- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
jos3ph
tag
Írtam egy kábelt forgalmazó cégnek QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT kábel kipróbálásával kapcsolatban. Ezzel kábelezem be az összes hangfalat, és ha tetszik, akkor megtartom
-
jos3ph
tag
Jó a téma skacok
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37162 üzenetére
Hangfal tuningal még a garancia miatt nem foglalkoznék. De annak lejárta után megfontolóra veszem. Én nem hallgatok komolyzenét, jazzt, és hasonlókat, elektromos zene kedvelő vagyok, trance, house, db, dubstep, és ehhez megfelelő kábel kellene. Amit mondtál, hogy mondtak "meghúzza a középmagasat,meg nagyon magasat" meg gondolom inkább a komolyzene kedvelőknek javallott, bár ezt csak gondolom, az elmondásodból.
Ha így van a Nakamichi dugókkal kapcsolatban, akkor szerencsés vagyok, mert simát rendeltem. A Z az nem teljes körív, és sima a felülette, míg a simáé minden oldalán rugós lapok veszik körül, ami azt hiszem összesen 4 darab, talán ez indokolja a kisebb minőségveszteséget, bár ez csak feltevés.
-
jos3ph
tag
válasz
Patice #37153 üzenetére
Ez egy MISSION M3-nak a hangváltója, csak gondoltam, ha sikerülne beazonosítani a kábel mivoltát, akkor ilyet kéne vennem, mint amivel a hangfalat szerelték.
Gál István Nincs is olyan eget rengető áron a szimpla verziója. Gyári QED dugókkal használod? Vagy másfélével?
Ha QED mellett döntök, akkor az jó úgy, hogy QED Anniversary a frontoknak, és a centernek, a háttereket meg mondjuk QED Speaker Cables Original kábellal kötöm össze? A dugóimat illetően Nakamichik érkeznek hamarosan.
muzsikpeti Mondasz valamit... A frontok mindenképpen jó kábelt érdemelnek, a legjobbat akarom nekik
Persze nem csillagászati áron.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37149 üzenetére
-
jos3ph
tag
válasz
robi-k #37143 üzenetére
Azt hiszem veszett fejsze nyele, hogy én az internetről kábelt keresgéljek. Annyi de annyiféle van. Mindet nem tudom hazahozni és kipróbálni, hogy 10-ből a legjobb az enyém lehessen. Én a QED Strand 79-et választanám, meg mondom miért. Mert QED, és mert ehhez képest olcsó, de semmi más érvem nincs a választás mellett. Szóval nagyon arra a döntésre jutok, amit Te is már sokadjára mondasz, hogy azért ez a Bi kábel amit ajánlottak, nem rossz választás. 1700Ft/m áron adják, tudom az ár nem minden, de ennyiért ebben a kategóriában csak nem lehet szar, ellenben a QED 700Ft/m árával. Nem mellesleg az optikai kábel, sub kábel, hangfal kábelekkel együtt nem kaptam olyan rossz ajánlatot... megfizethető. Úgy, hogy egyenlőre erre jutottam. Leírom azért miket rendeltem, és ha esetleg valakinek volna még hozzáfűzni valója, pozitív, negatív tapasztalata, akkor azt nagyon várom, hogy végre pontot tehessek az egészre, és rendelhessem, és tudjak aludni
Banándugók
Front, és Center
Hátterek
Optika
Sub kábel
Sub kábelhez RCA -
jos3ph
tag
ERRŐL a kábelről tud valaki valamit? A kérdés jobban arra vonatkozik, hogy mivel lapos kábel, jobb e nem lapos társaitól?
-
jos3ph
tag
Én még nem hallottam erről a márkáról. De miért ragaszkodsz ehhez? Van rengeteg más márka még, nem muszáj ennél leragadni, nézelődj. 185ért már lehet válogatni! Tölcsér magas van benne, nekem volt Wharfedale Zaldek szettem szintén tölcsér magassal, és azt tudom róla elmondani, hogy zenében nagyon jeleskedett, moziban viszont kevésbé. Szóval fontos volna tudni, hogy mire kellene. Az erősítőből mindkettő jó választás, nekem volt DENON-om nagyon tetszett, most egy ONKYO-t fogok venni, ez utóbbira azt mondják, hogy mozi az erőssége.
-
jos3ph
tag
válasz
TazLeacher #37089 üzenetére
Én sokat postáztattam már, több országból is, volt hogy 150kg volt a csomag amit kaptam, és volt már dekagrammos, borítéknagyságú. Nekem nem volt még gondom a postával. Amit külföldről rendelsz meg nem sok köze van a magyar postához, DHL, DSV, hasonló futárcégek hozzák, és bár nem ajánlva kapod, de vonalkóddal látják el a csomagokat, és tudják, hogy mi hol van, tehát kicsi az esély, hogy elvesszen. Én ebay-ről fogom rendelni, már eldöntöttem
Az akitől magyarba veszed meg a dugókat, is ebay-ről rendel. Kérdem én, miért adjak pénzt egy idegennek azért, hogy megrendelje nekem a dugókat, és utána eladja nekem részesedéssel az ő javára? It's doesn't make any sense!
-
jos3ph
tag
válasz
TazLeacher #37086 üzenetére
Cekk és mindenki más, aki Nakamichi dugó iránt érdeklődik. ITT ha 24db-ot veszel is, ingyen házhoz hozzák, és 190Ft-ba megy kb. buy2ship@gmail.com az úriember címe, lehet érdeklődni.
-
jos3ph
tag
válasz
robi-k #37077 üzenetére
Hát picit elszomorítottál, de annyira talán mégsem. Lentebb már úgymond lebeszéltek a dupla kábelezésről. Azt tanácsolta robi0604, hogy inkább vegyek a 4 eres áraból, egy jobb 2 ereset, amivel lényeges különbséget érhetek el, amivel egyetértek.
Volt már dolgom ilyen forgós végű dugóval, és nagyon nem tetszett, valóban az ott egy plusz kontakt, ami RONTOTTA a hangot!
A nakamichi dugókról eddig csak jó véleményeket hallottam, és az interneten tájékozódva elég komoly rendszerekhez is használják. Elérhető áron van, a design sem rossz, és 24k arany, két ponton rögzít 4-8mm kábelvastagságig használható. Valszeg én is ilyet veszek, de ha jó árban akarod megvenni, akkor ebay-ről rendelt, mert ott a legolcsóbb, és van amelyiket ingyen postázzák.
Köszi a segítséget, remélem én is segítettem!
-
jos3ph
tag
Nekem nagyon régen MAGNAT-om volt sztereóba kötve, egy KENWOOD erősítővel. Amit a linkben írnak paramétereket, az csak parasztvakítás! Arra, hogy valaki elinduljon a hifi vonalon, arra tökéletes, de ne várj tőle csodát. Az , hogy 75-be kapsz ládát, centert, frontot, háttere, az tök jó, de mondom, csodákat nem művel. Ha komolyabb hangzásra vágysz akkor egy picit talán többet szánj rá.
-
jos3ph
tag
válasz
torma1981 #37071 üzenetére
Próbáld meg, hogy kérj árajánlatot kácsáéktól. Írd le, milyen erősítő, és milyen hangfalakról van szó, és ők megmondják mi volna a legjobb választás.
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #37061 üzenetére
Na igen. Ebből az excaliburból nekem a frontokhoz kellene 2X2.5méter, de lehet elég a 2 méter is, ami vagy 17, vagy 20guriga, amit a frontjaimtól nem is sajnálnék, még a center is beleférne, de a hátterek.. az egy vagyon lenne, arra már sajnálnám a pénzt. Majd még alszok rá egy párat, minden esetre köszi a segítséget!
A kábeleimet mindenféleképpen cserélnem kell, mert hulladékok, a frontkábellal verekedni lehetne olyan kemény, pedig fűt fát ígértek, hogy szuper MISSION kábel Angliábol, biztos így van, de törik ez vele a baj, nem a hangja... A háttereken pedig ideiglenesen 0.75ös filléres kábel van. Szóval a kábelcsere szobaakusztikától függetlenül beérett. Ezért gondoltam, hogy egyszerre csinálom a pakolást is, és a kábelezést is.
Majd írok még, ha nyűgöm lesz kábelügyileg, és ha már készen vagyok mindennel, lesz beszámoló a hangi élményeimről!
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #37054 üzenetére
Mi hánt közös nevezőre jutok magammal kábelügyileg, átfogom rendezni a szobát ahogy azt már lentebb írtam is, és így megnő a hallgatói távolság. Plusz szőnyeg kerül a padlóra, és egy faliszőnyeg a falra, vagy ha jobban tetszik akkor falvédő. Még a frontok köré gondolkodok valami csillapításon, gondolok itt szivacsra, hungarocellre, de ez ügyben még nem látok tisztán. Mindenképpen szeretném kihozni a legjobbat, legtöbbet amit lehet, és amit most megengedhetek magamnak.
-
-
jos3ph
tag
válasz
robi-k #37049 üzenetére
Szuper!!
Most már csak egy kérdésem van, amit nem neked célzok, hanem a kedves tervezőnek, gyártónak. Ha jól gondolom akkor a Bi-Amping egyik része értelemszerűen a Front felirat alatt található, a másik pedig a csíptetős Zone 2 felirat alatt. Miért csíptetős, de miért van olyan messze a Front csatlakozóktól??
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37044 üzenetére
Ha az elméleted helytálló, amit én nem tudhatok, akkor még a banándugókból is kevesebb kell
De van logika abban amit mondasz. Eddig az a véleményem az olvasottak után, hogy sok értelme nincs a Bi-wirenek, de jól mutat
-
jos3ph
tag
válasz
robi-k #37040 üzenetére
Kicsit én is keresgéltem közben ITT Ahogy te is írtad, a linken írtak is egyértelműen azt mondják, hogy semmi értelme a Bi-wirring-nek. Most már ezt is tudom. Elárulom, hogy a kácsáék ajánlották az általam említett 4 eres vezetéket a rendszeremhez. Gondolom Ők tudják mit beszélnek, de úgy voltam vele, hogy nem adok egy véleményre. Viszont azt sem lehet mondani, hogy rám akarnának sózni 4 eres drága kábelt, hogy vigyed gyökér, jó az neked, mert nem drága kábel. Elveszek a sokféle kábel útvesztőjében, és semmi kedvem egymás után vásárolni a kábeleket, hogy vajon melyik passzol jobban a cuccomhoz. Szóval most már végképpen tanácstalan lettem kábel ügyileg...
-
jos3ph
tag
Kaptam egy árajánlatot a rendszerem komplett átkábelezésére, és a frontokhoz 4 eres kábelt ajánlottak, tehát a hangfalba 4 banándugó menne, az erősítőbe pedig csak 2, mivel össze van sodorva a 2pozitív, és a 2 negatív. Ennek van így értelme? Jobb lesz tőle a hang, mivel a hangfalnál nem egy kábelen megy a jel hanem kettőn, külön a magas tartomány, és külön a mély, és így levéve az egy kábelről a terhet? Ha nagy hülyeséget mondtam, vagy mondtak akkor sry
-
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36961 üzenetére
A szoba át lesz forgatva, így a hallgatói pozíció távolabb lesz, a padlóra, van, volt is szőnyeg, amit majd le fogok teríteni, a falakkal meg nem tudom egyenlőre mit csináljak. A kábelekre várok úgymond, mert amikor megvannak, akkor fogom átpakolni a szobát, hamarabb feleslegesnek tartom, csak plusz munka.
-
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36957 üzenetére
Tehát tud sírni a kábel, és szokott nevetni
Viccet félretéve, nagyon kíváncsi vagyok erre a kábelre. Azt esetleg nem tudod, hogy akad e valahol hazahozható tesztpéldány, vagy lehetőség a kipróbálására?
Kaptam egy árajánlatot a rendszerem komplett átkábelezésére, és a frontokhoz 4 eres kábelt ajánlottak, tehát a hangfalba 4 banándugó menne, az erősítőbe pedig csak 2, mivel össze van sodorva a 2pozitív, és a 2 negatív. Ennek van így értelme? Jobb lesz tőle a hang, mivel a hangfalnál nem egy kábelen megy a jel hanem kettőn, külön a magas tartomány, és külön a mély, és így levéve az egy kábelről a terhet? Ha nagy hülyeséget mondtam, vagy mondtak akkor sry
-
jos3ph
tag
Kábelkérdés!
Adott egy MISSION M3, 5.1 szett amihez venni szeretnék normális kábeleket, banándugóval együtt. A kérdésem tehát az lenne, milyen kábelt érdemes hozzá venni, milyen dugókkal? Nem akarok sok 10ezret rákölteni, mert sajnos nem tehetem meg, viszont szeretném, hogy viszonylag kis összegből minőségi kábeleket tudjak magaménak, amennyire ez lehetséges kis összegből. Köszi előre is a segítséget!
-
jos3ph
tag
Ráfekszek a témára! Köszi a tanácsokat, és a segítséget! Pusztán azért vettem ekkora dobozokat, mert én úgy gondolkodok, hogy amikor majd lakásvásárlás előtt állok, tehát kilátásba lesz egy nagyobb szoba, ahova kell ekkora hangfal, akkor lesz más helye a pénzemnek, mintsem hangfalakra költség. Ezért inkább megvettem most, és így megoldódott a hangfalkérdés egy másik szobára nézve.
-
jos3ph
tag
A nakamichi dugók amik szerintem neked vannak, két ponton rögzítenek, és azt hiszem 4mm-es kábel megy bele, de van 8mm-esbe is. Tévedek? Ha nem, akkor felesleges cinezni. Azokat kell cinezni amit eleve úgy kell összerakni. A nakamichi-t Vaterán is úgy hirdetik, hogy forrasztásmentes. De általában banándugókból, ilyen kettő ponton rögzítősek, rápréselősek, vannak. Nem high-tech szinten űzöm a témát, szóval biztosan létezik olyan amiről én nem tudok. Ha cinezett kábelvéget dugsz a banándugóba, az fellazulhat, ha sima kábelt akkor azt emberesen meglehet húzni, mert engedi, de a cin nem enged.
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Biztosan szolnak mellette érvek. Forrasztott kábelt olyan banándugókon kívül amit eleve forrasztással kell, vagy lehet összerakni, még nem láttam, ami nem azt jelenti, hogy nincs. De például ha van egy kábeled, és feldugózod, akkor azzal már vesztettél. A cin ugyan ez, csak pepitába. Amikor kezdtem a hifivel való foglalatosságot, én is cineztem, de annak már sok éve, és azok nevesincs hangfalak voltak, és erősítők. Szerintem hülyeség a cinezés.
-
jos3ph
tag
Az én véleményem az, hogy ne cinezd a kábel végét. Csak jól sodord meg. Egyrészt túlságosan merev lesz tőle, amit a csíptető nem biztos, hogy képes kellően rögzíteni, a másik meg, a kábel gondolom réz, és cinréteggel a rézen, nem biztos, hogy megmarad az a vezetőképessége mint anélkül. Lehet, hogy semmi változást nem veszel majd észre, cin nélküli összekötésnél, de tudod sok kicsi sokra megy
-
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36851 üzenetére
Tegyük fel, hogy felkeltetted az érdeklődésemet a rendezgetés iránt. Megjegyzem a Wharfedale Zaldek rendszerem az úgy volt pakolva, ahogy te írtad. A képen látható hifi állvány 150cm hosszú, mellé még a hangfalak az úgy kb 2.5méterre jön ki együtt, és akkor igen szorosan vannak. Ami azt jelenti, hogy a faltól alig pár centire lennének a frontok. Fizikailag, helyileg megoldható a szoba átforgatása, és még lehet, jobban is nézne ki! Ugyan nő a képernyőtávolság, ami jobb akusztikát eredményezhet a mostaninál, mert ugye messzebb lennének a frontok, és a center, lehet jobb lenne a hangkép. De a kérdés az, hogy mennyiben rontana a hangon az, hogy szinte a falon vannak a frontok? A háttér még nem probléma, azokat magam mögé utasítom
A fülembe-ültetted a bogarat.
-
jos3ph
tag
válasz
Toobee #36835 üzenetére
Ha ezt lecserélem, akkor az azért lesz, mert ez üzemképtelen lett, vagy mert nagyobb helyre költöztem, és projektort vettem
Ha pénzköltés, akkor inkább TrueHD-s erősítő, és egy komolyabb videokártya! Na meg a régóta tervben lévő komplett kábelszett, ami most elsőbbséget élvez mindenek felett
-
jos3ph
tag
Van itt egy kis gyűjtemény, bár szerintem már sokan ismerik. De aki nem, annak jó nézelődést
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36830 üzenetére
Nem hangos, erre van a csatornánkénti dB hangerő, be van úgy állítva, hogy a fülemnek jó legyen, de a DENON akkor is jobb. Ebből a szobából, ezzel a rendszerrel, szerintem, kihoztam a maximumot akusztikailag.
Toobee
Köszi! Sokan mondják, hogy ez a 40" TV nagy ehhez a szobához. 2 méterről nézem,de nekem pont így jó. Bár tudom, hogy kissé ironikus voltál a méreteket illetően
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36828 üzenetére
A képen is látható Marantz SR5600 nem mondhatni, hogy jeleskedne a hátterek hajtásában. Alapbeállításokban ugyan így, rákötöttem egy DENON 1306-ot, és ott lehetett hallani a hátterekből, azt aminek onnan kell kijönnie, de a Marantz az elég lagymatag, ezért majd cserélem is idővel. Amúgy láthatóan kicsi a szoba, de most egyenlőre ez van
-
jos3ph
tag
válasz
Maxell014 #36816 üzenetére
Amiről nyilatkozni tudok saját tapasztalatból kifolyólag az egy DENON PMA510 Ugyan egy picivel több mint 50.000Huf, de megéri a választást, elég meggyőző a hangja! Remélem segítettem.
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36786 üzenetére
De amit muzsikpeti mester mondott a centerrel kapcsolatban, azt megcsináltam, még jobban is néz ki egy vonalban minden, a hangi változásokat majd holnap megnézem, egyenlőre csak ennyit tehettem. Köszi a segítséget!
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36784 üzenetére
Tudnék, de így is elég közel van a hallgatói pozícióhoz. Megmértem centivel
és pontosan 1.5 méterre van tőlem, az összes hangfal. Mennyiben lenne jobb attól a 15cm-töl? Tudom sok kis apró beállítástól lesz egy rendszer jól beállítva, de ez a szoba tényleg nem nagy.
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36767 üzenetére
Sajnos nem nagy a szoba, és így tudtam elhelyezni ezeket a hangfalakat. Azért mert kicsi a szoba, meg nem fogok szappantartókat venni. Nem ebben a szobában lesz mindig ez a cucc, ezért is vettem ekkorát. De gondolom arra gondoltál, hogy túl közel van a falhoz a front.... Ezen sajnos nem tudok változtatni, de tudatában vagyok, ha nagyobb térben volna elhelyezve, akkor lényeges akusztika javulást érnék el.
-
jos3ph
tag
válasz
muzsikpeti #36766 üzenetére
Hmm, erre már én is gondoltam, most így helyeztem el. Megpróbálom majd úgy, hogy kívülre rakom. Köszi!
-
jos3ph
tag
Tettem fel ezt a képet a házimozimról. Várom rá a pozitív, negatív kritikákat!
-
jos3ph
tag
Az előbb kötöttem össze a hangfalaimat egy 1705-ös DENON-al, és elég sok különbséget vettem észre a MARANTZ SR5600 között, persze a DENON javára. Így eldöntöttem, hogy erősítőt cserélek
Még körülnézek a piacon mik vannak, de a keret az 100000Huf Nagyon különleges esetnek kell lennie, hogy 140ig elmenjek, de nem elképzelhetetlen.
-
jos3ph
tag
Körülnéztem a neten erősítő ügyben, és kiválasztottam párat, azokból ami nekem megfelelne. Ki melyiket, és miért javasolná? Köszi előre is a segítséget.
Denon AVR-1612 5.1 HD
Onkyo TX-NR509 7.1 HD
Marantz SR5005 7.1 HDSok zenét hallgatok, minden nap megy, de talán inkább az lenne a fontos, hogy filmben remekeljen a leendő erősítő, mert zenét amúgy is stereo-ban a legjobb hallgatni. Várom ki mit mond
-
jos3ph
tag
Elhiszem neked, hogy így van, én nem tudom, nem volt még dolgom a Dune smart-al. De én még is azt mondom, hogy inkább veszek egy hangkártyát pluszba még 20gurigáért, hogy még jobb legyen a hangom, mint hogy vegyek egy ilyen multiplayert. Amúgy semmi gondom a HTPC kép és hangminőségével, sőt... Az általam említett hangprobléma véleményem szerint nem a PC-ből jövő hangforrás miatt van, de erre még jobban rá kell majd feküdni.
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36647 üzenetére
Távolságokkal nincs gond, a mérést meg ma megcsinálom. Remélem segít a problémámon. Köszi a segítséget.
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36643 üzenetére
Az okos telefonosat kipróbálom, és milyen közel kell tartani azt a hangfalhoz, hogy kell mérni hangfalanként? Hallgatói pozícióban kell minden hangfalból 75dB-t mérni?
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36638 üzenetére
Meg ne haragudj de ez nem hangnyomó verseny!
-
jos3ph
tag
válasz
KTTech #36633 üzenetére
Csak elmegyek Amerikába, újrakeverni a FastFive angol DTS hangját, vagy Steven Spielberg egyik filmjét. A kutyafáját, Vin Diesel beszélhetne hangosabban is, a széfet meg húzhatnák halkabban ak**aéletbebelemostmán
Ki tart velem?
Komolyra fordítva, nem volt még ilyen gondom, a legjobb kizárás, másik erősítő teszt volna.
-
jos3ph
tag
-
-
-
jos3ph
tag
SEGÍTSÉG!
Olyan problémával küzdök régóta, ha filmet nézek akkor a beszéd eléggé halk, amikor meg akciójelenet jön, elkezd ordítani. Az effektek hangosan szólnak, de a beszéd ahhoz képest halk. Mondták már a rossz elhelyezést, mondták már azt, ha sok kábel van együtt az is okozhatja. Mindent megpróbáltam és még mindig semmi javulás. Átnéztem az erősítő leírását, a lejátszóban próbáltam álligatni, de a center maradt ugyan olyan. Mission m3c2 center Mission kábel simán bekötve, tehát nincs dugózva, és egy Marantz SR5600 erősítő, a kábel közelében nem fut más kábel, és az elhelyezésén is változtattam. Eddig nem értem el javulást.
-
jos3ph
tag
válasz
python1 #36591 üzenetére
Nagyon tetszetős, de 50ért... nyilván kombó, és ha azt nézem nem veszek videokártyát, és xonar hangkarit 50ből, ilyen tekintetben lehet, hogy megéri, de nekem így is jó a gépem arra amire kell, és felesleges lenne rá költeni. Vannak már kimondottan HTPC-hez alaplapok amin minden megvan akár egy m2ts lejátszásához is, nekem is ilyen van.
-
jos3ph
tag
A Linux az nekem magas, és nem hajlok arra, hogy megtanuljam (próbáltam már) nem tetszik. A kicsomagolást arra értettem, hogy van ha leszedek egy MKV-t akkor tömörítve van, és arra értettem, hogy azt kicsomagoljam, ahhoz nehézkes volna távval irányítani az egeret, bár nem lehetetlen, nyilván nem csak tömöríteni szoktam, hanem rendszerezni, vagy ha szelektálni akarok, ehhez egér kell, vagy távoli kapcsolat.
-
jos3ph
tag
Valóban nem olcsó egy HTPC ház, de, ha szorult pici kreatívság az illetőbe, aki HTPC-t szeretne olcsón, akkor az tud mezei 2000Ft-os házból is szép igényes, célnak megfelelő fekvő házat kreálni, átalakítani. Aki meg igényesebb, tehetősebb, az megveszi horror összegért. Én spec silverstont vettem 13ezer körül, aminek annyi volt a baja, hogy a tetején volt egy karc, de már kijavítottam, az új ára 25-30Huf. A házat leszámítva 60ból raktam össze 1 terrás vinyóval, egy alaplapi integrált videó/hangkártyás, HTPC-re optimalizált gigabit alaplapot, 4GB rammal, 500as corsair táppal, és erre jöttek rá az extrák ami távirányító, billentyűzet, egér, amit nem muszáj megvenni feltétlen ahhoz, hogy használni lehessen a gépet.
-
jos3ph
tag
válasz
Warter #36575 üzenetére
4-5 évvel ezelőtt nekem is volt egy HTPC-m én is meguntam a vele való szarakodást, meg a kodekeket próbálgatni, ami örökké ütközött valamivel, meg akkoriban még nem voltak annyira elterjedve a ma lejátszható formátumok, mint a BD, vagy az MKV. Volt DVD meg Dvix stb. Majd volt, hogy 17" HP DV7-es notival ha filmezni akartam, összedugtam HDMI-vel és így is megvolt oldva egy géppel minden. Majd vettem a WDTV live-ot. és jött ismét a szopás. Sok zenét hallgatok, 10.000 körüli volt akkoriban a zenegyűjteményem, ha váltani akartam a zenék között, akkor lassú volt, ha megmutattam neki a zenelistát, akkor meg lefagyott, a filmekben meg volt olyan MKV amit nem játszott le. Na most ez ugyan úgy szopás. Jött egy frissítés hozzá, akkor kicsit jobb lett, de eladtam mert elegem lett belőle. Na meg olyan pici, hogy nem illik egyik komponenshez sem, meg az a távirányító hozzá, nevetséges. És most úgy egy éve raktam össze egy fasza HTPC-t ami nagyon jó, és semmit nem csinálok vele a WIN 7 fontos frissítésein kívül. Töltöm a filmeket, raktározom, és használom, semmi gond, és nincs vele macera. Bekapcsolom, és automatikusan indulnak a zenék.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest