- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #112718 üzenetére
Egy szint után nem nagyon. Inkább másabb van, mint jobb.
De kösz, hogy aggódsz, jól vagyok. -
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112702 üzenetére
Pontosan. Akkoriban volt a dune, a Cinemaster és később a Crystalvision. Ennyi.
Most már egyre inkább kezdik feltölteni a piaci rést.Azt most szándékosan nem hozom fel, hogy, ha van egy pici ámítástechnikai ismereted, akkor kicsi pénzből nagyon jó hang-képet lehet kihozni (stabil működéssel) egy alap htpc-ből. Olyat, ami már vetítőt is derekasan kiszolgál. És elmossa a dune-popi stb. mp játszókat.
-
xtremetuning
addikt
By the way : a dune nagyon sokáig best buy volt, és nem is volt alternatívája nagyon.
100 ezer vs. 1,5 milla. Akkoriban nem is mondtam azt amit ma már megtehetek.Körbenéztem, 450 eurotól van használt oppo. Azért ettől a számtól már nem kell telesírni a kispárnát.
A mostani 2-3 ezer euros front-endek ára is hamar a felére fog csökkenni. És akkor jön el vala kánaán. -
-
xtremetuning
addikt
Komolyan nem értem, mit vártok egy olyan készüléktől, ami 70 ropiba kerül és már 3 cég haszna rajta van.
Mit gondoltok, mennyi az előállítási költsége ? Mekkora tudás tud belekerülni ennyiből ???Alternatíva : például használt oppo. Liszivel egyetemben én sem tartom a popit alternatívának.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112629 üzenetére
Gyűlölöm az autós hasonlatokat, de : ha bringáról autóra váltassz, ott is el kell fogadnod a vele együttjáró plusz költségeket. Ha csak trabira, akkor is lesz fék, olaj, benzin költséged, 2 gumi helyett 4 amid eddig nem volt. Magával hozza az autózás, mint fogalom.
Szintén van egy minimum követelmény, ami alatt nem beszélhetünk vetítésről (sem). Ha proji, akkor vászon.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112623 üzenetére
Tessék elfogadni, hogy a vetítésre való lépés, nem CSAK a projiból áll. Ennyi.
Kell hozzá vászon, jó minőségű front-end, hiszen a nagyobb átló megköveteli a jobb minőséget, összekötő kábel, tartókonzol. Ez így vetítés. Különben csak zajos pixelhalom.
Direkt nem hozom fel a jó minőségű tápkábelt, hdmi-t, táp-szűrést. Legyen az az extrém követelmény.
Pedig nem az. -
xtremetuning
addikt
válasz
Janaboy #112624 üzenetére
Parancsolj.
Talán még akció is van most rá. -
xtremetuning
addikt
válasz
Janaboy #112620 üzenetére
Azt gondolom, ha vetíteni akarunk (és ez volt az alapfelvetés kedves Vikthor!), akkor az Oppo az, amit említeni kell, de most már alternatíva az új Arcam BD lejátszó is. Van rá cfw és nagyon jó kép-hang jön ki belőle.
Persze nyilván nagy szavak ezek abban az országban, ahol a projektoros topikban a falfestésre buzdítják az embereket.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112610 üzenetére
A múltkor vizsgáztattam a szemét. Maradjunk annyiban, hogy nem nagyon tudja, hogy mit kellene nézni....
Úgy könnyű azt mondani, hogy nem látott akkora difit, miközben nem sok fingj@ van róla, hogy mit is kellene figyelni. És ez többekre is vonatkozik a proji topikban. Sajnos.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112572 üzenetére
"a huskytól érdemes AQ subkábelt venni, szerintem."
Hdmi-t meg diamondtól. Szvsz
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112490 üzenetére
De azért bőven volt terük sztereóban. (nemrég hallgattam meg, egy haverom használlja őket).
Ezért mondtam, hogy nem értek egyet.Jöjjön vissza a CVMP-m ráfülelek erre, mert idegesít, hogy mi a valós szitu az Interstellarral.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112487 üzenetére
'99-környékén, mikor megvettem az első Wharfedale szettemet (ami mai szemmel nézve elég khmm..)
próbáltam center nélkül, mivel a 2 front volt meg először. Utána jött a center, sub, háttér.Még ezekkel a gyengus cuccokkal is sokkal nagyobb volt az élmény centerrel.
Úgyhogy ebben nem értünk egyet. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112485 üzenetére
Távozz tőlem Sátán !
-
xtremetuning
addikt
válasz
Csabroncka #112448 üzenetére
Nekik biztos. Kérdés, hogy a fülednek elég lesz e ?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112121 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dagidög #111955 üzenetére
Drive : alig bírtam végignézni, de nejzetnek tetszett. Mások vagyunk.
Hozom HG véleményét a kábellel kapcsolatban : "Le kell tölteni David Elrod szabadalmát és abban benne van minden feketén fehéren.
A lényege, hogy igen nagy méretű tömör szalagok vezetik az áramot. Azok elliptikus keresztmetszetű köpenybe vannak húzva, hogy csak a szalag éle éri a szigetelést, azaz szabadtérben van a vezető gyakorlatilag. Elképesztő energiák tudnak áramolni benne mindenféle szűrés, csillapítás nélkül.
Nagyon jó kábel, csak nagyon nehezen kezelhető."Nekem volt két pár is itthon, réz létére brutálisan jó hangja van. És nem, nem szűk keresztmetszet a csati.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111952 üzenetére
Ácsi ! Én nem azt írtam, hogy kábelre kell költeni ! Én azt tenném, de erre senkit sem bíztattam.
A lényeg, hogy mindenkinek meg van a saját értékrendje/értékítélete, tartsuk ezt tiszteletben !!!
Vikthor, ha túl sok fizut kap, adakozik. Te iszol. Én kábelezek. DE nem szóllak meg egyikőtöket sem. Nem a mi tisztünk eldönteni, ki-mire-mennyit. Pláne nem, hogy milyen nappaliban milyen értékü technikát lehessen birtokolni (lásd valamelyik előző hsz.) -
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111947 üzenetére
"inkább igazolható a létjogosultsága, mint a 400 milliósnak, ahova már ilyen anakondákat tesznek be" - ma már ne igyatok többet....
(#111946) xxlongikaxx "ahol millios nagysagrendu mozi/csoves rendszerek vannak beteve iszonyat lepukkant nappalikba" - már megint csak a Te szubjektív megítélésed szerint....
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #111825 üzenetére
Miért kellene, hogy zajos legyen ? Jól be van húzva az expo és ennyi.
Lucy képe pedig teljesen rendben van. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #111823 üzenetére
Nekem tökmindegy. Amikor egy sima kukoricaföldet is teli tudtak b@szni grainnel, akkor bekaphassák....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #111819 üzenetére
Zaj.......zaj mindenhol.......
Mondom : a jupiter óta nem értem, miért kell ezt.
Ott hibátlan a kép, pedig cgi az egész múvi.Nolan művészkedett. Az meg ezek szerint nem annyira fér meg a Mi technicista szemléletünkkel.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #111814 üzenetére
Moziban nem tetszett, se a kép, sem a hang. Itthon még nem néztem meg, de pótlom és verdictet hirdetek...
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #111308 üzenetére
Keress ilyet. Olcsóbb és egész jó hangja van.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #111125 üzenetére
Csavarozással egyet tudok érteni, illetve ki kell próbálni, volt ahol jobb volt a forrasztás, persze szigorúan ezüstözött ónnal. Viszont 50W-os páka ????
Haver, ne a kínai piacon vásárolj...
-
xtremetuning
addikt
A zárt mindig gyorsabb, pontosabb, ellenben jóval kisebb a hangnyomása, mint egy ugyanakkora membránnal rendelkező reflexesnek. Pláne, ha a JL-ről beszélünk.
Tehát, aki egy reflexes 30-ashoz van szokva (ami ugye búg, kiemel, zsíros a hangja, elken, ezáltal jóval többnek adja el magát), annak kevés lesz egy 30-as zárt.Ezért is írom, hogy JL-ből kell a 2. Nem feltétlenül azért, hogy leemelje a tetőt, bár, ha a jelenet megkívánja, akkor lefogja, és azt is olyan pontosan, részletezően, amit egy reflexes soha az életben nem fog megcsinálni.
De hangsúlyozom : ha zártban gondolkozunk, akkor az a letisztultsága miatt mindig gyengébbnek hat. 2 pedig azért kell, hogy a minőségi ugrás úgy legyen meg, hogy ne menjen a mennyiség rovására.Azt pedig halkan teszem hozzá, hogy a zárt olyan teret, jelenlétérzetet tud csinálni, ami nagyban fokozza a valósághoz közeli hang megjelenítését. Nyilván kábelezéssel kiszolgálva.
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
Z0mbi #107640 üzenetére
"Fizetek neked ket monoblokkot ha osszeszedsz 10 vajtfulut beulteted egy vaktesztre es egy 10000ftos CAT6 kozott es ekozott meghallja a tobbseg a kulonbseget"
Legyen, de a teszt az én rendszeremen történik és ha bebukod, akkor én mondom meg a két mono gyártóját és típusát.
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #103340 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #100456 üzenetére
Ott van. Egyébként ott sem mindnek van. Creston, Castone, Reflex, Behringer ezekkel is dolgoztam és ott nem volt mindegyiknél. De az nem otthoni hifi. Ott keverőpult is van, itthon pedig nem annyira...
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #100448 üzenetére
A kezdetektől fogva a silent player, network player, streamer szavakat használták rájuk.
Amiben volt futómű is és mellette, vagy kizárólag beépített belső memória, arra inkább a silent playert, amiben egyik sem és net/hálózat nélkül működésképtelenek, azokra az utóbbi kettőt. Nyilván azokhoz NAS-ra van szükség. -
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #100441 üzenetére
Bad news : A szakma is így nevezi....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #100433 üzenetére
Akkor az nem vég-fok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest