- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #102246 üzenetére
Ez persze csak egy példa volt, nem valós helyzet, csak egy olyan erősítőt akartam mondani, ami nem annyira megosztó. De lehet, hogy pont olyat sikerült.
Én nem lennék ilyen merev, de adott esetben neked is igazad lehet. Az ajánlás szerintem csak ajánlás. Pl: ha nekem mondjuk megfordult a rendszeremben a RX-A820 és valaki keres erősítőt ajánlom, hogy hallgassa meg. Ha van egy 1067-es a piacon, azt is azt modnom, hogy érdemes meghallgatni, mert bár nagyobb mint a 820-as, meg régebbi is, de ha valami hasonló kraktert keres, akkor lehet, hogy az megfelel neki. A használt piac az már csak ilyen lesz szerintem. -
kabar
senior tag
válasz
devil-k #102244 üzenetére
Ebben igazad is lenne, de az ajánlás szerintem nem rábeszélés. Nekem sincsen szinte semmilyen tapasztalatom itt a nagy öregekhez viszonyítva, de ha valakinek ajánlasz valamit, azal nem azt mondod, hogy vegye meg. Hanem a lehetséges cuccok közé egy képzeletbeli listára tegye fel. Az ő döntése mit vesz meg. Arról nem is beszélve, hogy használtban bizonyos esetekben belebotolhat lomizott cuccokba is az ember. Lehet akár egy FMJ600 is, a delikvens, sokan ajánlanák itt tiszta szívvel, de elképzelhető, hogy használtként kapott már villámot, vagy virágcserépből vizet. Azt természetesen nem ajánlaná senki, de ez csak a helyszínen (vagy ott sem) derül ki. Csak mondjuk neki, hogy ez akár egy jó vétel lehet. Viszont te legalább nyugodtan alszol, mert senkire nem beszéltél rá semmilyen kacatot. De persze nem is segítettél szűkíteni a kört neki. Ördögi.
-
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #102236 üzenetére
Nem támadásként mondom, de mondj egy olyan itteni hardcore lakót, akinek évek óta ugyanaz a szettje van. Egyszóval szerintem itt a legtöbben igen sokat fejlesztenek/cserélgetnek, pedig jóval többet költöttek el mint fél milka. Kezdésként használtból egy kicsit türelemmel tényleg 150környékén már összetákolható egy cucc, nemrég ment el egy Polk TSI szett (azért nem bögreszett), és egy NAD T763 szintén nem olyan belépő hangú/teljesítményű erősítő. Persze ez is a háromszorosa az 50-nek, de azért nem a tízszerese. Tényleg nem jó dolog talán az újoncokat ilyenekkel ijesztgetni. Nem beszélve arról, hogy sokan vannak olyanok, akik az 50 ezres LG előtt is leesett állal ülnek, hogy a puruttyán beállított milliós cuccokról ne is beszéljünk.
De abban viszont igazad van, hogy az 50 igencsak harmatos összeg. Van itt olyan gyanítom, akinek az IC-je többe kerül. -
kabar
senior tag
válasz
dio001 #101956 üzenetére
Őszintén remélem nem járod meg vele, és bírja tartani a súlyokat. Nekem ugyancsak Jysk-es vásárlásból adódóan van vagy 140 ropis hulladék ruhásszekrénysorom, ami a ruha súlyát sem bírja. Egy pár hét után elkezdett behajlani először a vízszintes polc, majd utána hordósodni az összes oldal, úgyhogy kuka az egész. Eddig sem voltam nagy Jysk -fan, ezután meg végképpen nem leszek.
-
kabar
senior tag
válasz
Csabroncka #93325 üzenetére
Ha nincsen valami különleges triggered, szerintem csak annyit tud, mint ami a nevében is van. Valamit el lehet vele indítani, vagy leállítani. Pl: végfokot, projektort. MI például arra használjuk, hogy amikor bekapcsolod a projektort, akkor leereszti a vásznat. Ha meg ki, akkor visszacsévéli. De amennyire én tudom, az csak annyit csinál, hogy vagy van rajta 12V vagy nincsen.
-
kabar
senior tag
válasz
greike #92604 üzenetére
Nem jól értelmezed szerintem. Az van, hogy a Yamahát ajánlották (RX-V2600-at) alternatívaként. Így jött be a Yamaha mint márka. Erre jött a válasz, hogy a 3802 nem lehet annál rosszabb, hanem biztos, hogy jobb. Az Rx-v3800 meg feljebb van a 2600-nál, és még az is rosszabbul szól, mint a 3802 vagyis a 2600 biztosan. Ha ezt valaki másképpen hallja, az vagy nem ért hozzá, vagy nem jó a hallása, vagy nem kifinomult eléggé az ízlése. Érted ugye. Nem az van, hogy különböző ízlésekhez különböző erősítő hangzás tartozhat ergo másik típus, hanem ha nem Denon, akkor az sz... Még ha a megjelölt összegnél jóval magasabb is volt az új ára.
-
kabar
senior tag
Kipróbálhatod kötögetés nélkül a különbséget. Jó a placebó hatás ellen, meg nem telik el annyi idő a két meghallgatás között.
A Bi-amp-ot én is használom, szerintem jó dolog a lusta hangfal ellen, csak ekkor veszítesz két csatornát. De azt hiszem ez az Onkyo-imnál is így volt, meg logikus is.
gg72:
Az de jó dolog is. Én leginkább ezért adtam el a NR906-ot. A sors fintora, hogy egyre kevesebbet 3D-nek a gyerekek. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #90087 üzenetére
Ha nem érdekes neki a 3D meg a 1,4-es HDMI, meg a 2- HDMI Out akkor szerintem jó választás a 3800. 130-150 környékén szokott elmenni, ha van egyáltalán belőle. A 3010-ért szerintem jóval jelentősebb összeget kell leszurkolni. Ha meg van vetítője is akkor meg a RX-V3900. Csak nem nagyon van kis hazánkban belőle, meg nem is nagyon adják el.
A v2600 és v3800 között nekem nincsen tapasztalatom (3800-at is haveromnál hallottam, ott lettem egy picit rabja a Yamaha-nak), külföldi fórumokon lehetett olvasni, hogy RX-V sorozatban a 500 végűek és a 800-as végűek között nagyon jót tett a változtatás. Bár olyat is olvastam, hogy a 1800 és a 3800 elektronikája nem sokban tér el, de nálam a szintek között elég sok különbség mutatkozott. Én mondjuk az RX-A-s szériát nyüstölöm. -
kabar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #89992 üzenetére
Plusz még az újaknál netrádió mellett lehet HDMI bemenetet váltani.
-
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89951 üzenetére
Nehogy 10 perc alatt feladd! Ha meglenne még, megnézném hogyan oldottam meg az enyémen (bár én nem egészen ezzel szenvedtem), de már eladtam. Nálam volt majd egy évet, de amikor jött egy vevőjelölt olyanokat állított be rajta, hogy csak néztem (akkor jöttem rá a reset áldásos hatására). Sokat tudnak már ezek az erősítők, a legtöbbünk jó ha az 5-10%-át kihasználja. Legfeljebb sokan nem ismerik be.
-
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89944 üzenetére
Onkyo-nál már nem emlékszem, de a Yamaha Input/nett rádiónál/video out menüjében be lehet állítani melyik video bemenet menjen a kimenetre. Valamit trükkközni kellett a 906-nál is azt hiszem. De ott azt hiszem csináltam egy külön AV bement csoportosítást azt hiszem. Ezt próbáltam a Yaminál is, de ennek nem olyan rugalmas a bemenetek hozzárendelése. Különösen nem a 2010-esé.
-
kabar
senior tag
válasz
Gabesz26 #89896 üzenetére
Jaja! A próbálgatás mindennél jobb, csak eléggé nehézkes a kivitelezése. Nálam pl pont fordítva volt, mivel kértem kölcsön egy sztereót is (azt hiszem NADC320, de még megkérdezem) és nem éreztem úgy,hogy nagyon leiskolázná a házimozi kombájnt. De persze itt bejön az, hogy a hangfalak, meg a szoba akusztikai adottságai stb. De az AVR-nek is ott kell érvényesülnie. De tervben van egy jóval komolyabb géppel egy keresztpróba, azaz én is adom az AVR-t egy teszthez, és meghallgatjuk együtt a tulajával. Ott már attól tartok lesznek nagy különbségek.
-
kabar
senior tag
válasz
Gergőke88 #89877 üzenetére
Szerintem az ízlése lehet más, ha az SR875-re mozdult. Mozira jó gép az. Mondjuk Dalival nem hallottam, nem tudom milyen lehet az.
Adodaniel:
Én sem. Meg is lepődtem ezen a bejegyzésen.KnockOut:
Nekem majd lesz egy RX-A810-esem eladó (ha hazaérek), ha nem nagy térben akarod hallgatni jó kis gép. De nem Denon, úgyhogy itt majd kapok a fejemre, meg itt nem is szabad kereskedni, úgyhogy nem is teszem. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #89867 üzenetére
Az meg szerintem nem egy súlycsoport a 875-el. De senkinek nem akarom rontani az üzletét. Ha elhatározta, hogy érdekli az a 875- és megveszi, akkor vegye. Csak próbáljon ki rajta mindent. Ha minden rendben van vele, akkor fog az úgy szólni, hogy nem hagyja ott. A 3007-et meg talán azért nem venném, mert ennél jóval olcsóbban kap már 876 vagy ha kell a hálózat akkor 906-ot. De nem olyan rég ment el 135-ért RX-V3800 is patika állapotban. Nem tudom, hogy mi van a 3007-ben annyi plusz, ami megérje.
-
kabar
senior tag
válasz
mettek #89864 üzenetére
Na ezt ezért ne tedd! Én csak annyit mondtam, hogy ellenőrizd figyelmesen minden bemenetét. Ezt minden erősítőnél meg kellene tenned, nem csak ennél az Onkyónál. Csak arra hívtam fel becses figyelmedet, hogy abban az esetben, amikor ilyen hátlapot látok, akkor ugye nem az fordul meg az ember agyában, hogy nagyon gondosan bántak azzal az erősítővel. És szerintem emiatt is rengeteg volt a HDMI hiba az Onkyonál. Mint mondtam ez egy "népautó", tehát sok esetben a plebs használja. Mondjuk személyesen pl jóval kevesebb karcos RX-V3800-ast láttam. Emiatt ne lépj vissza az üzlettől. Amiatt inkább, hogy ennél nem sokkal többért már 876-ost lehet venni, ami sok szempontból szerintem jobb választás. Egy a lényeg. Alaposan nézd meg, és ellenőrizd. Ez nem a Ebay, ahonnan látatlanban vásárolsz, bemondásra. Megtapogathatod, meghallgathatod, megnézheted saját szemeddel, hát tedd is meg.
-
kabar
senior tag
válasz
mettek #89817 üzenetére
Nekem is volt ilyen nagy Onkyom bár nem ugyanez (TX-NR906), én a 3D miatt cseréltem le, és talán-talán mostanra lett meg a méltó utódja, mert mozin tényleg félelmetesen jó volt (zenén szerintem nagyon válogatós). Amire nagyon figyelnék a megvásárlásnál, azt itt sokszor olvashattad a fórumon, hogy a HDMI-ket nézd meg nagyon. Az Onkyo eléggé "népautó" és sokan nagyon durván bánnak vele, így az AVX-en hirdetett is annak tűnik nekem. A hátlapja igencsak karcos, szóval csak óvattal vele. Ha valaki így dugdosgatja bele a kábeleket, lehet, hogy nem is áramtalanít. Arra meg lehet, hogy nem jól reagál. De nem akarom rontani más üzletét.
-
kabar
senior tag
Én változatlanul feltenném magamnak azt a kérdést, milyen hangfalhoz és milyen zenéhez lesz. Nálam volt 575X, NR818, SR506 és NR906 is. Különböző zenei stílusokkal szélsőségesen eltérő hangzást nyújtottak. Különösen a 6-osok. A 818 és az őskövület ilyen szempontból egy kicsit kiegyenlítettebb volt. Az viszont biztos, hogy a tapasztalás a legjobb tanító, tehát ha nem utálsz vezetni, akkor hajrá.
-
kabar
senior tag
válasz
python1 #88301 üzenetére
Ez mindenképpen zenei stílus és hangfal/rendszer-függő kérdés. De ez nem az a topic ahol neked a nagyok Onkyo-t ajánlanak, mi több, a legtöbbjük bottal sem piszkálná meg.
Ahogyan viszont az ismert irokéz mondás is tartja:de gustibus non est disputandum. És itt nincs is ilyen. Maximum nem jó a hallásod. -
kabar
senior tag
válasz
Oldfighter #87069 üzenetére
A hosszú, erős nyár, meg a durva napsütés kivette a fórumozók erejét. Kell idő az újrabootoláshoz...
-
kabar
senior tag
Azért érdekes két kérdés ez így egymás után, nem?
Nem tudom mire lehet használni, de van-e valami olcsó belőle. Egyébiránt szerintem hálózati zenelejátszás pl ami szóba jöhet, plusz internetes rádiók hallgatása és telefonról vezérlés. Én legalábbis erre használom/tam. (mondjuk én a vezetékes fajtában hiszek) -
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #79401 üzenetére
Igen lemaradtál. Pont ezt sérelmeztem! Ez afféle példa akart lenni, egy kontrapozíciós, de nem jött be. Pl ha azt olvasod amit leírtam, és nem azt veszed ki belőle, amit a nevem, valamint az általam birtokolt cuccok kiváltanak érzésként belőled, akkor most ezt nem írod le. De ez is egy emberi tulajdonság. Indulat, és érzések. Mindannyiunkban vannak, és ettől kellene elvileg mentesnek lennünk, amikor objektívan akarunk valamit megítélni.
De én, a magam részéről már nagyon abbahagynám. -
kabar
senior tag
De hát a látvány nem számít, hanem csak a hal(l)vány. Persze én nem vagyok megszállott, csak műkedvelő, de ha lehet nem szedem szét addig amíg jól működik. Én meg azt gondoltam, hogy azért mutogatjátok egymásnak a belsőket, hogy milyen komoly felépítése van, vagy milyen alkatrészek vannak beleépítve egyik-másik cuccba.
-
kabar
senior tag
Nem kételkedem a tapasztalatodban, azt sohasem tenném, mivel már mint rengetegszer leírtam, olyan értékű cuccok fordulnak meg nálad, ami nálam sohasem fog, valamint én sohasem hallanám meg az ösvénybe elhelyezett kismegszakítók közötti különbséget az erősítő hangzásán. Amit kritizálni merészeltem, az az elfogulatlanság néha bizonyos gyártók tekintetében ráadásul olyan természetű különbségeket emlegetünk amelyek egy része erősen szubjektív (Nem számszerűsíthető, ahogyan ezt írtad is). De ez rettenetesen nehéz feladat is lehet, én magam nem is tudnám csinálni. Lehet egy ember elfogult, csak akkor ne legyen olyan szakmája ahol objektivitás kell, lehet egy embernek tériszonya is, csak ne legyen ipari alpinista. Ha visszaolvasol, olyan dolgokban kritizálok, amikor pl legutóbb mutattak egy végfok belsőt, erre mondtad, hogy azt titkolnád, és mutattál egy olyat, ami alsó hangon 3-4 szer drágább. Tudom utána egy hasonló értékűt is, de annak már a tápoldala szerényebb is volt lényegesen a korábbinál. Dicséritek például az X2000 felépítését, én meg erre mutatom az RX-V3900, mennyivel különb. De tényleg túl sok szót fecsérlünk erre. A szart pedig én írtam nem te. De a lealázta és a kétszer jobban szól féláron az elismerés jeleként gondolom nem túl sűrűn használod. A gúny pedig egy eszköz, melyet mindannyian használunk, néha vagy többször, ki-ki milyen célra. Ez a legtöbbször valamilyen negatív tulajdonság felnagyításával, szemléltetésével tesszük. Én is, és bizony te is sokszor azért, hogy görbe tükörként mutassuk a másik felé az elkövetett hibákat. Ha megsértettelek, természetesen elnézést kérek. Nem ez volt a célom.
-
kabar
senior tag
Akkor kész csoda, hogy ez a cég még talpon van. Ekkora szarokat gyártani kétszer olyan drágán...De be is fejeztem. Nem tisztem itt védeni egy olyan céget, aminek nem vagyok a rajongója (ami itt sok emberről más céggel kapcsolatban nem mondható el). Az én eddigi tapasztalatom az volt majd' mindennel kapcsolatban, hogy volt amit szerettem benne, és volt, amit nem. Sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés, hogy ilyen egyértelmű választásokba fussak bele, hogy kétszer olyan jót fele olyan áron, kompromisszumok nélkül. Ez olyan amerikai filmesnek tűnik fel nekem. De ez nem csoda, hisz ez itt a házimozi topic...
-
kabar
senior tag
Elismerve a különbségeket a 800K HUF(PA-MC5501) vs. 10000 font is beszédes (Audionet AMP-VIII) ...
És akkor most a szintén 2,6 milkás Denon POA-A1HD 10 Channel Power Amplifier is lehet pöcsözni mert nincsen benne toroid ?! Persze, hogy nem tesszük, de talán nem is ez a feladata egy ilyen topicnak... -
kabar
senior tag
Egyrészt azt a mondatot poénnak szántam, annak mutatva fricskát, hogy a házimozi topikban valaki azt lesajnálóan elismeri, hogy az Onkyók jók házimozira (másra szerinte nem). Én erre írtam, hogy a Denonok házimozi erősítők meg jobbak sztereóra (házimozira nem, a túlzás eszközével élve+smiley). Csak nem akartam ennyire szájbarágósan, mert arra gondoltam, hogy az intelligensebbek értik a poént és a helyzet nonszensz mivoltát, a többiek meg átfutnak egyszerűen felette, és csak a saját igazukat látják benne.
Másrészt meg annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a általam hallgatott Denonok szívemnek kedves zenei stílusokban egyenletesebben szóltak, tehát ami az NR906-on rosszul szólt az jobban szólt a kis Denonon, ami viszont az Onkyon szólt jól az a Denonon már kicsit szürkébb volt, nem éreztem benne azt a hangulatot amit annak a zenei stílusnak érzésem szerint ki kellene váltania. (Erre mondtam, hogy az Onkyo válogatós, bár gondolom, hogy nincsen ilyen kifejezés) Házimozin hallgatva a két készüléket ez a kettősség eltűnt. Ott nem volt vita, de én ezt betudtam a kategóriakülönbségeknek is. De mint említettem én nem vagyok expert és ez is csak egy vélemény. -
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #79194 üzenetére
Nincsen Denon fóbiám. Az a kettő amit hallottam nem tetszett. Sem a saját rendszeremben (2306), sem a haveroméban (azt hiszem 3808). Viszont én tudom, hogy a nem tetszett az csak egy szubjektív élmény, vélemény. Ettől az még lehet jó. Nem vagyok hasra esve az ES 100-tól sem. Csak ennyi pénzért szerintem jól szól abban a nagy helyiségben. Persze hogy lenne jobb, de azt még meg kell találni, meg kell venni, rendszerbe kell illeszteni. Van egy csomó ember, aki meg az Onkyót szereti, erre a fórumra nem azok járnak jellemzően. Én most mindegyik erősítőmet eladtam és védem az Onkyót pedig egy nagy Yamahára hajtok, aztán lehet, hogy azt is eladom. Ilyen ez az útkeresés...
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #79186 üzenetére
És ha én most azt írom, hogy nálam is volt Denon erősítő, szerencsére csak próbára és nem kellett kifizetnem, akkor most király vagy kancsó vagyok. (Ezt ne válaszold meg, költői kérdés volt, tudom a válaszod) A felsorolt hangfalak közül mertem azt állítani, hogy meghallgatni nem árt, és nem csak véleményekre adni. Benyomnak itt más készleteket amelyek 70-100 ropival többe kerülnek mint a ES plussz nincsen benne a szub sem a készletben, és azt mondják hogy jobban szól. Hát ez fergeteges hír tényleg.
Mondjuk számítottam erre, nem is tudom miért mertem azt mondani, hogy egy meghallgatást megér. Vegyen mindenki Dali-t meg Denont. Az csak jót gyárt. A többi a kanyarban sincsen. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #79179 üzenetére
Én ugyan nem értek hozzá, de nálam volt egy AVR 660, na az mozin közel úgy szólt ahogyan a 906-os, és zenén sem volt annyira csapongó. Szóval ha nincsen proji meg tv egyszerre, akkor nem vetném el az AVR365 (+3D), 460-at sem, olcsón hozzájuk lehet jutni a rossz hírük miatt. Nekem a Denon nem jött be annyira a JBL-el, de az a Polk RTi-A7-el sem szólt jól. Nekem eddig a ES-el a legneutrálisabban a Yamaha-val (RX-A820)szólt a cucc, csak az meg gyenge volt teljesítményben. Szóval egy RX-V3800 lehet, hogy jó lenne alá. Én is régóta tervezem a kipróbálását.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #79176 üzenetére
A mélytartománya messze elmaradt, meg dübörgött...Hmmm. Ott valami egyéb érdekesség is lehetett.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #79171 üzenetére
Nekem speciel pont egy ilyen cuccom van 40 nm-en, és hozzá egy TX-NR906 azért igencsak meg tudott szólalni. Az ES 100-nak ami fontos, hogy nagyon ki kell szolgálni erősítő oldalról, és a két nagy tányér miatt lusta, de ezt ha már picit emeled a hangerőt (ehhez kell a nagy helyiség) nagyon szépen tud szólni. Persze mindjárt kapom majd, hogy az Onkyo nem is gyárt csak ipari trágyát az JBL meg nem hangfalgyártó, csak a Dali az, de azért nem árt tényleg meghallgatni a valóságban, és nem csak a szubjektív véleményekre adni.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #77448 üzenetére
Én ehhez hozzátenném azt is, hogy mindamellett, hogy nem tudok az Onkyok ilyen irányú megbízhatatlanságáról, hogy az áruk és a szolgáltatásaik miatt meglehetősen népszerűek, azaz sok fogy belőlük. Mivel legolcsóbb árszegmens, a felhasználóik is gyakrabban tájékozatlanabbak a használatukkal kapcsolatban. Nem egy embert láttam már HDMI-t ki be rángatni menet közben (még boltban is). Egy 4-500 ezres erősítőnél, magasabb kategóriában ez jóval ritkábban fordul elő. Azaz még ha azonos minőségűek, megbízhatóságúak lennének a cuccok, relatíve több lenne a meghibásodás az olcsóbb, ebből adódóan nagyobb számban használt termékben. Környezetemben elég sok Onkyo van, egynek sem volt ilyen baja. Egy HK-ról viszont tudok (de ott is lehet, hogy a tulaj "hozzájárult")
-
kabar
senior tag
Én is így ismeretlenül gratulálnék XT-nek! Remélem mindenki egészséges!
Plussz kíváncsi lennék, mennyire hallja természetesnek a hangját, illetve, hogy a táplálás változtatása hogyan hat az új hangkeltőre, mind hangminőség mind hangerő tekintetében.
Egy biztos. Lesz egy pár extrém percük együtt... -
kabar
senior tag
válasz
dunkel #72003 üzenetére
Nálam a villanyóra és a Fi-relém másik táblán van a kismegszakítókkal, és természetesen itt sem bonthatja meg akárki, csak szakember a villanyórát. De a másik az már az én asztalom. Nem emlékszem Pesten hogyan volt, de szemét dolog, hogy egy kismegszakítócserére is szakit kell így hívnod.
-
kabar
senior tag
válasz
dunkel #72000 üzenetére
Szerintem is ingyen lett volna maga a fejlesztés. Az óráig persze. De a Fi relé már utána kell, hogy legyen, az meg emlékeim szerint 5-7 évvel ezelőtt volt olyan 6-7000 egymagában. Gondolom akkor már nem csak a relét, hanem a kismegszakítókat is cserélte, szóval nem biztos, hogy átvertek. De ez is csak egy vélemény.
De, hogy a topichoz is kapcsolódjon: remélem jó "hangú" kismegszakítót és fi-relét kaptál a 20-asodért... -
kabar
senior tag
válasz
shteer #71327 üzenetére
Sajnos későn vettem észre Sanci hozzászólását.
Szerintem ha viszonylag sűrűn cserélgeted az egységedben a HDMI csatlakozókat, (pl egy kimenetes az erősítő, vagy nem 3D-s, projektor, TV ) akkor ezt közbeiktatva a sok dugdosással nem az erősítő/médialejátszó HDMI csatlakozóját "használod el". -
kabar
senior tag
válasz
Patice #67062 üzenetére
Ez még csak próbaverzió, ha minden igaz, jelenleg a 4,3-as a legújabb. De valami hasonlóra kell számítani. Érdekesnek találom a frissítés visszaállítás menüt a vezérlőpultban. Jó lenne, ha végre már lenne ilyen is ebben a NAS-ban. (A töredékáron árultakban már évek óta létezik)
-
kabar
senior tag
Az, hogy én hogy gondolom az egy dolog. De egyáltalán nem mindegy hol van a föld a nullához kötve. Amit a szövegből értelmeztem az durva lett volna. Nem kell megkérdeznem villanyszerelőt, mert tudom hogyan van kötve, mint ahogyan a fi reléről mondottakat is fenntartom. Egyszerűen a szövegből nekem másképpen jött le, és ezért mondtam azt, hogy vagy valamit nagyon félreértelmeztem.
-
kabar
senior tag
" Ma már a legtöbb hálózati földelés a nullához van kötve (pontosabban fordítva, de ez most mindegy),"
Azért ez durva szerintem. Gondolom ez valami régi házakat jelenthet. Az újaknál már a fi-relét sem tudnád felnyomni ebben az esetben. Vagy valamit nagyon félreértelmeztem. -
kabar
senior tag
válasz
Sefter #34915 üzenetére
Hacsak nem laksz az USA-ban, akkor még lehet ez sokkal drágább is. A szállítás+vám+ÁFA nem csekély összeg, különösen nagy tömeg esetén. De ha mindezt le bírod küzdeni olcsón, akkor segítsél nekem is légyszíves, mert kint kedvezőbben mérik a nálunk 615000HUF-os RX-A3010 ott utánad vágják kevesebb mint a feléért. Az RTiA9-esekről nem is beszélve.
Amúgy azt hiszem, ha 32 kiló alatt van akkor biztosítással együtt is 40-50 Euróból hazajön európából is.250-260 Euró környékén láttam a franciáknál egy hónapja. -
kabar
senior tag
Egy picit elvesztettem a fonalat/kábelt. Azt hiszem utána kell néznem, mit is csináltam, bár nagy galibát nem okozott, és minden úgy működött ahogy vártam, vagy terveztem, kivéve az elveszett csatornákat. De azt is említette a leírás, azt hiszem.
Akkor ha jól értelmezem, a bikábelezés csak az, hogy két kábelt párhuzamosan kötünk mindenhol ugyanabba a terminálba?
Nálam a hangfalaknál az összekötő kivesz, az erősítőn meg különböző terminál-párba csatlakoztatva a hangfal két külön érpárja. Külön-külön végfokról megy a hangfal alsó, és felső traktusa. Ha jól értelmeztem. -
kabar
senior tag
válasz
Deadzone41 #32035 üzenetére
Régi erősítők esetén nincsen ilyen mikrofon. Emiatt volt ez az alternatív megoldás véleményem szerint.
-
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #32024 üzenetére
Értelek, és nincs is vita. Én is így csináltam gyorsabb hálót. És persze, hogy megér ötezret.
-
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #32021 üzenetére
Én meg nem tudtam, mennyire szűkös itt a keret. Néha 2000 forintról megy itt a diskurzus: Csak annyit akartam közölni, hogy lejátszáshoz nem szükségszerű. Médialejátszónál pl:MED1000X3D sem használja ki messze a gigabit adta lehetőségeket. Előbb fogy el a proci benne. Szerintem persze.
De ha belefér, akkor minden rendben. -
kabar
senior tag
Szerintem ha szar a gigabites router vagy bármi egyéb a láncban, akkor azon is. Nekem volt NAS-om gigabites, és tudott vagy 8Mb/s-ot max valójában. Az én gyér tapasztalatom szerint ha minden más rendben van, akkor nem a router lesz a gyenge keresztmetszet a médialejátszásnál (Fájlmozgatásnál már lehet). Szerintem az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy a n-es WiFi tényleg annyit tud, mint amit ráírnak. Szintén csak saját tapaszalat szerint egy jó 100Mb-es vezetékes hálózat jobb mint egy 450Mb/s-os N-es MiMo-s WiFi. Bár persze a számok ellenem szólnak. Kicsit nekem a WiFi olyan lett, mint az egybedobozos HM készletek 2000W-os teljesítménnyel.
-
kabar
senior tag
válasz
cintula187 #31992 üzenetére
Szerény véleményem szerint médialejátszásnál még a CAT5e is elég, azt sem fogja kihasználni a médialejátszó, legalábbis én még nem láttam olyat. Fájlok másolásánál már lehet markáns különbség, ott már megéri elgondolkozni, mivel fűzöd a rendszert. A WiFi-t én meg a mobilos/Tab/Pad hülyéskedésre, böngészésre tartogatnám. De ez csak egy vélemény.
-
kabar
senior tag
Köszi a választ.
A kettős kábelezésért meg bocs, itt tudom, hogy a szakértők közül kevesen hisznek benne, de mint írtam nekem majdnem bejött a házimozi kivételével, de a srácnak meg sztereója van. Hátha. Azért ha egyszer elindul az ES100, akkor nagyon tud szólni, és nem csak alul, hanem magasban is. Olyan rajta a splash cin, meg a triambulum, hogy huhhh... -
kabar
senior tag
válasz
WongFeiHong #31983 üzenetére
Ha már a hangszóróbelövésnél tartunk, egyenlő távolságnál normális az, hogy az egyik mellső hangfalra rá kell korrigálni 1-et, hogy egyforma legyen a mért érték? (természetesen két egyforma hangfal) A hátsó hangfalaknál is volt difi (2), de ott van 30centi eltérés is.
-
kabar
senior tag
válasz
WongFeiHong #31977 üzenetére
Ez is banándugósnak tűnik nekem, csak ki kell piszkálni a műanyag bolhákat belőle. Korábban többször volt ilyenről szó ebben a topikban is.
-
kabar
senior tag
válasz
schweppes #31961 üzenetére
Nekem is ES100 van, és én kipróbáltam, mi van, ha kettősen kábelezed. Nekem majdnem bejött, mert addig csak a hangerő emelésével jött meg a mély, így meg valahogy az egész egyenletesebben viselkedik. Sztereón jobb lett, viszont így az erősítőm elvette a hátsó csatornákat, tehát házimozira nem jött be. Lehet, hogy az 5 db végfok miatt van, de az is lehet, hogy elrontottam valamit a bekötésnél. De ha jól emlékszem, az erősítő leírásában is van ilyen utalás.
-
kabar
senior tag
Ez jó módszer, nekem is bevált a majd' 14 éves erősítőmnél. Én is itt olvastam valakitől, és öröm és bódottcság a sok kábelvita között ilyen hasznosat találni a tapasztalatlanoknak, mint nekem. Annyi csak, ha nem tudnám, hogy mit akarsz mondani engem lehet, hogy nagyon megzavarna a
"hogy minden doboz esetén 75-öt mérjen (ha a hangerő 0-ra van állítva)." mondatod.
De nagyon hasznos a leírásod, csak itt lehet a korrekciós érték az első hangfalnál legyen nulla, a többi meg annak függvényében változik, hogy minden 75dB-re legyen lőve. Szerintem, de nem vagyok persze szakértő, csak nálam így működött azt hiszem._____
Inkább ki is töröltem azt a rész, nehogy zavart keltsen - Tamoo[ Módosította: Tamoo ]
-
kabar
senior tag
Az én szívem meg a RX-V3800-as után sajog, de lassú voltam. Az RX-A-s szériának meg nagyon elszálltak az árai. Én a 673-ast hallottam Studio 180 hangfallal, nem volt gyenge, de jóval kisebb helyiségben volt. Szóval az ES-hez szerintem karcsú lenne. A 460-asokat meg szintén az orrom ekől kapkodták el, ráadául az egyik eladó egy héten át hitegetett, hogy nekik lesz, meg érkezik, közben meg a többiek eladták a maradékot. Szóval mostanában nincsen szerencsém.
-
kabar
senior tag
Nézegetem én is a német használt piacot, és a 460 de még a 660 is elfogadható árban vannak. Idáig a Yamahákat nézegettem, 1065, 1067, 2065, 1900. De ha ezekkel sincs gond, akkor nem ejtem ki a pikszisből. Az Onkyoknál mindenki hangoztatja, hogy zenében nem valami jók. Marantznál úgy látom luxus a második HDMI kimenet, Denonra azt állítják, hogy bár zenében jók, házimozira visszafogottabb, illetve, hogy nem barátja a JBL-nek. Szóval, kicsit vacillálgatok. A 70-es szériának a végfokáról meg azt írták, hogy D-klasse lett, ami az 1sz hozzászólás szerint nem rossz előjel. Még a teljesítményadatok szívatnak nagyon, mert a HK-nál gyanúsan alacsonyak.
-
kabar
senior tag
Már bocs a közvetlen kérdésért, de látom AVR 460-ad van. Tudnál valamit mondani erről a szériáról, úgy értem a megbízhatóságáról. Mert a neten használtban nekem is felmerült a vétele, de egyelőre hanyagoltam a minősége miatt, de ha ezek pont nem érintettek, akkor akár alkudhatnék is rájuk.
Köszi -
kabar
senior tag
válasz
Gergőke88 #31038 üzenetére
A HK-nak mostanában nem túl jó a híre, bár a 70-es végűekről azt hiszem túl sok információ még nincsen. De ott úgy látom, hogy a teteje a 370-es lett. Én a 365-öst hallottam, az nem volt rossz, de megbízhatósági problémák akadtak mostanában. Állítólag a végfokkal lehet gond. De ez az infó már erről a fórumról van valahonnan, és nem biztos, hogy a 70-esekre vonatkozik..
-
kabar
senior tag
Miután úgy néz ki a használt Yamit elbuktam, nézelődök az új piacon is egy kicsit (+külföldi e-bay). Van valami kialakult álláspont az RX-A810 vagy RX-V773 részlegen? Bár erősen foglalkoztat a Marantz 6007, Onkyo818 és Denon 2313 is. Mennyire barátai ezek az JBL ES-eknek vegyes használat esetén?
Köszi -
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #29506 üzenetére
Megértem. Majd ha egyszer lesz időd, már a kulcsszó, vagy link is segítene. Csak utánaolvasni, nem írni, ahogyan ezt szoktátok is ajánlani. Azért köszi a választ!
-
kabar
senior tag
válasz
TazLeacher #29490 üzenetére
Csak halkan, bátortalanul kérdezem, a bögréket nem lehetne az erősítőhöz csatlakoztatni? Kis hangerőn csak nem fekszik meg egyik sem. De majd lenyomnak a nagyok.
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #29494 üzenetére
Direkt írtam, hogy komolyan érdekel (nem azért mert gazdag leszek), és ha olyan konkrét kérdés lenne, mint pl egy erősítő hangja, akkor arra azért könnyebb keresni majd 30000 hozzászólás között. Egy egyszerű igen, vagy nem is megfelelt volna, akár PÜ-ben is.
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #29486 üzenetére
Az én kérdésem csak az lenne, hogyha egyszer olyan kőgazdag leszek, hogy szigeteim is lesznek, és megveszem a legdrágább erősítőt a világon (ami persze a legjobbat jelenti, kompromisszumok nélkül), akkor az ugye egyenáramú tápellátással bír?! Komolyan szeretném erre a választ!!!
-
kabar
senior tag
válasz
access_denied #29210 üzenetére
Létezik adatbiztonság a RAID-en túl is. (szerintem) Én hiszek az automatikus ciklikus mentésben is, amit szintén be lehet állítani, mondjuk minden munkanap végére, plussz hetente mégegy, egy harmadik helyre. NAS-on belül nagyon gyors. De mondjuk ha filmes nagyságrendben gondolsz, akkor inkább RAID, vagy vegyesen is lehet.
-
kabar
senior tag
Szerintem rendben van ez így. Legyen meg egy NAS-od, vagy HTPC-d. Lehet, hogy a rendelkezésre álló extra lehetőségek még módosítanak az igényeiden. Tekintve, hogy egy Cat6 kábel választ el a következőtől. De az is lehet, hogy ellenállsz a kísértésnek. De hatalmas dolog az, hogy nem cipelsz semmit sehova, csak elindítod a letöltést a kocsiból , munkahelyről, bárhonnan, hazaérsz és megnézed. Mondjuk sört azt tényleg nem ad. Én mondjuk nem nagyon tartok semmilyen adatot a NAS tól eltérő helyen. Sem laptopban, sem az asztaliban (vannak azért kivételek) De ahány ház, annyi szokás.
-
kabar
senior tag
Egy újabb kérdés:
A RX-V1600-al van valakinek tapasztalata?
Illetve a tegnapi kérdés, hátha ma valaki lesz, akinek van válasza:
Onkyo TX-SR876-on van-e DAB vagy nincs? (Még sajnos mindig a HD Radio-s kérdés) -
kabar
senior tag
Szeretném megint feltenni a kérdésemet kicsit konkrétabban. Kinek volt a jelenlevők közül Onkyo TX-SR876-osa. És ha volt, akkor a honlapján hirdetett HD Radio feature mit jelentett, és használta-e? Mert nekem ez egy DAB-nak tűnik elsőre, és azt egész jól tudnám használni. Vagy a kérdés másképpen: Van-e olyan Hm erősítő, amiben van olyan tuner ami a jelenlegi magyar digitális rádióadókat fogja.
Köszi -
kabar
senior tag
válasz
Gergőke88 #28865 üzenetére
Volt már tulajdonodban ilyen? Csak azért mert a használtak között találtam 876-os onkyo-t is, és ha nem tévedek, akkor a két versenyző hasonló súlycsoportot képvisel. De az örök dilemma itt is fennáll: kicsit több szolgáltatás=onkyo, picit talán szerethetőbb hang=Yamaha. Bár azt hiszem a stereoplay azonos pontszámra hozta őket. Én érdeklődöm mind a kettő iránt, bár a hangfalaimhoz túl erősek, mégis érdekelne mások tapasztalata.
-
kabar
senior tag
Viszont így az ES100-ból kijön a 100%!
De akkor nézegetek kisebbeket, ha azt ajánljátok. Ezért volt az AVR 365 az elsődleges jelölt, csak apósom kőkori Yamahája olyan szépen szólt, hogy átcsábultam ehhez a márkához (Színesebb, telteb mélyek, az Onkyót olyan szögletesnek hallom, bár az ES-el sokat változott a régi Mission-okhoz képest) . Meg két kivétellel mindent tud, amit eredetileg elvártam volna az erősítőtől. (ARC és dupla HDMI out).
-
kabar
senior tag
Tudom, már mások is szidták a választásomat, de a nagy helység miatt kellett a nagyobb doboz. Az RTiA7 meg nem bírt meggyőzni hallgatózás során a lehengerlően jó mélyeiről. Az árkülönbséget nem is említve. A kérdés arra is vonatkozott, hogy mivel az ES100-ast a HK 365-el hallottam és ha igaz minden amit le szoktak írni vagy említeni, akkor a HK a JBL-hez igazítja az erősítőit. Vajon a Yamahával is jó lesz? Vagy higgyek az utolsó ipsének aki egyenesen azt mondta, hogy az ES100 egy akkora sz... , hogy nem is forgalmazza, mert nincs erősítő ami bírná teljesítménnyel a 240-es tányérokat mozgatni benne. Nálam egész jól üzemel a DS575X-el, de pöttyet kevésnek érzem az erősítőt hozzá, illetve jó lenne már HDMI-s változat.
-
kabar
senior tag
Próba nélkül meg kiadni ennyi pénzt úgy, hogy nem tudom hogyan szól nálam. Akkor inkább marad az új vásárlása. Amúgy nekem is bíznom kell az eladóban, szóval ez egy kétoldalú dolog kellene, hogy legyen.
-
kabar
senior tag
Sziasztok! Van-e valakinek tapasztalata az RX-V3800-assal. Vegyes használatra lenne, és JBL ES100, 30 C25-höz lenne társ egy 38nm-es szobában. Először HK AVR365 vagy 460-ban gondolkodtam, de erősen nézegetem a használt piacot is. Az is kérdés lenne, bár ez erősen nem fér bele a házimoziba, de ehhez tudom-e csatlakoztatni a NAD 5210-es lemezjátszómat. (Bár szerintem ez a phono bemenet nem az, ha jól értelmezem a specifikációját.) Hasonló árban lenne Okyo 876 is, bár a yamaha nekem jobbnak tűnik. (Persze nem szolgáltatásokban az idő vasfoga miatt)
Ez is hülye kérdés lehet, de olyan létezik a használt piacon, hogy leteszem a pénz, és hazaviszem kipróbálni? Ha teszik megtartom, ha nem akkor meg visszaadom a pénz fejében.
Köszi -
kabar
senior tag
Természetesen nem egyszerre bekötve mind két erősítőbe, hanem ha nagyon sztereót akarsz hallgatni, akkor a két front banándugót kihúzod a házimozi erőlködőből, a sztereóba meg benyomod. De szerintem sem korszakalkotó ötlet. Itt amúgy is kedvelik az ilyen kendácsolásokat.
-
kabar
senior tag
Bevallom a 2313 és a 2312 kicsit már kiesik a büdzséből, de még egyszer az is lehet. Mint mondtam, most már nem kapkodok. A NAD-okat meg nem is nézegettem, és hallgatgattam. Méltánytalanul persze. Már azon is gondolkoztam, hogy ha az ember vesz egy sztereót, meg van egy n.1-e ugyanarra a hangfalra kötve (persze banándugózva), akkor lehet, hogy jobban járok.(nagy hülyeség mi? Bécinek ne mondjátok!) Bár amint azt említettem, nem vagyok sem szakértő, sem annyira vájt-fülű, hogy akár egy kábelcsere hangját meghallhassam. Tehát a legvalószínűbb, hogy lesz egy sokpontegy. A használtaktól egy picit fagyizok, most például még újból is sikerült ráfutnom egy picit, bár más témában. (Új synology NAS), csak itt van hogyan menekülni, használtban meg hát... Ha legalább értenék egy picit is hozzá. De nem így van. Ezért kérdezem azokat, akik viszont igen...
-
kabar
senior tag
A keret rugalmas. Ha gyönyörűen szól megér nekem 200-at is, ha csak jóval szebben mint a 575X, akkor 140-150, ha meg éppen csak szebben akkor semmit. Így esett a választásom a hangfalakra is. Nem éreztem annyival jobbnak a Polk-ot, mint amennyivel többet kértek érte. Ha milliomos lennék, biztosan kevésbé lennék árérzékeny. Az AVR-460-nal csak az a gondom, hogy mindenki csak hirdeti, de a hazai disztribútornál sincsen. AVR-360-al hallottam a ES100-at és 365-el meg az ES-90-et. Szép-szép, de ha már 200-nál tartunk, akkor az itt olvasottak alapján érdekes lehet a 2113 vagy 2313 is. Nem kapkodok, mert most élvezem az új hangokat (hangulatokat) a zenéimben és filmjeimben. Az az érdekes, (bár tudom, hogy az én fülem sajtba valóan rossz) hogy az 575X, ami egy őskövület, ráadásul lejjebb van legalább egy vagy két kategóriával a NR609-nél nem érzem benne azt a plusszot, amit kellene. Szóval nekem egy kicsit ennél több kell a váltáshoz és a ráfietéshez.
-
kabar
senior tag
Sziasztok!
Újfent kérdést intézek hozzátok, remélem több sikerrel mint amivel előző járt. Adott lenne egy közepes helység (38m2), és egy ES100/30/25C szett. Erősítőként egyelőre a 13 éves Onkyo TX-DS575X szolgál. Alapvetően vegyes használatra 40/60% zene/film használatra milyen erősítőt ajánlanátok (rock+klasszikus).
Az olcsóbbik opciók:
-Onkyo NR609
-Denon 1912
-HK 260
-Pioneer VSX-922És a drágább:
-Onky NR616
-HK AVR365
-Denon 1713 vagy 2113
-HK AVR460
-Marantz SR5006
-Yamaha RX-V773
Ahogy olvasgattam a JBL-hez leginkább a HK-t szoktátok ajánlani, vagy talán még a Denont. Az Onkyo az itt nem túlságosan kedvelt, de viszonylag keveset találkozom a Yamahával is. Kinek mi a véleménye? -
kabar
senior tag
Sziasztok! Régi olvasgatója vagyok az itteni történéseknek, és mostanra megérett egy kérdésre való. A régi rendszeremmel tökéletesen elégedett voltam, amíg át nem költöztettem egy jóval nagyobb szobába, ami olyan 38 m2 körülbelül, és ide már kicsit halovány a teljesítménye az egész rendszernek. Ezért gondolkodtam egy cserében. elsőként az Onkyo-Yamaha vonalon gondolkoztam, valamint Polk RTiA7 szett volt a kiválasztott, ehhez meg a Denon 1912 tűnt jó választásnak. Viszont meghallgattam ezt a szettet a boltban, és egyáltalán nem volt olyan lehengerlő a hangzása, mint ahogyan leírták, és ahhoz képest viszont meglehetősen borsos az ára. Megjegyzem, mindenhol olvastam, hogy a hangfalakat is be kell járatni (RTiA7 él 200 óra körüli érték is elhangzott) a boltban levők meg általában újak. eljutottam így a JBL ES 100 ES30, ES25C cuccig, és a HK AVR460 párosításhoz. A hangfalak hangját már hallottam, bár nem 460 hanem 360-as erősítővel. Valamint a teljesítménye és képességei miatt még mindig opciónak tűnik a NR609 is. Általában vegyes, de leginkább mozizásos használatra lenne. De nem vetem meg a rockzenét sem. Újban gondolkozom, sok volt a rossz kaland, és a tapasztalat a használttal.
A kérdés tehát az, ki, milyen, mekkora teljesítményű erősítőt ajánl, mekkora hangfalakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest