- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #34066 üzenetére
Kerestem ilyet popcornhoz is, és akkor nem kéne mennie a tv-nek, de használhatóra nem leltem. Meguntam, ezért keresek classicot. A C200 lett volna még alter, mert annak meg van kijelzője, de mivel rádiós a távja, így a Harmonynak nem sok hasznát venném. Az infrás downgrade meg +5-6e ft a C200- hoz, meg plussz egy lom. Nincs más megoldásom. Touch drága, nem kell szines kijelző. Kár hogy a classicot nem gyártanak már. Ha minden kötél szakad, erősítőből új modellt kell vennem és az is tud ilyet. Még a szám címet is kiírja. Vagy a Marantznak van nagyon komoly ilyen lejátszója, de az is drága [link]
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #34062 üzenetére
Ha már classic, ugye ez tud olyat, hogy felteszed pc-re a servert és aztánm okostelefonnal lapozod az albumokat és amit kiválasztasz, azt játsza a classic?
Jó lenne már venni egyett, pont most nem árul senki... -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #34059 üzenetére
Értem, tehát az ilyen olcsóbb cuccoknak megkérdőjelezhető az analóg kimenetén fellelhető minőség. Mivel nem vagyok DAC-ban otthon az eddigi hozzászólásokat nagyjából átugrottam, majd visszatekerek és átolvasom.
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #34028 üzenetére
Szint isten, őrült vagy (jó értelemben)
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
#75912448 #33791 üzenetére
Tippem szerinte nem menne, mert azt írja, hogy a rákötött eszközöket a mellékelt szoftverrel lehet elérni. Ez meg ugye PC szoftver. Nem hinném, hogy egy nem PC alapú médialejátszó megbirkózik vele. Kipróbálni meg drága lenne.
Ja egyébként a hálóm gigabites, szal nem azért van a 10 MB-os max. Popcorn is arra van állítva és a router is jelzi a gigabitet.
DM-Fan: ez is egy megoldás, az a jó, hogy egy témát manapság 100 féle képen meg lehet oldani, hallottunk már jó párat. Mindenki másképp csinálja. Ez a szép benne.
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #33788 üzenetére
Le is teszteltem, max 10MB / sec, pedig a mybook USB2-vel menne gyorsabban is, PC-n tud 25-30 MB-ot, USB3-mal meg ennek a tripláját.
Peak: azért szerintem nem ilyen egyszerű a dolog. Nagyobb távolságok esetén nem mindegy a kábel minőség. Nem csak a zaj miatt, hanem az átvitel miatt sem. Észrevehető, hogy míg a gagyi 10m-es kábelem a 720p-s filmeket vígan viszi a PC-ről, addig a BD-k villognak és egyéb képi anomáliák jönnek elő.
-
ricsik
őstag
Értem , elsiklottam felette. Akkor mindenképp olyan NAS kell amire-ről nagyon gyorsan lehet másolni, és tud torrentezni. Az említett Buffalo épp ilyen a weboldaluk szerint is, nem is drága. A NAS csakis hálózatról megy, nem tudod a tv-re kötni, sem a média centerre. Megoldás lehet az internet vezetékét meghosszabbítani és a padláson keresztül a tv mellé behúzni. Ott belemenne a wifis routerbe. Arra meg rámehetne a tv, a NAS és a média center. Wifin meg kapná a laptop az internetet. Másik megoldás, hogy az internet kábele marad ahol van, oda kötöd a routert. Abból menne a kábel a padláson át a tv melletti switchbe, amire menne a tv- meg a média lejátszó és a NAS. Ha megy a film, vagy a zene, akkor tuti nem hallod a NAS hangját, azért ezek a kisebbek nem olyan hangosak, ill. Ha nem használod lemennek aludni. Olyankor a venti sem pörög (kivétel lehet Buffalot nem ismerem). Persze ebben az eseten a NAS mehet közvetlenül a routerbe és akkor nincs a tv mellett.
Ha ezt sikerülne megoldanod, akkor a NAS-al mehetne a letöltés, feltöltés és róla a médialejátszó és a tv is le tudja játszani az anyagot. Ha meg kezd megtelni abban a vincsi, akkor rákötsz usb-n egy külsőst és átmásolod ami kell. Ha megint félreértettem valamit ignorálj.Ha mindenképp ragaszkodsz az külső USB ráköt a médiacenterre megoldáshoz, akkor Marad a C variáns: Gyors másolásra képes NAS a routerbe, ami az internet kábelen függ és kész. Ha kész a letöltés, akkor a NAS USB-jén keresztül a külsős USB vinyóra rápakolod ami kell, és odasétálsz vele a média lejátszóhoz, rádugod és go. Az elhelyezésed ez esetben az internet madzag hossza limitálja.
-
ricsik
őstag
Vagy ha nem kell semmi flikkflakk csináld amit én csinálok egyenlőre. Van 2db 2TB-os Mybookom. Amelyik kell rádugom a médialejátszóra és nézem filmet. Ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás nem nagyon van. Kb 5e Ft-al drágább egy usb-s Mybook, mint maga a vincsi. Nem zajos, mehet a média lejátszó mellé. Torrentezéshez akárhogy is nézzük jobb egy PC, laptop.
-
ricsik
őstag
A külső vinyós mentéshez annyit tennék hozzá, hogy ezt WD Passportal képzeltem el, vettem is egy 500 gigást. Újrahúztam a wint, és az összes régi cuccait oda pakoltam, mondom ha majd kell visszaveszem az újra. Játékállások, stb. Nem volt 2 hónapos, mikor beadta a kulcsot, egyik percben ment, a másikban már nem. USB3-mas volt, beadta a kulcsot az elektronika és mivel a vinyóra van építve az USB interfész, így nem is lehet kivenni a dobozából és rátenni gépre, mint pl egy Satást, szal buktam mindent. Hétfőn jön a csere. Még jó, hogy nem jutottam el a fényképek tárolásáig. A lényeg, hogy szerintem nem biztonságos annyira ez a fajta, max a Satás, de már abban is kételkedem. Legjobb a tükrözés, vagy a jó öreg lemez 2 példányban. 300Ft sincs egy BD lemez, a kettő 600. Ráfér pár liter fénykép, azt jónapot.
-
ricsik
őstag
Igazad van, de úgy értettem, hogy nem tud alapból média funkciókat, DLNA, Torrent, stb, csak ha kézzel felkonfigolja az ember, igazából ez egy mini PC és nem egy bekötöd, van rajta egy firmware és tud mindent típusú NAS. Csak erre utaltam. Nem mondom hogy rossz, félreértesz, csak hogy más fajta.
-
-
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #33610 üzenetére
Szívesen lennék most nálad zenét hallgatni, mint itt a melóhelyen az már biztos. Kíváncsi leszek a konklúzióra.
-
ricsik
őstag
válasz
DM-Fan #33582 üzenetére
Úgy kell elképzelned, hogy a 20centis KEF C4-em a 20nm-ert fél hangerőn szétkapja, remeg minden, szal az alulméretezés szerintem nem jöhet szóba egy 25-ös tányérral. Pláne a 30-assal. Ha őrölt remegést akarsz, akkor a Polk 125-öt válaszd, mert a 110-est túl lehet - fórumok alapján - hajtani és akkor kikapcsol hűlni. Sokan esküsznek a Proson R8-R10-re, Streamaudioban lehet kapni. Ha most vennék R10-et R12-őt választanék. A Dalit kerüld, jó sub, de nagyon túlárazott.
-
ricsik
őstag
Van LCD tv és Plasma tv topic, de egyikbe sem lenne irdomos megkérdezzem melyiket vegyem, szóval ide írom. Mindegyik előnyét, hátrányát tudom, de nehéz dönteni. A keret 250-300, 46-50 colos érdekel, 3D nem kell.
Amit néztem:
Samsung ue46d5500
lg 47lv5500
Vagy inkább valami Samsung, vagy Pana plazma?
Plazmáknál néztem van már LED vastagságú, ez valami új dolog lehet.
Vagy Pana 50G30-ra kéne spórolnom?
BBéci mit gondolsz? Ahogy nézem TV-kben is járatos vagy.
Most LCD-m van és teljesen megfelel, plazmám még nem volt, kicsit félek tőlük. Élettartam, beégés, stb... -
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33400 üzenetére
Atya ég!
. Bele sem merek gondolni hogy szólhat.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #33323 üzenetére
Én úgy tudom a centerhez is irdomos ugyanolyan hosszt használni, mint a frontokhoz. Vagy a frontok is 120 centisek?
Bár valószínű sem a rendszerünk, sem a fülünk sem tudja azt megkülönböztetni. Az már magasabb szint.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #33283 üzenetére
Ezabajom nekem is, a touch drága és nem is tetszik. Amikor volt lehetőségem venni classicot nem volt zsé rá, 35 se.
-
ricsik
őstag
Most láttam lehet már kapni a Dali új Zensor családját. Az ára sem annyira elrettentő. Ha majd valaki véletlenül megfüleli érdekelne. Főképp C6-hoz viszonyítva. Reális alternatíva lehet, pláne ha jobban is szól.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33183 üzenetére
Na majd jöhet egy kis szösszenet, milyennek találod a C8-ak hangját.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33179 üzenetére
Több helyen is írtad, hogy újrakezded. De mit? Megtartod a Denont meg a Dalit és ez lesz most a rendszered? Ahogy "ismerlek" ez eltart vagy 3 hónapig
, aztán megint cserélsz mindent.
-
ricsik
őstag
A Dune le tudja játszani a Wave Pack (WV) és Monkey Audio (APE) kiterjesztéseket? A Popcorn nem tudja, vajon okosítható rá? Jópár zeném ilyen formában van. Ha nem lehet, akkor van rá valami FLAC converter, ami nem ront a minőségen?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #32746 üzenetére
Nekem nincs bajom a sok távval, sosem zavart, de szeretem az egyszerűsítéseket, kényelmet. Jóval egyszerűbb megnyomni a filmnézés gombot és bekapcsol 3 eszköz és a megfelelő inputokra / outputokra kapcsolnak egyből, mint 3 távon bekapcsolni őket külön-külön, majd egyesével odaváltani ahova kell. Tetszik.
. Egyszer kipróbálnád akkor máris a fiok mélyén szeretnéd őket tovább.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #32744 üzenetére
xtremetuning aláírása jusson eszedbe
. Szerencsére ezt a gondot olcsón és gyorsan lehet orvosolni és még jól is néz ki. Reményem szerint jövőre tudok alapot teremteni a C6-okhoz, akkor majd kiderül mit tud, egyenlőre semmi extrát. Fos az erősítőm, a szobaakkusztika meg értékelhetetlen a hangfalak elhelyezésével együtt.
Más. Közben én is vettem egy Harmynot, én is csatlakozom az ajánlásához. Kjó cucc. Nekem 4 távot váltott. Hibátlanul. Ha megfelel az embernek a gyári konfig, pár perc a setup. Telepítéssel, mindennel együtt max fél óra. Ha testre akarja szabni az ember, na az eltart jó darabig. Nagyon sokat tud és minden állítható a világon. Megérei az árát. Ha tudom ilyen faxa, akkor a One-t veszem. Sajnos nem tudtam, így az olcsóbbat vettem, de az is nagyon bevált. Egyedül a kijelző minősége nem tetszik. Hát az valami átlagon aluli fos. A felbontása is gagyi, a színei is gyatrák, ráadásul bizonyos szögből átmegy inverzbe. Nagyon nagy jóindulattal lehet színes kijelzőnek nevezni. Képek alapján a One-nak jobb képe, majd erősítse meg egy tulaj. Összességben elmondhatom, nagyon jó a távkapcs, jó a tapintása, súlya, fogása, jók a gombok, élvezet használni. Az árát megérte.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #32719 üzenetére
Nagyon finom, nem számoltam, de valószínű a lakásom értékének többszöröse figyel ott.
-
ricsik
őstag
Elég kedvező az már biztos. Valószínű söprik a készletet, mert itt vannak az ajtóban az újak. LX53-55. Ahogy nézegettem nagyon komoly gépek, kíváncsi lennék milyen a hangjuk azonos kategóriás Denonhoz képest. Amit még nemrég láttam, hogy ajtóban a HK új erősítőinek is a megjelenése. Kinézetre szinte semmi, belbecsre sem hiszem nagy lenne a difi. Ezzel csak jól járunk, mert a régiek ára lemegy és újonnan is ki lehet fizetni azok árát.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #32471 üzenetére
Új dolgokat csak a gazdagok vegyenek ha hifiről van szó. Megvenni az újat 2 kategóriával lejjebb, szemben a fél-1 éves szinte új helyett badarság. Szerintem.
-
ricsik
őstag
A vitához szösszennék kicsit. Amikor idekerültem már BBéci "oszotta" az észt. Az elején nekem is a stílusa kicsit oktató jellegűnek tűnt és mintha magas lórol osztotta volna a pór népet. Aztán rá kellett jönnöm hogy a néha bántónak is vélhető írásai mögött nem erről van szó. Nagy tudású és igen tapasztalt hifis ember, akinek a véleményére, írásaira érdemes adni, sőt. Szó volt arról, hogy a 32 colos tv egérmozi. Akkor kicsit felment a pumpa bennem, Jöttek itt az 50-es plazmák, millás vetítők és társaik. Másnapra lehiggattam és rádöbbentem. A picsába igaza van. Abban a stílusában megfogalmazva sértő volt, talán fájt az igasság is, mert nekem is az van, de igaza volt. Azt kell látni, hogy tisztán jóindulatbúl válaszol, ahogy írta is, hogy később ne legyen meglepetés. Sokat lehet tanulni. Mindenkinek van egy stílusa, de míg az az egyénre nézve nem sértő és moderált, addig nincs probléma. Legtöbbször fáj az igazság. Sok vélemény, hozzáállás van. Mindenki azt fogadja el, amelyiket akarja. Sosem értettem mért kell 2 oldalon keresztül vitázni. Ha valaki olyat ír, amit hülyeségnek tartok, ignorálom. Mi rákért keveredik ki mindig vita nem értem.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #31915 üzenetére
Úgy látom lemaradtam valamiről.
-
ricsik
őstag
válasz
Vidala #31379 üzenetére
Igen, a kinézete sokkal jobb, vaciláltam én is sokat, meg néztem az adatlapokat. Remélem beválik, leírások alapján sanszos
. Már csak az erősítővel leszek bajban, míg nem cserélek, mert nincs benne az adatbázisban, szal jön a tanítgatás. Hét vége felé megjön, majd beszámolok, milyen volt az első találkozás.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #31352 üzenetére
Megnéztem a teszteket, hirtelen felindulásból rendeltem is egy 700-ast
Vidala: Igazából a One tetszik a legjobban, de az majdnem 2x drágább. Ennyit nekem nem ér a töltőbölcső és az érintős kijelző. 6 eszköz meg elég nekem.
-
ricsik
őstag
válasz
csviktor80 #31297 üzenetére
Az 508 eléggé melegedős, pláne zárt térben. Kevés az a szellőzés. Ha nem tudod jobb helyre tenni, akkor minimum szedd le az állvány hátlapját, talán segít valamennyit.
-
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #30030 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de had legyek most Bbéci. Ha nem gond légyszíves tagold jobban a mondataid. Használj pont, vessző után szóközt és pont után nagy betűket. Nehezen lehet kiolvasni, mit akarsz írni. Remélem nincs harag.
-
ricsik
őstag
válasz
Brandys #29625 üzenetére
Igazad van, csak azt is benne van a pakliban, hogy ha valaki erősítőt akar venni, akkor nagyon sok alternatívája van. Gyorsan megtalálni azt a személyt aki pont ilyen Marantz-ot akar, - úgy hogy mindenki olcsón akar, mert nincs píz - elég nehéz . Szal vagy az árat viszi le az ember a nevetség határára, vagy ki kell várni.
-
ricsik
őstag
válasz
Mr Paris #28951 üzenetére
Én meg abból indultam ki, hogy egy dvd mérete az egyszerűség kedvéért 4500 MB / 90 perc = 0,8 MB / sec, ami max 10 Mb/s, szal egy fostaliga pendrivenak tudnia kell, vagyis egy 18 gigás mkv is kb 4MB/s olvasási sebesség a pendrájvról nagyon durván számolva. Vagyis elviekben bőven megfelel egy átlagos mai pendrájv erre a feladatra. Abban egyetértünk, hogy nem ez a legmegfelelőbb lejátszási média az már biztos, de mennie kéne röccenéstelenül, még egy nagyobb fullhd-s mkv-nak is. Ha még sem megy, akkor szvsz máshol van a baki, nem a pendrájvban. Főleg amit írtál, hogy a lejátszó lehet a gyenge keresztmetszet.
Azt hittem a mértékegységeket kevered, de látom csak a dvd átvitelhez sikerült egy 0-át hozzáadnod
-
ricsik
őstag
válasz
Johnny1982 #28843 üzenetére
Biztosan nem rossz gép, de ennyiért használtan 1-2 kategóriával magasabb vasat kapnál 1-2 évesen. Régebbiben sokkal magasabbat.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #28446 üzenetére
Ha jól tudom 80Hz alatt nem hallod a mély irányát. Mi a baj avval ha leveszed 60Hz-re a subot és leveszed a hangerőt is, hogy ne bontsa a falat, csak támogassa a frontok munkáját.
Csak azt fogod hallani, hogy szépen szól a front ahogy szokott, csak mintha több mély jönne belőle. -
ricsik
őstag
Ezt már számtalanszor leírtad, de érdekelne egy bővebb magyarázatod erre. Pl. mért szentségtörés, ha megtámogatjuk a sztereó zenét egy mélynyomóval? Én próbáltam ládával és az nélkül is. Nekem zenétől függ melyik tetszik. Lehet hogy kevés nekem a C6 mélye, vagy szar a szoba-akkusztikám, hogy mély hiányom van sokszor?
-
ricsik
őstag
Na eddig nem választottam szét a dolgot ennyire. Majd csinálok egy tesztet, hogy a részletekben is látok e különbéget, vagy csak tényleg a minőségben. Ha látok, beiratkozom egy sas képzőbe, hátha repülni is megtanulok.
Én már az 5. sor környékén elvesztettem a fonalat Tizedes1 írásában.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest