Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz BBéci #45179 üzenetére

Az a helyzet, Béci, hogy ez viszonylag egyszerű.

Tudod, hogy mindig a pénztárca szabja meg első sorban a költést. Nagyon sokat járok a Media Markt-ba, sok ismerősöm dolgozik ott... az emberek zöme porszívót a ~15.000-25.000 forint körüli árkategóriában keresgél, mert arra van pénze.

(Egy részük hajlandó többet költeni, a különféle 0% THM akciók során.)

Alapvetően sajnos tényleg igaz, hogy bármelyik gyártót nézzük, azoknak már nem célja tartós, minőségi műszaki cikkeket gyártani. Képzett mérnökcsapatokat alkalmaznak a különféle elektronikus alkatrészek, mechanikák, burkolatok szó szerint "mérnöki precizitással" megtervezett időn belüli elfáradására.

A MIELE talán az egyetlen üdítő kivétel, de ahogyan írtam, azért ott sem mindig jó a termékeik kapcsán a végeredmény.

Én mondjuk egy nagyon drága, Philips csúcsmodell porszívót vettem legutóbb, akciós áron (így sem volt olcsó), mert nekem fontos volt a szívófej funkcionalitása, használhatósága.

Szinte "siklik" a szőnyegen, a padlón, összeszedi a hajszálakat, "molyhokat", szöszöket...

A probléma a tartósságával van. Karcos, megviselt látványt nyújtott már pár hónappal az első használatot követően. A gép motorja is zajosodott. (Egy idővel ez általában elkerülhetetlen; a legjobb szűrők használata mellett is jut por a motor belsejébe.)

Így aztán, ha majd - remélhetőleg sok év múlva - le kell cserélni, lehet, hogy én is a MIELE mellett döntök. De továbbra sem szimpatikus az általuk alkalmazott "pórias", '80-as éveket jellemző dizájn.

Ebben szerintem rengeteget fejlődhetnének. Mert ilyen szempontból tipikus német cég, a szó minden értelmében véve.

• Napfénysüti

nagyúr

válasz BBéci #45179 üzenetére

Ahol légbőlkapott ott nyilván ez nem játszik de tegyük fel hogy valaki tudatos és átgondolja mennyit szán rá. Neki hiába mondod hogy vegyen kétszer annyiért egy olyat ami tényleg jobb.
    Én is mindig belövök magamnak egy maximális összeget és utána olvasgatok meg nézelődöm hogy abból a keretből mi lenne az ár/érték arányban a legjobb.

Most már amúgy meg kéne néznem egy Miele porszívót mert tényleg érdekelne ha már annyira dícsérik. De az asszonynak otthon például elég nehezen tudnám előadni hogy vegyünk 60k-ért egyet mert annyira jó lesz. Még ha én tudom is hogy tényleg jó (az olvasottak alapján az lehet ebben nem kételkedem).

Új hozzászólás Aktív témák