- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Lejárat a limit.
A 300-asok meg s2-es surroundok helyett Én tuti a Missiont venném, szerintem azért azokat üti.Mostani fejjel Én is csak használtat vennék, egyrészt már le volt írva, hogy árkategóriában sokkal jobbat tudsz venni és szerintem sok szerencse se kell, hogy normálisat fogj ki!
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz
clarlet167 #17413 üzenetére
És az 508-asban is. Igaz a menübe csak 6-8ohm állítási lehetőség van, de az erősitő hátoldalát mutasd meg neki 4-16ohmig.
608 as manual:
(European, Australian and Asian models) You can
connect speakers with an impedance of between 4 and
16 ohms. If the impedance of any of the connected
speakers is 4 ohms or more, but less than 6 ohms, be sure
to set the minimum speaker impedance to “4ohms”
(➔ 40). If you use speakers with a lower impedance, and
use the amplifier at high volume levels for a long period
of time, the built-in protection circuit may be activated. -
Dictator^
veterán
Az mitől van, hogy Onkyo TX-SR 508nál, hogy néha, mondjuk napi 2x hallom, amikor zenét hallgatok, hogy kattan egyet a relé az erősitőben, nem vált dts-re se dd-re, pcm-ről megy a lossless audio. Tényleg ritkán, de néha hallom.
Olyan kattanás, mint amikor bekapcsolom az erősitőt.
-
Dictator^
veterán
válasz
hdcsaba87 #17244 üzenetére
Az az Octogon Audio volt, Polk cuccokal, az a szoba nem volt annyira tolakodó mint a Clarius?! (jól írom?!). Ott eléggé dübörögtek a mélyek, de valahogy nem az igazi volt.
Illetve a Streamaudionak is volt házimozi szobája, bár a Srác mondta, hogy inkább a hangerőre mentek. A sima audio szobájuk jobban bejött, egy Monitor Audio volt, egy Kef Q9?! talán, és egy Ikon 6 MK2.
Az Ikon Denonra volt kötve, a Monitor Audio meg Emotivára. -
Dictator^
veterán
Csak egy gyors post:
Ha kimentek a házimozi hifi showra, menjetek fel a 2.-ra l'auditeur-hoz. Valami eszméletlen az összeállítás nála -
Dictator^
veterán
Holnap lesz az első napja a házimozi-hifi shownak. Nem tudjátok, hogy a környéken hol lehet lerakni az autót? Sztem egy 4 órát minimum eltöltenénk bent és hátha a kocsit valami normális helyre szeretném rakni.
Ötlet tipp?
-
Dictator^
veterán
Optika esetében is van minőségvesztés ? Meg HDMI-n is ?
Akkor abban igazam van, hogy az erősitő inkább a sima sztereónál kezdődik, nem a tuneresknél igaz?
Felesleges lenne a rádióerősitő, meg a legtöbb dolog benne.. egyedül az optika vagy coax ami miatt elfogadható számomra. -
Dictator^
veterán
Mivel a legtöbbet ebbe a topicba olálkodok és tudom, hogy sztereó hozzáértők is vannak itt, ezért kérdeznék.
Közeljővőben egy Denon PMA vagy egy Harman Kardon HK szériából szeretnék vásárolni, igazából mindkettő elnyerte a tesztésemet, de a kérdésem az lenne, ha gépről szeretnék Flac-ot hallgatni, milyen összekötés ajánlott? (Optika és Koax ha jól tudom nincs rajtuk). Alaplapi hangkártyából most az optika van kihasználva az erősitő felé. Nem tudom, mivel ajánlott a kötés, ha az erősitőn nincs coax-optika páros.
pl: Denon PMA 710, Harman/Kardon HK 980
Sztereó rádióerősitőt nem szeretnék, ha jól tudom nem annyira muzsikálnak ,mint a sima sztereók. De láttam egy Harman/Kardon HK 3490-et amin pl. már van optika és coax is, de jobban húz a szívem a sima sztereó erősitőkhőz tuner nélkül.
-
Dictator^
veterán
válasz
B.F.G. #16942 üzenetére
RX-V461: leírásában, illetve a hátoldalán is rajta van, hogy: ha a hangfalad 8 ohmnál kisebb, nézd meg a manuált, a jó beállítási leírások miatt.
Pinonert VSX-420: 6-16ohm-os hangfalig bármi mehet rá.
Onkyo TX-SR 307: 6-16ohm-os hangfalig köthetsz rá bármit.
Ráadásul ezek az infók az erősitők hátlapján is rajta vannak.
-
Dictator^
veterán
Tudom, csak alapból a legtöbb embernek nem tetszett a VR 400 hangzása, jó persze belépőkategória, de ezen a Pointe Siman nagyon jól muzsikált (persze az Onkyohoz képest).
Azért szerintem kategóriában, nem is hasonlítható ez a házimozi erősitő, egy majdnem azonos kategoriájú sztereó erősitőhőz.
Igy már legalább 100%, hogy be fogok ruházni egy Sztereó erősitőre is.. legalábbis a közeljövőben tervezem. Gondolom itt is inkább a használt kéne, hogy bejátszon.
-
Dictator^
veterán
Amúgy tegnap azon a Pointe Sima csőves erősitőn megnéztem a Wharfedale Vardus 400-at, amig el nem füstölt valami benne (ellenállás talán). És hát meg kell mondjam,jobban szólt rajta, mint az Onkyo 508-ason.
Részletesebb volt valahogy, és a mélyei.. hát teljesen mások voltak mint zenehallgatás alatt az Onkyon.
Az első track után viszont elszállt valami, szóval nem tudtunk tovább próbálkozni. Még mindig nem derült ki a dolog mi miatt füstölhetett el valami.
Van rajta egy 4-8ohmos állás, sztem nem az volt a gond, hogy a Vr400-at kötöttük rá (6ohmos) (az erősitőn meg két fix állás van).
-
Dictator^
veterán
Nakamichi banándugókról van valami vélemény, tapasztalat?
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #16771 üzenetére
De mi tehetett be neki ?
Tehát átszállítottuk egyik helyről a másikra, kb 2 km, kocsival , normálisan. Majd behoztuk 2 perc, elkezdtük összedugni, kész. Zenebona be, és kb egy feles hangerőt nyomtuk. Onnantól füst, és a bal oldali hangfal csak búgott.
Persze felcseréltük, kompoziton is átdugtuk máshova, kábel is. A bal oldali csatorna halt meg. És a füst szag abból az ellenállás?! fehér téglalap szerűből jött, vagy az alatta lévő kondiból.
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
Pointe Sima csőves erősítőnél bekapcsolás után pár perccel utána egy kis füst szagot éreztünk és elment a bal csatorna. (a képen látható területről éreztünk füst szagot)
Az erősitőt most hoztuk le ide kb 5-10perc telt el míg bekapcsoltuk. A hangerőt hamar, kb fél hangerőíg húztuk fel.
Ötlet , Tipp? Esetleg egy szaki aki megnézné?
-
Dictator^
veterán
válasz
csemberlen #16694 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem, a Steamaudio pont ad 15%os kedvezményt majd valamely termékeire.
De ezt a jelenlévő cégeknél meg tudod majd nézni.
-
Dictator^
veterán
Van egy Pointe Sima csőves erősitő, 2x15w, illetve 4 és 8ohmos állása van csak, ha arra kötök próbából egy Wharfedale VR400-at 4ohmos állásban azzal gondolom nem okozok galibát, csak az erősitőt terhelem jobban. Igaz?
-
Dictator^
veterán
Most a novemberi házimoz & hifi show-n lesz Grande Utopia?
-
Dictator^
veterán
Eddig 1-1.
Egy 50 m2-es szobába, 2,3m es belmagasságnál álló vagy monitor? Egy árkategóriából!
-
Dictator^
veterán
Köszi sikerült,csak féltem, nehezen jött ki.. kezdtem azthinni, hogy nem lehet kiszedni.
Nos kérdés 2: Egy azonos árú, monitor és álló hangfalnál melyik a részletgazdagabb?
Három egyikünk mindenképp a monitor hangfalakat mondja, ketten az állóra szavazunk.
-
Dictator^
veterán
válasz
Dorian #16650 üzenetére
Ember, HOGY SZEDED KI?!
Mint ahogy BBéci is leírta, hogy letöbb erősitőnél kivehető, az, hogy az 508asnál lehet -e nem tudta. Nekem nem sikerült eddig.. lehet ki sem lehet venni..
Tehát ha a kérdésre válaszolnál az lenne,hogy igen ki lehet venni az 508nál, vagy nem nem lehet kivenni. -
Dictator^
veterán
Srácok Onkyo TX-SR 508-asban ha banándugót akarok használni, valaki próbálta már kivenni azt a kis biszbaszt innen (Középről!)?
Hogy a banándugó faszán bemenjen?
-
Dictator^
veterán
Onkyo TX-SR 508-asba papír szerint directbe (tehát nem oldalról) nem lehetne bedugni a banándugót.
A manuáls sem írja.
Van den Hul Wind (mk2) kábel van nálam egy nem tudom milyen fajta banándugóval (átmérő?!) és nem megy bele az Onkyo 508asba szemből. Tipp? Van kisebb átmérős banándugó? Esetleg ebbe nem ajánlott banándugózni?
link
Hasonló van itt , kigömbölyödő és nem megy bele.Képet javítottam.
-
Dictator^
veterán
válasz
madgie #16583 üzenetére
Gondolom nálatok is 24/7ben megy a PC akkor
Ha egyszer meglesnéd örülnék, mégiscsak Onkyo!
(#16582) MaTTeS: köszi, majd írd meg, igazából egy 307 tulajt már megkérdeztem, Ő aztmondta, nála nincs ilyen.
Igen mondhatom, hogy nem mély hangon persze, nálam egy picivel magasabb tartományba búg, mint az ismerösömnél.
-
Dictator^
veterán
Erre nem válaszoltatok.
Hát típushibának hívhatjuk, eddig 3ból 3. Érdemes a netdepot zaklatni?
Tehát 3/3 Onkyo TX-SR 508-asban bugó hangot ad a trafó. Érdemes basztatni őket, hogy cseréljék?
"Közbe megkérnék mindekit akinek
Onkyo TX-SR 508-as AVR-je van, nézze már meg, hogy, bekapcsolt állapotban az ONKYO felirat felett, ad-e búgó hangot (persze háttérzajok nélkül, csöndes szobában). Hajolj oda és hallgasd meg, majd írd meg kérlek a választ." -
Dictator^
veterán
Srácok, akinek Onkyo TX-SR 508-as házimozi erősitője van, kérem szépen nézze meg, hogy teljesen csendben, erősitő bekapcsolva (semmi ne szóljon, ne legyen semmilyen hang a környéken /gépzugás stb/), hogy az ONKYO felirat felett, bal oldalon tehát főléhajolva, nincs-e egy kis zúgó-bugó HANG!
Természetesen bekapcsolt állapotban, 0 hangerővel.Tényleg csak akkor hallom ha közelhajolok.. és semmi háttérzaj nincs a szobába.
-
Dictator^
veterán
Srácok, valami külső hangmérő eszköz, decibel méréshez létezik?
Több helyen, lakásban szeretnék méregetni, bár lehet hülyeség.
-
Dictator^
veterán
válasz
Warter #16441 üzenetére
Mint annó írtam, nálam a végső választás egy Polkaudio RTi A7 vs Dali Ikon 6 MK2-re esett.
Nekem személy szerint a Dali jobban tetszett, a magasai verhetetlenek.. legalábbis a Polk A7ese nem volt képes tartani a lépést. És továbbá a mélyei is jobban tetszettek, mint a Polké. Ha többet tudnék áldozni rájuk tuti a Dali Ikon 6 MK2-t hoztam volna elKiváncsi vagyok neked mi lesz a véleményed.. Összetudod a Polkot és a Dalit is köttetni felváltva bent?
-
-
Dictator^
veterán
Srácok, amazon.com-ról erősitő rendelésnél látom, hogy pl a tx-sr 608, ilyen 80e ft-ra átszáítva lenne itt... free shippinggel.. de a garanciáról mit tudunk?
van használt, meg new, a new 389$ 200ftos dollárszámítással 80e-be megállna..
de a gari?! segitene valaki kibogozni?
illetve megéri így venni ?
-
Dictator^
veterán
Pcről loseless illetve dts-t ki mivel hallgatja? (Programra gondolok
)
Esetleg ha még lesülyedtek az mp3hoz, azt milyen lejátszóval teszitek , gépről?
-
Dictator^
veterán
válasz
Badb0y #15908 üzenetére
Nincs bajom a netdepoval, de néha írt már hülyeségeket a leírásokba.
Én találkoztam már jópár termékkel amit elírt, vagy rosszul írt le.A
Attól függetlenül bírom a netdepot, a sajátomat is ott vettem.Legjobb ha kikeresed a manualokat. Ha a termék tulajdonságaira vagy kíváncsi.
-
Dictator^
veterán
válasz
Badb0y #15905 üzenetére
Mint pár hsz-szel előbb leírták, hogy a belépő kategóriás erősitők közt, nincs hangzásban nagy eltérés. Igy azt éri meg választani ami jobb felszereltésgű.
Csatlakozások, audio jellemzők , dts, truehd stb.
Sztem a 308-as Onkyo fasza. (Bár ha jól emlékszem ez 59volt nem? jól felment így is az ára).
-
Dictator^
veterán
Annyira?
MK2-t valószinüleg használtan nehéz lesz kapni, illetve az árat se tudom.. de gondolom nem nagyon adogatják el.
Szeretnék egy sima Ikon 6ot meghallgatni, mert az MK2 ütött.
Jó páran írták, hogy akkora különbség nincs a kettő közt, ezért akarom meghallgatni a simát.
-
Dictator^
veterán
Dali Ikon 6tól nem akar valaki megvállni innen?
-
-
Dictator^
veterán
válasz
daytonka1 #15821 üzenetére
DISP./RDS button (European model only)
(when TUNER mode is selected)
Selects display mode function in RDS (Radio Data System) by this
button.
(when AMP mode is selected)
( When this button is pressed once, the display is dimmed.
When this button is pressed twice, the display is turned off and
“DISPLAY OFF” indicator lights up.
Press this button again to turn the display ON again.)Disp/Rds gomb lesz az, (eu modelleknél).
Ha rádió (tuner) mód van bent, akkor az rdst tudod vele kapcsolgatni.
Ha az erősitő más modejaiban vagy, akkor a gombbot nyomgatva halványítja. Majd ha kétszer nyomod meg kikapcsolja a kijelzőt.
Nyomd meg megint ha be akarod majd kapcsolni. -
Dictator^
veterán
válasz
sirfer #15699 üzenetére
Nem rosszindulatból írtam, csak 3an hallgattuk és mind3unk véleménye az volt, hogy a mély az igen erőteljes. (Nekem nagyon bejött az Ikon 6, cimbinek inkább a Polk RTI a7 tetszett.
A Dali Ikon 2 MK2nél meg olyan volt a mély, mintha picit kopogna. A magas-közepek gyönyörüek voltak!
De meg kell még1x hallgatnom, más és más zenékkel, most én is azon vagyok, hogy VR400-akat lecseréljem Ikon 6-ra
-
Dictator^
veterán
+10?
Annyira kevésnek érezted? Mert amit én hallgattam, ott ilyen negyed hangerőn még sok is volt bennük a mély.
-
Dictator^
veterán
Dali Ikon 6 és Ikon MK2 6 között az MK2 a újabb/erősebb?!
-
Dictator^
veterán
Most olvasom AV forumon, hogy a Dali Ikon 2-nél nem csak nekem tünt fel, hogy kicsit "kopogos" a mélye.
A nagytesó ikon 5-6nál már ilyen nincs.. más is tapasztalta ezért ezt?
-
Dictator^
veterán
Dali Ikon 6-ot használtan megéri a 180e-ret?
Ikon 5 bejövös volt nagyon,csak érdekel, hogy használtan megér e ennyit.
-
Dictator^
veterán
Dali Ikon 5öt hallgattam ami bejövõs volt. Most használtan láttam Ikon 6os frontokat 180ért. Gondolon az árban korrekt. Nem?
Az ikon 5 mindegyik zenével remekelt. Amivel teszteltük.
Ha lenne felesleges 100k_k elmennek hallgatozni. -
Dictator^
veterán
Jaja, most egyelőre én is a használat piacot lesem. Szerintem ha kicsit megindul a szekér, a VR400-asokat lecserélném. Nem tudom mennyiért érnek ezek használtan, talán 60 körül, alatt.
Nézegetem én is a JMLabot, árban sem tudom mennyim maradna rá.. illetve mit tudsz az Amazon.com-ról?
Ott is láttam pár erősitőt, sokkal olcsóbban mint itt. Pont ami eszembejut egy Onkyo TX-SR 608 volt, 90e alatt. Magyarországon az 508 van 90e-ért.
Bár egyelőre még nem akarom leváltani, de majd talán egy Denon-ra. -
Dictator^
veterán
Tegnap ezt az összeállítást próbálgattam.
Tetszetős volt, bár sok időm, nem volt cserélgetni a lemezeket. Mindenesetre, bejövös ez a JMLab (707?!).
Használt cd lejátszót érdemes még venni? Akár egy hasonló tipusú Denont? Vagy inkább az újjak felé kéne hajlani?
-
Dictator^
veterán
válasz
johnjohn #15497 üzenetére
Itt nem felvágni kell, hanem segíteni, vagy segítséget kérni.
Általánban az emberek nem azért jönnek ide, hogy lehordják a többi rendszert , mert a sajátjuk mindent visz. Illetve, hogy felvágjanak azzal mit csináltak eddig.15 év hangstúdióban mégis egy alapvető beállítást a saját erősitődőn nem tudsz. Ha én ennyi ideig foglalkoztam volna vele, úgy osztanám itt a tanácsokat mint a többiek. (Még ha a munka nem is a házimozihoz köt, azért szerintem az otthoni dolgokat illene tudni, ha már a "hang" teknikában dolgoztál).
Azt még megérteném, hogyha most kezdtél volna bele minden tudás nélkül , egy kisebb házimozi rendszert építeni és még soha nem láttál volna erősitőket.
No mind1, számomra itt vége ennek az eszmecserélnek. /3-ból 3hsz-edből mindegyik rosszízű volt./
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest