- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #44229 üzenetére
Ha fémtüske, akkor nem csoda hogy elmászik a kemény kövön. Szubláda alatt gumilábak szoktak lenni, amik jól tapadnak.
Mindkettő Focal, vagy lemaradtam valamiről?(#44232) menyus89
Már megkérdeztelek, de nem reagáltál.
Hol van az előírva, hogy kötelező mindegyik kérdésre válaszolni, ráadásul 2 órán belül??? -
BBéci
legenda
válasz
Brandys #44203 üzenetére
Sok szerző írásait olvashatod az AVO-n, nem csak az enyémeket. A MS-ról nem én írtam.
Olyan erősítőt válassz, ami az 5.0 szett árának feléért kapható!(#44204) menyus89
Láttál valami szabályt, amely szerint minden feltett kérdésre 2 órán belül kötelesek vagyunk válaszolni? Netán ki van téve valahová az ügyfélszolgálat tábla?
Remélem, aszmájlid után senki nem ad választ a kérdésedre!
-
BBéci
legenda
Halló, illetékesek!
Az első hozzászólás bővítése rengeteg hibát tartalmaz, kéretik átolvasni, javítani!!!
Egy idézet a sok közül:
Harmann/Kardonn AVR 255*
Harmann/Kardonn AVR 260*
Harmann/Kardonn AVR 265
Harmann/Kardonn AVR355*
Harmann/Kardonn AVR360*
Harmann/Kardonn AVR365
Másik:
Denon AVr 1911*/1
Denon AVR 1912/1
Pioner VSX 920*
Pioner VSX921 -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #44079 üzenetére
Van a tudatlanságnak, tájékozatlanságnak olyan fokozata, mértéke, ami kiakasztja az embert, Ha ez ráadásul nagy arccal párosul, arra nem lehet higgadtan reagálni, ez nem elme és gyógyintézet, és nem is ügyfélszolgálat. Lassan össze lehetne állítani egy novellányit az idióta kérdésekből.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #43943 üzenetére
Pityunak maximálisan igaza van az a bevett szokás, gyakorlat. Annyit vágunk le a szálakból, amennyit kell ahhoz, hogy beférjen a csatlakozóba, aljzatba.
Nálam a frontok kábele 6,7-es, a centeré 4-es, a háttereké 2,5-ös, annál vékonyabb szóba sem jöhet, pedig csak 8-9 m hosszúak. -
BBéci
legenda
válasz
McBJani #43920 üzenetére
Bizonyára ismered a mondást, vakok között, félszemű a király.
Aki azoktól csak jókat mond, az még életében nem hallott normális, tisztességes házimozi rendszert, de talán még sztereót sem.
El sem merem mesélni, 25 évvel ezelőtt én miről nyilatkoztam pozitívan, mit tartottam jó hangú készüléknek, hifinek. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #43898 üzenetére
Lehet duplázni, a keverést nem ajánlom.
-
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43838 üzenetére
Nem azt akartam sugallni, hogy a vastagság (keresztmetszet) nem számít, de hiba csak azt emlegetni. Minden bizonnyal az a vastagabb kábel, amire a gyári cérnát cseréli, másban is, például anyagtisztaságban, vezetőképességben is különbözik.
Már meséltem, hogy egyszer 6-7 éve a Penna & Poor Westend-beli bemutatóján nevetségesen vékony madzaggal kötötték be a hangdobozokat és döbbenetesen jól szólt a cucc. Megnéztem az árlistájukat, hatszámjegyű összegbe került a 2x3 m "cérna". -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #43826 üzenetére
Már annyiszor leírtuk, hogy bizonyára sokan unják, de amint látom, kénytelen vagyok megismételni: nem a vastagság hozza a jobb hangzást, a kábel anyaga, minősége többet számít.
(#43827) Festina86
Ha eleve sub/sat a rendszer, akkor zenén is muszáj szólnia a mélynyomónak. -
BBéci
legenda
Először ezt tisztázzuk, mit értünk nagy teljesítmény alatt! Az sem mindegy, milyen hangdobozszettet kell alulról támogatni.
Részemről egyértelműen a dupla mélynyomó pártján vagyok, akár 25 négyzetméteres helyiségbe is.(#43796) regger
Szinkron esetén már eleve nem azt halljuk, amit a film hangmérnöke, rendezője elképzelt, elkészített. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #43668 üzenetére
Xtremetuning barátunk is maximalista-technokrata-videofil, mégsem használ BD-játszót. Szerintem ahhoz, hogy az eredeti lemez kép és hangminősége érzékelhetően jobb legyen, mint ami egy A-210-ből kicsalogatható, ahhoz felső-középkategóriás hangrendszer és vetítő szükséges.
A második kérdésedet furcsállom, a 360-as egy kategóriával, ligával feljebb játszik.
-
BBéci
legenda
válasz
Balázs02 #43648 üzenetére
Lehet, hogy elvakult, megszállott vagyok, de nem tudnék nyugodtan aludni, ha kiváló erősítőmhöz limlom hangdobozokat csatlakoztatnék. Olyanokat keress, amiket újonnan legalább 300000 Ft/pár áron vesztegettek és kapni hozzájuk centert, háttérsugárzókat.
szinimini
Tök mindegy, merre néz a cső, nem ajánlott a falközeli elhelyezés. -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #43619 üzenetére
"ezek szerint a BaSys újracsomagolja a gépeket és értékesítés előtt lefrissíti a firmware-eket."
Kizártnak tartom, de azért rákérdezek a Basys-nél."az optikáik, léptetőmotorjaik legendásan megbízhatók,"
Ezt megerősítem, mai napig hibátlanul működik az 1992-93 táján vásárolt PD-S702 CD-játszóm. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #43612 üzenetére
NE alkalmazz dupla kábelezést, semmit nem nyersz hangzásban. Inkább vegyél ugyanannyiért szimpla vezetéket!
(#43614) Lacpac
Ezt nevezik mókusvakításnak. Nem a szokásos 0 watton mérik, de legalább beismerik, hogy trükköznek. Úgy értelemszerűen magasabb dB értéket írhatnak ki. -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43599 üzenetére
Sajnos gázzal fűtünk és még kandallónk sincs.
(#43600) Tamoo
Írtam korábban, hogy a belépő Pioneer erősítők (kissé gagyi a végfokuk) nem szeretik az alacsony impedanciájú hangdobozokat, velük hajlamosak túlmelegedni. A 4-8 egy korrekt meghatározás, ugyanis mindegyik hangdoboz impedanciája ingadozik a frekvencia függvényében. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #43575 üzenetére
Többen, sokszor írtuk, hogy az esetek többségében a kettő jobb az egynél.
Nem Y kábellel, hanem egyikből a másikba átvezetve szokás kötni, ha az erősítőnek csak egy kimenete van. Ebből következik, olyan szubládát kell választani, ami alkalmas rá.(#43572) gazsibacsi
Nem nyírják ki egymást és ugyanannak a gyártónak, ugyanabból s családjából származzanak. Léteznek speciális, kivételes esetek, de azokat most hagyjuk. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #43557 üzenetére
Az egy kétcsatornás mini házimozi szett, nem CD-játszós szerkezet. Az más lapra tartozik, hogy cédét is le tud játszani. Bizonyára AV erősítőhöz való csatlakozásra tervezték, ha valaki mégis inkább 5.1-ben szeretné élvezni a filmeket.
Nem győzöm hangoztatni, hogy filipszéknél valami nincs rendben.spiky03
Divx??? Mars ki!!! -
BBéci
legenda
válasz
greatdoki #43540 üzenetére
Számomra Sanci válasza világos volt, próbálom elmagyarázni.
Az Onkyo 609 és a Denon 1612 vannak azonos kategóriában, a 2309 kettővel feljebb helyezkedik el a ranglétrán, tehát egyértelmű, hogy aki egy picit ért a témához, csakis a Denont fogja javasolni.
A KEF C7 leginkább házibulis döngetésre alkalmas, a Q7 már akusztikus zenén is megállja a helyét. Szintén nem vitás, hogy melyikre szavazunk.spiky03
Ha a Valkűr nem DTS, akkor nem csoda, hogy gyengusz volt a löveg hangja. -
BBéci
legenda
válasz
gazsibacsi #43498 üzenetére
Számomra egyetlen szempont létezik, a hangminőség.
-
BBéci
legenda
válasz
gazsibacsi #43486 üzenetére
Pár hozzászólással korábban volt erről szó, bizonyára elkerülte a figyelmedet, valamint a topik bevezetőjében is említést tettünk róla.
(#43491) Sanci38
Vigyázz, még valaki azt fogja hinni, hogy egy okostelefon helyettesíti az önbemérő rendszert! -
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #43450 üzenetére
Sok? 150000 az egyik, 160000 a másik, tehát 10000 forinttal drágább a Boston, ami szerintem lényegesen jobb vétel, pláne az eredeti árát tekintve.
(#43454) hello28
Hatalmas különbségre ne számíts! Milyen erősítőd és hangdobozaid vannak?(#43464) dimice
Egy jó DAC hangját nem lehet összehasonlítani az A-210 analógjával.
Nem értem, a tévének mi köze a Popcornhoz? Mármint a hangjának. -
BBéci
legenda
válasz
dimice #43430 üzenetére
Struccpolitika, amit csinálsz.
Nem az ellen van kifogásom, hogy szereted és élvezed a Philips hifid hangját, még azt is hajlandó vagyok elismerni, hogy jól szól.
A Popcornhour A-210 képes kiváló minőségben kiadni HDMI-n a filmek DTS-HD MA és egyéb veszteségmentes tömörítésű hangjait, amiket a Philips nem tud fogadni, ráadásul csak kétcsatornás. A Popi analóg kimenete még a közepes szintet sem éri el, azt fogod erősíteni és megszólaltatni.
Szerencsére rendelkezik SPDIF bemenettel, azon legalább átmegy a DTS-core, de Te az AUX bemenettel akarsz vacakolni.
Ezeket nem tartom okos ötletnek és akkor finoman fogalmaztam.Ha nem hallottál különbséget, akkor azok a házimozi rendszerek vackok voltak, nem komolyak. Esetleg komolyan vacakok.
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #43356 üzenetére
Ezt akartam javasolni, megelőztél.
A Terminator Salvation hangja rendkívül összetett, bonyolult, átlagos cuccon szinte hétköznapinak, snassznak hallani, ám egy valóban csúcs rendszeren döbbenetesen jól tud szólni. Eddig két olyanon hallottam, Xtremetuningnál és a Házimozi Stúdió JBL Synthesis-én. -
BBéci
legenda
válasz
Harlond #43324 üzenetére
Álljunk meg egy pillanatra!
Amennyiben a hangszóró alatt hangdobozt értesz, 50000 forintért nem kapni egy pár "komolyabbat" csak alap, belépő kategóriásat.
Szerintem a "komolyak" darabja 100000 forintnál kezdődik, például ez és még csak állványos a kicsike.
Ami nagyon "komoly", az valahogy így néz ki és még messze vagyunk a csúcstól. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #43293 üzenetére
Kár volt megemlíteni a helymeghatározást, most azon lovagoltok. Az a rendszer, amelyikben csukott szemmel rá tudsz mutatni a szubláda helyére, az nem ér egy kalap szart sem. Azt azért nem tételezzük fel, hogy bármelyikőtöké olyan.
Csak Te tudod eldönteni, merre fordítva jobb a szubtartomány. Nincs rá mindenhová érvényes szabály. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #43290 üzenetére
Nem csak az iránya a lényeg, az természetes, hogy nem tudod honnan szól, mivel a 120 Hz alatti hangokra kevésbé, vagy egyáltalán nem irányérzékeny a fülünk.
A lényeg az előző mondatrészben volt: ne is vedd észre, hogy be van kapcsolva!(#43291) hackeeeee
Onnan kell hallani, ahol a film cselekménye szerint történik a hangkeltés, lövés, robbanás. Ezt a többi hangszóró segíti, "csinálja", hiszen az előbb felsoroltak nem csak 60-80 Hz alatti hangokból állnak. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #43278 üzenetére
Szerintük ott ideális, amiben nem kételkedem, de a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen.
Amennyiben hangáteresztő vászon mögött helyezed el a centert, alatta elfér a méyláda. Egyébként kettőt vagy négyet szoktak javasolni. Két szubláda eszméletlen jó hangzást nyújt, erről azok is tudnak mesélni, akik hallották xtremetuning rendszerét. Olyankor a frontok és a center közé célszerű helyezni őket, de a két oldalsó fal közepén is hatékonyak.(#43279) hackeeeee
Nagyobb mozikban három center és 2-4 szubláda van a vászon mögött. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #43274 üzenetére
THX ajánlások.
Magassággal kapcsolatban nem tesz említést szögekről, fokokról. Csak a fülmagasságtól mért távolságot adják meg, ami 60 centi, vagy annál több. -
BBéci
legenda
válasz
Khelben #43269 üzenetére
"vagy már nem él az a szabály, hogy minél messzebb vannak egymástól a hangfalak, annál jobb?"
Ilyen szabályról sosem hallottam. Arról viszont igen, miszerint a hangszórók (dobozok) nem lehetnek annál távolabb egymástól, mint a hallgató távolsága. Az egyenlő oldalú háromszög még elfogadott. Nálam a frontok egymástól 2,6 méterre (a közepüket mérve), tőlem 3.9-re vannak felállítva.(#43272) Dorian
Beb@szna, ha azt szégyellni kellene. Régi kedvencem, a Cobra 11 akkorát szól Pro Logic II-ben, hogy alig lehet megkülönböztetni egy gyengébb minőségű,alacsony bitrátájú Dolby Digitaltól. Kedvencemet, a CSI:Miamit 2.0 hanggal töltöm le, az is szuper. Pár hete kipróbáltam az 5.1 változatot, szinte semmivel nem nyújtott többet. -
BBéci
legenda
Nem vagyunk egyformák, én Discoveryt elvétve nézek és a többi hasonló ismeretterjesztő csatorna sem tartozik a kedvenceim közé. A kereskedelmi adókon szinte kizárólag az említett tehetségkutatókat és 1-2 sorozatot nézek, amiket feleségem is szeret, (Csont, CSI) mert a többit (House, CSI Miami, Desperate Houseviwes) eredeti hanggal, HD-ban töltöm le. Kivételt képeznek azok a filmek, amiket más formában még nem szereztem be és érdekelnek, de olyan legfeljebb hetente egyszer fordul elő.
Korábban egyikünk sem írt olyat, hogy az eredetileg sztereóban készült felvételeket dobatnánk szét hat csatornára, azt Te hoztad fel. A DD 2.0-ra írtad, hogy nem szabadna buherálni. -
-
BBéci
legenda
Szerinted azokat a filmeket, amiket a tévék sztereóban adnak, azokat kétcsatornásra tervezték?
Szinte kivétel nélkül Dolby Digital vagy DTS 5.1 az eredetijük. A Pro Logic segítségével meg tudok szólaltatni valamennyit a surround hatásból, néha meglepően sokat. Gyakorlatlan fülek meg sem hallják a különbséget, azt hiszik, igazi digitális hang szól.
Az X-Faktor egy világszerte sikeres tehetségkutató műsor, alig várom a szombat estéket, hogy végre nézhessem. A tavalyiból készítettem egy válogatást, aminek egy részét vasárnap délután néztük újra, nem először és nem utoljára. A Megasztárral hasonlóan voltam, olyan csodálatos énekesek kaptak lehetőséget az ismertségre, mint Tóth Vera, Caramell, Gáspár Laci, Póka Angéla és még sorolhatnám, akiket bármikor megnéznék egy egész estés koncerten. Eredeti CD-im is vannak tőlük.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest