- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
pukee
csendes tag
válasz
béla2255 #384 üzenetére
''Természetesen a kábel befolyásolhatja a hangzást, de fenntartom továbbra sincs hangja.''
Ugyanazt monjuk, csak másképp fejezzük ki magunkat. Engem nem érdekelnek a törvények, a kapott eredmény viszont igen. Az engem körülvevő hifis társadalomban az az ezköz, ami megváltoztatja a kapott hangot, annak hangja van. Lehet, hogy tudományos szempontból ez nem korrekt kifejezés, de ez van. -
pukee
csendes tag
válasz
béla2255 #381 üzenetére
Most már csak egy kérdésem van, az átviteli karakterisztikával kapcsolatban.
Tehát azt érted átviteli karakterisztikán, hogy a hangot befolyásolhatja?
Tehát, pl:
egy kábelt ha beteszünk egy erősítő és egy hangfal közé, és kicseréljük egy másmilyenre, akkor másképp szólhat?
Ezt érted rajta?
[Szerkesztve] -
Winzsolt
aktív tag
válasz
béla2255 #337 üzenetére
Akkor a hangfal helye a sarokban (amennyiben hátso bassreflex). Az sokat számit e hogy sarokban polcon van vagy lóg 1 kötélen, vagy csak ugy lebeg, vagy esetleg állványon van?
Van olyan tipped zenehallgatáshoz ami olcso és jo hangfal (70k/pár) és ijen nebuló hogyha sarokba rakom akkor tök jo lesz? -
-
pukee
csendes tag
válasz
béla2255 #330 üzenetére
''Nem az erősítő a gyenge pont, hanem a hangfal''
ezt így kijelenteni nagy bátorságra vall. Járj kicsit utána a témának.
''Ekkora távolságra 1,5 mm2 kábel elég, max 1000 Ft/m árkategóriában, de jobb lenne a 2,5 mm2 hasonló áron''
Nem gondolod, hogy a kábel hangját nem csak a vastagsága határozza meg?
Pl az anyaga, szerkezete, kapacitás, szigetelőanyag, stb. -
klepto
addikt
válasz
béla2255 #316 üzenetére
Üdv.
Az MD-n pont azért gondolkozom, hogy arra a legegyszerűbb digitalizálni a régi felvételeket.
Az MC hagszedő nem jön be, igaz nekem magas kimenetű MC-m van, egy Ortofon X5-MC, és van még egy Ortofon OM5B MM hangszedőm is. A kettő közül az MM hangja tetszik jobban. Az MC kissé álmosítóbb hangú, nekem az MM dinamikusabbnak tűnik, pedig a papírforma szerint fordítva kéne lennie. Hiába, nem hallunk egyformán -
klepto
addikt
válasz
béla2255 #310 üzenetére
Szia Béla!
Köszi a véleményed. Ezek alapján akkor az Onkyo-t is kizárom. Részben az ára miatt, részben pedig az álltlad leírt visszafogott basszusa miatt. Nekem fontos, hogy sub nélkül mind sztereóban, mint házimoziban a teljes sávszélességet ráengedje a frontokra.
A Sony meg nem tudom. Modnom, amig pár hónapja nem hallottam élőben egy új ES erősítőt addig én is szaroztam, de az határozottan nem volt rossz hang, amit hallottam. Természetesen az alsókategóriás Sonyval én sem állnék szóba, azokkal még mindíg fentartásaim vannak. Marad egyelőre a Marantz másik alternatívaként, de meg kéne tudni az új dvd-ikról valamit a DivX kezelésükkel kapcsolatban. Bár a H/K is alternatíva lenne, ha lenne belőle teljesen fekete, de ez az új fekete/ezüst előlap nagyon nem jön be. Ezenkívül fontos még a beépített phono bemenet, ami szintén csak a középkategóriától felfele elérhető. Tudom, van külső phono előerősítő, de szerintem kényelmesebb, és nem feltétlenűl roszabb egy házimozi erősítőnél a beépített phonofokozat tudása a külső egységekhez képest. Persze Marantznál ez egyik erősítőben sem elérhető, ez kivétel lenne ebből a szempontból. A Sony-nál is csak az ES kategóriában van, Denonnál a 2307-től felfelé, Yamahában már a 659-ben is elérhető, Pioneer-nél pedig csak a VX2-ben, Onkyoban pedig a 804-től felfelé tesznek az erősítőbe lemezjátszó bemenetet.
Szóval az erölködő is fontos szempont, de a dvd is. DVD eljátszóknál amire igényt tartanék az a HDMi, a jó képminőségű video dac, és az elfogadható sztereó cd hang. Persze ebből sem szeretnék milliós gépet venni
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest