- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #30716 üzenetére
Még lejátszó progikat kell tesztelnem, mert a Foobar USB-n elég "steril". Optikán nem lehet észrevenni, mert az meg nem adja azt a minőségi szintet, mint a koax és az USB
-
Dorian
félisten
A jelenlegi tapasztalataim szerint egy normálisabb AVR egy külső DAC-kal (és megfelelő szobaakusztikával
) nagyszerű zenei élményt tud adni. Én most úgy érzem, sikerült megülni két lovat.
-
Dorian
félisten
Azt írtam már, hogy ideiglenesen elhelyeztem a szivacsokat a frontok mögé és a kanapé mögé-fölé, így újra bemértem a rendszert, és hatalmasat javult a surround tér?
Ja igen, közben látom írtam
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30605 üzenetére
Akkor lehet, h rosszul tudom, majd jön Béci és megmondja
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30603 üzenetére
Tudomásom szerint a flat annyival több, mint a sima, hogy nemcsak a szobaakusztika miatt módosít, hanem a hangdobozok frekvenciamenetét is kiegyenesíti.
-
Dorian
félisten
Tegnap újamérettem a rendszert az audyssey-vel, a szivacspaneleket elhelyezve, hatalmasat javult az 5.1 térleképezés, talán Dolby PLII-nél, tehát amikor nincs diszkrét többcsatorna, még többet számít.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30573 üzenetére
Zero Thd: 0,0005%
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30565 üzenetére
Éjjel 1-ig hallgattam, 5-kor keltem, nem bírtam aludni. Tiszta hülye vagyok.
-
Dorian
félisten
Most azon kaptam magam, hogy már órák óta zenét hallgatok (most éppen Bach). Észre sem vettem az idő múlását, a barátnőm közben elment aludni, azt sem. Ez beteges
-
Dorian
félisten
Igaz ami igaz: az optical kábelem egy alap 5500/5m-es Kácsás, de akkor inkább veszek valami usb-koax átalakítót, mert vagy 4 m kábelről van szó.
Most a fellegekben vagyok, komolyan más dimenziók, hallgatom újra a zenéket.
Egyben rájöttem, hogy a CD lejátszóm DAC-ja nem több, mint a Denon 2809-é. Eddig a hallásomra gyanakodtam, de nem. -
Dorian
félisten
A laptop usb-s összekötése agyonveri az optikait. Optikán van, de közel sem akkora a javulás, mint koaxon és usb-n.
-
Dorian
félisten
És a CD-DAC közt egyelőre csak a tyúkbél 142-es vagy hányas Neotech van, mert a Kácsa silverem meghalt.
-
Dorian
félisten
Most kötöttem be, az első számot hallgatom, még az államat keresem. Teljesen más osztályba léptem. Telt, tiszta hangok, a zenekar itt játszik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30539 üzenetére
Ezt nem értem
Mármint hogy minőségre jó-e az egyes Alces? Szerintem pont ugyanolyan jó, mint a többi, mármint ha csak egyvalamit akarsz rákötni. De nem hallottam, az egyest csak vélemény. Én azért szeretnék kettest, hogy a nagy áramfelvételű erősítő külön legyen, a másik aljzatot lehet, hogy tovább osztom a CD és a DAC közt.Most fejeztem be a vésést, a szomszédok nem lincseltek meg (Persze ez is a házimozi miatt, módosítani kellett kicsit a védőcső kiállásokat)
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30504 üzenetére
Zenére úgysem használok subot, szerintem egy reflexes sub nemigen alkalmas rá + nem használhatnám az erőlködőt direkt módban, ami zenén nagyon sokat jelent.
Egy esetben gondolnám át a Polk 125-ös subot: ha szőnyegre kéne tenni, mert lefelé reflexes. Ekkor még egy gránitlap árát is hozzá kéne tenni. Mattes szerint az nagyon sokat adott ilyen esetben. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30494 üzenetére
Még a 90W-ot is keveslem 30 cm-hez, 120m3-re meg lepkefing. A Vitas 30A-m 110 W RMS és 220 W zenei, és csak egy kicsit sok a 65m3-be.
A Polkból is a 125-öst venném helyedben, nem a 110-et.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30478 üzenetére
Nnna. egész este erre vártam
Valamikor elviszem hozzád a 2809-et, kíváncsi vagyok a véleményedre, így, hogy hallgattál hasonlóakat. Nekem a mély elég, egyedül a metal zenénél van hiányom, de ott sem az igazi mélyek, hanem a 100 Hz körüli tartomány kevés a tuning után. De ez igazából hangfal-téma, ezért is vagyok kíváncsi a véleményedre. Bár nem zenénél, hanem filmezésnél, nekem a Marantz 4001 - Denon 2809 váltásnál a legelőször a hatalmas dinamika mellett a mélyek tűntek fel, mármint hogy több van.
(840BX4 Rotel nekem is volt régen, de akkor más hangfalak, más szoba, és félve írom most le, de leginkább számítógépről, mp3-at hallgattam vele Szóval arról nem tudok nyilatkozni.) -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30464 üzenetére
Én is csak gugliztam, ilyen számmal a HECO Astron Sub 12A fut, de ez 60W-os lenne???
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30461 üzenetére
Kíváncsi vagyok! Szerintem minőségben kb. ugyanott lesz + tudja a HD formátumokat.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30456 üzenetére
2811? Van olyan?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30437 üzenetére
Vitas A30-am van, elégedett vagyok. Az újabb Victa sorozatnál többen panaszkodnak a reflexcsőből hallatszódó portzajról, főleg a 25-ös membránméretűeknél. Mattesét én is hallottam, zavaró. A régiekről nincs infóm.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30415 üzenetére
A HD dekóder léte sokakat számít eladás szempontjából.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30393 üzenetére
Hááát, már nagyon bennem van a dacolhatnék, egyszer csak megyek és megveszem, ismerem magam
És a hálózati szűrőt is, amit a gyors kipróbálás alatt hallottam, meggyőző volt.
"sztem max fele különbség van az optikai kábel,koaksz kábelre cserélése között,mint amikor átkábelezték a hangfalaidat.vagy még annyi sem"
A hangfaltuning (nem csak átkábelezés) hatalmas javulást adott, számomra elképzelhetetlen, hogy ennek a változásnak akár a 10%-át elérje az optika-koax csere.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30389 üzenetére
Ezért kell nekem is USB-s DAC, a laptopon csak optika van.
-
Dorian
félisten
Egy topiktársunk segít nekem a keret-ügyben, én azt találtam ki, hogy L alakban készül az élek mentén + befordulva hátra a merevség miatt. Ha pontos a méret, rögzíteni nemigen kell, és úgyis rá lesz feszítve a szövet. Hátulra a beforduló keretek közé még valószínű, hogy teszek 1 cm vtg. parafa lapot.
-
-
Dorian
félisten
Ez egy viszonylag olcsó, de jó hatásfokú megoldás a csörgővisszhangok ellen. Bizonyára kicsivel jobb eredményt el lehet érni méregdrága akusztikai panelekkel, de az nem az én pénztárcám.
A szivacstáblákat pedig fel is kell öltöztetni, mert nem valami esztétikus magában + UV-re besárgul. Én a következőt találtam ki: fenyőfa léckeret az élére, és arra (nem röhögni) Bahiában vásárolt batikolt kendőt feszítek kívülről, mintegy becsomagolva. Nyilván más megoldás is lehetséges, arra kell figyelni, hogy valami vékony anyaggal burkold, hogy kb. "át lehessen fújni rajta"
A frontok mögé elvileg rezonátor lenne a legjobb, ami szétszórja a visszaverődéseket, (amik így nem interferálnak a közvetlen hangsugárzókból előreirányulóakkal) de ez kis szobában nem tud érvényesülni, így oda is szivacs megy elnyelőnek. Igen, a frontok mögötti hangcsillapítás is van olyan fontos, mint az azokkal szembeni. A hangba annyiba szól bele nálam, hogy a sztereó tér sokkal precízebb lett, (ezt vártam) ill. valamivel több mélyem van (gondolom a visszaverődött közép és magasak hiányában)
Ha a mélyekkel van gond, azon az ilyen egyszerű és olcsó megoldások nemigen segítenek, már csak a szivacs vastagsága miatt is csak ~250Hz felett érvényesül a hatás. Ha van rá mód és lehetőség, az 1/5 - 3/5 szabályt érdemes betartani: frontok mögötti faltól szoba szélessége x1/5 = a hangdobozok első síkja, szoba szélessége x3/5 = hallgatási hely. Nálam ez eleve lehetetlen, de érdemes közelíteni, csak jobb lesz. Ill. a sarkokat érdemes telepakolni növényekkel, vagy egyéb hasonlókkal.
A frontok beforgatásával is érdemes kísérletezni, ill. közelíteni az egyenlő szárú háromszöghöz. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30363 üzenetére
A mindenféle ráírt wattokat nem is érdemes figyelembe venni. A régi 4001-es Marantzom meg a Denon 2809 is 500 W aztán nem kicsi a különbség erőben.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30328 üzenetére
10 alatt úgysem talál semmit.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30305 üzenetére
Hehe. Pont 6 éve a Barlangban én is hallgattam őket de ugyanerre jutottam
Aztán végül egy használt Tannoy M3 mellett döntöttem, 30-ért megkaptam hangfalkábelekkel együtt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30271 üzenetére
Na igen, a hétvégék. A következő másfél hónapban nekem is jól tele vannak, de talán találunk valami napot.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30268 üzenetére
... ami viszont Python miatt viszonylag sürgős lenne, vagyis még mielőtt visszamegy Németo-ba.
A 2809 DAC-ával én elégedett vagyok, nyilván a beépítettekhez viszonyítva, külsővel gondolom nem rúghat labdába. De nagy különbség nincs a H/K 755 CD-je és a Denon sajátja közt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30265 üzenetére
Ne hergelj.
Ha tovább olvasgatok, borul az agyam és indulok DAC-ot venni...
Megpróbálom legalább azt kivárni, hogy méltóbb szobaakusztikával próbálhassam ki... -
Dorian
félisten
válasz
python1 #30183 üzenetére
"de nem jobban mint bármelyik más modell"
H/K-k mindig (vagyis az utóbbi 3-4 évben amióta követem az AVR piacot) eléggé melegedős típusok hírében álltak (bár 255-öt ilyen szempontból nem vizsgáltam, de a 355 tuti nagyon melegszik) ami nem probléma ha nem teszi be az ember a fiókba
de így van.
-
Dorian
félisten
válasz
laci7878 #30104 üzenetére
Sanya46, laci7878:
Én is csak azt tudom mondani, hogy ekkora összegből (~60ezer) csak használtat vegyetek.
Tudom, hogy ha nem ért az ember az valamihez, ott fázik a használt dolgoktól, de nem kell félni, segítünk választani.Thom!:
Semmilyen. Félmilla alatti (új áron) rendszernél is még kétséges.
-
Dorian
félisten
Hangcsillapító szivacsok és én - újabb felvonás
Sokkal jobban észrevenni a különbséget negatív irányban, tehát amikor elpakoltam őket (nem teszt, csak kanapécsere volt, felfordulás) Bedobtam valami zenét olvasás mellé, szóval nem direktbe hallgattam, de egyből lejött: a színpad homályosabb lett és általánosságban is valami zavar volt az erőben
Amit nem gondoltam volna: a frontok mögötti szivacsok legalább annyit számítanak, mint a velük szemközti falon lévők. (Bár korábban Béci megmondta, de nem hittem el)
-
Dorian
félisten
MJordan, foppa:
Stream Audio-nál ahogy nézem még mindig megvan a Facebook-os Dali Concept szett 165-ért! Annál tutibb, alkalmi vétel nincs, egyben hihetetlen, hogy még mindig nem vitték el...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30015 üzenetére
52 elég kevés érte...
A Marantz 4001-et adtam el 55-ért és az az 19xx-as Denonok szintje.
Bár én olyan vagyok, hogy egy bizonyos tökölődés után elborul az agyam és nem érdekel mi mennyi, mert újat, másikat AKAROKLassan a DAC-rel leszek így és megveszem itthon, mert pont annyi áfával- vámmal, mintha rendelném és akkor a gari is itthon van...
Most is elborult egy kicsit az agy: UTP csatikat szereltem a falba húzott kábelre, és baromira utáltam piszmogni a sok kicsike kábel kiosztásával, mindig összekeveredtek...
-
Dorian
félisten
Arra én is! (Az előbb a sztereó térre értettem, zenénél.) Mindenesetre a felettük lévő könyvespolc is bejátszik majd (ha egyszer elkészül) mert most ott még tök pucér a fal így is.
Szereztem 1,2cm vtg parafa lapokat is, lehet, teszek a szivacsok mögé és úgy szerelem fel, de ha frontok alá is ki akarom próbálni tüskék helyett. -
Dorian
félisten
Végre nálam vannak a habszivacs lapok. Még csak a szivacs van meg, úgyhogy a falra nem tudom feltenni, csak feltettem a kanapé háttámlájára a falnak támasztva kettőt, kettőt pedig a frontok mögé. Úgyhogy egyelőre gyors gányolás kíváncsiságból
Nem tesztelgettem még (elszedni-visszatenni, stb), csak hallgattam pár zenét úgyhogy ez erősen feltételes, de azt hiszem így is kijelenthetem, hogy a térábrázolás precízebb lett. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #29946 üzenetére
Annál maradtam, amivel kipróbáltam: Neotech khs 154. Sztereo magazin tesztgyőztes volt, többet meg tutira nem akartam ilyesmire költeni.
Viszont a fél méteres rövid volt és közben pont találtam ugyanolyan 1m-est használtan, ráadásul olcsóbban, szóval most az fityeg itt a CD-erőlködő közt. Ha lesz külső DAC, úgyis kelleni fog. -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #29906 üzenetére
Nem csináltam még hasonlót, de ha az eladó (már többször) nem tartja az ígért határidőt, akkor nem érdekelne a lelki világa.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29811 üzenetére
Fogalmam sincs...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29795 üzenetére
Tudatosan kell határt szabni, máshogy nem megy. Én a hangcsillapító panelek után még egy hálózati szűrőt meg egy külső DAc-ot szeretnék, aztán abbahagyom, mert az utóbbi időben elszaladt velem a ló, a különböző fejlesztések, ha a paneleket is belevesszük, 200-nál járnak. a szűrő meg a DAc meg lesz még kb 70.
-
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29773 üzenetére
Simán az 1911 jobb!
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29771 üzenetére
Itt.
Igazából azonnal levágták volna, ha nem zárás előtt 10 perccel esek be, meg kitaláltam a frontok mögöttire a huzatot.
Sima 40kg/m3-es habszivacs, a legolcsóbb nagyon jó hatásfokú megoldás, viszonylag széles-sávú hangcsillapítást ad. A problémát inkább az okozta, hogy esztétikus formába öntsem őket, mert sehol sem találtam olyan szövetet, ami jó légáteresztő, de a színe és a mintája is tetszik. Azután találtam ezt a fotónyomdát, ahol nem csak festővászonra nyomtatnak (az vastag) -
Dorian
félisten
Megrendeltem a hangcsillapító paneleket, jövő héten lesz meg. 4 db 60x90-es 40kg/m3-es 5cm vtg. habszivacs. Ebből kettőre fogok olyan 60%-os fedettségű poliészter szövetet kasírozni, amire valamilyen saját képet nyomtatok, ezek mennek fektetve a kanapé mögé, a másik kettő igénytelenebb lesz: húzattam rájuk sötétbarna anyagot, amolyan párnahuzat szerűen, ez megy a frontok mögé, állítva. Ez utóbbi hirtelen ötlet volt, így költségekben annyira nem szálltam el, de mégis lesz a frontok mögött valami, és nem is néz ki rosszul. Csak ezeknek a rögzítése kérdés még, ha megáll a rövid élén, akkor csak odateszem, a parkettaszegő miatt a falnak nem lehet támasztani.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29727 üzenetére
Nekem a subot is -12dB-re tette. De a potin utána még kicsit lejjebb tekertem középállásból, így talán nem esik szét a lakás
25-ös membrán bőven elég lenne ide, de egy árban volt a 30-as, gondoltam akkor miért ne. Ráadásul később (igaz egyel újabb szériánál) hallottam egy 25-öst zavaró portzajjal és más is panaszkodott, úgyh jobb ez így. -
-
Dorian
félisten
Az enyém -12dB-re lehúzta a frontokat, a centert és a subot is, a surroundokat -10-re.
Nem igazán értem, mire jó ez. Mindegy, így hagytam, mert a hangerőt jó minőségű forrásnál -13-nál feljebb így sem kell tekerni, az kb. olyan, mintha valós hangerővel szólalna meg a rendszer. Jazzkoncert hangerejét figyelembe véve, mert nyilván egy filmes atomrobbanás halkabb lesz a valóságnál
Erősítőknél hogyan állapítják meg a 0dB pozícióját? Tehát, hogy mettől meddig terjed a skála? Gyártófüggő, de mi alapján?mpierre:
Szellőztess ezerrel, mert így ez nagyon penészbarát!
-
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29686 üzenetére
Szívem szerint mondanám, hogy vedd meg Pityu warfijait mert nagyon olcsón adja, és hozzá az 5.0-hoz a többit máshonnan, de valószínűleg baromi nehézkes, mázli lenne összeszedni ugyanilyen surroundokat és centert.
A haver és a saját építésű hangfalai ismerős. Én ezek után vonyítva rohantam tuningoltatni a Dali C6-okat.
Pityu:
Na ok, de az ilyen dobozhang meg idegesítő magas dolgok fel sem tűnnek és nagyon jó hangot hallanak azok, akik nem ilyen hifibuzik, mint mi -
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29680 üzenetére
Azt írtad, elsődlegesen mozira használnád, az a lényeg. A másodsorban lévő zene milyen stílusú? Filmekre és pop-rock-metal-elektronikus zenére megfelelő a Warfi, klasszikusra- akusztikusra-jazzre nem, az utóbbi stílusokhoz drágább dolgok valók.
-
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29669 üzenetére
Szerintem az a sub 15m2 feletti helyiségbe nagyon kevés. A fent linkelt Polk megeszi reggelire. Barátnőm bátyjának van ilyen komplett Mission szettje, az árát bőven megéri az 5.0, még többet is, de a sub nem.
A subnak nem kell ugyanolyan márkának lennie, mint az 5.0-nak, a szoba méretéhez illeszkedő teljesítményűt kell választani.
-
Dorian
félisten
válasz
Tommyboy200 #29644 üzenetére
Nem kell itt nagy különbségekre gondolni, természetesen mindegyik jó mindkét műfajban, árnyalatoktól van szó.
-
Dorian
félisten
+1
Kérdeznék is
Végre kitaláltam a hangcsillapító habszivacs paneljeim bevonatát, találtam egy helyet, ahol nyomtatnak 60%-os fedésű poliészter szövetre (saját készítésű fotót akkor már, hogy egyedi legyen), tehát ami nem festővászon és átengedi a levegőt.
Szóval a kanapé mögötti falra kell 2 db 60x90-es, az biztos. Kérdés, hogy a frontok mögé is fontos-e, mert ha nem, pont fele annyiba kerülne 2, mint 4 dbKb. 12ezer/dbra jön ki így a nyomat+szivacs így nem mindegy.
-
Dorian
félisten
válasz
Tommyboy200 #29603 üzenetére
Denon biztosan!
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Cyberpunk 2077
- OLED monitor topik
- Kerékpársportok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest