 üzenetére
LG + sok garancia
Múlt héten volt egy cikk, hogy a tartós fogyasztási cikkek életkora 6 év, átlag ennyi idősen kerülnek kukába
-
válasz
Tutivesztes #33310 üzenetére
asszem valami Bosh-t ajánlottak, de az is bőven 200K felett volt (ha nem volt közelebb a 300k-hoz)
-
xXxian
senior tag
válasz
Tutivesztes #31914 üzenetére
Szia,
Nekem korábban 2 (szándékosan nem írom, hogy sok, vagy hogy több) szerelő is a keleti márkákat ajánlotta, szerintük az európaiaknál nagyon látszik az, hogy annyira vannak megcsinálva, hogy valahogy kihúzzák addig, még él a garancia.
Ezen felbuzdulva mosógép tavasszal LG (elöltöltős) lett. Ugye ez alig több mint fél éves most, tartós használatról nem tudok beszámolni, de két dolog biztos. Az egyik az, hogy elképzelhetetlenül halkan dolgozik amiatt, hogy nincs benne szíjhajtás, a motor a tengely végén csücsül. Néha nyitott fürdőszoba ajtónál is hallgatózni kell, hogy megy-e, vagy kimosott.
A másik dolog, hogy a motorra 10 év garanciát vállal a gyártó, ami talán akkor is meggyőző erejű, ha egy (bármilyen) gépben ez legritkábban meghibásodó alkatrész. Ez innentől már csak hit, de nem hiszem, hogy egy olyan alkatrész mellett, amire 10+ év hibamentes működést valószínűsítenek, a többi lányeges elem (csapágy, elektronika) silány lenne.
A hűtőnk pár hónapja szintén LG lett, nekünk a méret volt kritikus (6 fős család), s a fogyasztást is szerettem volna csökkenteni. Itt még kevésbé sem tudok tapasztalatokról beszámolni, viszon ez a modell INVERTER-es, ami jó dolog (nem állíndó teljesítménnyel megy a kompresszor, hanem épp amennyire szükséges), kíméli a technikát és a pénztárcádat is.
Ez természetesen csak VÉLEMÉNY, abból is egy, kezeld ennek megfelelő súllyal.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Tutivesztes #31914 üzenetére
Ember nincs a Földön, aki megmondaná, hogy melyik gép hány évig bírja majd nálad, hiba nélkül.
Pláne hogy olyan minőség minden, hogy ugyanabból a raktárban előrébb álló lehet tovább bírja, mint a 2 nappal később készült mögötte lévő.
Olvasgass német visszajelzéseseket a testberichte.de és amazon.de oldalakon.Én még mindig hiszek annak, aki sok-sok éve azt írta, amit az osztrákoknál vett műszaki cikkeket, tovább bírták, jobb minőségűek voltak. Az után, hogy a kajákkal szívatnak minket, pláne elhiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged