- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Még mindig nem értem, minek az erősítőbe vezetni az S-videó jelet???
Egyébként jobb lenne DVD-re írni azokat a roppant fontos régi felvételeket és akkor nyugodt szívvel nyugdíjba küldhetnéd a százezres videólejátszót.
A hangdoboz szetten még gondolkozom. attól tartok, jó minőségben csak 5.0 jönne ki a rászánt összegből. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9825 üzenetére
Ahogy írod, az ár a legfontosabb tényező. No meg amiket a boltok nyomnak, akcióznak.
Azt nem értem, miért ennyire kevéssé népszerűek a Yamahák?
Hattyúkat a Házimozi és Hifi Show-n hallottam, annak alapján nem mernék véleményt nyilvánítani. Halkan csak annyit, hogy az ár/érték arányuk rendbenlévőnek tűnik. -
BBéci
legenda
MJ Acoustic Xeno szettet (270) kötünk a NAD-okra (350).
Barátom úgy indult a projektnek, hogy tévére 180-at (250), a többire 250-280-at szánna.
Kábelekkel együtt kicsit több (930) lesz a vége.
Az eddig piacra dobott csúcskategóriás lejátszók nem mkv-znak. Az írható BD még elég drága. -
BBéci
legenda
Már többször írtam, de nyilván mindenki számára világos, hogy minél drágább, jobb a rendszer, annál szembeötlőbbek a különbségek.
Konkrét kérdésedre válaszolva: nem érdemes 30-60e firintot kiadni egy pár méteres HDMi kábelre. Viszont a legolcsóbbat sem ajánlom.
Éppen a napokban állítottam össze barátomnak egy rendszert, ma tértünk rá a kábelkérdésre.
NAD T747 + T557 + Panasonnic G20 összekötéséhez 2 db 5-7000 forint közötti madzagot javasoltam.
Az utolsó mondatod nagy igazság, én is azon a véleményen vagyok. -
BBéci
legenda
Mivel nem vagy hozzáértő, nincs értelme vitatkoznunk.
Tizenéves hifis és házimozis újságírói tapasztalattal a hátam mögött kijelentem, hogy jelentős kép és hangminőségbeli különbségek vannak a digitális kábelek között is.
Ezt számtalan esetben tapasztaltam.
Ha kicsit keresgélsz, kábeltesztek garmadáját találod a neten.
Jó olvasgatást! -
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9754 üzenetére
20-ért legfeljebb használtan kapod meg, van az 30 is, ráadásul Európában vagyunk, itt 30000 euró körül van az ára.
-
BBéci
legenda
Azt elárulhatnád, mennyi pézzből szeretnéd összehozni, mert ajánlhatok jóval 100000 euró fölötti szetteket is. Ami áll 5 db, egyenként 61 kilós, 4 ohmon 1000 wattos Mark Levinson monoblokkból, Revel Ultima2 Salon hangdobozokból és a hozzájuk illő No 502 Media Consolból és egy Velodyne DD1812 mélyládából. Vagy valamelyik JBL Synthesys szettet.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #9710 üzenetére
A régebbi erősítőkön ms-ben lehetett késletetést (delay) állítani, aminek mértékét a távolságokból egy képlettel kellett kiszámítani. Az újabbakon eleve távolságot állítunk, a gép természetesen az ahhoz tartozó ms-ben szabályozza a késleltetést. A lépések nagysága 1-30 centi közötti, a drágább készülékek finomabb beállítást tesznek lehetővé.
-
BBéci
legenda
"Én úgy képezelm el, hogy egy ideális 10es skálán a megfelelő sztereó erősítő lenne a 10es. Az 507 olyan 7 körülire, és a 308 pedig olyan 6ra tenném."
Szerintem 10, 4, 2!
Számodra a számítógép és az erősítő közé, SPDIF lenne a megoldás.
Hiú remény, hogy digitálisan a hangszintek egyformák lesznek. -
BBéci
legenda
Mivel nem tervezel 5.1 rendszert kiépíteni, teljesen felesleges és értelmetlen kétcsatornás helyett, belépő osztályú AV rádióerősítőt venned. Hangminőségben hatalmas bukta egy ugyanannyiba kerülő sztereóhoz képest. 80000 forintért, egy háromszor annyiba kerülő AV hangminőségét veheted meg kétcsatornásban.
MP3-hoz viszont egy húszezres erősítő is megfelel.
Az viszont nem kétséges, hogy Blu-ray lejátszáshoz, filmekhez mindenképpen érdemes 5.1-et kiépíteni.
Mik azok a HDMI ficsörök, amiket ki szeretnél használni? -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #9629 üzenetére
A csíptetős csatlakozó egy kalap kaki, ez tény, de nem csak a beletuszkolható kábel korlátozott vatagsága miatt. Valamirevaló rendszerben a kábelek végére banán vagy Z dugót, esetleg villát szerelnek, mert azokkal kielégítő a kapcsolat.
Az, hogy csak 310 wattot vesz fel a hálózatból, még nem tragédia, egy belépő szintű készüléktől nem is lehet többet elvárni. A hatásfoka minden bizonnyal ugyanolyan, mint a többieké. -
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #9563 üzenetére
Kétszer leírtam, böhöm nagy betűkkel, felkiáltójelekkel, felet falbaverős szmájlival, hogy:
NINCS 8 VAGY 6 OHMOS ERŐSÍTŐ!!!!!!!!!!
Amire utalsz az egy adat az erősítő teljesítményére vonatkozóan. Az egyik cég 8, a másik 6 ohmra adja meg. Ne foglalkozz vele!
Meg kell hallgatni mindekettőt (Denon/Onkyo), azt vedd, amelyik neked jobban tetszik!
A 20 centis mélynyomó kábé 18 négyzetméterig ajánlott én 23-ban 30-ast használok.
-
BBéci
legenda
"A hangfalakra azt szokták megadni, hogy mennyi a max. teljesítmény amivel ajánlják a használatát."
Vagy inkább azt adják meg, amit károsodás nélkül elvisel.
Sokszor leírtuk már, de nem lehet elégszer felhívni arra a figyelmet, hogy legtöbbször kis teljesítményű erősítőkkel szokták kinyírni a hangszórókat. Ennek oka, hogy torzítási küszöbüket átlépve próbálnak nagy hangerőt kicsiholni belőlük. Hozzáteszem, az olcsóbb, szerényebb minőségű erősítőkre jellemző a torzítás.
Aztán nem árt szót ejteni a hangdobozok érzékenységéről. Minél magasabb ez az érték, annál kisebb teljesítménnyel lehet nagy hangerőt előállítani. -
BBéci
legenda
válasz
Plexicushio #9436 üzenetére
Vannak kivételek, amikor az erősítő max. áramfelvételének 330 wattot adnak meg, mégis képes 5 x 130-at leadni.
[link] -
-
BBéci
legenda
Akinek 40 négyzetméteres nappalija van, az nem fog oda szutyok bögreszettet beállítani.
Szerintem.
Viszont a valóban jó sztereóhoz is kell legalább 4-5 kiló. 100-100 a CD-játszó az erősítő és a hangdobozok darabja, plusz kábelek, készülékállvány. Egy ilyennel viszonylag kevés kompromisszumot kell kötni. Aztán hozzáadhatod a szoba akusztikai rendbetételét is.
Nálam ez csak most van kialakulóban, tegnap elkészült az U alakú, 23 m2 felületű könyvespolc, még várok 4-6 db 100 x 80 centis panelt a hangdobozok mögötti sarkok csillapítására. Az ablakok, teraszajtó előtt csak szimpla, vékony függönyök lógnak, azok lesznek a leggyengébb láncszemek. Fogalmam sincs, mit kezdjek velük. Sötétítőre nincs szükség, arra szolgálnak az alumínium redőnyök.
Már most akkorát javult a hangzás, hogy a feleségem is ötpercenként megemlíti.Szerintem az a 120000 forintos szett olyan messze lehet az audiofil hangzástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Tegyél hozzá még egyszer annyit! Akkor talán.
-
BBéci
legenda
Érdekes probléma, az okára én is kíváncsi vagyok. Laptopom eddig még minden eszközt, tévét, erősítőt típus szerint fel tudott ismerni.
A 15 méteres kábel túl hosszú. Nekem van egy akkora Profigold, nem nagy szám, a kínálat legegyszerűbb darabja, 49500 Ft a listaára. Éppen azon gondolkozom, hogy kényelmi, esztétikai szempontok miatt, inkább a falban vezetett komponenst fogom használni a ma beüzemelt vetítőhöz, mint keresztül a szobán a HDMI-t, mert ekkora távolságon, szinte semmivel nem rosszabb a képe. -
BBéci
legenda
Sok mindent egyformán látunk, de nem mindent. Nagyon kevesen rendelkeznek 30-40 négyyetméteres szobával. Viszont az akkorákban van igazán létjogosultsága a 7.1-nek és hozzá jó nagy képnek, vászonnak. Ehhez nem kell moziszoba, normál nappal is megteszi.
A házimozi nem dübörgésből áll, hanem 6-7, egymástól teljesen független. különféle információkat megszólaltató csatornából. Le lehet keverni 2 csatornára, de akkor elvész sava-borsa. -
BBéci
legenda
válasz
Plexicushio #9352 üzenetére
Még nem volt szerencsém ahhoz a márkához.
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9345 üzenetére
150e forintos sztereó erősítőhöz passzolhat a 250-es hangdobozpár, viszont házimozirendszer építés esetében másképp kellene elosztani a pénzt. Szerintem veretes "fasság", hogy kétutas dobozok kellenek zenére. B&W-k közül annál, amit kérdeztél, kezdődik a hangminőség.
-
BBéci
legenda
válasz
róbert gida #9333 üzenetére
Valamelyikünk nem tud németül. A Victa einsteiger, vagyis kezdő, belépő osztályú, a Minas high-end.
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9309 üzenetére
Korábban 250 volt a hangdobozokra szánt összeg, ha ez nem változott, akkor az erősítőre egy százas marad, amik nincsenek arányban egymással.
Mennyi az annyi? -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9261 üzenetére
250-ért néha elképesztóen jó vételeket lehet elcsípni, de a képen láthatókat feleannyiért sem nevezném annak.
Böngészd a netet, ha találsz valamit, mutasd meg nekünk, majd jól lebeszélünk róla.
Remélem érted a viccet és kihámozod belőle a lényeget! -
BBéci
legenda
Drakulálás helyett inkább próbálj gondolkozni! A Stream nem importőre az Onkyonak, az A.I.D.A. Audiótól kapják. Ha hozzájuk valamiért drágábban érkezik, mert emel a forgalmazó kénytelenek ők is emelni az fogyasztói árat. Minden bizonnyal már Magyarországra drágábban érkezett, mint korábban igérték. Újabban hónapokat kell várni, mire Onkyóék szíveskednek teljesíteni a megrendeléseket. Számukra sokadrendű a magyar piac.
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9249 üzenetére
Itthon a nappalimban teszteltem Yamahát, nem voltam elájulva tőle. Zenére semmi esetre sem ajánlom, mozira csak abban az esetben, ha abszolút nincs lehetőség igazi 5.1 szett elhelyezésére. Ad némi mű térhangzást, de össze nem hasonlítható az igazival.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
sundor16 #9224 üzenetére
Mintha eddig szó sem lett volna digitális kimenetről, csak RCA-t említettél, amiről Diplomata feltételezte, hogy analóg..
Éppen azért írtam, hogy még nem találkoztam DVD-lejátszóval, amin nem lett volna.
Optikai koax nincs, vagy optikai, vagy koaxiális. A kettő közül általában a koax adja a jobb hangminőséget.
Azt látatlanban nem tudhatjuk, milyen minőségű a lejátszód D/A konvertere, vagy jobb, mint az erősítőben lévő, vagy nem.
Szerintem válaszd a koaxiálist! -
BBéci
legenda
Vannak filmek a HBO-n, amik 5.1-esek, de azt nem tudom, a Thomson csoda képes-e kiadni magából. Valószínüleg igen.
A digitális kimenet fajtáját szemrevételezéssel meg tudod állapítani, annyira már jártas vagy a témában. Érdemes azt használni.
A felvevővel való összekötés működik az általad leírt módon is. -
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #9208 üzenetére
Sok éve pihen a padlásomon egy őskori lelet, pontosabban egy 2000-2001-es Roadstar DVD-játszó, azon is van digitális hangkimenet. Még sosem láttam olyan lejátszót, amin ne lett volna. Egyszerűbb és olcsóbb, mint dobozon belül dekódolni és analóg 5.1 kimenetet tenni rá.
-
BBéci
legenda
Köszönöm a bizalmat, de túlbecsülöd a lehetőségeimet. Sajnos nem tudom a házimozi piac összes készülékét meghallgatni, kipróbálni, bármennyire szeretném.
Az említett Infinityt mégcsak nem is láttam közelről, szintén a német AREADVD tesztjének olvasása után merészeltem pár hete megvételre javasolni. -
BBéci
legenda
Mit értsünk HD hangra költés alatt? Lassan a belépő osztályú AV receiverek is képesek lesznek dekódolni a HD formátumokat, tehát az nem jelent plusz kiadást.
Persze régebbi kiváló darabokat lehet olcsóbban is venni, amik talán sokkal jobban megérik a pénzüket.
Erre gondoltál?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest