- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #27479 üzenetére
Csak ugye bedőltem a marketingnek meg úgy mond az újságoknak, ahol annyira ajnározták, hogy milyen jó lett ez sztereóban is.
Bár már ezt írtam ismerősömnek Jamo 606os szettje van, 2 60frontnak és 2 606 hátsónak is, és ott a H/K 255 nem boldogult velük, míg a 608assal szebben és jobban szólnak. Én még a Denora vagyok kíváncsi, hogy milyen, mert ez még elérhető kategória nálam, ha nem tetszik marad a H/K és valami sztereó erősítő kutatásba kezdek. -
cekkk
veterán
válasz
KisApám #27473 üzenetére
Szia!
Bocsi, de nem figyeltem minden írásod. Neked milyen hangfalaid vannak? Mert itt árban az erősítőknél olyan szórás mutatkozik, hogy hihetetlen.
Nem lenne egyszerűbb, hogy bemész az egyik nagy boltba, és végig hallgatod az erősítőket, azokkal a hangfalakkal amiket venni akarsz?
Mert úgy is járhatsz, hogy megveszed a H/K 360asat és nem fog tetszeni a hangja. De a többinél is előfordulhat ez. Azért nem merek most én sem lépni, mert nem ismerem a Denonok hangját, és ha sikerül össze hozni hogy itthon meghallgassam, és jobbnak vélem akkor cserélnék, de látatlanban nem merném megvenni. Meg mint látom csepeli vagy, így neked nem lenne olyan nagy nehézség bemenni Pestre, mint nekem mondjuk Debrecenből felutazni.Dorian
Sajnos Debrecenben nem csinál senki ilyen tuningot. Pestre meg nem tudom felküldeni a hangfalakat, mert a kedves Saturn nem tartotta meg a dobozait, és így csak védő levegős fóliába volt betekerve vagy 3-4 rétegbe. De a félár kárpótolt ezért a hiányosságért, és így doboz nélkül nem merem elküldeni őket, pedig jó is lenne
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #27470 üzenetére
Most épp szerencsés helyzetben vagyok, mert van egy 2309es is Debrecenben és egy 2310es is itt a környéken. Csak a 2309es a srác barátnőjénél van, és ő most nincs itthon, de ha haza jön össze hozzuk, meg a 2310nél is megbeszéltük, hogy ha jön be Debrecenbe és lenne kedve behozni, hozza már be magával. Így remélem össze jön a hallgatózás. Bár ha tetszene zenén a hangja akkor nem is gondolkoznék a cserén. Sajnos az Onkyo 608asnak a Dalikkal nekem nem tetszett.
Bár egy jó sztereóval jobban járnék, csak Lacytól 40ezerért nincs kedvem Hangfal kapcsolót venni.
Amivel meg a frontokat is tudnám hajtani sztereó ritka mint a fehér holló -
cekkk
veterán
Szerintetek meg éri a H/K 255öset egy Denon 2310esre lecserélni(Dali C szett)? Vagy a 2310es is már a spórolás jegyében nem lett olyan jó minőség?
Zene miatt cserélném, mert olcsóbban megúsznám, mintha egy sztereó erősítőt vennék, plusz egy HFK-et. Mert használtban nem találok olyan sztereót amin lenne Main in bemenet -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
jobnlk #26813 üzenetére
Iszonyat jól ment a magyar forgalmazónak. Csak amit írtam az történt. Ha nem találnak befektetőt, akkor nem is lesz itthon mostanában H/K, vagy átveszi majd valamelyik másik nagyker a forgalmazását. Az meg hogy nincs kisebb modell, nem is baj, nekik, nem kell fejleszteni legyártani stb, a nagyobb modelleken, meg nagyobb a haszon. Itthon van csak ez a probléma nem külföldön.
De ha megnézed, hogy németben a onkyo 608 meg a H/K 260 között van kb 80-10 euró különbség. A németet meg nem fogja érdekelni az a 100 euró, mert neki az aprópénz. amikor egyik barátom Berlinben volt Erasmussal, dolgozott diákmelósként, napi 80eurót kapott, azért, hogy ült egy gyógyszer gyárban, és nyomogatta ki a szemeket a levelekből. így tudnak ott kint a diákok is kocsit venni, jó házimozit. Ez kb 4 éve volt. Itthon viszont, sokat jelent ez a 40-50ezer forintos különbség. -
cekkk
veterán
válasz
jobnlk #26811 üzenetére
Ezt mondják, és közben meg más van a háttérben
Tulajdonosok össze vesztek. Az egyik meg meg már régen ki akarta venni a pénzét belőle, árulta is a részvényét. most ki tudta venni, és ugye pénz nélkül a többiek meg nem tudnak vásárolni. Ennyi a történet.
Egyébként meg a magyar mentalitás, hogy jóval drágábban adják itthon az ilyen jellegű műszaki cikkeket, mint Német országban vagy Ausztriában. Ha már az ázsiai cégekre fogják, akkor nézzük már meg, hogy a szomszéd országban mennyivel olcsóbb, ugyan az a erősítő mint itthon, van már internet, bármikor utána lehet járni, nem kéne hülyének nézni a magyar embert -
cekkk
veterán
Aki szereti az akusztikus gitár hangját és az ilyen stílusú zenét,és nem ismerik ezt az előadó párost, azoknak ajánlom Rodrigo Y Gabriela .
Nagyon jó -
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #26788 üzenetére
Ha találok itt Debrecen környékén akinek van, és akar cserélni egy kis időre, akkor meg hallgatom.
Ha nem, nem. De egyébként teljes mértéknem meg vagyok elégedve a H/Kval
De ezeket a svéd hangfalakat még meghallgatnám, kíváncsi lennék, hogy szólnak. Persze most is akkor leszek Pesten amikor semmi nincs nyitva -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #26785 üzenetére
robi0604 és Dorian
Ha jobbnak vélném a hangját, és jobban tetszene a másik erősítő hangja akkor megérné, használtban venni egyet, szerintem. De nálam az Onkyo nem váltba, ismerősömnél meg a H/K nem vált be , és ott onkyora lett cserélve. Nagyobb kategóriában meg nem is gondolkozom, mert nem tudnám kihasználni sajnos.
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #26781 üzenetére
Arról lemaradtam figyelmileg
Elhiszem, hogy a te erősítőddel jól szól
De mint a linkemben írta Tibi, hogy inkább zene felé jobb a 1911 mint mozi. Ettől függetlenül kíváncsi lennék, milyen a 1911en, és ha jobb lenne mint a 255ösöm, akkor szó nélkül cserélném le, nem vagyok H/K függő
Ami jobb, az jobb. Bár pont most láttam egy 1910eset 75ért árulják az Avxen annyiért nagyon jó vétel. -
cekkk
veterán
válasz
Pgabor79 #26775 üzenetére
1911 teszt. Olvasd el. Tibi írta. igaz már ez egy kicsit finomított változat, de a lényeg ebből is lejön. Inkább zeneibb a 1911 mint mozi.
De látom neked is Dali Concept van, nekem is és ahhoz szerintem a 255 nagyon jó választás. Denon nem volt nálam, de a hétvégén, itt volt egy Onkyo 608 és a Dalikhoz, nekem nagyon nem jött be a hangja.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26412 üzenetére
Na majd kíváncsi vagyok a véleményedre. milyenek a Dyna-k.
Más, sajnos úgy alakult vissza is cseréljük ma Leannel a erősítőket, mert nála a H/K valamiért nem működik együtt a HTPCjével.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26410 üzenetére
Végül te meg hallgattad a Dynavoice hangfalakat? Régebbi fórumokon azt írták róluk, hogy leéneklik a jóval drágább dobozokat is. Elkezdett érdekelni ez a svéd vonal, majd egyszer felmegyek Pestre meghallgatni. Bár 2 hét múlva pont Pesten leszek, csak 14én meg pont munkaszüneti nap lesz
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26408 üzenetére
Én nem hallgatok klasszikus zenét, és jazz-t sem. Inkább Pop, Soul, Blues, Funk, stílust, és héha elektronikus zenét. Ezekre teljesen jó.
Az, hogy neked nyomulós, nekem meg pont nem. Az onkyo nálam a Dalikkal pedig pont olyan maszatolós, elvesznek a részletek, egyszerűen nem élvezem vele a zenét.
De ezért is van a mondás kinek a pap,kinek a papné
Lehet pont nekem az nem tetszene, ami neked meg tetszik -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #26402 üzenetére
Amikor vettem a dalit, akkor ott a marantzot ajánlották hozz, mert zeneileg jobb mint a H/K állítólag, nekem meg már akkor meg volt a H/K.
Viszont a 608as onkyo a Dalikkal szerintem nagyon nem jó zeneileg.Most ezt olvasom, és azon gondolkodom, hogy ha lesz sok 3D film, akkor lehet megérné váltani egy 260as vagy 360as H/Kra, mert zeneileg nekem meg ez jött be a dalikkal. Mondjuk így, hogy nincs most mély ládám, a Onkyo jobban megdolgoztatja a C6osokat, viszont ha meg lenne mély (meg lesz is majd.), akkor nálam minden képen a H/K a nyerő. De mint írtam ismerősöm jamo 606osokkkal használja volt neki is H/K és ott meg a 608as lett a jobb választás.
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #26359 üzenetére
Mutasd meg barátnődnek ezt, szerintem tuti tetszene neki. Ahogy egyik ismerősöm mondta a távjára "ez egy kis ékszer"
Ugyan ennek az ismerősömnek is H/K 255se volt 4 jamos s606 + center, és a H/K nem tudta meghajtani. Onkyo 608asra cserélte, és neki azokkal a hangfalakkal sokkal jobban tetszik az onkyo hangja mint amilyen a H/Kval volt. Igaz ez már ki is hajtja, mondjuk a tápja is majd kétszerese a HK-hoz képest.
sirfer
Mit csinálnak vele végül, hogy tudni fogja? Panel csere, vagy szoftveres frissítés?
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #26353 üzenetére
Pont te írtad régebben, hogy építeni akarsz hangfalat
Szerintem meg tök felesleges ma már Cdvel kínlódni, bár persze ha fizikailag szereted látni a lemezeket akkor ok.
Nem rég ajánlottam Sirfernek a logitech squeezebox-ot, azóta be is szerezte és szerintem örömmel használja. A Duetben lévő Dacot dicsérik sokan. Már csak egy nast kéne építenem, és utána meg venném és is.Egyébként barátnőm már szeretné viszont hallani a H/K-t mert neki annak a hangja zeneileg sokkal jobban tetszik.
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #26349 üzenetére
Én ilyenbe nem is gondolkozok jelenleg, se hangfal rajzom nincs, se normális hangszórót nem tudnék most hirtelen keríteni, meg itthon nem is nagyon árulnak, nem tudom kint Németben milyen a helyzet ilyen téren, Bár ebay-t meg hasonló oldalakat még nem bogarásztam át hangszóró ügyben.
Na most megnéztem a The Pacific 2 BD lemezét, DTS-HD angol van rajta, és H/Kval in bele nézegettem már, meg most onkyoval is, és ahogy esett az eső nekem a H/Kon részletesebbnek tűnt. Viszont kíváncsi lennék ha lenne még C1esem, és azt felraknám a frontok felé ez a Wide vagy mi a neve az onkyonál milyen érzés lenne úgy hallgatni, mert akkor fentebbről is csordogálna le a víz
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #26346 üzenetére
Lean szerintem nem lesz már ma, így én válaszolok, ha nem baj
QLN MK 604 vagy 603, de szerintem 604, és piszok jó áron hozatta svéd országból. Azóta is nézegetem az az oldalt, de nem nagyon volt ilyen jó akciójuk azóta sem
De úgy néz ki majd vissza cseréljük a készülékeket.
Bár ha valakinek itt Debrecen környékén lenne 1911es Denonja és megakarja hallgatni a H/K 255öset szóljon, mert én meg a Denonra vagyok kíváncsi. -
cekkk
veterán
válasz
python1 #26343 üzenetére
Mondjuk hangerőben tényleg jobb az onkyo mint a H/K.
Most azon agyalok, hogy mi lesz karácsonykor.
Mert ugye itt vannak a 3d-s tévék, filmek viszont sehol, vagy is nagyon kevés. Ha több lenne nem gondolkoznék egy TV és az erősítő cseréjében, de most még semmi értelme.
Viszont ha csere lesz, akkor kell szereznem, egy H/K sztereó erősítőt, mert ez a H/K hangzás világ nekem nagyon bejött. Viszont akkor csinálni kell egy HFK-et.Nekem meg ez a kikapcsolt állapotban is átengedi a videó és hang jelet, fontos lenne. Bár ha tévét cserélnék, amibe van DVB-C tuner, akkor már nem lenne fontos.
Meg az én szívemhez a 609es külseje közelebb áll mint a 608asé. A H/K-t meg imádom, bár ne fűtené úgy a lakást mint ahogy ezt teszi
python1
Az a legkevesebb
-
cekkk
veterán
Na ma Lean fórumtárssal cseréltünk erősítőt.
Ő adta nekem az Onkyo 608asát, én pedig neki a H/K 255ösömet.Az első benyomások vegyesek.
Zenében nekem mindenképpen a H/K hangja szimpatikusabb. jobb, részletezőbb, filmben viszont az Onkyo erősebb, ott ő a dinamikusabb, és a részletezőbb.
Szolgáltatások terén mindenképpen veri az Onkyo a H/K-t. Csatlakozókban viszont jóval kevesebb van, amit úgy gondolok nem feltétlen hátrány, mivel ha nem használja ki őket az ember, akkor feleslegesek is.
De mindenképpen úgy gondolom, zenében a Dali C6hoz, jobb a H/K eddig, mint a Onkyo.
De majd Lean is leírja a tapasztalatait.
-
cekkk
veterán
Nyugodtan.
De meg kérdezhetem, hogy mihez is nem értek? Mert, hogy hallgattál sok mindent(többet már most mint amit én valaha fogok.), és van tapasztalatod, amit nem is vitatok, de a működésükhöz már nem értesz.
És ennek a fórumnak nem az Urban legend-ek kergetéséről kellene szólni.
Ilyen a foobar esete is amikor valaki kitalálta, hogy az jobban szól minden más lejátszónál, és a saját honlapjukon írják (elég régen kint van már), hogy a mai lejátszók mind tudják azt amit a foobar:
Does foobar2000 sound better than other players?No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.
De valaki jobbnak hallotta, és utána már más is, és így tovább. Így terjednek a legendák, és a hifizésnél ezért ez erőteljesen jelen van.
-
cekkk
veterán
Én most olyan jót röhögtem rajtad, hogy azt hittem le esek a székről
Na azt ne mond nekem hogy a PC-ben lévő akár több 10 ezer forintos táp rosszabb mint amiket adnak a külső írókhoz.
Rossz kis kínai 12 voltra átalakító műanyag vackok ezek a külső tápegységet. Egy szemmel nem jobbak mint a belső normális tápegységek. A másik meg ha 4 helyen fogatod le az írót nem fog az neked lötyögni abban a plé dobozban, a külső meghajtó sincs több helyen lefogatva
. De biztos nem láttál még szépen össze rakott gépet.
Mondjuk itt van ez. -
cekkk
veterán
Szia!
Nézegetem az alaplapod, és hát azt írja: 7.1 CH HD Audio (VIA® VT1718S Audio Codec).
Sajnos asztali gépem már nincs vagy 5 éve így annyira nem tudom, milyenek is ezek az alaplapok. Csak most itt a 7.1 hd az a HDMI-n kiadott hang vagy az analógon kijövőre gondol.
Milyen lejátszó progit használsz?A HDMI csatlakozóval lehet az van amit mondasz, hogy nem jó helyen van, ahogy Ragadozó is írta, hogy neki az elsőben ereszti át.
No ha megy az erősítő és a gépen a lejátszó kimenetét valamilyen analóg jelre állítom (stereo/5.1) akkor az erősítővel együtt szól a tv hangszórója is. Majd ha kikapcsolom az erősítőt, akkor még kb. 2 mp-ig szól a tv, majd elkezd akadozni kép-hang majd a képet játssza tovább, a hangot pedig nem....
Ezt most nem teljesen értem. Ez az analóg jel nem tiszta nekem, milyen analóg jelet küldesz az erősítőbe , hogy a kép is megy közbe? Nem hdmi-n küldöd a hangot a képpel együtt?
-
cekkk
veterán
Hm érdekes.
Szerintem annak nincs jelentősége, hogy nem 1.4es a tvédben. Ebben az esetben.
De ennek meg így nincs értelme, hogy a kép átmegy a hang meg nem. Elhiszem, hogy ez van nálad, csak nem logikus
És mi történik akkor ha két jel megy be az erősítődbe egyszerre? Melyik képét jeleníti meg? -
cekkk
veterán
válasz
Ragadozó #24901 üzenetére
Ezt én sem tudom. Amire emlékszem, hogy régebben volt itt valakinek 308asa ő mondta, hogy átengedi kikapcsolt állapotban. De nekem nincs onkyo-m így nem tudom. De csak azon az egyen engedi át?
Leannek, 608asa van. Remélem ő majd megosztja, hogy milyen tapasztalatai vannak ilyen téren. -
cekkk
veterán
válasz
zolaas #24539 üzenetére
Szia!
Dehogy veszem magamra.
Egyszerű a válasz! Ha lesz tápkábel meg erősítő ahol cserélgetni lehet, le lesz tesztelve. Mert ugye ha a hang változik akkor a kimeneti jelnek másnak kell lenni-e. Adott az erősítő annak a kimenetét össze kell kötni egy oszcilloszkóppal. Meg nézni sima tápkábellel milyen a jel, majd ugyan olyan beállításokkal a jobb minőségű kábellel össze hasonlítani, hogy változott-e a jel. Ha nem akkor nincs értelme tovább mérni, ha igen akkor az NI-nak van olyan mérőeszköze amiben szintén van oszcilloszkóp, és a számítógéppel össze lehet kötni, majd frekvenciánként végig mérni mind a két kábellel a program össze hasonlítja, hol milyen irányba történ változás, onnan meg megint lehet látni.
Ha lesz változás, én elfogom ismerni. Nem fogom azt mondani, hogy jaj nincs is... stb.
Felvettem Valhallával a kapcsolatot, és támogatja az ötletet. -
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #24514 üzenetére
Vagy ahogy Vallhalla barátom mondaná : "csak egy tini lézerkardozik és szakért"................... no comment
A te szavaiddal élve pedig ez a hozzá állás a no comment. Mivel ez még mindig szakmai fórum, és nem egy misztikumokkal foglalkozó oldal, ezért nyugodtan lehet válaszolni , nem pedig mellébeszéléssel válaszolni, mert az ilyen megjegyzés az az. Ha pedig Debrecenben jársz keressél meg, és bejössz velem az Műszaki karra és szíves örömest elmagyarázzák neked, mi hogy működik.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Sajnálom, hogy ilyen vitát váltottam, ki, de a Apum is Tomi is és azok a Tanárok is nem egy saját erősítőt építettek már. Így van rálátásuk erre a dologra, és ebből élnek, abból a tudásból, ami sem nekem, és az itt jelenlévőknek a többségének nincs, mint ahogy én nekem sem, de szerencsés helyzetben vagyok és hozzáértőktől tudok ilyen dolgokról kérdezni.
Példa:
Volt régebben a bomba híren vagy hol egy videó ahol egyetemistákat kérdezgettek minden féléről most maradjunk csak a úgy mond tudományos kérdéseknél. Egyik ilyen volt, hogy ha a holdon állsz és elejtesz egy tollat mi történik vele? Nem is nagyon tudtak rá válaszolni, kb mindenki azt mondta hogy elrepül az űrbe. Vagy megkérdezték, hány volt van a konnektorban, ezt sem tudták, és voltak még történelmi kérdések is amikre pontosan nem emlékszem, de most itt nem is ez a lényeg. Én is ez a korosztály vagyok és ledöbbentem, hogy mekkora népbutítás folyik, folyt és van , és mennyire közük nincs a fiataloknak alap ismeretekhez. Ezt felvezetőnek szántam mert, hogy lássuk, azért a mai világban az ilyen embereket nagyon könnyű megtéveszteni.Aki a kereskedelemből él, vagy jártas benne, az tudja, hogy a legnagyobb haszon az utólag eladott kiegészítőkön van. Vegyük példának a kocsikat, ha ezt szoktátok felhozni, menj be egy szervizbe ahol adnak neked gyári alkatrészt állítsd össze a kocsidat és máris 4-5 szöröse az ára mint amennyiért te vetted a szalonba. holott ugyan annyiba kerül előállítani mint ami a kocsiba kocsiba van, mert ugyan azt, és a kocsit még neked össze is szerelték. Vagy vegyük az erősítőket. Jön egy új a piacra (legyen az onkyo 608) ha jól emlékszem 160ezer körül volt most már 130 körül adják Németben pedig 100ezer ért is oda adják, Az onkyonak megvan a haszna kész a kereskedőnek meg egyre kevesebb, így vagy többet ad el vagy olyan dolgokat ad el ami egyébkén nem nagy költség, de nem ért hozzá a vásárló így többszörös áron tudja eladni.
Ez a kereskedelem így működik.Ma nem a sötét középkorban élünk, hogy ha egy táp kábel változtat valamin azt tudományosan nem lehetne megmagyarázni. Nem a sötét anyagot, és a sötét erőt keressük ami össze tartja az univerzumit, és mérni nem lehet és csak sejtik, hogy létezik, Például akkor ha ilyen nagy hatással lenne a hangra a H/K Onkyo Denon és a többiek miért nem jönnek ki az olyan erősítőkkel amin elve ilyen jobb kábel van? Mert ugye ők ismerik a legjobban a saját terméküket, és akkor ők tudnák a hozzá megfelelő kábelt gyártani.
A belső kábelezés. Gondolom láttatok már szétszedve erősítőt stb. Na megveszel egy drága kábelt amin jobban könnyebben másképpen (ezt nem tud) de folyik az áram. Azon van egy csatlakozó, ami jobb esetben ugyan olyan anyagból van mint a kábel, mert ha nem akkor már más az anyag más az átviteli jellemző, (na pff drága kábel), akkor ezt bedugod az erősítőbe, de hát ott is nem arany ezüst, platina az érintkezési felület(hacsak ki nem cserélted ugyan olyanra mint a kábel), és itt megint akkor változik, mert más anyag, más képesség, Akkor a csatlakozóról, lejön a 3 kábel, ami ha gyári akkor szerintem megint nem arany ezüst stb ott lesz megint egy szűk kereszt metszet. És ha már nem értünk hozzá, akkor az ilyenekbe kellene belegondolni, meg abba, hogy semmi ilyen tudományos cikk nincs erről. Lehet nem véletlen ?
A placebo.
Gyógyszer kísérlet. Felállítanak két kontroll csoportot. Az egyik cukorkát kap a másik kapja a gyógyszert. Ha abból a csoportból akik a cukorkát kaptak, meggyógyul X ember és abból a csoportból ahol a igazi gyógyszert kapták meggyógyul X+1 már sikernek számít, és hatásosnak ítélik a gyógyszert, pedig épp nem szabadna a placebótól gyógyulni. De hát ilyen az agyunk, elhiszi, hogy igazi a gyógyszer és a test így reagál rá, de az esetek többségében ugyan annyi a két csoport között a gyógyulási arány.De számomra az nem magyarázat, hogy hallunk valamit, pont az ilyen esetek miatt, és sorolhatná az ember még. Ha bármi tudományos magyarázat van rá, azt szívesen veszem.
Mindenki azt vesz amit akar, attól lesz boldog amitől akar. Csak olyat ne állítsunk ami nincs alátámasztva csak azzal, hogy hallom. -
cekkk
veterán
válasz
muzsikpeti #24480 üzenetére
És azt megkérdezhetem, hogy amihez használod ott a a dobozon belül a csatlakozótól az tápig lecserélted ugyan olyanra? De van valaki aki foglalkozik hangokkal is ott az mfk majd meg keresem, megkérdezem, egy tesztet össze lehet-e hozni , és előtted a lehetőség, hogy elhozd az erősítőt. Amíg meg szakemberek akik értenek is hozzá azt mondják hülyeség addig hagy higgyek neki, és az h a füllel mit hallasz az teljesen már, mert hidd el nem biztos, hogy az a valóság, és nem csak elképzelted. Mert amikor én is teszteltem a rezgés csillapító lapot, az eladó elkezdi mondani, hogy mennyivel nagyobb a tere jobb a mély a magas stb na persze levette és semmi különbség 5ből 4nél az 5nél meg nagyon minimális amit már lehet én képzeltembe, de aki ott volt ő nem vett észre semmit...
-
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #24476 üzenetére
Az én írtam
Bele is megy, de mint közbe megbeszéltük apummal maga a Z nek a vastagsága ugye kisebb mint a kábel-é, és lehet jobb lenne az önszorítós mert ugye az jóval vastagabb. Bár ennél a teljesítménynél lehet, hogy nem fogod észre venni, bár majd haza viszem és lemérjük hogy ha adunk a kábelre feszültségen akkor a másik végén mennyi lesz dugóval, dugó nélkül. Kíváncsi vagyok rá -
cekkk
veterán
Ezt nem tudtam, egy ismerősnek mutattam meg , és ő mondta, hogy ha ennyi egy ilyen dugó akkor tuti nem az igazi már ez a cég sem. De szerintem minőségben biztos nem lehet rosszabb, mint az ilyen árú dugók és szerintem Z banánt ennyiért nem nagyon kapni
K!$$rác
Mekkora kábelt használsz? Mert ha vastagabbat érdemes önszorítósat venni mert annak nagyobb felülete, ha meg nem akkor jó a Z is. A sima meg még kevesebb felületen érintkezik
-
cekkk
veterán
válasz
fatallerror #24447 üzenetére
Hát tápkábelt ne vegyél. Ma voltam bent a műszaki karon mert épül majd egy új szár és a Schneider Tac rendszerével lesz automatizálva egy része, és egy csoportárammal együtt csináljuk, na mondom ha már ott vagyunk felhozom ez a tápkábel mizériát, mert olyan tanárok is ott voltak akik országosan és világ szinten is elismertek, és nem a két szép szemükért taníthatnak, és röhögtek egy jót ezen, elmagyarázták (nem tudom vissza adni, és nem is akarom) , és végkövetkeztetésben le lett vonva, hogy mivel az emberek nem értenek hozzá , így meg lehet őket ezzel etetni. Így döntsd el magad. A jobb hangfal kábel természetesen ajánlott, azzal nem is volt gondom soha.
De tápkábel nem javasolt! De mindenki maga választ és lesz boldogabb. Amit írtam neked könyv, hogy olvasd el, nagyon jól le írja a placebo hatást... És nem offolok tovább erről.
-
cekkk
veterán
válasz
fatallerror #24444 üzenetére
H kábelek meg állványokra gonolsz akkor nem! Az Valhalla vagy Excalibur.
Ő innen rendeli ezeket (legalább is gondolom), és azon az oldalon adja tovább. Én is tőle vettem a banánokat. A Z banánok csavarosak, így nem kell forrasztani. Meg ha ez még a régi nakamichi cég, akkor tényleg minőségi dugók jó áron. Elég jó hírű a cég. -
cekkk
veterán
válasz
K!$$rác #24432 üzenetére
Tőle vegyél megbízható korrekt, és jobb minőséget kapsz, mint ugyan ennyiért a kácsánál! Z banánt ajánlom.
-
cekkk
veterán
http://hardverapro.hu/apro/videoton_dc_2050e_hangfalpar/hsz_1-50.html itt van egy olyan mint a tied, ehhez próbáld belőni az árat. bár itt már hangszórócsere stb volt
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #24257 üzenetére
Hát szerintem meg drága, Ez a szett egy polk audio tsi300 szettnek felel meg, ami 149ezer garanciával mindennel együtt(jó persze van benne sub, de szerintem drága, és valószínűleg ezért is nem viszik el). Ezen se garancia se semmi, és azért ez nem 1-2 éves cucc. A használt piacon meg kb félár vagy kicsivel fölötte kelnek el a cuccok, főleg ilyen korban most nézem 2006-ban lett vásárolva
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24224 üzenetére
én meg azt mondom, ha ahogy BBéci mondja, hogy 2 méteres képátlóig nem veszed észre a különbséget akkor teljesen mind1. De szerintem Inkább belső vinyó plusz nas, vagy a Dunde Duo ahol két 3.5 " vinyót tudsz bele pakolni, meg sajnos a mai filmek egyszer nézősek. Kár is hosszabb időn keresztül tárolni őket.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24220 üzenetére
Az USB kábelen megy egy 5 voltos feszültség is, és ezért szokták azt mondani, hogy jobb a belső vinyós vagy e-satás kép(amin nincs feszültség) na most ez, hogy te látod vagy vagy igaz vagy nem döntsd el te magadnak.
Bár nekem van külső vinyóm is ki fogom próbálni, hogy Lossles zenénél van e hallható különbség, bár én nem gondolnám. Főleg hogy most olvasom a Digitális házi mozi újságot és most írtak benne egy usb kábelről ami hangátvitelről szól (gondolom arany árban mérik
), szóval ez megint hit kérdése, szerintem.
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #24209 üzenetére
Attól függ milyen beépített, mert van olyan dune ahol fixen van és a külső szétszedése esetén tudsz hozzá férni. Meg vannak ahol rackben van, és kikapcsolod a lejátszót és ki is veheted. Na most ha ilyet használsz akkor vagy kell egy dokkoló, vagy kell a gépedbe egy ilyen rack, előnye hogy könnyen mozgatható. Ha külsőt használsz és 3.5"os akkor viszont vagy usb hosszabbítóval kötöd össze a géppel ha másolni akarsz rá, vagy ha nincs közelbe akkor konnektorból kihúz és vinni kell a táppal együtt. A rack ha a gépbe van akkor szerintem gyorsabb a másolás, sőt tuti, ha dokkolót használsz lehet e-satával a géphez kötni (ez gyorsabb mint az usb), vagy usb-vel, de ez megterheli a procit, és lassabb lesz a gép. Én usb-s dokkolót használok mert a laptopban nincs e-sata. Bár az olyan duet is össze lehet kötni usb slave-en keresztül a géppel amibe belső vinyó van (erre meg nem esküszöm, mintha a fórumon olvastam volna), de itt meg a lejátszót kell mozgatnod.
-
cekkk
veterán
válasz
fatallerror #24205 üzenetére
A NAS az nem hálózat
Az egy hálózaton lévő háttértáróló, hát ha a fogyasztást veszed alapul nem biztos,hogy a pécével jössz ki jobban, Sőt nekem egy Core5i procis laptopom van, ha megy a film róla , és elindítok egy böngészőt meg tud akadni, asztalival nem tudom milyen. Majd lesznek ezek olcsóbbak, sőt az angol amazonon nagyon jó árban vannak.
-
cekkk
veterán
Vegyük példának amit linkeltem, igaz drága
Na most ebbe beleraksz 4 3.5"ös vinyót és utp kábellel össze kötöt a routerel. Lesz a nasnak valami neve amivel a hálózaton elérheted, vagy a TCben látod is. A vinyókra felmásolod a filmeket és a Dune hálózati böngészőjéből meg eléred a nast és lejátszot, vagy van katalogizáló progi, és ott látod a barítókat és akkor onnan indítod el a filmeket. Ha jó a procija akkor lehet vele rendesen torrentezni, a Dunéről bármennyire is ezt állítják nem jó arra. Meg még sok mindent lehet velük csinálni, attól függ milyen a szoftverük.
-
cekkk
veterán
válasz
fatallerror #24173 üzenetére
Szerinted ha ki van kapcsolva hogy?
SehogyVegyél nast hozzá. De meg lepődtem rajta, mert nagyon jól lejátssza hálón a Full BD lemezt is, míg a WD-nek az .mkv-val is gondjai voltak hálón.
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #24051 üzenetére
Mert amikor elkezdték forgalmazni annyiba kerül, vagy lehet a lista ára még mindig annyi, és most akciózzák.
-
cekkk
veterán
-
-
cekkk
veterán
válasz
Ragadozó #23758 üzenetére
Én kompromisszumokra képes ember vagyok. És nekem megfel egy használt jobb minőségű projektor is vagy csak egy Samsung A600as is. Nem nagy dolgokban gondolkozom
Lehet itt kis pénzből is gazdálkodni meg itt van ez is . Teljesen jó lenne most nekem. És azért hiányzik a két hdmi kimenet nekem. -
cekkk
veterán
Sony oldala:
Lejátszható 3D Blu-Ray Disc™ lemez nem 3D Blu-Ray Disc™ lejátszón?
Igen, de nem élvezheti a 3D-effektusokat.http://www.sony.hu/hub/3d-otthoni-szorakoztatas/03
Aki Onkyo 608as erősítőt akar venni annak figyelmébe ajánlom ezt a hirdetést
-
cekkk
veterán
válasz
zolaas #23672 üzenetére
Szia!
Nem vagy az! Szívesen látlak!
Ma épp jönnek majd anyumék, csak azt nem tudom, hogy voltak-e pesten a héten, mert ha igen akkor jön a hangfal is, ha meg nem akkor csak a készítettet bútorokat, hozzák. De jövőhéten már szerintem itt lesz, de akkor viszont 608as onkyo lesz nálam, mert cserélünk lean fórumtárssal, ha az érdekel akkor eljöhetsz azt is meghallgatni, ha pedig vissza kerül a H/K jöhetsz még 1szer.Jah de centert még nem sikerült jó áron szereznem, így nem teljes még a rendszer
-
cekkk
veterán
Most amit nézek az a Samsung SP a600as vetítő.
ez 340ről 200méter széles és 114magas képet vetít ki.
Akkor a vásznat nekem minimum 114+80cm magasra kell tennem, ha a kifutót nem számolom.
Na most a projektor úgy kellene belógatnom, hogy a optika az olyan magasan legyen mint a vászon legfelső pontja, amire már vetíteni lehet? -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #23655 üzenetére
Nem a kiszámolással van nekem a fő gondom. arra ezt használom. Hanem, hogyha a falra rakom fel. mekkora vászon kell hova rakjam fel ilyesmi gondolataim vannak, bár körvonalazódik bennem. Felállok létrára, bekapcsolom a projit. kinézem hogy kb hova is lenne jó a vászon, hogy ha fejjel lefelé vetít akkor milyen alacsonyra kell rakni. stb. utána felrakom. Majd megint bekapcsolom és oda rakom a vásznat, ahol a kép van(bejelölöm
), nehogy véletlen félméterrel odébb rakjam.
Mondjuk én ilyen 200-300 közöttibe gondolkozom, oda nem biztos, hogy 400ezres oldalfeszítős vásznak fogok venni. De aki megtudja venni azt vegye, én is azt venném.Tényleg a hangfal állvány készítése hogy áll neked?
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #23651 üzenetére
Értem.
Hát akkor marad a nad amin van végfok bemenet. Bár lehet úgy járok a legjobban ha nem is kötöm őket össze, ha zenét hallgatok, akkor hangfal kábel kihúz, sztereó erősítőből jövő meg bedug.
Kényelmetlen, de egy megoldás ez is.
Mondjuk, most voltam ismerősnél kicsit beszélgetni, meg nézegettük a projektorát, igaz nem valami nagy szám de megerősített abban hogy nem kell nekem másik tévét venni. Batyo fórumtárs a másik oldalon meg olcsón cseréli az izzót. Csak az elhelyezését kéne kigondolni, amihez meg nem értek -
-
cekkk
veterán
Mivel ezt is most vettem, így most nem akarom házi mozi erősítőt venni, inkább egy sztereót próbálnék ki. De lehet neked lesz majd igazad.
Halkan vissza térve a hétvégi vitánkhoz, vasárnap beszélgettük még erről apummal meg Tomival aki a műhelyünkbe dolgozik, és mesélte, hogy nemrégiben egy cd lejátszót amit tuningoltak. Mondta a tulaj, hogy fú ez milyen jó lett, azóta sokkal több mindent hall stb. 50ezret fizetett ki érte. Amikor javította tomi megnézte már ezt a csodát, és kiderült h a kábelek testre lettek forrasztva, és semmit nem is csinált az amit be építettek. Na nem is volt szíve elmondani a tulajnak, hogy átverték. Ezért mondtam hétvégén, hogy nem biztos, hogy az ember az amit hall, az valóságos, és nem képzelte be magának.Meg nem is azt mondom, hogy minden ilyen tuning így sikerül mint ez, de mégis semmit nem csináltak vele, de ő jobbnak hallja Nem szeretnék megint vitázni, csak gondoltam ez is érdekes, és megosztom veled/veletek.
robi0604
Szerintem a erősítő DAC-jára gondolt, hogy egy 460as jobban átalakítja mint a mostani 255ös. -
cekkk
veterán
Jahhh
Na de nekem meg egy H/K 255ösöm van és a Denon AVR-3802-vel szerintem nem lehet egy lapon emlegetni.
Bár pont most beszélgetünk a fórumon erről, oda át. A alfaav-s csinált most tesztet, és volt ahol verte, volt ahol meg iszonyat rossz volt a Dune analógon.
Viszont nekem csak zenére lenne, abból meg nem nagyon találok 100ezer körüli olyan erősítőt aminek lenne digitális inputja.
De használtba gondolkodom inkább.
Rá jöttem, hogy csak tévét veszek újonnan. A többi dolgot meg használtan, nem ér nekem 50-60ezre az, hogy én nyithassam ki a dobozt. Ezt az erősítőt is félévesen vettem 100ért. Minden papírjával. Na magyar nem volt hozzá, de sikerült kértem a hivatalos forgalmazótól, mivel itthon vásárolt a készülék. -
cekkk
veterán
Ha lejátszo.hu vagy is a neonmultimédiától (már ha jól emlékszem) kaptad, akkor nekik már decemberben nem volt amikor venni akartam, a pchotline-nál még mindig van ha jól látom. De mondjuk lényegtelen is ez. Mondjuk a zene nem tetszett neked sztereón? Ennyire gyenge lenne?
sirfer
A pre out kimenetet simán rá lehet kötni a bármelyik bemenetre, nem szükséges main in bemenet. bár ilyet is csak a Nad c 326ösába találtam 100ezer környékén. Viszont digitális bemenettel rendelkezők meg nem nagyon vannak, hogy azt a dunével úgy tudnám használni.
Amikor össze raktad a két HK-t és az erősítőn emeleted a hangerőt, akkor ugyan olyan mértékben változott a frontok hangja is, vagy utána kellett állítani a sztereón ?
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Socket AM4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest