- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #22539 üzenetére
Ha a 2 csatornának tér kell, mekkora kellhet 5.1-nek ???
Hibátlanul megfér a kettő egymás mellett.
Kellenek kompromisszumok, de semmi sem lehetetlen.
Nekem az egyetlen problémám a frontok kábelének átdugdosása a monoblokkok és a hm végfok közt.... -
xtremetuning
addikt
válasz
kimi02 #22515 üzenetére
Nekem [ez] volt, nagyon rövid ideig. (kb 2 hét).
Őszinte leszek. Nem tudtam vele megbarátkozni, de a komplett VDH-val nem vagyok kibékülve. Vannak nagyon jó kábelei a felső kategóriában, de azokat viszont relatíve olcsóbbakkal tudnám helyettesíteni más gyártótól. Lecseréltem másra és nem bántam meg.
Egyébként sok itthoni és külföldi fórumon egyaránt nagyon megosztja a usereket a VDH.
Vagy nagyon, vagy semennyire nem szeretik. Én fedettnek hallom a hangját, és azok akik a 'nemszeretik' kategóriába tartoznak, szintén erre panaszkodnak.
Én azt mondom vannak nagyon rossz termékei és van pár ami nagyon jó. -
xtremetuning
addikt
Dögöljek meg, ha értem....
Kurvázni el tudsz menni az országban bárhová, ellenben hosszú hsz-t írsz arról, hogy a környékeden nincs bolt, ahol házimozi rendszereket hallgathatsz ?
Mivel kerül többe eljutni egy házimozi stúdióba ?
Lyuk ott is lesz, max. bass-reflex nyílásnak hívják....kezd olyan érzésem lenni, hogy komplett hülyét csinálsz a fórumozókból...
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #22488 üzenetére
Nem erről (is) szól a kockaság ???
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #22444 üzenetére
Az majd én leszek, de ha a felét megérti annak, amit írok, megérte.
-
xtremetuning
addikt
"Miért olvassak el 400" - mert lehet jobban tudsz informálódni ? Mert erről szól a fórum ? Mert ha érdekel a hang világa, sok tapasztalatot elsajátíthatsz ? Mert így illik ?
"Ha azt mondod, hogy egy tajparaszt, bunkó bejelentkezés volt kopogás nélkül, akkor én kérek elnézést" - nem fogalmaznék ilyen sarkosan, de nem a legjobb belépő, az tuti.
"Foglalkoztam pszichológiával" - ennek nagyon örülök, de részemről indifferens jelen témánkban...
A miért szar az 50-re pedig folyamatosan kapod a válaszokat.
Nem lehet 5+1 hangszórót és egy erősítőt + valami lejátszó médiát ennyiből megoldani, úgy ,hogy 'hallgatható' minőséget kapjál.
DE mégegyszer mondom : többünknek jelenti a nem hallgathatót !!!
Hogy neked mit jelent a hallgatható-nem hallgatható, azt mi nem tudhatjuk, hiszen ezirányú infókkat ELFELEJTETTÉL közölni velünk . Pedig enélkül nem tudunk elindulni... talán ezért is lett volna jó visszaolvasni, hogy lásd, kérdést feltenni ezek függvényében kellene.....EZÉRT írtam, hogy nem tudunk segíteni.
-
xtremetuning
addikt
Nagyon tévedsz. Élmény volt az első 12 évvel ezelőtt is és élmény mindíg, amikor valakinek tudok segíteni. Jelen esetben nem volt értelmes kérdés, amire értelmes választ lehetett volna adni. Mindent, amit leírtatok most neki, kb. 1 órányi visszaolvasásal elérhetett volna.
Csak venni kell a fáradtságot......meglepődnél, ha ismernél IRL, lehet jobban a földön állok két lábbal, mint te..
-
xtremetuning
addikt
"Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak"
Aranyos célzás....
Nem az 50-re ragálok, hanem a hozzáállására...
Minek győzködni valakit a játékról, ha játszani sincs kedve ???
Ha érted mire gondolok.... -
xtremetuning
addikt
"Először pedig megvédem magam, csak utána olvasok."
Két dolog :
1. Ha elolvastál volna párszáz hsz-t visszamenőleg, lehetne valami alap koncepciód, amire lehetne válaszolni.
2. Ajtóberobbantás helyett célszerűbb kopogni. A bentlakók (esetünkben mi), lehet segítőkészebbek lesznek. És akkor nincs miért védekezned.
Pláne, ha az első hozzászólásodban azt érezteted velünk, hogy már az 50 is sok, aki 100-at költ azt nem is érted, és amúgy is győzzetek meg úgy, hogy elképzelésed sincs.
Nem akarunk. -
xtremetuning
addikt
"Nekem egyenlőre hang-hang, zene-zene, mert fényévente hallok egy-egy jó rendszert."
Ebben az esetben, nem mindegy, hogy mit hallgatsz ?
De csak azért, hogy ne tudd azt mondani, hogy nem vagyunk segítőkészek (belépőd ellenére) :
NE vegyél 50-ért semmit.
NE vegyél 100-ért semmit.
Menj el egy erre szakosodott üzletbe és hallgasd meg a belépő színtű rendszereket, hogy egyáltalán legyen viszonyítási alapod és hogy kiderüljön számodra : igényled e egyáltalán.
Az eddig általad leírtakat tanulmányozva : nem.Ez pedig az én véleményem : 5.1-es rendszert 200 alatt nehezen fogsz összerakni.
Jah és,hogy miben jobb az 50-nél a 100 ? Semmiben. Ez is, az is gagyi.
SZVSZ
-
xtremetuning
addikt
" Győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb."
Egyikünknek sem tiszte meggyőzni senkit. Leszólás ???
"Amilyen az adjonisten"...., ilyen arrogáns belépő után mit vársz ?És már írtam : olvass vissza. Még senki sem halt bele. Azt írtad a tanácsokat megfogadod : ez is egy tanács. Mégsem olvasol.......
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #22358 üzenetére
Egy jobbat tudok nála, amit ismerős-barátom tesztelt és én hiszek neki.
Nordost - Silverscreen -
xtremetuning
addikt
Kedvenc mondásom : Sötét vagy, mint a vakond zsebe....
Béci tőlem idéz engem.....
-
xtremetuning
addikt
válasz
Palapo #21955 üzenetére
Attól függ, mikori a dune. Az első szériáéban nem volt annyira jó, de az újabbakban már sony futómű van, és teljesen használható.
Teszteltem a Sting - Live in Berlint 50 gigás verzióban vinyóról és és az eredeti blu-rayről is. Kicsit jobb a futómű hangja. Kép egál.
Tehát nyugodtan told be azt a blu-rayt a slotba....
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #21945 üzenetére
Már leírtam : sosem áll össze
Mindig van/lesz lehetőség a fejlesztésre pozitív irányba (erről a gyártók-fejlesztők gondoskodnak). Én inkább azt mondanám, azon a szinten vagyok, amit már bőven elfogadhatónak tartok az én kis maximalista agyammal is.
És bazi sokat dolgoztam ezért a 'privilégiumért'....
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #21939 üzenetére
Ami már megközelíti alulról egy plazma képét, csak nagyban.
Nekem egy epson 5000-es lcd vetítőm volt az első. 2 éve az volt az epson csúcsa, nagyjából 600-ért vettem. (nagy alkudozós vagyok)
Egy 224-es gagyi (80e) motoros vászonnal akkoriban a legtöbb emberről leesett a bugyi, amikor meglátta....
Persze ki kellett szolgálni. 25 giga alatt nem töltöttem filmet illetve koncertet. Ez volt az a határ, amikor már tényleg jó képe volt. Alatta so-so.A mai fejemmel dlp-t keresnék, vagy szürke vásznat tennék az lcd-k elé, hogy húzzak a feketéjükön.
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #21904 üzenetére
Ugráló cici + Megan Fox - .............. abszolút HD
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #21695 üzenetére
Anno én ezt a pöttömöt hallgatva döntöttem el a fő csapásirányt.
Egy 25 ! wattos jadis csöves erősítő hajtotta olyan módon, hogy leesett a hajam.
Én sztereót hallgattam akkor vele, de hibátlanul szólt.Nem (feltétlenül) a méret a lényeg.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #21585 üzenetére
Ezzel picit vitáznék......
Azt gondolom nem a hangszóró elhelyezésétől függ az emlitett loudnesses hangzás.
Az előző subom (wharfedale topaz sw15, 40 centis membrán, vödörfedél akkori csúcsa) olyan loudnesses mélyeket produkált hogy csak na.
A mostani (jm lab electra sw900) pedig lefelé néz és mégis olyan pontos, gyors, preciz, hogy borotválkozni lehet vele.Akkor ez most hogy is van ???
-
xtremetuning
addikt
válasz
Johnny1982 #21556 üzenetére
1 szavazat a polkra...
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #21496 üzenetére
Az állvány legalább olyan fontos eleme a rendszernek, mint a többi. Nagyon nem mindegy az elcsatolás. Nem csak az erősítőre, minden komponensre hatással van.
A nagy (finite elemente, grand-prix audio, mana) cégek külön hangolják pl. végerősítőhöz, előfokhoz, cd illetve média játszóhoz. -
xtremetuning
addikt
válasz
Johnny1982 #21490 üzenetére
De nem mindegy, hogy basszus mennyiség vagy minőség őrült vagy e ?
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #21489 üzenetére
... én is ott voltam, mire mindent beállítottam...
Most meg melózhatok, hogy utolérjem magam.
Kicsit sok lett a fejlesztés az elmúlt 3 hónapban... és még kell min. 6 db állvány, hogy a hang a helyére kerüljön. -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #21484 üzenetére
Köszi. Tavaly 31-én bulizás helyett összerakás, és hangolás lett...
Tegnapra nagyjából össze is álltA csúcsot számomra a Halcro SSP 220 proci és MV70 végfok jelentené jelenleg.
Persze a mostani is álomba illő... -
xtremetuning
addikt
A kedves tesztelők fejében lehet valami elmosódás........
Biztos nem kaptak elég lét....
Annyi pénzért makulátlan a cucc - ezen nincs vitatkozni való.Azt írja a majom, hogy túl van árazva........ja simán lehet érte kapni egy közép alsó kategóriás blu-ray játszót is...........az mennyivel jobb............grrrrrr
-
xtremetuning
addikt
válasz
kimi02 #21426 üzenetére
Egyébként mit vártok egy közel 70-90 ezer forintos terméktől ????
Ennyi pénzért "csoda" már az is, hogy ilyen képe és hangja van...Majd idén talán kész lesz a felső kategóriás cuccuk, annak biztos jó lesz a belső konvertere is. De nem is fogjuk megkapni 4-5 kiló alatt....
Béci : én is coaxon használom......
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #20986 üzenetére
Én a 0644-es Wbt-ket használom. Nagyon jó hangjuk van. Anyagukból adódóan demagnetizáltak, nem szednek össze zajt. Banándugóban nr.1 a cég.
Forrasztásról annyit, Nekem, mikor megjöttek a Transparent Ultra kábeleim, sarukkal érkeztek. Gyárilag is forrasztva van (ha nekik igy megfelel, én sem vitatkozom velük..
). Én cseréltem le őket az emlitett Wbt banánokra. Meg kell hűteni forrasztás közben és nagy teljesitményű Weller páka sem árt hozzá. Plusz én Wbt cint használok, és már láttam pákát közelről....
Ha kell segitség, szólj, de Kácsáék is vállalnak szerelést valami pici pénzért....
(...nem szeretnék vitát generálni, de komoly kábelek esetén stabilabb megoldásnak tartom a forrasztást, mint a krimpelést. Gondold végig a krimpelést két kis csavar fogja a banán házához szoritani, ellenben a forrasztást nagyobb felületen tudod felvinni. SZVSZ ).
-
xtremetuning
addikt
KÁBELEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN HI-FIT SZERETŐ ROSSZCSONTNAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #20514 üzenetére
Csak bátran Petikém...
Egyelőre csak a procit tudnám relatíve jó áron megkaparintani, jövőre pedig egy végfokot hozzá.
Inkább csak azon van a hangsúly, a régebbi mc12 proci tud e annyit, mint a relatíve újabb rv5 . Vagy jobb a hangja a kora ellenére, ami a későbbiekben egy végfokkal kiegészülve még komolyabb lehetne, mint az integrált.... -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #20508 üzenetére
... lejárt a szerkesztésem....
Hozna valamit a konyhára ???
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest