- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz
Yamaha R1 #12129 üzenetére
Van jópár "gagyi integrált" alaplapi hangkártya ami tudja a DD Liveot van DTS connectet ami on the fly kódolja a DD vagy DTS hangsávot így optikán kersztül is megy az 5.1 bármilyen forrásból. Ellenben a tudomásom szerint Creative vagy a Xonar csak a csilliárdos kártyáiba teszi bele.
-
O_L_I
őstag
Ha PS3-ról beszélünk akkor nincs.
Ha BD lejátszóról akkor gondolom van a legtöbbön bár ez te valsz jobban tudod
Viszont ha valakinek olyan régebbi erősítője van ami már leveszi HDMI-ről hangot de HD-t még nem tud akkor kényelmesebb lehet ez a megoldás mint 3-4 olyan minőségű RCA kábel amin nem veszik több mint amit nyer a HD-vel.Persze most is vannak olyan belépő AVR-ek amik ilyenek de ezeknél felmerül a kérdés hogy mi értelme a HD hangokat forszírozni....
-
O_L_I
őstag
válasz
P.Zoli22 #12013 üzenetére
Na ácsi.
A régi PS3: DD, DTS adatfolyamként valamint a HD hangokat dekódolva LPCM (multichanel PCM) módban a HDMI-n keresztül küldi az erősítőbe.
A slim PS3 pedig a HD hangsávokat is tudja adatfolyamként átküldeni.vannak olyan erősítők (bár nem sok) amik bár HD hangokat nem tudnak kezelni az LPCM-et viszont ismerik. Főleg 2008-9 ben jött ki néhány ilyen.
-
O_L_I
őstag
válasz
dabadab #11256 üzenetére
És a leg keményebb az, hogy még ezzel a "teljesen mindegyel" is lenne aki vitatkozik.
Határozottam emlékeszem, hogy olvastam olyat hogy emberek külömbséget véltek felfedezni a bitstream és az LPCM mód minősége között.A HDMI kábelek minőségéről is volt szerencsém egy hosszab értekezést elolvasni és oszcillószkóppal mérve tényleg volt külömbég a kábelek között viszont azokat a nüansznyi külömbégeket amiket a képminőségben emlegettek én nem hiszem hogy észrevenném.
Mindazonáltal bár ellenkezik a józan eszemmel mégis elképzehetőnek tartom, hogy legyen valalmi külömbség. (az UFÓkban is hiszek pedig sosem láttam őket)
-
O_L_I
őstag
A neten ódákat zengenek a Yamaha NS-555-ről
Esetleg volt már dolga valakinek ilyennel?
-
O_L_I
őstag
Nagyon kemény
Minél többet olvasok utána annál jobban kiderül hogy mekkora egy hulladék. A hátsó elrendezésből meg kiderül, hogy olyan ember tervezte aki még csak nem is látott erősítőt hátulról. Olyan közel vannak egymáshoz a bindig postok (bocs nem tudom magyarul) hogy majdnem összeérek.
-
O_L_I
őstag
Ehhez ért a Samsung! Marketing maszlag minden mennyiségeben de ha lapozol a specifikáció fülre ott azért már úgy is kiderülnek a turpisságok hogy igen csak szűkszavú.
Egyszóval komolytatan.
Ráadásul 100k-ért meg egyenesen vicc.De nagyon jól néz ki.
Közben letöltöttem a manualt is. Hát ott is eléggé titkolóznak az adatokról de hát 80dB-s SNR
meg 6 kiló meg 0.9% THD.....
-
O_L_I
őstag
válasz
P.Zoli22 #11015 üzenetére
A kábel összeheggesztést felejtsd el szerintem de majd profik megmondják a tutit.
Nekem is Victa 500 szettem van és imádom. Nálam elég kis helyen van szett így nem nagyon hiáynzik egy mélynyomó (ráadásul biampban van hajtva a front) de egy nagyobb szobába biztos elkél.
Én anno sokat nézelődtem de szerintem ár/értékben nagyon van jobb szett.
-
O_L_I
őstag
Volt egy kis időm játszani a Audyssey-vel és nem tudom eldönteni hogy jobb-e ha be van kapcsolva vagy ha nincs.
Egy dolog biztos hogy zene hallgatásnál bár kiegyenlítettebben szól mint pure módban viszont nagyon sokat veszít a térből.
Csak a dynamic EQ-t szoktam bekapcsolni a dynamic volumet nem.
A távolságokat meg a hangerőt jól beméri de nem tudom mennyire megbízható az általa bemért EQ mert én mindig kicsit túl sok magasat érzek mikor be van kapcsolva de lehet csak az én fülem ilyen.
Tapasztalatok?
-
O_L_I
őstag
-
O_L_I
őstag
Kicsit beleolvasgattam a Denon 1911 specifikációiba és hát azt kell mondanom, hogy idén a Denon vs Onkyo párharcól igencsak az Onkyo tűnik nyerőnek.
Bár azt furcsálom hogy tavaly mire megjelent a 1910 addigra már tele volt a net az sr607 tesztjeivel most meg szinte semmi. -
O_L_I
őstag
Nos hazaértem és berőffentettem
70-nél még nagyon halk ez a bizonyos zaj (csak odanyomott füllel hallom)
75-nél már hallható ha teljes a csend és a Max feliratnál lehet rendesen hallani.Hoppá most nézem hogy válaszolnom kellett volna úgy pörög most ez a topik
Na mind1 lap alja
-
O_L_I
őstag
válasz
vtechun #10234 üzenetére
Én arra tippelek hogy nálam addig nem is kapcsol be a végfok az erősítőn amig nincs jel a HDMI bemeneten. De lehet hogy tök hülyeséget mondtam
.
Szerintem én úgy tudnám ezt a bizonyos zajt meghallani ha mondjuk egy üres wavot kezdenék el lejátszani, (vagy csak simán egy analóg bemenetre kapcoslnám az erősítőt és úgy hangosítanám fel?) na majd este otthon kipróbálom.
-
O_L_I
őstag
Kicsit off lesz de tudom hogy ezt a fórumot hozzáértők olvassák
Próbálta már valaki a k-lite 5.9.0-át?
Elméletileg belelkerült a HD audió sávok bitsream támogatása viszont most a HD bitstreamet nem támogaó kártyával (4850) nem játsza le a core DTS sávot csak dekódlva több csatornás PCM-ként tudom lejátszani a DTS-MA hangsávot.bocs ha kicsit zavaros nagyon szét vagyok ma esve
-
O_L_I
őstag
Szerintem abban megegyezhetünk hogy a két surr back árát inkább érdemes jobb surr hangfalra költeni.
-
O_L_I
őstag
válasz
Gál István #9966 üzenetére
Asszem ezen az erősítőn csak dísznek van a HDMI azaz nem fogja levenni a hangot a HDMI-ről (csak képet továbbít) de nézz uitána nem vagyok benne biztos. Amúgy Ati kártyáknál 3-as és felette lévő sorozatoknál van a kártyán egy hangcsip is (realtek) ami szépen ráteszi a hangot is a kép mellé a HDMI kimenetre.
Ha ez nem játékos akkor a Extreme music vagy az alaplapi hangkari digitális kiemenét használva tudod összekötni a PC-t az erősítővel.
Csak legvégső esetben kösd össze analóg módon. -
O_L_I
őstag
ITT találsz ilyen teszteket. Az SR606-ról vannak pontos számok a többit a tápból és a gyári adatokból következtettem a 606 hatásfoka alapján.
Igen amúgy a HKnál megadják 5-7 csatornán mért teljesítményt is. (ilyen szempontból mondjuk szimpatikus a HK, de ez még nem azt jelenti hogy többiek azért nem adják meg mert szégyelni való)
Azt ugye vágod hogy az Svideo kompatibilis a kompozittal ami viszont minden erősítőn van.
-
O_L_I
őstag
Csak hogy megelőzzek egy újann H/K-s vesszőfutást.....
MAX power Consumption
AVR160 : 540W Ár ~145k
SR607: 550W Ár: ~115kA Denont meg a többieket nem keresgetem ki a hasonló a felállás.
Szerintem régen volt egy ilyen korszaka a HK-nak mikor masszívabb erősítőket gyártott a mint a többiek hasonló áron de ez mára szerintem már egyáltalán nincs így.szerk: mi az a ami nincs benne? Komolyan kíváncsi vagyok.
-
O_L_I
őstag
válasz
burcz.techno #9869 üzenetére
Pont ezért nem szeretem a H/K-t mert ennyi pénzért a többi márkából már olyat adnak ami bizony tudja levenni a hangot a HDMI-ről. (és NEM gyengébbek mint a H/K)
-
O_L_I
őstag
válasz
AstraCDX #9854 üzenetére
Jók
Ahogy itt már többször is kitárgyaltuk ebben az alsó-közép kategóriában nincs sok különbség az erősítők között.
De hogy valamit mondjak is nekem volt egy 359-em anno ( az volt az első)
Nem volt egy erőművész viszont baromi jók benne a Cinema DSP-k. Azóta sem a Denonomban sem a mostani Onkyoban nem voltak olyan jó kis DSP-k. -
O_L_I
őstag
Ez nem vélemény kérdése.
Lent belinkeltem az Onkyo SR606 tesztjét ahol megmérték, hogy mekkora teljesítményt tud leadni 5 és 7 csatorna együttes terhelésénél. Az onkyo 6-os sorozatával a H/K legkisebb sorozata van egy árban ahol bár a HTmagon nem találtam H/K tesztet (pedig mind a kettő amcsi) itthon találtam, olyat hogy "50W x 7 8 ohm átlagos kimenő teljesítmény" a AVR160-ra ami mondjuk tavalyi de még mindig 150k körül van az ára míg pl az Onkyo aktuális 6-osa (és a többi gyártó hasonló kategóriájú modelljei) általában 140 körül szoktak befutni!
Hovatovább külföldi tesztekben sem szokták kiemelkedőnek kihozni a H/K erősítőket (persze nem azt mondom hogy rossz lenne, mert jó) -
O_L_I
őstag
válasz
soma165 #9438 üzenetére
Szerintem de ebben nem vagyok biztos az ACryan szerintem úgy műkxik mint egy PC tehát én hiába nézek a TV-ra kapcsolt tv-em full screen dixvet attól a felbontás amin a gépen a TV-t hajtja nem változik, azaz a TV szempontjából fullhd jel jön, csak éppen abban egy fullscreen divx megy. Szerintem ez a felsálázás csak akkor működik ha egy az egyben kisebb felbontású jelet kap az erősítő (vagy TV) pl egy DVD lejátszóból. Amúgy szinte minden TV-ben van felskálázás tehát CSAK ezért nem érdemes jobb erősítőt venni.
-
O_L_I
őstag
Ez trükkös ám mert ezt 2 csatornán mérik tehát az 5 csatornán mérhető folyamatos teljesítmény az sokkal kevesebb lesz, értsd a 3-as sorozatnál kb 30-35W körül 8 ohmom.
De ne ijedj meg ez is elég csak szeretnek a számokkal trükközni.
A lényeg hogy nem nagyon tudsz olyan szettet venni (hacsak nem valami tejfölös dobozt akarsz) amit ki tudna nyírni a 308-as. -
O_L_I
őstag
Hogy mi a különbség a kategóriák között??
+teljesítmény
+hangminőség
+tudásSzerintem abba, hogy kinek mit ér meg és ki mit hall abba kár belemenni mert egyrészt szubjektív másrészt elég meddő vita lenne.
Annyi elmondhatok, hogy én végigjártam az állomásokat addig ahol most tartok és sosem mondtam azt az aktuálisra, hogy rosszul szólt de mégis jobbat akartam és akarok egészen addig amikor a várható plusz minőség/tudás már nincs arányban a plusz ráfordítással.Egyébként én ezt a szintet jelenlegi tapasztalataimmal Onkyonál maradva kb a 7-es sorozatnál
hangfal szettből pedig kb 400000-es szintnél gondolom. -
O_L_I
őstag
Ebben a kategóriában ne nagyon számíts különbségre a hasonló erősítők között ez már sokan leírtuk itt, de talán a Onkyo egy fokkal jobb.
A HDMI-ről leválaszott hang pont olyan mint az optikai. A különbség annyi hogy optikai kábelen nem mennek át a mostanában elterjedő HD-s audió formátumok. (DTS HD, DD TrueHD...)
Szidni pedig kár ezért az onkyot mert ebben a kategóriában semelyik erősítő sem tudja levenni a hangot a HDMI-ről. Valahogy különbséget kell tenni a kategóriák között, ha a legkisebb is tudna mindent amit a nagyok akkor minek vennék meg őket?
-
O_L_I
őstag
Sajnos sokan járnak így, hogy eszükbe sem jut hogy ezt ne tudná az erősítő, és bár tavalyi modelleknél már csak a legkisebbek nem tudták, két éve még a 100k-körüli kategóriában is csak HDMI passthough vollt. Na akkoriban olvastam egykét igen felbőszült fórumozót...
Nekem is pl egy Denon 1708-am volt akkoriban amit 100k-ért vettem és az sem tudta még levenni az audiót a HDMI-ről de akkor még nem is volt rá nagy szükségem. -
O_L_I
őstag
Az tudni kell hogy ém pl tavaly a 607 megjelenése után nem sokkal akartam 606-ot venni és már nem tudtam, viszont akkor még 140 volt a 607 ami viszont rá kb 2 hónapra és azóta is 120k körül mozog. Most is kb ez az idősszak van csak 7-es 8-as sorozat között.
-
O_L_I
őstag
válasz
soma165 #8747 üzenetére
amúgy ebben az árkategóriában már van választék:
Dali szett: http://www.avplanet.hu/Concept%206%20szett
Quantum 550 szett: http://www.toshibashop.hu/hazimozi-akcio.html
Mission: http://www.avplanet.hu/m34i%20Cinema%20Pack
Kef IQ5: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=20306És még rengeteg. Sztem 200k körül már nem nagyon lehet konkrétan rosszat venni max ha lehúznak/átvernek valahol
-
O_L_I
őstag
-
O_L_I
őstag
válasz
#72042496 #6058 üzenetére
Néhány észervétel csak pontokba szedve:
- A HDMI audió működik TV nélkül is viszont akkor is elhasznál egy aktív videó kimenetet, tehát ha monitort is használsz akkor már 3 monitort kellene kezelni egyszerre amit a mostani kártyák nem tudnak. (asszem az 5ös ATI már tudni fogják)
- Jelenleg nincs olyan hogy "HDMI Audio képesség" mivel nem megy a HD audió PC-ről így asztán semmi plusszot nem kapsz pl optikai kapcsolathoz képest.
- Azt is figyelembe kell venni, hogy a HDMI audió videokártyáról aktív videójelhez kötött és ez néha macerával jár...
-Nem hiszem hogy a HDMI jelbe olyan szinte belenyúl az erősítő hogy azt észrevedd (legalább is én nem vettem észre semmit)A lényeg az hogyha nem kötöd sorba az erősítőt meg a TV-t akkor nem sok értelme van HDMI-t használni a hanghoz (jelenleg!!)
-
O_L_I
őstag
válasz
cintula187 #5867 üzenetére
Ne sértődj meg de nagyon nagy hülyeség amit kérdezel.
Egyrészt pont az a lényege a PLIIz-nek hogy a fejed fellett lévő hangszóróba irányít olyan hangokat amik egyébként mindenhonnan szólnának, tehát ha a fromt hangszórókba irányítod bele a ezt a csatornát akkor adtál a szarnak egy pofont.
Másrészt nem is lehet megcsinálni. Ha a kettős kábelezésre gondolsz mint az nem erre van. Ott az egyik pár a woofert a másik pár pedig a tweetert hajtja.Egyébként hogy mennyire vakítás, hát sajnos nekem sincs plusz két hangfalam hogy kipróbáljam ráadásul a frontomat biampban hajtom tehát nem is tudnám, de a what hifi tesztjében a srác úgy fogott neki hogy még egy fölösleges baromság és mire vége lett a cikknek az lett a konkúzió hogy egész jó a dolog.
-
O_L_I
őstag
Segítsetek!!!!
Most akkor tényleg esélytelen TrueHD (vagy bármilyen hd) hangot HDMI passtroughban hallgatni Xonar nélkül??? A PDVD nem csinál semmit, a Total Media jó viszont az a szabályokat betartva síma DD ill DTS sávvá konvertálja a HD-s hangsávokat.
daniel7: Sanos nem sokat tudok a Dali-król csak hogy jó minőségű cucc. bár a conceptek specifikációit nézve tényleg nem mennek túl mélyre.
-
O_L_I
őstag
Engem igazán a Yamaha meg a Denon dühített föll, mert ott nagyon nagy szakadék van a felvett és a "leadott" telközött.
A H/K azért jó fej mert nem mont többet mint amit tud, sőt inkább kevesebbet.
Az Onkyo középút. Ő is többet mond de nem annyival mint a másik kettő. -
O_L_I
őstag
Egy kis érdekesség a manuálokból:
Yamaha RX-V663: 95W/ch rms teljesítmény -> Teljesítmény felvétel: 440W
Denon 1910: 90W/ch -> 460W
H/K 255: 50W/ch -> 540W
Onkyo SR607: 90W/ch -> 550WMindenki vonja le a következtetéseket.
Gondolom azt feltételezhetjük, hogy nincs nagy külömbség a hatékonyságok között. -
O_L_I
őstag
Tudtok olyan szoftverről ami tudja a HD hangokat HDMI passthrough módban nyomni?
-
O_L_I
őstag
Jó jó. Szerintem az hogy az Heco 500-ból mekkora basszus jön ki az csak az erősítőn múlik. Ahogy lépkedek egyre feljebb az erősítőkben szépen kerekedik a hangja. A 359-el még valóban kevés volt benne a kraft, a 1708-al már jobb volt a helyzet de nem tökéletes, most a 607 viszont új életet lehelt beléjük.Ha jobban belegondoltok, darabonként egy 17cm mély egy 17cm mélyközép, nagy doboz, dupla reflex port, 160W RMS.Ha ebből kettő nem rázza meg a szobát akkor az csak az erősítőn múlik. (vagy az elhelyezésen). Mindazonáltal én nem kérdőjelezem meg a mélyláda létjogosultságát, de nálam ebben a szobában így elhelyezve evvel az erősítőel nem látom szükségét. TEhát szerintem ha valaki ilyen szettet vesz hasonló teljesítményű erősítő mellé, az legalábbis először hallgassa meg mi mutat mielött elszalad szubot venni.
A BIAMP (kettős erősítés): Az erre felkészített hagfalakon két pár terminál van. Egy a mély hangok részére egy pedig a magasnak, tehát két érpár fog az erősítőbe menni. Amennyiben az erősítő is támogatja ezt a funkciót akkor a legtöbb esetben a front terminálokon kívül a surr-back terminálokat szokta kiosztani az erősítő erre a célra, tehát ha a frontot biampban használod csak 5.1 konfigrációt tudsz hajtani a legtöbb erősítővel.Másik dolog amire figyelni kell hogy bizonyos erősítőknél mindegy hogy melyik kimentre mit kötsz mert mint a kettő teljes spektrum (Denon 1708 pl), de van ahol már meg van határozva hogy melyik terminálra kösd a mélyet és a magasat (SR607).
Ennek az egésznek az értelméről már itt is sokat értekeztünk pro és kontra, de én már több külföldi fórumban olvastam novella hosszúságú technikailag kikezdhetetlen magyarázatokat, hogy miért is jó ez valamint nekem is ez a tapasztalatom.A review = teszt
mokányabb = tökösebb
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Synology NAS
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest