- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50531 üzenetére
Egy erősítő, hogy tudja megoldani ezt a kérdését?... Megváltoztatja a mély frekvencia terjedésével kapcsolatos törvényeket?
-
krx21
nagyúr
válasz
ginola #50522 üzenetére
Mivel helyem nincs túl sok, ezért sok variálás nem lehet... Majd kölcsönkérem megint anyukám fényképezőgépét, mert most az sincs...
A TV alatt a center, közvetlen jobbra és balra a 2db sub, szélesebben a 2 front, a hátsók pedig fali konzolra várnak...(#50523) MasterMark: Próbálom értelmezni az iróniádat, de nem tudom hova tenni, mert nincsenek rohadt drága cuccaim...
(#50526) xtremetuning: Pont azon vagyok... De mint mondtam az egész szobát nem áll módomban átalakítani és a sub-ok helye is adott, nem nagyon tudok variálni...
-
krx21
nagyúr
válasz
ginola #50520 üzenetére
Majd lehet csinálok... Sajnos nem éppen szimmetrikus a szoba akusztikailag... A TV és a jobb front között van egy ajtó... Ez korrigálni csak más kompromisszummal tudnám átrendezni.... Tehát nem kifejezett moziszoba, de azért nem vészes. Mióta szőnyeget raktam le javult a hangzás...
Most 2.80cm-ről nézem az 55"-os TV-t a mélyek miatt
... Előtte ez 2.10cm volt...
Ez is egy kompromisszum, öblös mélyek vagy nagyobb képernyő... -
krx21
nagyúr
Ma kicsit tesztelgettem a rendszert és megállapítottam, hogy ha hátrébb ülök kb 70cm-rel és nem a székben, hanem a fotelben ami lejjebb is van egy kicsit, olyan 2x-3x! jobban hallani a mélyeket...
Tudtam, hogy fontos a sub-ok elhelyezése illetve a hallgatási pozíció, de a különbséget mégis döbbenetes volt tapasztalni...Még valami: Ha valakinek szintén kettő sub-ja van, nem árt ha megnézi, hogy egymáshoz képest honnan indul a potméter, mert némelyiket kicsit más állásban rögzítik, tehát a nullához képest máshogy indul...
Ergó pl: mindkettőt középre téve, még lehet hogy valamelyik hangosabb lesz, mert máshogy áll benne a poti...
Nekem ezek és a régebbi hecok is ilyenek voltan, kicsit korrigálni kell most is... -
krx21
nagyúr
Persze a párosítás fontos nagyon, én simán bevállaltam a Sony-t mellé... Nekem tetszik, de ezt úgy mondom persze, hogy egyéb erősítővel nem teszteltem, csak a régi Yamaha-ával...
Sokan itt azt írták, hogy az a Wharfedale obsidian 600 szett a hasonló árú Jamo-kat veri...
Én elégedett vagyok vele az áráért, ha cserélem majd 1-2 év múlva a Dali felé kacsingatok (max. 400e) annak lágyabb finomabb hangja van. Remélem jó lesz majd az is a Sony-hoz...
Egyébként ha a Sony 1040-ben lenne kicsit komolyabb bass management, egy rossz szót se szólnék rá...A következő lépésem a kábelcsere lesz: most 2x1,5mm-es réz van amit 2x2,5mm-es ezüstözött rézre szeretnék cserélni... Az ezüstözés a magas hangok megőrzése miatt lenne nekem fontos...
Tudsz ilyen kábelt ajánlani? (max 2.500 Ft/méterig, de inkább olcsóbb) -
krx21
nagyúr
válasz
interstate76 #50384 üzenetére
Ha újban gondolkozol:
A wharfedale obsidian 600 a MM-ban kártyával 115.000 Ft, 5 év garanciával... Ennyi pénzért sokat kellene keresned újonnan, hogy érdemben jobbat kapjál, szerintem...
Hozzá mondjuk egy Denon AVR-2113 150.000 Ft... Aztán hozzá veszel egy Polk Audio PSW 110 67.000 Ft
Ez összesen: 332.000 Csak egy kicsit lógunk túl, + a kábelek persze...
De ez már egy használható, ajánlható belépő szett... -
krx21
nagyúr
Van ötletelek, hogy honnan lehetne letölteni valamilyen kiváló hangminőségű tesztet, ami még esetleg frekvenciákat is kiír... Gondolom a Youtube-os cuccok nem túl jó minőségűek...
-
krx21
nagyúr
válasz
interstate76 #50365 üzenetére
Azért egy 5x6 méteres, 30nm-es szoba jóval nagyobb mint az átlag...
-
krx21
nagyúr
Mondjuk én elhiszem, hogy van különbség, vagyis inkább a szeretném tudni, hogy miért?
Én is tanultam villamosságtant felsőoktatási intézményben és én a tanulmányaim alapján és józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy egy hálózatban az áram és feszültség minősége a hálózat összességétől és azon elhelyezkedő fogyasztóktól függ... Tehát hiába teszek egy kiváló minőségű kábelt egy fogyasztó elé, az összképben a konnektor előtti hálózat minősége is számít stb... Mint ahogy egy szennyezett vízhálózat utolsó 1 méterén hiába teszek be tiszta csövet, a végeredmény attól még szennyezett víz lesz...
Hacsak nem szűröm meg... A feszültség esetében a szűrő szerepét a tápegység látja el ez tudjuk...Tehát nem ellenkezni szeretnék, csak még nem tudtam magyarázatot kapni, hogy akkor miért, egyszerűen kíváncsi vagyok...
-
krx21
nagyúr
Íme itt van:STR-DN1040
Így van... A sub vágása hiányzik nekem...
-
krx21
nagyúr
válasz
Ekkosh #50149 üzenetére
Nekem Sony 1040-es van, szerintem remek hangja van, a tesztek szerint is...
A 1030-hoz képest nagyobb kondenzátorokkal és transzformátorral van szerelve...
A 1030-ban még kicsit csúnyácska az OSD, de egyszer állítod be...
Amit hiányoltam a 1040-ben az a Sub jelének a vágása... azt csak a mélynyomón teheted meg ha szeretnéd... -
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #50110 üzenetére
Majd a kiállítás után, a harmadik félidőben lejátsszák...
"Hé te AVS-es vagy? Vagy AVT-s?"
BBéci Te hányas szektort vezeted?Én ha tehetem elmegyek mindkettőre oszt kész...
-
krx21
nagyúr
Szerintetek ez a kábel milyennek mondható az áráért? SPIDER 2 X 2,50MM²
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #49762 üzenetére
Itt a példában szintén egy wharfedale obsidian 600 szett szerepel, aminek a SURROUND-ja gyárilag sem tud 80Hz alá menni... Nos ha, megfogadjuk, hogy a gyári értékek felett vágunk 20Hz-el, akkor ott már 100Hz-nél járunk... Gondolom ezt azért tanácsolják jogosan, mert ami gyárilag 80Hz-el vágva van, az 80Hz környékén már nem nagyon szól sehogy... Ergó lehet, hogy azt a mélyládát nem ehhez a szetthez találta ki a wharfedale...
Ki ment a divatból az ékezetes betű???
-
krx21
nagyúr
válasz
szaki1986 #49739 üzenetére
Ami biztos a JBL Loft 5.0-át felejtsd el... Erőtlen dobozos hangja van, biztos hogy az a leggyengébb a felsoroltak közül, egyszerűen nem sikerült jól...
De egyébként én is nagyon kíváncsi lennék egy jól berendezett szobában, ezeket a szetteket megversenyeztetni, ugyanis ezek az elérhető kategóriák...
Valószínű többen azt mondják, hogy az erősítőhöz vehetnél drágábbat is...(bár azt jól vetted...) -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
A kérdés azért tettük fel: mert a Diamod 10MX ezen a képen jól láthatólag 85Hz-nél indul lefelé, tehát jogosan merül fel a kérdés, hogy a 85-110Hz közötti frekvenciákkal ilyenkor mi van???
-
krx21
nagyúr
Pár napja valaki belinkelt a mélyharangokról egy prohardveres értekezést... Nem találom...
Ha betenné valaki újra! -
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #49704 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is...
De például mit csinál az ember egy olyan sub-nál ahol a max 85Hz??? Vagy akkor ez hogy van?(#49706) DjKoxi Igen félreérthető volt, fentről értem...
-
krx21
nagyúr
Egy gyors kérdés: nagy általánosságban egy mélynyomót hány Hz-nél kell indítani egy rendszerben?
Köszi... -
krx21
nagyúr
Szerintetek a pali mennyire érthet a hangtechnikához???
-
krx21
nagyúr
Szerintetek, mivel konkrétan nem lehet a sub jel vágási frekvenciáját állítani a Sony 1040-es erősítőn...
Ha a small hangszórókat 100Hz-nél vágom akkor az azt jelenti automatikusan, hogy a sub 100Hz-nél kezdődik??? -
krx21
nagyúr
válasz
killbeer #49483 üzenetére
Szerintem az alapvető probléma ott lehet, hogy egy erőteljesen elferdített hangképhez vagy szokva...
Az olcsó házimozik, és az "1000watt-os" minihifik pont ilyen hangzással rendelkeznek: túlvezérelt basszus és magas... De igazából egyik sincs benne igazi, pont ezt próbálják palástolni... A másik amit meg kell tudni hallani,hogy a kiemelt basszus nem lesz több csak hangosabb a többihez képest... A jó hangzás alapja a kiegyenlített hangkép...
Valószínű, hogyha egy minőségi cuccost kapnál, akkor az elején feltekert basszust szép lassan fokozatosan idővel saját magad lejjebb vennéd... Majd visszatennéd pár hónap múlva, hallanád milyen tolakodóan túlzó és sok más részletet elnyom vacak hangzáskép volt...
A másik, hogy mp3-al nem szabad véleményt alkotni egy hangfalról... Legalább egy "rendes" CD-t vittél volna...
Teszthez a műfaj sem mindegy: Egy scooter nem tesztzenének való (véletlenül se hidd, hogy most a műfajt minősítem...), nem alkalmas arra, hogy megmutassa magát egy hangfal... Nincsenek benne igazi hangszerek, melyek elárulnák, hogy mennyire részletgazdag a hangfal, vagy sem... és még sorolhatnám... De ha hiszed ha nem, még igazi mélyek sincsenek benne... -
krx21
nagyúr
válasz
kicsi kecske #49340 üzenetére
A rádiófrekvenciás hangszóróknál általában komoly kompromisszumot kell kötni a minőség terén...
built in wifi: benne van a wifi, tehát wifi képes...
wifi ready: egy plusz külső (általában bedugható) eszköz vásárlásával wifi képessé tehető az eszköz... -
krx21
nagyúr
válasz
Sefter #49078 üzenetére
Nekem pont ilyen szettem volt: "motion 990 szettel yamaha rxv 350-es erősítővel" Csak 2db 30cm-es Heco sub-al... A obsidian 600 egy teljes kategóriával jobban szól az biztos... Mondjuk az is igaz, hogy a Magnat 990-es szettet már 45.000 Ft-ért lehetett venni anno... Azért az áron jó vétel volt...
A Magnat-nak talán annyi köze van a Heco-hoz, hogy mind a kettő német...
Vannak drágább Magnatokamiket oda lehetne tenni sok egyéb hangfal mellé..
-
krx21
nagyúr
Érdekesség a Sony STR-DN1040-ről:
Kis ellentmondás a több mint 140 oldalas leírásában, miután felsorol jó pár hangzás javító funkciót („Equalizer”, a „Sound Optimizer”, „Advanced Auto Volume” és a „Dynamic Range Compressor”) és részletezi, hogy mi miért jó, aztán megemlíti, hogy van a Pure Direct funkció, amikor a hang igyekszik kikerülni minden nem szükséges elektronikát... Lehetővé téve, hogy ilyenkor a legjobb mnőségü legyen a hang...
A csattanó, hogy megemlíti, hogy persze ilyenkor a fentebb említett funkciók egyike sem működik hisz nem is vesz részt a jelfeldolgozásban ilyenkor az elektronika azon része.. Sőt még a kijelzőt is lekapcsolja, hogy az se keltsen zavaró jelet a hangba...Szóval megpróbál high-end-kedni egy kicsit... Egyébként szerintem ez egy új dolog ebben a kategóriában...
"A Pure Direct mód használatával jobb
minőségű hangzás érhető el. A Pure
Direct funkció bekapcsolt állapotában
a kijelzőpanel elalszik, hogy
a hangminőséget befolyásoló zaj
kiszűrhető legyen. A Pure Direct funkció
bármelyik bemenettel használható.A Pure Direct funkció beállítása esetén nem
működik az „Equalizer”, a „Sound Optimizer”,
az „Advanced Auto Volume” és a „Dynamic
Range Compressor” funkció." -
krx21
nagyúr
válasz
szricsi0917 #49024 üzenetére
Összehasonlítani nem tudom a szetteket, de vedd számításba, hogy a Wharfedale Obsidian 600 a MM-ban kártyára 115.000 Ft körül van 5 év garanciával, ha regisztrálod... Én nem rég vettem sokak szerint ennyi pénzt megér...
Persze lehet a többi jobb azt nem ismerem... -
krx21
nagyúr
válasz
Goose-T #48983 üzenetére
Ebből nekem az következik, hogy nem túl pontosan sikerült a bemérés... De semmiképp nem az, hogy a kis magnat-oknak jó lenne a basszusa... Nekem is ilyen volt csak nagyobb front-al (990 set)
Szerintem az erősítőhez vehettél volna Te is inkább egy wharfedale obsidian 600-t... A MM-ban kártyára 115e... -
krx21
nagyúr
válasz
JohannZimu #48947 üzenetére
Arra értem, hogy nem kell a legdrágább... De a rendszernek ne legyen szűk keresztmetszete...
-
krx21
nagyúr
Most 2*2.5mm, monitor hifi kábelem van... egyszerű réznek tűnik...
Tudnátok ennél valamivel jobbat ajánlani, de nem a horror kategóriában?(obsidian 600 + sony 1040)
Ja, nem lapos profil kellene... -
krx21
nagyúr
Mit ajánlanátok az obsidian 600 helyett, ami nem horror...???
Bár én most el vagyok ájulva olyan jól szól a rendszer a régihez képest... Ez is relatív, mint minden és én lentről kezdtem....
Nekem sajnos a méretek is számítanak, ne legyen nagyon széles a front és a center 15cm magasságig jó csak, különben nem fér be a TV alá... Ja hogy állványt is kéne cserélni, na neee -
krx21
nagyúr
Én hát...
Nem úgy van?
(#48876) Peak
Szép ábra, de én a fülemmel hallom, hogy gyakorlatilag a két ugyan olyan hangerőre állított mélynyomóból, ha csak 1db megy akkor bizony fele a hangerő is... Ha mégis, egyéb elhelyezés miatt fennállhat, hogy kioltják egymást, arra van a fáziskapcsoló...
Egyébként nem az az ideális hallgatási hely, ahol a leghangosabb a keletkező interferenciák miatt... -
krx21
nagyúr
válasz
Toobee #48872 üzenetére
Ezt én is így gondolom... 2db Sub-al kisebb membránkilengésekkel lehet elérni ugyan azt a hangerőt... És mivel kisebbet leng, ezért gyorsabb és pontosabb... És bár az alacsony frekvenciás hangok nehezen pozicionálhatók, de azért van rá ellenpélda amikor hallani, hogy a hátad mögött van a sub...
Jó beállítással nem sok a 2db sub és tudom, hogy van benne tartalék rendesen... Egyébként 20nm-re van...(tudom elég lenne az 1db is...de...) -
krx21
nagyúr
válasz
forma69 #48825 üzenetére
Szia!
Én direkt nem tettem a frontot nagyra, hogy meg tudjam vágni... Mert van 2db sub mellette és amúgy sem megy nagyon mélyre, csak rángatózna a membrán... Bár ha használni akarom egy 60Hz sztem ráereszthető...
A kicsiknek nem sok a 80Hz? Én oda 100Hz-es gondoltam, alapból 120Hz-re teszi az erősítő, a small miatt..
Kéne egy jó tesztlemez ahol különböző megnevezett frekvenciákat nyomnak és megnézni, mi az amit megéri ráereszteni mondjuk a hátsóra vagy a centerre... Kis membránra nem eresztenék rá nagyon sok mélyet, mert azon kívül, hogy lüktetni fog nagyon, a mélynyomó mellett úgyse hallanám... A 80Hz-re az nem nagyon mély még?(#48841) junior11 Köszi... Nekem a Sony1040-nagyon tetszik... A Yamaha RX-350-után egy megváltás, ahogy szól... De nagyon nincs más összehasonlítási alapom...
-
krx21
nagyúr
Még egy kérdés! A Szoba parkettázva van, de sok helyen szőnyeg van... A Subok alatt most sima parketta...
Nem lenne jobb az alá is szőnyeget tenni? (lefele van a reflexcső)Az erősítőn nem csináltam semmilyen mikrofonos kalibrálást még... Nem is bízok benne annyira...
-
krx21
nagyúr
80Hz-re a kicsit és a nagyot is??? A kicsinél a default a 120Hz... A nagynál melyben van oldalsó 20cm-es az tudna szerintem 60Hz körül is...
Voltam a KácsaAudió-nál, vettem audioquest cinnamon hdmi kábeleket, mondtam hogy jönnek Neked egy havi fizetéssel, mert sokat emlegeted őket és a kábeleiket...(#48782) regger: A Sony S790 blu ray lejátszón állítottam valami és most kiírja rendesen DTS, Dolby Digital stb...
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Beüzemeltem a Sony STR-DN1040 erősítőt... Nyomtam rá egy firmware frissítést eltartott vagy 40 percig...
Amit észrevettem ,hogy a filmeknél már nem azt írja ki, hogy Dolby Digital 5.1 vagy DTS 5.1 hanem PCM 5.1 stb... Elvileg a PCM tömörítetlen tehát blu ray esetén ez a jobb... Jól tudom?
A blu-ray lejátszóban a Dolby Digital/DTS menüt, hogy mire állítsam be? Bitstream vagy Downmix PCM???
A másik a BD Audio MIX Setting: On vagy Off?Sajnos a SUB kimenetet nem lehet vágni az erősítőn, de ha a hangfalszettnél (wharfedale obsidian 600)
A hangszórókat small-ra teszem akkor automatikusan 120Hz-nél vág... Gondolom ez így jó is... (állítható!)
Arra gondoltam, hogy a frontot is small-ra teszem, mert akkor az is állítható lesz és olyan 70Hz körül vágom meg, mert amúgy is van a 2db Proson R10
Ez így jónak tűnik szerintetek? Várok ötleteket mit hogy állítsak be!Köszönöm a segítséget előre is...
-
krx21
nagyúr
válasz
ricsik #48657 üzenetére
Igen az R12" az még izmosabb (bár abban már nem lépnek feljebb erősítő tekintetében), de sajnos a méret is korlát... Egy kicsit az R10-ek is túl nagyok nekem méretben... A szoba kialakítása, ahogy az eszközök vannak méretileg behatárolnak... Amúgy a 2db ereje szinte majdnem matematikai pontossággal összeadódnak, duplázódik... Persze ez elhelyezés függő is...
Valahol érdemes 2db sub esetén a fáziskapcsolóval játszani, mert állítólag van, hogy egymás ellen dolgoznak... Viszont ha szimmetrikusan egymás mellett vannak, egyenlő távolságra a hallgató pozíciótól, akkor nem kell általában ilyennek bíbelődni... -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48660 üzenetére
Hát ezen az öreg Yamahán nem lehet olyat... A Sony 1040-en majd lehet? Remélem...
Be lehet majd állítani. hogy mondjuk a front 80Hz-ig menjen, a sub meg 80Hz-től? -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48658 üzenetére
Egyszerre bekötöttem a kettőt egy elosztóval... Eddig is kettő volt...
Nem bánom nagyon, hogy nem hasonlíthattam mással, mert a tesztelgetést lehet a végtelenségig csinálni, pláne, hogy ismerem magam... Bíztam az ajánlásokban és utána is olvastam, meg nem is nagyon lett volna más nagyon ebben az árban...A beüzemeléshez elfogadok tanácsot... A frekiváltot mire érdemes tenni szerintetek? Most a középnél kicsit feljebb van... (40-180Hz-ig megy) A jelet a mono-ba, vagy egy közösítőn keresztül mind a L és R-be tegyem?
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48652 üzenetére
Köszi... Eddig csupa pozitív benyomásom van róla... Azért hozzátartozik, sub-okkal kapcsolatban, hogy nem sokat használtam... Az első egy Sony egyszerű volt "gagyi"... Aztán Yamaha sw300, utána 2db Heco 30cm-es.
.. A Heco minőségben visszalépés, volt... Zenére nem volt jó...
Ezeket Proson R10-eket már kicsit hallgattam ma a régi Yamaha RX-350-en!Az az erősítő lesz lecserélve...
-
krx21
nagyúr
válasz
#75912448 #48639 üzenetére
Most mit mondjak... Tökéletesen igazad van..
Itt egyszerűen lebeszéltetek az olcsóbb sub-okról, a wharfedale obsidian 600-t meg elég jónak mondtátok az árához képest... Nem akarom a felelősséget pattintani nem azért mondom, de így történt... Most majdnem 2x annyiba kerül a sub a rendszerben mint a 5.0...Arra gondoltam, hogy elég lesz az R8-de olyan kis vézna volt ott a szobában és hát nem sokkal drágább volt a R10-ráadásul sokkal erősebb erősítő van benne...
De mintha egy szett lenne, nagyon illenek egymáshoz külsőt tekintve... -
krx21
nagyúr
Nemrég jöttem meg a StreamAudio Kft.-ből...
Kicsit csalódott voltam, mert annak ellenére, hogy bejelentkeztem időre és még pontos is voltam, ráadásul raktáron lévő eszközöket megnevezve, telefonon értekezve érkeztem, nem tudtam meghallgatni őket, pedig kint volt a bemutatószobán... Valami bekötési problémára hivatkoztak... Biztos nem volt elég neki az a 25db erősítő, ami körülötte volt... Na mindegy...
Szóval megvettem a 2db sub-ot... BBéci tanácsára: Proson R10
Nagyon szép darabok és remekül illik a wharfedale obsidian 600-szettemhez ami szintén ilyen lakk-fekete felületeket is tartalmaz... Látszik, hogy elég minőségi darabok... Mondjuk kár hogy nem külön tápkábeles és, hogy semmilyen leírás nincs a dobozban...
Majd tesztelgetem... Milyet megvan a Sony 1040-es erősítő...
Nagyon jobb lenne egy Denon X2000, vagy csak nem divatos mostanában a Sony? -
krx21
nagyúr
Hogyan vélekedtek?
Megideologizálom, hogy miért veszek 25cm-es helyett 20cm-es Sub-ot...(olcsóbb)
20nm-es szoba, úgyis 2db sub-ot veszek, tehát elég lehet és a kisebb membrán gyorsabb és pontosabb...
Pláne kisebb hangerőn, ezért jobban szólhat...Magamnak magyarázom, vagy van igazságtartalma?
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48561 üzenetére
És (#48560) BBéci Köszi az infót...
Hát holnap lehet benézek a stream audio-hoz...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48551 üzenetére
Köszi... Az is jónak tűnik, csak kár hogy drágább.... Ahogy elnézem az zárt... Arra azt mondják, hogy nagyobb szobába jó, viszont pontosabb mint a nyitott... Vagy mégis nyitott??? Mit lehet még tudni róla?
-
krx21
nagyúr
A Heco-t már eladtam... Olyan mélynyomó kellene, ami nem csak hangosan tud "zörögni", hanem pontos, feszes, mégis meleg hangja van... Tudom 300.000Ft-nál kezdődik...
Polk PSW110 Problem Remélem ez nem általános, csak mert már máshol is olvastam...
Egyébként hol érdemes megvenni??? -
krx21
nagyúr
válasz
#75912448 #48528 üzenetére
Akkor ez a következő: mission ms-10
Ez is szimpatikus, mert elég keskeny... -
krx21
nagyúr
Pont rosszkor vettetem fel a Onkyo SKW 208-as témát, mert most senki nem fogja megmondani, hogy sz*r...
Jéééé (PH! addikt) lettem az meg mi a franc???
A barátnőmtől megkaptam a választ: Az őrültség következő foka!
-
krx21
nagyúr
Ma teszteltem egy film elejéig a wharfedale obsidian 600 szettet a nálunk forgatott Die Hard – Drágább, mint az életed című filmmel... Végignéztem a filmet, de valami nem tetszett annyira a hangzásban...
Aztán rájöttem, mert átkapcsoltam az eredeti angol DTS-re!Sokan említettétek már, hogy a szinkron mennyire tönkreteszi a hangot, ezt most megtapasztaltam...
Más: Tudom, hogy nem egy high-end sub, de hallotta már valaki a Onkyo SKW 208-ot???
Egyszerűen ennyi pénzért nagyon megérné, ha használható... Még mindig nézegetem, mert sok pénzt tudnék spórolni rajta... -
krx21
nagyúr
Köszi...
Ez nagyon gyenge lenne? Onkyo SKW 208 Nagyon olcsó... -
krx21
nagyúr
Ez tetszene: Mission MS-10
-
-
krx21
nagyúr
Köszönöm az infót!
Amúgy a wharfedale obsidian 600-al kapcsolatban is igazad volt... Keresve ugyan, de megtaláltam a "Származási ország: Kína" matricát... A MM-ben vettem és Cetelem kártyával -15%, tehát az egész szett kp. 110.000 Ft-ért elvihető! Ennyi pénzért szerintem tényleg nem rossz, sőt! A Sony erősítő még várat magára, mert nem akartam bontottat venni...
Kábel ügyben is kérném a véleményed, hogy milyet javasolsz aminek lenne még értelme?
Továbbá a régi magnat szettemhez maradt még 2db Heco sub. Pontosan ilyen 30cm-es membránnal...
Anno ezeket szintén nagyon jó áron meg lehetett venni 70-ről már a végén 35-ért a MM-ba, ezért is vettem kettőt...
Ezeket érdemes lecserélni? Vagy hagyjam meg? Bár mondjuk bükk és most a feketére tértem át, de azt mondjuk megoldanám...
Csere esetén ezt venném, persze a 2db az alap: Wharfedale Vardus VR-10Köszönöm a segítséget, Neked és mindenki másnak!
-
krx21
nagyúr
válasz
Warter #48396 üzenetére
Úgy látszik a wattokról kapcsolatban a kérdésem mégsem olyan triviális, mert elég sok fajta válasz, elmélet érkezik evvel kapcsolatban...
Nekem különösebb kijelentésem nem nagyon volt, inkább csak tájékozódtam, kérdeztem...
Kérdezni is butaság?(#48398) Gabor970: Na akkor most legyen okos az ember...
-
krx21
nagyúr
válasz
Gabor970 #48394 üzenetére
SONY STR-DN1040
Szólj, ha megtaláltad a butaságot... -
krx21
nagyúr
válasz
Gabor970 #48383 üzenetére
Akkor az itt látható képen mi nem stimmel? Az erősító hivatalosan 7.2, 165W És ez a hátulja, ahol 240watt található...
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Létezik, hogy hivatalosan nem lehet kapni a Wharfedale Obsidian 600 HCP szett háttérsugárzóját???
Igazából én ezt a szettet szeretném kiegészíteni felső front-nak... Van egyáltalán értelme, mert állítólag 4 méteres belmagasságnál lenne csak... -
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #48144 üzenetére
Hát szomorúan konstatáltam...
(#48147) bajnokpityu: Az általam megnevezett anyagigény igazán nem extra többlet, speciel én megfizetném azt az ezrest, ha ettől fém lenne az eleje...
-
krx21
nagyúr
válasz
Valkűr #48138 üzenetére
Egy fémes gombot megnyomva, tekergetve egész más benyomása lesz az eszköznek... Ezek is fontosak szerintem ilyen áron... Persze, hogy nem ettől szól jól, de sok mindent elárul... Első körben azt, hogy a takarékosság, költséghatékonyság jegyében született az egész tervezés... Egy 200e erősítő vajon hány százalékkal lenne drágább egy legalább alumínium előlappal és tekerő gombokkal? Szerintem nem sokkal az biztos, de máris sokkal jobb benyomást keltene..
-
krx21
nagyúr
Általánosságban van észrevételem a mai házi-mozi erősítőkkel kapcsolatban:
Hány száz ezerért kell vásárolni, hogy egy erősítő eleje, potméterei "rendes" fémből legyenek???
Anno mikor volt 20 éve egy Onkyo jobb fajta sztereó erősítőm, fém volt teljesen! A mai AV erősítők anyaghasználatai egyszerűen siralmas... Lehet már rég vizsgálódtam erősítők terén, de döbbentem tapasztalom, hogy a több mint 200.000 Ft-os erősítők műanyag előlapjai előtt, mozgó tengelyű ócska műanyag tekerők figyelnek... Bármelyik erősítőhöz közelebb lépve, pláne megtekergetve, megnyomkodva olyan gagyi érzésem támad, hogy sajnálni kezdem az összes forintot rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest