Aktív témák
-
robi-k
őstag
Még néhány kép a HDI Dune HD Pro csúcskategóriás 3D média lejátszóról és a részletes specifikáció [link]
[Dune HD Pro] -
robi-k
őstag
Az IFA-2011 mégis bemutatták HDI Dune Pro-t: igen érdekes lesz, de az ára... 2999€
[Dune Pro] -
robi-k
őstag
Na, mivel a többség
kitombolta magát HTPC vs. HDMP terén, javasolnák egy kis érdekességet:
- mint tudjuk, gyakorlatilag a manapság gyártott sztereó vagy házimozi erősítők (jobb) típusai hagyományos tranzisztorokat használnak a végfokokban. A 80-as ill. a 90-es évek elején viszont még eléggé sok erősítő épült MOSFET tranzisztorokra. Az audiofilek igen szerették és talán most is kedvelik ezen készülékeket, amiket neves gyártók is gyártottak - korábban, de már nem foglalkoznak vele.
Hogy miért merült "feledésbe": nos ennek viszonylag egyszerű a magyarázata - nem éri meg a sorozatgyártásban foglalkozni vele amiatt, mert minden készüléket egyénileg kell hangolni/beállítani amiatt, mert a MOSFET tranzisztorok még egy típuson/gyártási sorozaton nagy paraméterszórással rendelkeznek, emellett energiapazarlók is (hatásfokra gondolok itt). Viszont a negatívumokat bőven kárpótolja a hang (amit sokat az elektroncsöves erősítők "lágyságához" hasonlítanak), és még egy érdekesség, hogy elvben egy ilyen erősítőnek nem kell elő-végfok traktusokat tartalmaznia, a MOSFET tranzisztor érzékenysége miatt.A fentiekre kinek mi a véleménye?
Amúgy azért vannak kisebb cégek, akik egyéni készítésben még gyártanak MOSFET tranzisztorokra épülő audiofil erősítőket, pl. az angol BK Pro Audio: [MF900 amplifier]
-
robi-k
őstag
Hmm, sajnos a Berlini IFA-2011 kiállításon a HDI Dune nem mutatta be a legújabb asztali médialejátszóit (pl. a Pro-t), bár bemutatták és hivatalosan bejelentették (meg is kezdik az árusítását) a Sigma SMP 8670/8671 processzorra épülő Dune HD TV-20 típusjelű lejátszót beépíthető 2,5" merevlemez hellyel: [Dune HD TV-201]
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #36464 üzenetére
Mi (emberek) szeretünk hinni a mesékbe... A tranzisztorok radiátora is sokat mondó.
-
robi-k
őstag
A Pioneer legújabb felső-középkategóriás AVR erősítőjének - SC-LX75 német-nyelvű[link] tesztje belső képekkel:
-
robi-k
őstag
válasz
mata89 #36391 üzenetére
Bi-Wired = kettő kábelezés, azaz amikor a hangfalon az alacsonyra és közép-magasra külön-külön vezeték megy, amelyek az erősítőnél egyesülnek, és ugyan-arra a kivezetésre kerülnek rá.
A Bi-Amping pedig az, amikor hangfalon az alacsonyra és közép-magasra külön-külön vezeték megy, amik az erősítőnél is külön-külön egy-egy erősítő végkimethez csatlakoznak és így a vezetékek nem egyesülnek. Ebben az esetben az erősítőben a frontsugárzót négy darab végfok szolgálja ki (nem 2), ez pl. jótékony hatással van az alacsony-magas frekvenciák kereszttorzításának csökkentése és pl. a "nehéz" terhelést jelentó 4 Ohm-os hangfalak megfelelő "meghajtására"
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #36367 üzenetére
Ha elkészül (szeptember vége-október eleje), teszek fel képeket és mérési eredményket
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #36361 üzenetére
A VLS táp által hozott javulás már rég piszkálja a fantáziámat, most ott tartok, hogy tervezek egy saját külső hagyományos (nem kapcsolóüzemű) tápot, végül is csak annyi kell, hogy minél "tisztább" +12V és +5V fesszinteket állítson elő. A trafó már meg van (toroid, 350 VA ösztejlesítmény, ez bőven elegendő lesz a Prime 3.0-hoz).
-
robi-k
őstag
válasz
adamssss #36320 üzenetére
De én a helyedben arra is gondolnék, hogy hátha 1-2 éven belül lecseréled a Jamo-kat valami sokkal jobbra, és ahhoz már nem lenne túlzás az SC-LX73 tudása
És MoneyBack miatt én személy szerint inkább ezt venném a kisebbik pio helyett, fórumokon barangolva nem olvastam sok garanciális gondról a 73-kkal (igazából egyet-sem találtam). -
robi-k
őstag
válasz
adamssss #36244 üzenetére
A Denon teljes képességekkel rendelkező Audyssey-t használ, míg az Onkyo (csak nekik érthető okok miatt
) "kasztrálja" a tudását (pl. a hangfal beállítás és a frekvencia tartomány -hangfal karakterisztika figyelése terén).
De javasolt meghallgatni, én nekem, amikor korábban még csak válogattam az erősítők közül, a Denon hangja kevésbé élesebbnek-dinamikusabbnak tűnt az Onkyo-hoz képest a filmekben, de zenében jobban tetszett, ezért a Denon lett a befutó (nálam több a zene). -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #36241 üzenetére
-
robi-k
őstag
válasz
balajti #36226 üzenetére
A két Denon adatait (1311 vs 1611) meg tudod nézni a denon-hifi.hu oldalon, de én inkább a 1611 részesíteném előnyben a 2 közül. A 1611 lényegében abban különbözik, hogy a képpel is (tud) kezdeni valamit, és van OSD menü is. Zenei téren kb. egyformák.
A Denonról amúgy tudni kell, hogy az alsó-közép osztályú AVR erősítői a 2xxx sorozattól kezdődnek, az 1xxx sorozat belépő szintnek szánják. -
robi-k
őstag
válasz
t.kristof #36179 üzenetére
A minőségi SUB kábel jó minőségű többszörösen árnyékolt mikrofonkábelből + minőségi csatlakozókból készül (a neves gyártók is így készítik).
Emotiva Audio X-Ref 12 Subwoofers, igen szimpatikus darab nem is magas árért (kár, hogy csak az USA-ban lehet ebben az árban beszerezni
):
[link] -
robi-k
őstag
válasz
Montesantos #36176 üzenetére
A SAL termékeit javasolt messzire elkerülni
110 eFt összegért a használt-piacon ezerszer jobb hangafalak tudsz venni.
A HDMI összeköttetés megfelelő, már csak azt kell eldöntened, hogy milyen erőlködőt szeretnél (itt is igaz az az alapfelvetés, hogy használtan jobbat tudsz venni a megszabott keretből). -
robi-k
őstag
válasz
zetecR #36107 üzenetére
Látatlanban-hallatlanban nem lehet véleményt formálni, hogy a B&O Beovox 3702 frontokkal hogyan fog együtt-szólni a más gyártótól származó center, legyen az akár Dali Concept is.
Egy kis magyarázat a frontok-center együttműködéséről: képzelj egy egy több csatornás hangot tartalmazó filmet.
A szereplők beszélgetnek, a háttérben szól a zene és eközben a szereplő el kezd mozogni (vagy a kamera helyzete változik) mondjuk jobbról balra. Ha a centersugárzó különbözik a frontsugárzóktól, akkor mit fogunk hallani - először halljuk a beszédet és a háttérzenét jobbról, utána a beszéd és zene átcsoportosul középre, de mivel a center más típusú, meg fog változni a hangszín (hangkép), ezt követően a hangok átmennek a bal oldali frontokra, és a visszaváltás miatt megint változni fog a hangszín. És ezen változásokat a film nézése során folyamatosan fogod észlelni. Épp ezért javasolják, hogy a center és a front sugárzóknak egy sorozatból kell lenniük.Amúgy valahol olvastam (most nem találom a linket), hogy a teljes tökéletesség érdekében az lenne talán a legjobb, ha pl. egy 5.0. rendszer valamennyi hangsugárzója pontosan egyforma lenne (a center így nem lenne más, mint1 vízszintesen elhelyezettet front sugárzó), és a hallgató mind a front, mind a háttérsugárzókhoz képes kb. egyforma távolságban középen lenne elhelyezve.
-
robi-k
őstag
Egy kis érdekesség: szeptember 2-án Berlinben a HDI Dune be fogja mutatni az új termékeit
-
robi-k
őstag
válasz
zetecR #36022 üzenetére
De milyen frontokhoz használnád?
Aranyszabály, hogy a centersugárzónak illeszkednie kell a frontsugárzók karakterisztikájához, ezért javasolják, hogy ugyan attól a gyártótól ugyan abba a sorozat típusból legyen a 3.0 szett. Hogy miért, azt is el tudom magyarázni, de az több pötyögtetést igényelneKiegészítés: mániákusoknak SVS PB12-Plus DSP Subwoofer
[link] -
robi-k
őstag
válasz
PrinceHerceg #35984 üzenetére
Alapban, ha egy 3 Ohm terhelésre méretezett erősítő végfokra egy 8 Ohm terhelést kötsz rá, akkor csak a 3 Ohm-nál meghirdetett teljesítmény töredékét tudod "leszedni", tehát egyszerűen a Logitech nem lesz megfelelően "meghajtva", és gyanítom, hogy rosszabb lesz a kapott összkép, mint a gyári sub mélynyomóval.
Amúgy a rendszeredtől nem várj sokat, én a helyedben nem fejleszteném, inkább pénzt gyűjtenék egy komoly rendszerre -
robi-k
őstag
válasz
Patice #35835 üzenetére
A TV-d nem rendelkezik HDMI ARC csatornával, tehát marad az optikai csatlakozás. A hangformátumoknál támogatja a DolbyDigital szabványt (nem a DTS vagy a DTS-HD MA szabványokat), tehát elvben tudsz AC3 kódolású többcsatornás hangot kiadni a külső erősítőre.
Ahhoz, hogy ajánlani tudjunk valami megfelelő erősítő+hangfal szettet, tudni kellene, mennyit szánsz erre? De már most javasolnám, hogy nézz szét a használt piacon, ott ugyan abból a keretből általában jobb rendszert tudsz beszerezni. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #35832 üzenetére
Pontosan, AC3 általában van, de dts5.1 vagy DTS-HD Master Audio már annál ritkábban.
-
robi-k
őstag
válasz
medvezsolt #35829 üzenetére
Nem ismerem a LG LCD TV-d pontos típusát/műszaki adottságait, de ha van benne HDMi ARC )audio return) csatorna, akkor egy 1.4a HDMI csatlakozóval, vagy más esetben optikai tos-link keresztül egy megfelelő házimozi erősítővel tudsz 5.1 hangot "kicsikarni" a rendszerből.
Bár megjegyzem, hogy a ripp készítők az .mkv-be igen ritkán "pakolnak" 5.1 hangot a mérete miatt, én ezidáig nem sok ilyennel találkoztam (ezért is igyekszem teljes BD lemezképfájlokat letölteni). -
robi-k
őstag
válasz
medvezsolt #35736 üzenetére
Pl: www.streamaudio.hu - több berendezést (erősítő, médialejátszó, hangfal) meg lehet hallgatni élőben, és a rendszer felépítésével az egyéni igényekre szabva tudnak szaktanácsot is adni
-
robi-k
őstag
Nem hagy nyugodni, hogy a szobaátrendezése nélkül (ez most megoldhatatlan) hogyan tudnám egy kicsit tompítani a sarokba szorított rendszerem interferenciáját és jobban szétszórni a hangot.
Ezért tovább kutakodtam a neten, és találtam 2 nem is rossz ötletet a szobaakusztika javításához, amelyekből én az első verzióval szemezek, talán építek valami hasonlót
[link]
[link] -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #35662 üzenetére
A sub-bot a szoba másik felére raknám (kb a szoba átellenes sarkától 1,2 méterre). Film/zene arány kb 40-60%.
BBéci, köszönöm. Sajnos most ezzel kell együtt élnem
-
robi-k
őstag
Az otthoni 3.0 rendszerem
A szoba adottsága és a TV+házimozi elhelyezkedése enyhén szólva sz.r, de ennél jobban ebben a lakásban nem tudom elhelyezni a rendszert (na majd ha lesz egy házam
).
Ennél fogva, mivel mind a frontok (Heco Metas XT 501), mind a center (Heco XT Center 31) bassreflex nyílásai hátul vannak és hátra sugároznak, igen kellemetlen az alacsony-frekvenciás visszhang. A jobb oldali frontsugárzó mögé, egy kis akusztikai hangzásjavítás érdekében, egy fonott virágállvány tettem (a képen nem túl jól, de kivehető), a bal oldali frontsugárzó pedig kb 40 cm-re van a faltól. A center és a fal között kb 10 cm a távolság (ennyit engedett meg a B-Tech fali tartó).
Mi a véleményetek, ha vennék egy megfelelő sub-bot, és a Denon.2310 lekorlátoznám az alacsony frekvencia részt a frontokra, mennyit javítana ezen a (mind mondottam nem igen jó) szobaakusztikán? Milyen sub-bot javasolnátok erre és mi legyen a Denonban beállított vágási frekvencia?Ha valaki esetleg kíváncsi arra, hogy hogyan szól a Heco, szívesen várom egy kis hallgatózásra
-
robi-k
őstag
Lenne egy javaslatom számodra: nagyon tisztelem a tapasztalatodat/tudásodat, ezért ha érdekel szívesen oda adnám egy időre tesztelésre számodra a Heco Metas XT 501 front + Heco Metas XT Center 31szettet (a frontok már megjöttek, a center még úton van).
Kíváncsi lennék az elfogulatlan véleményedre -
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #35217 üzenetére
Szia,
hasonló cipőben járok én is (SUB vásárlás előtt), én viszont most az alábbi Heco Metas XT SUB 251A-val szemezek [link]
Alkotórészek: 250 mm-es mélysugárzó
Teljesítmény: 150/300 W (kimeneti teljesítmény)
Impedancia: -
Frekvencia válasz: 22-150 Hz
Hangváltó frekvencia: 50-150 Hz (állítható)
Érzékenység: -
Külső ház: Fekete vagy Dió színű
Méretek: 310 x 470 x 400 mmA Hifi Station Kft-nél (1141 Budapest Fogarasi út 198) meg is lehet hallgatni élőben. Az eBay-en egész baráti (299 €) áron kapható: [link]
-
robi-k
őstag
Szia
Ha te is a TV felett egy polcra tetted a center, akkor megérdeklődhetem, hogy hogyan oldottad meg a rögzítést/elhelyezést (polcra, stb)?
Én most azt ötöltem ki, hogy az alábbi 2 db polctartórudat vennék, amit becsavarnék (dűbellel) a falba, és erre szimplán rátenném a hangfalat.
Szívesen vennék véleményt erről a megoldásról, vagy esetleg más ötletet -
robi-k
őstag
Tegnap tettem fel kérdést (választ nem kaptam), hogy hogyan helyezzem el a center sugárzómat: a TV alatt (esetleg rátéve a TV-t, vagy csinálva a TV-nek egy + tartót), vagy a TV felett helyezzem el egy polcon.
Na a választ a kérdésemre megtaláltam a DTS honlapján (www.dts.com) adott hangfal javaslatok között, ezt fogom követni: -
robi-k
őstag
Kérdés: adott egy Heco Metas XT Center 31 sugárzó. Mivel nem igen van hova elhelyezni - a szoba és a TV+HiFi állvány kialakítása miatt - arra gondoltam, hogy a TV (Panasonic TX-P46G20E) alá tenném, és őrá tenném a TV-t (27 kg).
Véleményt kérek: jó lesz így (nem árt-e a hangszórónak), vagy esetleg csináljak egy polcot a TV mögé úgy, hogy a hangszóró épp a TV felett legyen?
Megjegyzés: a fal kiképzése miatt (van benne egy törés, mondhatnám lépcsőnek is), nem tudok fali TV állványt használni, ezért a TV a HiFi állványon áll a saját lábán. Ez alá gondoltam betenni a center sugárzót. -
robi-k
őstag
A kábel témához és is hozzászólnék: ma vettem a Kácsa Audió -ban két új hangfalkábelt az új front hangfalhoz (Heco Metas XT 501), nem volt olcsó az ára (2x3 méter, közel 14 eFt), de remélem megéri.
Zsoltival (eladó srác) a beszélgetés során ezt a típust választottuk ki: [link]
Ha jól tudom, a Bi-Wire kábeleknél a szélső laposabb (finomabb szövésű) kábel megy a magasra, a belső kerek keresztmetszetű pedig a mélyre -
robi-k
őstag
Az új, Sigma SMP 8670/8671 csipre épülő HDI Dune termékek árusítását augusztus 15-én megkezdték, igaz, most csak a Dune HD TV-201 modellel [link]
De ősszel jönnek az új csipre épülő multimédia lejátszók, így akinek nem nagyon sürgős, annak javaslom, hogy egy kicsit várjon
-
robi-k
őstag
válasz
KTTech #33723 üzenetére
Ez furcsa, nálam több mint 70 MB/s az olvasási és több mint 52 MB/s az írási sebesség
Biztosan ugyan-arról a NAS-ról beszélünk
A torrent-ről letöltött filmek tárolására meg nekem nem kell RAID, ha mégis tönkre megy valamikor a lemez, legfeljebb még egyszer letöltöm, ha kellesz egyáltalán az a film.
És nem mindegy, hogy 70eFt, vagy 17eFt -
robi-k
őstag
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Amit én ajánlottam (Buffalo LinkStation LS-XHL) alapból tud MINDENT és ez kész gyári NAS saját egyedi FW-vel: TwonkyMedia DLNA szerver, Torrent kliens, Print szerver, Squazebos szerver, stb. Csak fel kell tenni rá a behelyezett (akár 3 TB) merevlemezre a gyári oldalról letöltött firmwaret, semmi egyebet nem kel csinálni, ahogy feltelepül az FW, kész is van
Nincs gond sem a FreeNas telepítéssel, sem semmi mással.
Van távoli web felületű elérés is, így web-en keresztül (felhasználói név+jelszó) is láthatod a tartalmát (vagy az egészet, vagy csak azokat a mappákat, amit engedélyeztél távoli elérésre).
Ha a hátulján lévő USB-2 csatlakozóra rádugsz pl. egy WD MyBook külső merevlemezt (ami lehet szintén akár 3 TB), akkor azt is ugyan úgy tudod kezelni, mint a belsőt, így összesen 6 TB lehet az összes kapacitás.
Félreértések elkerülése végett: senkit sem akarok rábeszélni erre a NAS-ra (semmi érdekem hozzá) -
robi-k
őstag
Gyakorlatilag igen. De a torrent link leszedéshez azért még kell a PC, amely linket a Transmission Remote GUI segítségével beadom letöltésre, és ezzel a programmal akár távolról (munkahelyemről is) tudom vezérelni a letöltéseket.
A NAS arra nem alkalmas, hogy USB-n legyen összekötve a médialejátszóval, csak UTP hálózaton
Viszont rá lehet dugni az USB nyomtatót vagy külső USB-s lemezt, amit így meg tudsz osztani hálózati elérésű eszközként. És rendelkezik saját DLNA szerverrel is (ez azoknak lehet jó, aki pl. korszerű TV-vel rendelkezik, és DLNA-n keresztül nézhetők az avi-k, képek, zenék). -
robi-k
őstag
Én egy 2.0TB (de lehet bele tenni akár 3.0 TB) lemezzel használom a japán gyártmányú Buffalo LinkStation LS-XHL típusú NAS-t.
Év elején vettem az eBay-en bruttó 17 eFt-ért (lemez nélkül). Egy 1,2 GHz proci van benne, 256 MB RAM-mal, Linux oprendszer, Gigabit LAN, USB port. Olyan kicsi, mint egy külső 3,5" HDD ház
A legutóbbi FW-vel az olvasási sebesség róla 72.0 MB/sec, írási sebesség 52,7 MB/sec. Ezt egy USB-2 külső lemezzel nem lehet elérni, és akkor hól van a többi funkció:
A NAS tartalmaz többek között Twonky Media szervert, print szervert, USB szervert, Torrent klienst (amit és lecseréltem Transmission-ra, azt jobban szeretem), Logitech Squazebos szervert és még sok minden mást is. Szerintem jó kis készülék -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #33683 üzenetére
Kicsit kutakodtam, és kiderült, hogy elég egy sima PC is az FW frissítéshez (csak legyen rajta soros port, a Dell laptopomon van)
A Denon AVR-2310 FW leírását tartalmazó doksi:[link]KTTech, az én Dune Prime 3.0 is ki tudja csomagolni a RAR-t, de ezen több van, mint szimplán csak a gyári FW
-
robi-k
őstag
Nem, azt sem tudom, hogy hogyan kell. Bár elvben egy speciális külső egység kell hozzá, ami az RS232c keresztül csatlakozik a készülékhez (az FW frissítést nem írja le a használati, csak a szerviz utasítás, amit még nem tudtam beszerezni).
A Denon firmware-k amúgy a link oldal keresztül érhetőek el. -
robi-k
őstag
válasz
Integra #33672 üzenetére
Még a legjobb (Dune ill. a Popcorn) lejátszók sem tudnak .rar csomagokat összeilleszteni és kicsomagolni. De megjegyzem, hogy mi a fr.ncért szedi szét némelyik készítő az eredeti fájlokat kis .rar darabkákra a torrent készítése során? A torrent eleve szeletekre bontja szét bármilyen hosszúságú fájlt. Ettől mindig pipa leszek..
-
robi-k
őstag
Ha a Harman 460 írja ki a információként, hogy DTS HD MA hanganyagot kap, akkor megkapja a jelet, ilyenkor az erősítővel lehet valami.
Nálam a Denon AVR-2310 tud olyat csinálni, hogy hiába kap jelet, amely paramétereit ki is írja a kijelzőjén rendje-módja szerint, a hangfal akkor is néma marad, ekkor elég, ha megnyomom a távirányítón a "CH Level - HDMI Control" gombot, és már szól is. De hogy ezt miért csinálja, na az rejtély...
Dune Prime 3.0 használok, természetesen Bitstream módban.Hol laksz, ha Fehérváron vagy környékén, esetleg kölcsön adhatom a Prime 3.0-át.
-
robi-k
őstag
válasz
hackeeeee #33614 üzenetére
Papiron lehet bármi, de ne feledkezzünk meg a hibajavítási algoritmusról és az WiFi-N szabvány specifikációjáról. Amúgy az én routerem is 3 MIMO-s (TP-Link TL-WR1043ND), de attól még nem lehet WiFi-n akár 300 MBit-et is kicsalni belőle, örülök, ha felmegy 250-re.
archonas, üdv a klubban
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #33611 üzenetére
+1
-
robi-k
őstag
válasz
adamssss #33605 üzenetére
Nem, a HDMI jelátvitelhez két darab, legalább Cat5e kategóriájú hálózati kábelre van szükség. WiFi-n átvenni a HDMI jelet nem lehet: a HDMI-n több mint 3GBit az átviteli sávszélesség, a WiFi csak max 300 MBit-et tud elméletileg, ami a hibajavítási algoritmus miatt a valóságban max 200-250 MBit.
A LAN kábel is 1 GBit-es, ezért kell belőle kettő darab a HDMI jelfolyam átviteléhez. -
robi-k
őstag
Érdekes megoldás, nekem tetszik
-
robi-k
őstag
válasz
adamssss #33480 üzenetére
HDMI_HDMI adatátvitel FullHD minőségben (1080p) vezeték nélküli technológiával? 2,5 GBit adatátviteli sebességgel? Hááát....
Inkább az alábbi terméket ajánlanám erre a célra, ezzel akár 60 méterre is át tudod vinni a FullHD HDMI jelet: HDMI Repeater Transmitter / Receiver [link]
-
robi-k
őstag
válasz
n.dani #33414 üzenetére
Nem rossz, bár eléggé öreg modell, és szerintem ehhez képest meg drága.
Az eBay oldalakon, még a postai költséget is beleszámolva, jóval olcsóbban tudsz venni jobb erősítőt. Ha nincs eBay regisztrációd, nézz szét az ismerőseid/barátait között, hátha valakinek van és tud ott vásárolni (az én eBay vásárlásaim több mint fele nem nekem történt). -
robi-k
őstag
válasz
Gál István #33320 üzenetére
Pontosítanák: mivel a hangfalkábel vezetőből áll, és nem szupravezetőből, annak van mind állandó rezisztív, mind induktív és mind kapacitív ellenállása is, ami természetesen függ a kábel hosszától/keresztmetszetétől, szerkezetétől, anyagától, a műanyag szigetelő anyagától és a kábel elhelyezkedéséről (egy felcsavart kábel pl. úgy viselkedik, mint egy induktív tekercs), ezért javasolják, hogy egyforma hosszúságú legyen a két hangfalra menő kábel hossza.
Bár azért megjegyezném, hogy egy jó minőségű és megfelelő keresztmetszetű és szálösszetételű (többeres) kábel esetén még a néhány méter hosszkülönbséget sem fogod észrevenni a hangzásbanI
-
robi-k
őstag
válasz
Zsembi77 #33304 üzenetére
Az Onkyo 509 végfoka nem tranzisztoros, hanem IC-s (ez nem javítja a hangminőséget), és jóval egyszerűbb. Szerintem a 608 jobb választás lenne.
És véleményem szerint a PolkAudio TSi 300 szett jobb választás lenne, főleg egy kis tuning után (a hangfal belső kábeleinek és a hangváltó kondenzátorainak cseréje, esetleg egy kis szivacscserével párosítva).
-
robi-k
őstag
Ma meghallgattam a Heco Celan XT-301 hangfalakat (polcsugárzók), és beléjük szerettem
Nem olcsók, de venni akarok egy párat, szerintem németből fogom behozatni. Az asszony megint mosolyszünetet fog tartani néhány napig -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #33114 üzenetére
Jó az avatar-od
-
robi-k
őstag
Tanácsot kénék: 5 eFt ráfizetéssel van lehetőségem lecserélni a Denon AVR-1911 erölködőmet egy Denon AVR-2310 erősítőre (a 2310 tulajának kell a 3D, nekem pedig abszolút felesleges). Megéri szerintetek?
-
robi-k
őstag
válasz
Gál István #32888 üzenetére
Normál Denon AVR-3808 vagy már az FW frissített A-s verzió?
-
robi-k
őstag
Egy eléggé érdekes hangberendezés ill. hanrendszer tesztelő és beállító lemez:
AIX Records HD Music Sampler [link]Most töltöm le egy tor oldalról, érdekel valakit?
-
robi-k
őstag
Egy Vertu telefon nem tud többet sőt szolgáltatás/tudás tekintetében igazából sokkal rosszabb, mint az én HTC-m, de több ezer $ többe kerül.
Tehát az ár önmagában nem garantálja azt, hogy egy drágább készülék mindig jobb.
Tény, hogy a Pio-nak jobb/szebb a menüje és sokkal több a csatlakozója, de ezek engem hidegen hagynak, csak a hangminőség érdekelne. A csere kb +50eFt többlet kiadást jelentene (ha még egyáltalán kapható, nem néztem még utána), és csak akkor érné meg, ha hangminőségben sokkal többet kapnák.
IMHO - azaz szigorúan magánvélemény -
robi-k
őstag
válasz
Gál István #32664 üzenetére
Meghallgatnám, ha tudnám, hogy hol, bár a teszt "tisztasága" érdekében kellene ott egy másik Denon-1911, mert a benyomást az erősítő mellett befolyásolni fogja az adott szoba és a hangfalak is.
Tudtok ilyen helyet? -
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #32530 üzenetére
Szia
Kicsit macerás a DVD-Audio -> BD-Audio konvertálási folyamat, de nem vészesen:1. UltraISO programmal a (pl. letöltött) DVD-Audio lemezképből kiszedem az Audio-TS mappát.
2. DVD Audio Extractor programmal zeneszámonként minden hangcsatornát "kiszedek", így kapok 6 tömörítetlen wav fájlt a további feldolgozáshoz. A program ezt automatikusan csinálja és a megadott helyre menti a kapott hanganyagot.
3. DTS-HD_Master_Audio_Suite_v2.60.22 program segítségével a zeneszámonkénti 6 wav fájlokból DTS HD MA kódolású zenefájlt készítek.
4. multiAVCHD programmal készítem el a BD-Audio lemezt (a multiAVCHD program mellé tapasztalatom alapján fel kell tenni a kiegészítő támogató programok, de ezek is fent vannak a multiAVCHD készítő honlapján).És kész
Annyit azért megjegyeznék, hogy hivatalosan még nem létezik a BD-Audio formátum, így gyakorlatilag egy normál BD lemezt kapunk DTS HD MA hangsávokkal, statikus képpel (pl. fényképekkel a lemezborítóról) és kezelési menüvel.
-
robi-k
őstag
válasz
mola21 #32527 üzenetére
A Nad honlapja alapján a NAD T755 nem tudja dekódolni a Dolby TrueHD és a DTS HD Master Audio kódolású hangcsatornákat, és a 755-ös "csak" 5 csatornájú.
Ez viszont szerintem manapság nélkülözhetetlen - pl. én a DVD-Audio lemezeket átkonvertálom DTS HD MA formátumba és kreálok belőlük BD-Audio formátumú lemezt (.iso) annak érdekében, hogy a Dune "meg tudja enni" őket.Én a NAD T747 választanám, IMHO.
-
robi-k
őstag
Köszönöm, megnyugtattál, személy szerint a Canton igen szimpatukus számomra
Ha megjön az erőlködő, lehet, hogy felcipelem a Streamaudio-hoz és meghallgatom a Canton 470.2 alapú szettel (remélem, megengedik)Megjegyzés: Egy külföldi fórumon olvastam, de ott sem volt egyértelmű, van aki támogatta, de van, aki ellenezte a Denon+Canton párost.
-
robi-k
őstag
válasz
mola21 #32517 üzenetére
A NAD-747 gyári leírása alapján sztereó üzemmódban a kimenő állandó teljesítmény 2x110W.
Ez dinamikusan felmehet 8 Ohms hangfalak esetében 2x160W, ill. 4 Ohm hangfalak esetében 2x220W teljesítményre.
A teljes 7-er rendszer csatlakoztatása esetén a kimenő állandó teljesítmény 7x60W.Ez több, mint amit a Denon 3310 tud.
Úgy tudtam, hogy a NAD minden termékében toroid trafót használ
-
robi-k
őstag
válasz
mola21 #32514 üzenetére
Kicsit kérdezősködtem más fórumokon, és azt a választ kaptam, hogy a hangminőséget tekintve a Denon-3310 kb pariban van a NAD-747-sel, így a választásnál esetleg érdemes figyelembe venni a többi szolgáltatást: ár, a Denon-nal a jobb tudást és az Audyssey MultEQ + a hálózati lejátszási képesség (MP3, WMA, AAC, FLAC és WAV); a NAD-nál kisebb torzítás (0,08% vs 0,7% Denon), "masszivabb" végfok és toroid trafó.
Én a kettő közül a NAD-T747 választanám, IMHO.
De vannak itt a fórumon nálam többet tudó és a témában profi fórumozók, kiváncsi lennék az Ő véleményükre
-
robi-k
őstag
válasz
mola21 #32512 üzenetére
Inkább nézzük kicsit másképp a dolgot:
A 6 Ohm-os Monitor Audio RX6 hangfalak tökéletesen illeszkednek a Denon-hoz, míg pl. a Canton-ok a maguk 4...8 Ohm-os impedanciával nem igazán (sokak szerint egyáltalán nem) jók a Denon-hoz, mivel a Denon-nál a javasolt és elvárt minimális hangfal impedancia 6 Ohm, így egyrészt túlterheli az erősítő végfokozatát, másrészt növekednek a torzítások, a vele járó hangminőség romlással.Viszont a Canton-ok tökéletesen muzsikálnak a NAD-dal (amit magam is hallhattam a Streamaudio-nál).
Épp ezért, bár a meghallgatás után nagyon megtetszett a Canton GLE-470.2, más fórumokon többen lebeszéltek róla hogy azt vegyem a saját Denon 1911-hez (tudom, ez az erősítő igen messze áll mind a 3310, mind a 4310 hangzásához, de hát erre futotta..), és épp az MA Silver RX6 javasolták hozzáTehát esetleg ha van lehetőséged elkérni tesztre a két erősítőt (nem feltétlenül az eladótól, hanem pl. ismerősöktől, stb), javasolnám, hogy az otthoni körülményed között a TE hangfalaiddal hallgasd meg őket
Ez lenne talán a legjobb megoldás számodra
-
robi-k
őstag
válasz
mola21 #32503 üzenetére
A Denon AVR-4310 házimozinak hangzásra nem a NAD-747, hanem inkább is kíváló NAD-757 a vetélytársa (ami jobb is nála): [link]
Ha mégis a NAD-747 vs. Denon AVR-4310 között válogatsz, akkor inkább javasolnám a Denon-t, főleg, ha szükséged van a hálózati lejátszás lehetőségére is (sem a 747, sem a 757 NAD ezt nem tudja)
-
robi-k
őstag
Az audiophile-nek: igen érdekes és kiváló minőségű DAC megoldás (ESS Sabre32 Reference (ES9018) DAC chipre építve), sok fórumon olvastam róla dicsérő szavakat:
[link]
Amúgy ez az ES9018 DAC van benne az Oppo 95-ben is. -
robi-k
őstag
Bocs, de ezen olcsó szettek nem tudnak rendes hangot produkálni, és egy idő után a tulaj szembesül azzal, hogy nagyon megbánta a vásárlást.
Ha visszaolvasol, egy másik fórumozó hozzád hasonló kérdést tett fel egy "bögreszett" választása ügyében, több posztban kapott is választ (ami összegezve annyi, hogy jobban jár, ha kicsit gyűjtöget egy komolyabb házimozi erősítő készülékre és hangfalakra).
Javaslom, olvasd el ezen posztokat -
robi-k
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest