- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
gerzsol #4398 üzenetére
az bizta,hogy egy 7éves ilyen silány összeszerelésű gépnél már nincs kissé kopott alkatrész.csapágyak , alsó lengéscsillapító,szivattyúcsere alapból...egyébként lejhetséges,hogy az ad ilyen hangot....
Ha nem cserélsz csapágyat az ilyen hulladék gépben,beáll és észre sem veszed csak akkor,mikor már a műanyag ház elolvadt és lesüllyedt a dob,ami szétverte a betétet stb....
így alaphangon ha ezeket cserélni kell az anyag kb8-9k nagykerben,kiskerben tuti 12-13k(...munkadíj símán lesz még egy 10-es sztem...főleg nagyvárosban.
Egy ilyen gépre nem szabad már 20k-t költeni...ha a szivattyú kopott és az adja a hangot,azt ki kell cserélni és megy ameddig.......
kontárt találni nagyon sokat...de azok az emberek meg is érdemlik....nem sajnálom őket,mert mind 1-2000ft plusz miatt buktázik több tízezret,mert az olcsóbb volt....
Én is inkább kicserélem a még jónak tűnő alkatrészt,ha látom rajta,hogy lehet baj lesz....nem érdekel a gazda véleménye,hogy szte jó az...ha meg 1hét múlva bepusztul én vagyok a sz@rember.....és ez mindig így van,olyankor nem az van,hogy én nem engedtem,hogy kicserélje...pedig mondta,hogy szétmehet bármikor.....áááááezeken már túlvagyok.. -
gerzsol
aktív tag
válasz
szeva000 #4397 üzenetére
2007-ben költöztem és az előző tulaj hagyta itt, tehát szerintem legalább 6-7 éves lehet.. Eddig tökéletesen működött semmi baja nem volt. Most sem hinném hogy csapágyas mert akkor gondolom folyamatosan zajongana pl centrifugálás közben. Ezért foglamam nincs mi baja lehet. Most jelenleg mos semmi baja. Nem szeretnék cserélni gépet, csak akkor ha tényleg kakukk ennek, szóval azért akarok egy szakembert felfogadni, aki ránéz a romlandó alkatrészeire és vagy kimondja a temetést vagy azt mondja hogy 1 pár évet még kihúzza a gép. Nem állítom hogy hibátlan a gép, de ha kisebb hibái vannak és még üzemképes akkor nem adnék ki 100e-ket új gépre.
típus AWT 2288/3-800
Amit néztem az Samsung mosógépek. vélemény ezekről?Nehéz a mai világban protekció nélkül jó szerelőt találni, mert vagy kontár vagy le kar húzni és feleslegesen is kicserélteti a kicsit kopott alkatrészeket jóő áron. Ezért szoktam ismerősök ajánlásával szerelőket hívni ha esetleg arra kerül a sor. Csak sajnos ilyen körben nem sikerült még kapcsolatot szerezni.
-
szeva000
addikt
válasz
gerzsol #4395 üzenetére
Ha nem kell grilles,kerüld messzire...az csak a bajt hozza magával...samuval nem jársz annyira rosszul a többihez képest.
WH felültöltős már alapból egy lom...alulméretezett csapágyazás,hitvány anyagminőség és tervezés,mégrosszabb elektronikával spékelve....
Én 2ft-ot nem költenék csapágyra,mert nem lehet tudni,hogy 2hét múlva nem e a panel romlik.(az árát inkább nem is mondom,báár típusfüggő...ha mondasz típust saccolni tudok csapágyház és egyéb alkatrészeket)
Akkor jön a többi probléma,ami már tuti van is...lengéscsillapító halott...stb....
milyen idős gép? -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Most járok itt először, pozitív hogy ilyen témát is találni a fórumon.Érdeklődnék, hogy valakinek van-e valami tapasztalata mikrohullámú sütők terén. Milyen márkájút érdemes venni? mire kell figyelni? Eddig Samsungok a befutók, mi a vélemény ezekről?
És ha már itt járok a topikban, sajnos a mosógépem is néha furcsa hangokat ad, mintha csapágyas volna, aztán most az elmúlt két hónapban nem hallatta a hangját. picit mintha csepegne a víz belőle, minimális pici vízfoltok a gép alatt, de nem tudom hol folyhat. Tudtok valakit ajánlani aki megbízható és némi pénzért rá tud nézni, kicsit szétszedni és megnézni hogy mi lehet a baja? tömítés? csapágyak állapota, fűtőszál működése?
Ez egy whirlpool felültöltős mosógép.
Mosógépből mik az ajánlottabb márkák elérhető áron?Köszi a segítséget mindenkinek előre is.
üdv
gerzsol -
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4392 üzenetére
Még a VCC6170V3R/XEH-en agyalok...de nem találom,hogy milyen zsákkal van....az legalább nem fehér viszont a még útállatosabb piros
jah,maga a motor nem lesz baj,sőt szét sem megy...de a vezérlés már igan
elvégre ők a motorra esküdnek...én meg arra,hogy egy motor nem ér magában semmit,vagyiiis egy sz@r alultervezett elektronika miatt nem fogod élvezni a hosszútávú előnyét.
egyszer emlékszem szétkapartam egy lg elektronikát(már meg nem mondom milyen 3fázisú meghajtó volt benne),az alkatrész is beszerezhetetlen,azután találtam csájnában de ott is 15k körül lett volna.....áááá,rá is hagytam...azután még jöhet bármi,hiába csinálnám meg. -
Oliverda
titán
válasz
szeva000 #4391 üzenetére
Szerintem nem annyira rossz az a szín.
No, ha az AEG-re el tudom intézni a vidékre szóló több év garit, akkor szerintem inkább az lesz. Ha nem, akkor marad az LG.
Erről az LG-féle Inverter Direct Drive motorról mi a véleményed? Tényleg jobb? kevésbé rezonál tőle a gép?
-
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4390 üzenetére
akkor benevezek egy ilyen samura asszem
...csak csúnya fehér
...néznem kell,hátha találok valami más színben.
Az aeg sem bizta,hogy jobb ilyen szempontból....de németek nem szoktak mindent szétönteni...A fűtés relé eléggé nagy hibaszázalékban képes behalni...már ha egyszer bejön,akkor megmentetted a gépet egy párezres javítással....
Persze nem vagyok jósnő...csak a tapasztalatokat tudom elmondani.... -
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4383 üzenetére
én inkább a németek felé hajlok még mindig...bár a múltkori bosch msogatógépet javítva......abban is bemeneteken nulla védelem,elektronika kakukk lett....pedig 3éves múlt....
LG-nél sokszor a panel is beöntött..ha tényleg csak egy relét kellene cserélni,akkor is nyűgös vagy nem is sikerül...én is mindjárt nézem a porszívókat...a samuk legalább eddig még szétszedhető motorral voltak....lehet én is veszek egy olyat,amit linkeltél...árban sztem korrekt. -
Oliverda
titán
válasz
szeva000 #4381 üzenetére
Na, ez kicsit megnyugtató.
Mondjuk pár éve nálunk már kihalt egy Samsung, de szvsz nincs olyan széria amiből ne döglene meg legalább néhány százaléknyi. Ennek ellenére végül egy VCC5670 V3W lett most a befutó
Közben mosógép kérdésben két modellre korlátozódott a szűrés:
vagy
Ezek közel hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.
Azonos mennyiségű gari mellett melyikre voksolnál inkább?
-
szeva000
addikt
válasz
csemberlen #4377 üzenetére
az bizta,hogy az olaszok,franciák verhetetlenek a szemétgyártás területén...
-
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4376 üzenetére
samu porszívókból láttam a legtöbb üzemidőt szaladgálókat.(bosch is közte van)
Most karácsonyra éppen én is azt akarok venni anyáméknak....még az életben nem volt új neki...mindig vittem valami 3IN1 moddolt gépet....de eldöntöttem,most kapni fog egy újat... egy aeg volt neki utoljára,de kb az is 2évet húzott ki.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Gondolom mosógép téren is a németek a legtartósabbak még mindig?
Nézegettem a nemrég ajánlott Privileg mosógépeket, 68e.-től lennének.
Azok még régi konstrukciók, tehát bírják majd 5-10 évig vajon? Anyósnak lenne ajándék, nem akarok pár év múlva beégni vele, hogy besz.rik... -
Oliverda
titán
válasz
Én már arról a két márkáról is olvastam rosszakat....
-
szeva000
addikt
válasz
errorcode06 #4372 üzenetére
elektrolux??felejtős...mosógépeik nagyrésze elektronika hibás lesz gyorsan,porszívójuk egy csapágy miatt is szétszedhetetlen.(csak egy példa...a gyártó anno kiküldött egy segédletet,hogy miként kell az elektronika hibákat megelőzni,mert ugyebár mind tervezési hibás volt...Ez állt a leírásban
EM RÖHÖGNI! szig.szalaggal a szivattyú tápvezetékeihez rakjuk oda a kondenzátort
...no comment,ez igazi mérnöki munja.ugyebár az elektronikákon nulla védelem van így visszarugott a spórolás...De egyetlen egy gépet nem hívtak vissza!..ami még garban szétment kicserélték,akinél meg pont utána....így járt...ebből volt sok.Még lehet ha nagyon keresném meg is találnám a csoda leírást...)
Teka-ból páraelszívót szedtem szét csak...azt sem ma már....de azok elég jól bírták.Azt nem tudnám megjósolni,hogy a mai termékeik mennyire fogják bírni....(régen még egy indesit,wh,fagor is ment 7-8 évet gond nélkül...azóta váltottak.Igaz azokban 2X akkora csapágyak is voltak,erősebb konstrukciókat astak ki,így bírták is az iramot )
-
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4370 üzenetére
a plusz garira....lehetnek érdekes dolgok benne
...De volt már WH-nál olyan 5év gyári gari,az volt a kitétel,hogy évente a szakszervíznek át kell nézni,felülvizsgálni és azt kifizetni a gariban is...csak akkor élt
...tehát nem ért az 5év semmit,mert egy gép árát otthagytál(persze erről egy vásárló nem tudott).....Ez abszurdisztán,mindent nézz és olvass át...itt átb@sznak ahol csak tudnak.
-
Oliverda
titán
válasz
szeva000 #4369 üzenetére
Akkor ha jól értem, szinte tök mindegy, hogy milyen márkát veszek, csak a gari a fontos.
Az edigitálnál össze lehet hozni 2+3 év garit, ha jól láttam/értem. Pontosan mire kell figyelni?
-
szeva000
addikt
válasz
Oliverda #4366 üzenetére
LG-nél sem a motor fog szétmenni
....kb fél éve csináltam kettőt...vagyis kidobattam...mindkettő 3éves volt.
WH,indesit és tsaik a leghitványabb kategória,de ha 4-5 évet kapsz rá,azt nézd!
esetleg tudom ajánlani még a gorenjét 3év garral....De sajna azok sem bírnak már 10évet,mint a régebbiek.Viszont erősebb a mechanikai rész bennük.
Sajna a mai társadalomnak erre fel kell készülni,hogy egy termék 3-5év maximum....ha szeremcséje van,akkor talán 5 vagy 6
Elektronikák pár mA-t bíró triakokkal vezérelve...egy zárlat valahol és repül minden.Még zárlat sem nagyon kell csak kissé több áramfelvétel.....védelem a bemeneteken csak álom...és még sorolhatnám.....sajnos ez már igaz a nevesebb gyártókra is....nincs kivétel...
Szerettem csinálni az elektronikákat még pár éve,de kezdek végleg kigyónni belőlük.....nem ér annyit,hogy szopjak velük napokat,próba,szétszed.....az nincs megfizetve. -
runner 125
nagyúr
válasz
errorcode06 #4363 üzenetére
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Beépíthető sütőt(elektromos) és főzőlapot(gáz) vennék a közeljövőben, úgy 130-140k-t szánnék a kettőre. Mit ajánlanátok? Néztem Teka-t is, mennyire megbízható márka, hallot róla már valaki?
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
Porszívó vásárlás előtt állok, mit tudtok ajánlani legfeljebb 10.000 ft-ért, leginkább parketta és járólap felületekre (a szőnyegmennyiség minimális)? Nem lenne baj, ha egy-két nehezen hozzáférhető helyhez is tudnám használni (szekrény mögött, ágy alatt stb.). -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
feleségemnek szeretnék vásárolni egy kávéfőző gépet. Olyat szeretnék, ami le is őröli, tehát szinte frissen tudja inni.
Krupsokat nézegettem. Megérik az árukat vagy van más márka is amit érdemes nézegetni? -
Oliverda
titán
Sziasztok!
Mosógép dilemma:
Legfontosabb szempontok: min. 6 kilós mosási kapacitás, 1200-as centrifuga, A++ energiaosztály. Ár!
Előnyök: minél kisebb mélység, digitális kijelző (mosási idő, stb.), garanciaidő.
Ezek alapján ez eddig az LG F1292ND tűnt a befutónak, de aztán ma megláttam, hogy a Media Markt beakciózta a Whirlpool AWO/C 6214-t, ami szinte ugyanazt tudja (programok számában talán még többet is), csak éppen ~40K-val olcsóbban, 4 év garanciával, ugyan nem 44, hanem 52 centis mélységben.
Bár az LG a motor miatt technikailag jobbnak tűnik, de vannak kétségeim, hogy ez megér-e most nekem plusz ~40 000 forintot, no meg ugye a Whirlpool esetében kétszer annyi a gari.
Mi a véleményetek?
-
stangli
senior tag
válasz
csemberlen #4357 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
harry
veterán
válasz
stangli #4354 üzenetére
Nem nevezném radiátornak / fűtőtestnek, a 100W-os teljesítmény tényleg csak arra lehet jó, hogy a törülközőidet megszárítsd vele, erre gyanítom jó, de ha abból indulok ki, hogy egy értelmes elektromos fűtőtest 1-2kW közötti teljesítményű, ettől sokat nem várnék. 1kW teljesítményű cuccot egy órán át üzemeltetni 50Ft körül alakul, kiszámolhatod, mennyibe lenne havi szinten (már, ha folyamatosan megy, de úgy tudom vannak termosztátos radiátorok is, amik ugye néha kikapcsolnak).
-
stangli
senior tag
elektromos radiátorral kapcsolatban van valakinek tapasztalata? sokat fogyaszt, vagy alig észrevehető, és mennyire melegít?
-
csemberlen
őstag
válasz
runner 125 #4352 üzenetére
Azt nem tudom, de 210m3/óra az nagyon kevés!
Olyan 400 tól kezdődik az elszivó. -
runner 125
nagyúr
Hi!
Mit jelent az egy ilyen elszívónál, h teljesen nyitott rendszer?
Lehet hülye kérdés, de ennek is kell kivezető csövet vésni a falba, vagy valamilyen szűrőbe dolgozik?Köszi.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Flashcash #4349 üzenetére
Tudom ám, hogy kevés a keret, de ez van.
Jómagam is AEG-et használok, de most nincs rá lóvé, ráadásul sógorékkal közösen lenne így nem csak az én pénztárcámba nyúlós a dolog...
A Privilegről nem is tudtam, hogy még létezik, mondjuk nem tudnám besorolni milyen kategóriás termékeik vannak. -
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egyajtós hűtő-fagyasztó hűtőgépet? 100L körüli kellene (+fagyasztó)
-
runner 125
nagyúr
válasz
fokukac #4343 üzenetére
...nem semmi. Annó a Hajdu gépünk vagy 20 évet tuti elment, s emlékeim szerint azért lett lecserélve, mert már a külseje a korróziótól szétment, de a gép ment.
A mostani Whirlpool kb 8 éves, de ezek szerint összerakhatjuk a kezünket, h még megy hiba nélkül?! (kopp-kopp-kopp) -
fokukac
nagyúr
Meghülyült a mosógépem. Indesit WITL106.
Olyan, mintha lefagyott volna benne a vindóz.
Bekapcsolom, és az összes led egyszerre villog, és nem hagyja abba...Áramtalanítom, visszadugom, akkor ugyanez, anélkül, hogy bekapcsolnám. 5-10 perc után abbahagyja. Aztán bekapcsolom, és újra.
nem először csinál ilyet, de eddig egy pár perc után mindig abbahagyta.
indesit, szinte napra pontosan 5 éves, lehet, hogy tényleg beleprogramozták, hogy most haljon meg?
-
harry
veterán
válasz
HornedReaper #4341 üzenetére
Gondolnám alsó határ azért, hogy arra ne folyhasson (vissza) víz a szennycsőből, felső határ meg, hogy ki tudja nyomni egyáltalán a vizet. De, ha ezek eddig is teljesültek, akkor nagy gond nem lehet - gondolom...
-
HornedReaper
senior tag
Lehet a régi mosógépünknek sincs nagy baja, csak nem figyeltem, hogy min. 60 max. 100 cm magasan kell lennie a szennyvíz-kivezető cső "hajlatának"?! Ez miért előírás? Érzékelhet valahogy, hogy visszafolyik/nem folyik vissza a víz?
Amúgy a Siemens mosógépről lecsúsztam, estére elvitték a Tescoból, 30%-kal volt leárazva
-
Integra
titán
válasz
csemberlen #4314 üzenetére
szerelsz mosógépet? vagy tudsz ajánlani egy profi szerelőt?
lecserélem szüleimnél a mosógépet és tesómnak adjuk tovább, fel kéne újítani, vagy legalábbis megnézni, hogy érdemes e. jól működő bosch maxx6, kb 10 éves, de a mosószer adagolónál valami elromlott, mert nem mindig mossa ki belőle a mosószert vagy az öblítőt.. -
HornedReaper
senior tag
válasz
DeFranco #4067 üzenetére
"Tartósságra most már nem tudsz adni, kódolva van a panelhiba a gari lejárta után nem sokkal. Állítólag."
Valószínűleg igaz lehet, az Indesit elöltöltősünk kb. 6 év után most adta fel..
Siemens WM10B260BY -ról van vélemény? Jó lehet?
Légyszi sürgősbe írjatok, mert gyorsan kell vennünk egy újat!
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Tudtok ajánlani valami egyszerű, átlátható, konyhaszekrény tervező progit?
Köszi.
-
adalbert1
veterán
Egy egyszerű sütőrácsot hol tudnék venni? Ahol kérdeztem eddig, ott csak konkrét típushoz tudnának rendelni, ez meg valami noname cucc. A rácson amúgy semmi extra nem lenne, csak egy 345*380 mm-es egyszerű sütőrács.
-
neduddki
nagyúr
HI!
es mejjik van 2 hejjen csapagayzva,m ert amikro a miele 604/665oket kerdeztem azokra is aszomtak, hogy ugyabugy 1 hejejn csapagyazott mint az eloltoltosek, ill. aeg 70260 nal is ugyanezt mondtak
mongyuk en is kelloen hujje vagyok, hogy nem a gyarikatol kerdezem, holnap fel is hivom Joskat, hogy mit mondudv
neduddki
-
harry
veterán
Erre megint azt tudom mondani, hogy igen, a dolog fizikáját tekintve teljesen logikus választás a felültöltős, csak éppen semmit sem érsz vele, ha nem tudsz egy ilyen gépet otthon elhelyezni.
Amúgy elöltöltős modelleknél nincs olyan, aminek a dob 'eleje' is fel van fogatva? Mondjuk a dob körül körbefutó szalaggal (mint egy ékszíj), vagy ilyesmi. Szerintem elég logikus lépés lenne. -
Integra
titán
válasz
canniball #4319 üzenetére
persze, hogy nem megy tönkre az.
persze ha valaki 70ezres mosógépet tud csak venni, sajnos nem olyan mintha 150ezerért venne vagy fél millióért... ez tény. de 130-150ezres kategóriában már nincsenek ilyen gondok, régen se voltak. anyám 10 éves bosch maxx6-os gépe is elöltöltős, tökéletesen működik a mechanika és tömítés is mai napig. az adagolója vagy mágnes nemtom milye ment tönkre, nem öblít már rendesen.. csapágyazással semmi gond. de mindegy is, úgyis kap szép újat mindjárt. és persze elől töltőset, szenvedjen a nyavaja a felültöltőssel -
biker
nagyúr
minden ilyen válaszolónak kérem, hogy fogjon egy bicikli kereket, és a tengely egyik végénél fogja meg, érezze az erőkart
aztán ezt toldja meg kifelé 30cm-el.
a centrifugálásnál ezen az erőkaron eredő 6kg ruha 1000rpm-el a legkisebb kiegyensúlyozatlanság esetén (nem tudja jól szétrázni a ruhát éppen) akár 2-300kg erőt ad le egy pár csapágyra
hiszen a 40cm átmérőjű és 30cm széles dob egy 10cm-es tengelyen két csapágyon lóg ki előremint a robogók, aminek fél karú langőkarja van, nem villája. ming görbül idővel
Mi a jobb? ezt hátul egy tengelyen 2 csapággyal kitartani miközben úgy centrifugál, hogy a 85kg-os ellensúllyal együtt ugrál, vagy ha két oldalt meg van támasztva?
-
harry
veterán
válasz
canniball #4319 üzenetére
Szerintem ez megint olyan, hogy mindkettőt meg lehet csinálni jól is, illetve ki lehet fogni mindkettőből egy hibásat is... én nem érzem különösebb hátrányát az elöltöltősnek sem, és talán praktikusabb, de ha a működési elvét nézzük, akkor a felültöltős tűnik jobbnak. Szerintem innen kezdve már egyéni preferencia kérdése (hogy fér el jobban, melyiket könnyebb pakolni, stb).
-
Timocicu
senior tag
válasz
Nekem Fagor ( Bosh ) elöltöltősöm van és nagyon szuper. Előtte Elakrolux felültöltősöm volt és azzal nem voltam megelégedve, ( nem szedte ki a por mosószert rendesen az adagolóból )...
-
biker
nagyúr
válasz
Ezeket a szereloket felejtsd el
Eloltoltos: szajgumi, ami szarra mehet, a mosodob egy ponton van rogzitve, nagy erokar
Felultoltos, nincs szajgumi, ket oldali felfogatas, jobb kiegyensulyozas -
neduddki
nagyúr
válasz
macilaci78 #4309 üzenetére
HI!
miele van cat&dog valtozat belole ami jutanyosabb fejarat jelent mint kulon /tobbi neves modelre is igaz/, de ha van ra boven pized akkor a s7esekt nezd meg a tunyofej miatt /szor/ tavajj nyaron amikro neztem az osztrakoknal 25% voltak olcsobban
udv
neduddki
mod: skristof: 70260 inverteres motor 1200centrifuga kicsit filozok rajta a mielevel szembe
-
canniball
nagyúr
válasz
csemberlen #4306 üzenetére
A szükséges kábelezésről is szót ejthetnétek, hogy teljes legyen a kép (hátha ezt nem vágja annyira mint a robogókat
).
-
macilaci78
nagyúr
-
skristof
tag
Zanussi ZT(R?)400 mosógépünk halódik
jó szolgálatot tett, ezer éve kiszolgál minket, de sajnos a programállító kis tekerője hibás, állandóan újraindul, nem lép tovább. már belülről is rohad kicsit
lényeg a lényeg, megérett a cserére.
a keret 100k körül van, persze ha van valami best buy kicsivel felette, az még belefér.
mivel kicsi a fürdő, ezért felültöltősben gondolkozom (plusz elöltöltőseknek hamarabb tönkremegy a tömítésük, nem?) és persze valami tisztességes, jól gariztatható márkában.
ötletek? köszi!
-
runner 125
nagyúr
Ok, köszi nektek!
Sütőből pl egy ilyen nekem szimpatikus volna.
Indukciós főzőlapot Bosch-ból én csak horror áron látok. -
csemberlen
őstag
válasz
runner 125 #4304 üzenetére
sütőben csak a villanyt szabad választani. fözőlap nálunk indukciós, iszonyu gyors, és a fogysztása se több mint a gáznak.
-
válasz
runner 125 #4304 üzenetére
Fordítva (bár én se nagyon értek a témához), sütőben általában az elektromost tartják a legjobbnak, a többit meg kombináld össze ízlés szerint.
-gáz tűzhely: előny - olcsó üzemeltetés, kapható elektromos sütővel kombinált változatban is
-hőlégkeverős sütő (gyorsabban lehet vele sütni, egyenletesebb hőeloszlás)
-kerámialapos tűzhelyek (hőkapcsolósak, így energiatakarékosabbak mint a normál hagyományos főzőlapos változatok, vigyázni kell rájuk, megfelelő minőségű edények kellenek hozzá)
-indukciós tűzhelyek: [link] -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Édesanyámék gondolkodnak egy új konyhabútorban. Megtervezem, lapszabászaton le is szabatom, majd összerakom nekik. Egy dologban viszont a segítségeteket kérném.
Tűzhelycsere is esedékes volna.
Manapság milyet szoktak beépíteni, vagy melyik nyerőbb választás sütés/főzés szempontjából?
Ismerősök kapcsán kérdezgettem, van aki a villanyra esküszik, de állítása szerint sokat is eszik, van aki csak a gázra. Vagy érdemes kombinálni? Alul mondjuk gáz, felül villany? Vagy fordítva?Köszi.
-
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Olyan mikrohullámú sütőt keresek aminél kikapcsolható a hangjelzés, max. 23k lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest