- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
nem tudom, mert nem én gyártom, googlizz. azt tudom, hogy külön gép van rá, sajtra
van felvágott és sajt, iletve csak felvágott szelő gép -
Csöves
őstag
-
Milyen az a felület kiképzés? Eddig 3 félét láttam, fűrész korong szerű, fogaskerékszerű és végül sima lapos élezett korong. Melyik a legjobb (mindre)? A profibb gépeken utóbbit láttam, ezért abban van egyelőre a bizalmam, ezek a fűrész szerűek nekem nagyon nem szimpatikusak, szinte látom magam előtt ahogy inkább cafatokra tépi a húst, mint sem szép szeletet vágna.
-
-
válasz
csemberlen #4291 üzenetére
Árat nem írtam, de kb 20e alatt keresnék, ebből gondolom csak kézi jön ki. Lehet ennyiért használhatót venni? Főként Sonka-sajt-szalámi szeletelés a célpont. (Esetleg kenyeret is lehet vele vágni?)
-
Sziasztok!
Szelelőgépből mi az alja amit már érdemes megvenni? (nem esik szét, szépen vág, stb) Van valakinek tapasztalata ezekkel? Kizárólag otthoni felhasználás a cél.
-
Integra
titán
válasz
neduddki #4287 üzenetére
ismerem a boltot, voltam én is ott, kicsit drágák, meglehet szerezni jobb áron is a liebherreket azonos jótállással és ingyenes kiszállítással. a hűtőm se náluk vettem hanem a modernkonyha.hu-nál, itt vettem a miele porszívóm meg elszívóm is etc. van még nála is olcsóbb, de őt már évek óta ismerem és elégedett vagyok vele.
mosogatógépből szerintem felesleges a miele, én is csak egy bosch-t vettem, igaz felsőbb kategóriásat, de még mindig fényévekkel kevesebbe került mint a miele.
mosógépből viszont csak miele-t ha teheted, ebben ők a királyak. én is németországban vettem anno (softronic w6544), de ma már nem biztos, hogy megéri kintről hozni az árfolyam miatt. de amikor vettem, akkor kvázi 100ezret takarítottam meg, hogy a német miele-nél vettem akcióban és nem mo-n.. -
neduddki
nagyúr
HI!
elmentm milehez porzsakot venni, ha mar ott voltam kicist korbenesztem, es egakadt a szemem egy regi sajathasznalatu joszagon, de mondtak azt nem agyak, de hejjete beajanlottak a Liebherr KPesf 4220-t hat erdekesen fog kinezni a whirlpool 8080 mellet, de ami a lenyeg belfutottam a Miele G 4210 Scu hajdevau nagyon teccik van vkinke esetleg? es mosogepbe is kicist bleneztem meglepodtem a feloltoots 665 joszag mosodogbereten, pedig aszontak 5 kilo toltosujjos
aszem erdeme slesz beulni a teherotoba es elhuzni nemetbe ertuk, fene de jo, elunk:- (((udv
neduddki
-
törölt tag
válasz
Integra #4285 üzenetére
Köszi! Megnyugtat, hogy még mindig ilyen ovációval emlegeted a hűtődet, mert én is reménykedem, hogy nálunk is beválik. Azt azért elárulom, hogy Te adtad az ötletet, hogy a Liebherr házatáján is szétnézzek, mert nem is tudtam erről a márkáról, illetve a keresgélésben egyszer sem akadtam rá. Nálunk is ilyen szűk a hely oldalt, mint a képen nálad, de ráadásul felül is csak 7-8 cm lesz a légrés. Tetszik az a rugózó fogantyú, néztem, kipróbáltam ma az áruházban.
Ja, és kb. évi 200 KW-tal fogyaszt kevesebbet a jelenlegi Electroluxtól - papír szerint.Bár ez természetes, mert ez B kategóriás hűtő.
-
Integra
titán
válasz
#56816198 #4284 üzenetére
na, gratula, élvezni fogjátok, profi vas
sajnos a beépíthető tényleg drágább, szüleimnél is ezt láttam, nekik most az lesz az új konyhába és bizony kisebb mint az enyém, de majdnem ugyanannyiba kerül.. és ehhez ha még hozzászámolod a bútort magát, akkor bizony elég vaskos az ár érte. nekem is csak betolós lett, nem beépített, de legkevésbé sem bánom
tökéletesen működik, csak síri csöndben hallani, hogy valami valahol megy ha a közelében vagy, és azóta nyitott hálószoba ajtóval alszom, semmit sem hallani belőle amúgy
a biofresh rekeszben már volt 3 hetes paradicsomom is és még mindig mintha piacról hoztam volna pár napja.. -
törölt tag
válasz
Integra #4124 üzenetére
Szia Integra, remélem, még mindig szuper a hűtőd.
Megrendeltem én is egy (A++-os) Liebherrt. Alapvetően azért döntöttünk nejemmel e márka mellett, mert van a nekünk megfelelő méretben olyan, ami "Falhoz tolható és beilleszthető (frontszellőző)". Igazából, beépíthető fajta lett volna az igazi, ami még +100 ezret igényelt volna, de bízom benne, hogy ez teljesen jó lesz. -
harry
veterán
Vizes porszívó nekem nem jött be (már ami nekünk van), meglehetősen macerásnak tartom takarítani. Tehát jó, hogy nem porol, cserébe fürdeni kell vele, hogy szép tiszta legyen minden, majd pedig tele a fürdő a száradó dolgokkal. De mondom lehet vannak már jobb kialakítású gépek, könnyebben moshatók, illetve tán nem is feltétlenül kell minden alkalom után mosni a szűrőket (bár az azért nem nagy meló, száradni úgyis kéne hagyni hisz vizes lesz, akkor meg már csak átöblítem).
Nekem szimpatikusabb a porzsák nélküli megoldás, de persze, kinek-mi, csak azt mondom, hogy egy vizes gép sem a 'csoda' kategória. -
SADDLER
csendes tag
válasz
SADDLER #4280 üzenetére
Még valami !
FONTOS !
A porszívóba ne tegyünk semmi tisztítószert, mert habosodni kezd, és ez áramütéshez vezethet !!!
Volt lehetőség valami illatosító tablettát venni hozzá, de mi nem használtunk ilyet, mert túl drága volt hozzá, így annak hatásáról és használatáról nincs tapasztalatom…
Szerintem ha a tiszta HEPA szűrőt légfrissítővel párszor befújjuk, akkor is jöhet kellemes illat a vissza áramló levegő hatására, de mi ezt sem próbáltuk.Üdv...
-
SADDLER
csendes tag
Üdv…
Nekünk kb. 2007 óta van meg és kifogástalanul működik, leszámítva a rövid porszívó csövet és a fekete műanyag csőcsatlakozás nyílását, ami nekünk elég hamar szétnyílt a műanyagcső összeillesztésénél…
Valami nagy hatalmú háztartási cég gyártó konkurenst látott benne, mert a vizes porszívónál nincs jobb. Ezért is szüntették be a gyártását, gondolom a GE vagy a Philips...
A vizes porszívó jó és pozitív hatása rögvest érezhető a lakás levegőjének minőségében.
Legkönnyebben magad is meggyőződhetsz róla, hogy hogyan is fejti ki a hatását, ha egy garázs vagy műhely betonjáról cirokseprővel elkezded seperni a port és a szemetet, szájmaszk, porvédővel vagy anélkül.
Majd ugyan ezt, próbáld meg a seprűt vízbe mártani és a garázs vagy a műhely padlózatát szenteld fel a segítségével vagy egy slag segítségével szenteld fel a betont a garázsnak vagy műhelynek és megfogod látni, hogy még a pormaszk sem kel.
A porszívó csövén keresztül bejutó por a levegővel együtt a vizes tartályba jut be és ott a cirkuláció miatt a levegőben levő por és szennyeződések a vízzel keveredve a víztől átnedvesedett por a nehézségi erő és a nedvesség hatására a víztartályban marad és rakodik le. A többi levegő és a megmaradt por egy másik csövön keresztül akar távozni, de nem bír, mert a víztartályon belül, van egy szürke szivacs, aminek mindkét oldalán van egy szürke filcszerű anyag is.
Ezt egy fehér áttetsző műanyag rácsszerű alkatrész és azon egy vékony fehér harisnya szerkezetű vékony anyaggal bevont rács tartja a filccel közre fogott szivacsot a csőnyíláson ami a víztartály belső, felsőrészén található, amit minden vízcsere alkalmával, ki is kell a helyéről pattintani, hogy a szürke szivacsot és a filc anyagot is átmossuk a csapnál, majd a víztől kinyomkodva visszatenni a helyére, így a szívó hatás is fenn tud maradni…
Ezután a levegő és az átjutott por, poratka és annak az ürüléke jut el a HEPA szűrőbe és onnan a megmaradt por és levegő távozik kifelé a porszívó nyílásain vissza a lakásba, így be is zárult a kör.
A HEPA szűrőt a porszívó alján találni egy fekete fedél fedi és tartja a helyén.
Onnan venni elsősorban észre, hogy tisztítani, cserélni kell a HEPA szűrőt, hogy porszívózás alatt a belélegzett levegő erősen por szagú…
Lélegzetvételkor és közben a tüdőnk felső mellkasi részében a visszajutó por és poratka ürülék, apró, szúró és kellemetlen hatást vált ki, esetlegesen többször is tüsszentenünk kell porszívózás ideje alatt…
A HEPA szűrőt, ha nagyon koszos mossátok át folyóvízzel, bár mi is ezt próbáltuk először, de nem sok eredménnyel járt és mielőtt újra használnánk, meg kell várni, hogy kiszáradjon…!
Sajnos, már nem kapható, sem a porszívó, sem az egyéb alkatrész hozzá, mert beszüntették a már fentebb említett okok miatt, ráfogva a veszélyességére hivatkozva az áram és a vízre, ami valóbban okozhat halált, ha felborítjuk vagy fejre állítjuk a porszívót, porszívózás közben vagy ha a MAX- vonaltól feljebb van a víztartályban a víz…
Na, mindegy is a lényeg, ha nem akarunk meghalni, akkor tartsuk be a leírtakban a használati utasításokat, de itt jegyezném meg, hogy akkor a mosógép és a centrifuga is van ilyen veszélyes és az elektromos kávéfőzőről, már nem is beszélve, aminek a kávé tartó üvegje, főzés alatt szétrepedt és kifolyik a kávé a melegen tartó részébe, mint ahogy meg-annyiszor személyesen is jártunk…
Szóval, mivel a HEPA szűrőt sem kapni már hozzá szerintem, mivel beszüntették a forgalmazását, gyártását a monopol cégek hatására és nyomására…
Mi a LIDLI-ben vásárolt, háztartási gőztisztítóval mosatjuk ki a HEPA szűrőt, immár 4 éve és még mindig a porszívógéphez kapott eredeti HEP-át használjuk, azaz az eredetivel és kiválóan teszik a dolgukat…
Csak ajánlani tudom mindenkinek, mind a HEPA szűrő nálunk bevált és használható módszer tisztítását és a vizes porszívót egyaránt, ha meg akar szabadulni a por, és a poratka ürülék okozta, kellemetlen kényszerköhögéstől és az egyéb vele járó tünetektől egyaránt…Ui.
A porszívózás alatt, többször is kell vizet cserélni és kiöblíteni a tartályt és a rajta elhelyezett cső és annak tartozékait, valamint kimosni, kinyomkodni folyóvízzel a víztartályban található szürke szivacsot, amit kinyomkodva visszahelyezhetünk a tartály felső fedél részébe és folytathatjuk is a porszívózást, ügyelve a vízmennyiségre a tartályban, hogy a MAX-al fölött ne használjuk, inkább egy újnyival tegyünk kevesebbet bele, minthogy baj legyen.
Ja ! IGAZ is, kihagytam, de van még egy kis szürke ovális szivacs is, ami a porszívóban a víztartály kivétele után válik láthatóvá a bal oldali csőnyílásban, FONTOS, hogy ezt is tartsuk tisztán, de ezt elég kimosni, kinyomkodni folyóvízben a porszívózás végeztével, de ezt vizesen ne használjuk, mert ennek száraznak kell lennie. !Remélem tudtam segíteni mindenkinek…
-
harry
veterán
Mi egy electrolux felültöltős gépet vettünk ilyesmi árban, még talán nincs egy éves (vagy kb. annyi), eddig jó, de ez nyilván nem sokat jelent.
De inkább döntsd el, hogy mit szeretnél. Ha tényleg valami izmos, időtálló cucc kell, az ennek majd a duplája, bár persze ott sem kizárt a meghibásodás... Vagy a középút 100k körül, adott esetben kiterjesztett garanciával valami márkás gép, pl. AEG. Markabolt.hu -t nézd meg esetleg, bár továbbra is fenntartom, hogy nem a legolcsóbb, illetve nem mindegy, hogy a plusz gari mit foglal magában. Csak tudom, hogy náluk van +gari, és AEG gép is.
-
muci07
tag
válasz
csemberlen #4276 üzenetére
Jól van... nem értek hozzá, de akkor mit ajánlotok ilyen árban?
-
muci07
tag
Sziasztok! Szeretnék mosógépet vásárolni, de valami olyat ami nagyon megbízható és hosszú élettartamú! A mostani Whirpoolnak mosás közben nagy örömömre leszakadt az oldala... már vagy 4x volt benne cserélve csapágy, meg minden stb... pedig egy csepp rozsda sincs sehol rajta, se belül, se kívül... szóval nekem valami tényleg megbízható mosógép kell, maximum olyan 75k-ig!
-
XtremLor
őstag
Szia
Az igazat megvalva en is azokat nezegettem bar szerintem az lesz hogy beulok az autoba es bajarom a bevasarlokozpontokat, Az ember probalna a legjobbat megvenni, 2db 30 eves zanussi van itthon, de ezeket csak tolteni kellett eddig meg.....viszont jobban atgondolva netto 300 literes legalabb kell, az arat meg kitolom inkabb csapok hozza most 40-50 ezret!
-
XtremLor
őstag
Udv
Fagyasztoszekrenybol mi ajanlott 100e korul?
netto 200-300 liter korul legyen a kapacitas, garancia se art ha van jo par ev. -
biker
nagyúr
cikkszám szerint is kereshetsz, vagy bogarászva itt nálunk
-
ffuli
újonc
Gorenje wa 50140 mosógépet vettem 6éve . Most elromlott és félek, panel baja van.. Érdemes megcsináltatni???? ( mert gondolom, nem kevésbe kerülne...)
-
bozont
veterán
Sziasztok
A jó öreg Samsung mikrohullámú sütőnk megérett a cserére, kérdés hogy milyet lenne érdemes most venni 20e Ft-ig? A legfontosabb a megbízhatóság, az extra funkciók nem olyan fontosak, többnyire csak melegítésre van használva és néha rizsfőzéshez. Egy dolog van ami fontos még az itthoniaknak, hogy a mindenféle nyomógomb és jelzőhangokat ki lehessen kapcsolni. Ezt még 2-3 éve a Samsungok tudták csak, legalább is az olcsóbb kategóriában, azóta nem tudom változott-e a helyzet. Ja, és fehér színű jöhet csak szóba.
-
canniball
nagyúr
válasz
DeFranco #4261 üzenetére
Velem korrektek voltak, amikor az új hűtőt néztem ki előtte telefonáltam hogy ez meg az a típus milyen mondták hogy mindjárt visszahívnak, felajánlottam hogy mivel (náluk) nem vásárolni akarok csak segítséget kérek majd hívom én őket csak mondja meg mikor, erre közölte a hölgy hogy ezért vannak, majd ők hívnak.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekünk is a hűtő rész gumija volt a bosszantó áldozat...
Itt egy kis segítség: A beazonosításhoz szükséges adatok (tekerj kicsit le)
Maga a cetli nekünk (a felülfagyasztós gépen) alul volt, a rekesz mellett.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
canniball #4259 üzenetére
Hát, nem öröm... akkor érdeklődök náluk (hátha most kifogok valakit akivel lehet beszélni is... amikor mosógéptetőt kerestem, eléggé fel voltak háborodva hogy vásárolni akarok)
@csemberlen: köszi, ez jó hír... a sima hűtő ajtaja indult meg... mit nézzek, hol keressem a leszerelésre utaló jeleket?
-
canniball
nagyúr
válasz
DeFranco #4251 üzenetére
Kétesélyes, én is ezért cseréltem le a "régi" Electroluxot, márkától függetlenül vagy cserélhető a gumi vagy nem, a miénk az utóbbiba tartozott így csak ajtóstul lehetett volna cserélni 30+ k-ért, annyit meg nem voltam hajlandó kiadni érte, vettem inkább újat...aminél persze kikötés volt hogy külön járjon a gumi.
Az Orczy oldalán ha jól emlékszem le van írva melyik márkánál milyen számot kell megkeresni, az alapján megmondják mi a pálya. -
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125 #4255 üzenetére
Azért vagyok itt
Hátha valaki tudja mi a dörgés...
Amúgy ez eléggé felháborító, így elcseszni valamit. Nagyon pipa vagyok, hogy a 30 éves hűtők gumija még ép és sértetlen, ez meg kb. 6 évesen (+-2) beadja a kulcsot...
@Integra: ja, hát azt én sem értem.
Mindenesetre azóta a hétvégén sikerült lerendezni az ügyet, nem lesz centrifuga vásárlás. Egy gonddal kevesebb.
#4258 runner 125: NO
Nem vagyok hajlandó ebbe a ringlispílbe beszállni, nyugaton már amúgy is kezd kimenni a divatból... egy ilyen ravasz húzással a márka és rokonai egy fél életre tiltólistára kerülnek nálam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #4252 üzenetére
Ezt a narancsléfacsaróra értetted?
Mert akkor azért meghallgatnám, hogy milyen csakra-föld-szellem-energia távozik a narancsból attól, hogy én a levét kifacsarom, és a héját (amit amúgy is lehámozok) eldobom.
Ehető héjú gyümölcsöt meg nem hámozunk. Én otthon a lehámozott almahéjat is begyűjtöm és megeszem, abban van a lelke.
@runner 125: köszönöm, az első az Orczy, azt ismerem. Arról van valami infő, hogy ezek egyáltalán cserélhetőek-e?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
csemberlen #4176 üzenetére
Nos, a beszívott hűtőajtó gumija eddig bírta, hiába vigyáztunk rá.
/all: Édesanyám Electrolux hűtőjének (nem túl öreg, de pontos típust egyelőre nem tudok) ajtaján a gumi elrepedt. Függőleges irányban van rajta oldalt-kívül egy pár centis hasadás, már a gumi tapintásán is érződik, hogy el van öregedve.
Lehet valahogy cserélni az ajtón ezt a gumibetétet? A hűtőcsere teljesen esélytelen, nagyon remélem, hogy valahogy meg lehet oldani a cserét, és nem kell a komplett ajtót leváltani.
-
csemberlen
őstag
válasz
runner 125 #4249 üzenetére
becsüld meg, mert talán tovább fog müködni, mintha most vennél egy hasonlót
-
runner 125
nagyúr
válasz
Dexter-2000 #4246 üzenetére
Nekünk a kb. 8 éves Whirlpool is hibátlan, azon kívül, h sajna a tetejét megkezdte a korrózió, de időben sikerült még megfogni, ugyanis megcsiszoltam az egész fedőt és újrafújtam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Samsung és BOSCH (ezt miért írom mindig nagybetűvel?) körül is nézelődhetsz. Nekem a komplett mosogatógép sagám itt van ebben a fórumtémában, keress rá nyugodtan, nekem Bosch lett a vége, kifogtam egy nagyon jó akciót, így megúsztam egy 98+k-s gépet 85-ből. (txh canniball
)
-
Csöves
őstag
válasz
AEG, nagyon jó!
-
Dexter-2000
őstag
100K környékén szeretnék venni mosogatógépet.
Nézegettem Az AEG eket (rokonnak is az van kb 10 éve bírja) azok jónak néznek ki meg strapabírónak.
Ennyi pénzért milyen jó mosogatógépet lehet venni?
Illetve ha szükséges mennyit tegyek hozzá ha szűkséges?Persze az olcsó szerviz és a hosszútávú garancia se hátrány
-
válasz
DeFranco #4236 üzenetére
Mama is iesmit akart venni, és marhára nem lehetett róla lebeszélni. Eleinte azt sem értettem, hogy egy turmixgép miért centrifuga, de hiába volt már elektronyos citrusfacsarónk vagymink, azért kellett egy ien is... Szerencsére találtunk Vaterán negyed áron. Mondjuk elvileg jó cuccot készít, de tök értelmetlen, mert ki iszik gyümölcslevet?
Egyébként szentem jó választás, mert elég erős, szép a színe, és a Bosch-cuccokban eddig nem csalódtam.
-
balpis
őstag
válasz
DeFranco #4236 üzenetére
fogalmam sincs, - ezzel most nem segítek - de ennyiért szinte már egy centrifugálásra is képes mosógépet is lehet venni
Nem tudok elképzelni olyan funkciót, ami megérhet ennyit. Én abban a hitben voltam, hogy eg yilyen gép max. 5-6kFt. De most rákerestem, s alig van ennél jelentősen olcsóbb. Ez meglepő, mert egyszer nekem is volt - aztán elcseréltem a hugommal valami másra -, de az nem volt drágább, mint egy turmix gép... -
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #4238 üzenetére
Nem tudom
Nem nekem kell, kívánságot teljesítek, csak meg kell győződnöm róla, hogy ha gyümölcscentrifugát akarnék venni, akkor ez jó választás lenne.
Amúgy persze szerintem arra való, hogy rostos gyümölcs- és zöldséglevet csinálj magadnak.
b)
Nekem inkább egy csendes gyümölcsfacsaró kellene, mert a mostani úgy szól, mint egy kávédaráló (daráló, sajtrejszoló, gyümölcsfacsaró kombigép). Pont reggel, amikor innál egy jó narancslevet, nem kapcsolhatod be, mert felébred a ház.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném, ha megkritizálnátok nekem ezt a gyümölcscentrifugát: [link]
Bármilyen ipari kekec dolog jöhet, miért jó, miért nem jó, jó választás lenne-e ha valaki gyümölcscentrifugát akar venni, vagy valamiért ez nem jó? Van-e benne valami extra, ami miatt kiemelkedő, vagy éppen hogy nincs olyan dolog, ami szükséges lenne, stb.
Kellene választani egyet valakinek, én ezt szúrtam ki, de nem értek a lovakhoz, ezért kérném a segítségeteket.
-
Hoover TFS 5165 típusú porszívóhoz lehet kapni vhol textil porzsákot?
-
runner 125
nagyúr
válasz
DeFranco #4233 üzenetére
Nah, kb 2 óra alatt kibányásztam.
Mégpedig úgy, h levettem a két oldalsó fém borítást, ekkor elém tárul az egész "üst", amiben benne van ugye maga a dob. Ez is le volt súlyozva oldalról nem kicsit, nah mondom én azt tuti nem bontom meg, pláne, h kb 30 csavart láttam amit ki kellene hajtani, inkább egyszerűbb megoldást keresek.
Végül arra jutottam, h lekötöttem a csapokat, kihúztam. Ketten kivittük a kertbe, majd szépen belenyomtam a dobba a slagot, és kimosattam belőle a stiftet.
A gép elején van egy kivehető szűrő, pont a szivattyú előtt, az ilyen esetek elkerülése végett. Majdnem elvitte addig a vízsugár, végül az "üst" - szűrő gumi összekötőt kellett csak lehúznom alul az "üstről", és benne volt a stift.
Hála ég.Köszi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125 #4232 üzenetére
Nem tudom, hogy nálad mi a helyzet, de amikor nekem kellett egy Indesithez nyúlni, ott ez volt a megoldás:
A dobban vannak súlyok. A dob ajtajával szembeni súly kivehető. Becsukod a dob ajtaját, elforgatod fél fordulattal a dobot, megnézed, hogy hogy lehet kitolni, kipattintani, kiügyeskedni a súlyt, a súly beleesik a dobba (lehet belülről is lehet, én így csináltam).
Visszaforgatod a dobot, kinyitod az ajtót, kiveszed a súlyt, és hopp, van egy ablakod a gép fenekére a dob alá.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Ma amikor a mosógépünk tetejét le akartam venni, a kis műanyag stiftje beesett a dob mellé. A gép típusa: WHIRLPOOL AWT 7105
Levettem a gép bal oldalát, de nem látok az "üstön" szervizablakot. Ki lehet szerintetek venni ezt a kis tűt komolyabb szétbontás nélkül is?Köszi.
-
balpis
őstag
Tegnap rájöttem, hogy most már valóban le kell cserélnem (erre most a barátnőm mondhatná, hogy "ugye, én már 5 éve is megmondtam..." ) a régi ETA 14xx porszívót, mert igaz, a zsákja nem volt üres, de már egy pókhálót se tudott beszívni 10 centiről, ez pedig harmatgyenge eredmény...
Az utóbbi pár hét itteni hozzászólásai alapján ezekre akadtam:
és ZSC 6920
De nem jöttem rá, hogy az árukon kívül ezek között mi a lényegi különbség, használatban észlelhető-e. Látta már valaki esetleg mindkettőt közelebbről?
Vagy más alternatíva 20k körül? (alatta még jobb lenne persze, de 8-10 körül amikkel találkoztam, azok alig jobbak a mainál..., a 10-20-as sávot nem ismerem, 80k felettieket láttam már, de annyit nem érhet egy porszívó.)
Előny, ha könnyű tisztítani, nem drága az üzemeltetése (azaz papír porzsák kizárva, a szövet még elmehet). Ha van kis lyukakba betolható feje, az se hátrány... A méret is szempont, lehetőleg nam túl magas, lapos kelene...köszi előre is!
-
rii
nagyúr
válasz
DeFranco #4228 üzenetére
köszönöm, ... ha jól látom, ez lenne az utódja (-.
nem írják, hoyg textil porzsákos-e, de remélem, hogy az
köszönöm a tippet
-
DeFranco
nagyúr
Mi három éve (LOL pontosan három éve) ezt vettük 9.100 ft-ért egy 50 m2-es lakásba.
Nekem az volt a szempont, hogy tartós legyen, viszonylag legyen erős a motorja, és legyen minél strapabíróbb a kialakítása, különös tekintettel a gégecső és a porszívó találkozására. Lehet bármilyen űrtechnológia, ha a gégecső eltörik fél év után... Fontos volt még a vászon porzsák, és mindezt egy nagyon ésszerű keretek között.
Én személy szerint nem vagyok a szuperporszívók híve, nekünk ez bőven elég parkettára és ~2 cm szálhosszú [link] szőnyegre is.
Egy évben egyszer rámennék a szőnyegre (ez különösen vastagnak számít, mindegy mivel mész rá, a szálak tövében tud maradni minimális maradék) valami ipari darabbal, de ezért felesleges egy 30k-s vizes csodát fenntartani.
Egyebekben nagyon meg vagyok elégedve a mostanival, a teljes lakást egy konnektorcserével végigérem, és tiszta porzsákkal úgy szív, mint a torkos borz.
Persze sokan arra esküsznek, hogy egy komoly darabot érdemes megvenni valamilyen megfontolásból, igazat tudok nekik is adni, de így most ebben a formában én személy szerint elégedett vagyok. Aztán lehet ez is olyan mint az SSD, nem próbáltam még jóságot, azért vagyok így.
A szekrények alá-mögé meg bedugom a csövet, végső esetben benyúlok porcicával...
-
harry
veterán
Úgy, hogy nem ilyet kell venni. Ha nem használják sokat, és újra fel lehet használni egy porzsákot, és mondjuk csak 1.5k egy hármas pakk, akkor azért máris nem olyan vészes a helyzet. És ez szerintem teljesen helytálló feltételezés, pl. itt van pár Electrolux porzsák ára [link]
És kevesebb pénzből bizonyára olcsóbban kap porzsákosat, amik amúgy is némileg nagyobb szívóerővel rendelkeznek, mint -nélküli társaik (közel azonos árban).Konkrét típust nem tudok, én a zsák nélkülieket nézegettem, és magasabb árkategóriában.
-
rii
nagyúr
sziasztok
tudnátok mondani olyan porszívót, ami
-erős,
-olcsó
-viszonylag tartós (kibíírjon pár évet)
-nem kell hogy halk legyen
-15.000-20.000-et szánnánk rá -
harry
veterán
válasz
skristof #4208 üzenetére
Az a fiók? Én úgy tudom, nincs ott kevésbé hideg... mindenesetre ha jól emlékszem, ilyen romlandóbb dolgokat, felvágott, ilyesmik. Vagy legalábbis én azokat behajítottam oda, legalább nem kell matatni a sok kis izé között a polcokon, elég kihúzni egy fiókot, rendezettebb is.
-
skristof
tag
köszönöm a segítséget, kissé megkésve, de megvettem a hűtőt Electrolux EN 3401 AOW
most hozták meg, remélem nem lesz vele semmi gubanc.
frissentartó rekesz is van benne, ami tök jól hangzik, csak nem tudom miket kell ott tartani (azt írja ott alacsonyabb a hőmérséklet)
-
Mika1227
őstag
Nemrég vettünk egy fagyasztó szekrényt és 1 óra alatt kétszer is bekapcsol. Minimumra van állítva és így is -20 fok van benne. Plussz ha kinyitjuk az ajtót rögtön bekapcsol mindegy, hogy előtte kapcsolt ki a kompresszor. Normális ez?
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok!
50-60eFt-ért szeretnék valami elöltöltős mosógépet venni.
Adnátok pár ötletet? -
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Felültöltös mosógép vásárlását tervezem.A pénzkeret eléggé behatárolja a választékot.(max 80k)
A lehetséges jelöltek: Whirpool,Fagor,Zanussi,Electrolux.
Whirpool,Fagor alapból 2év gari
Zanussi,Electrolux alapból 1év gari-a mosószeradagoló nem az ajtóban van,szürö a dob belsejében van,könnyebb tisztitani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest