- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
válasz
dgyuri0123 #89789 üzenetére
Rosszul. Ha rosszabb lenne, akkor azt írta volna. Őt az érdekelte, hoz-e hangban, vagyis jobb lesz-e. Szerintem.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #89738 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy esetfüggő mi a nettó és bruttó közötti különbség? Az áfa értéke csak egy eset.
Más: ezt a totyik szót nem tudnád elfelejteni?
Borzasztó még olvasni is.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #89727 üzenetére
Azért nem csak ez miatt lehet méretbeli különbség. Lehet a képet és a hangot is tömöríteni a méretcsökkentés miatt. Nem csak attól lesz 50-ből 6-8 GB egy lemez, mert kiveszem a 4-5 db felesleges hangsávot, ezt azért könnyű belátni.
(#89734) Lacielvtars Te azt írtad van tömörítés, pedig csak lehet. Nem mindegy azért.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #89388 üzenetére
Lehet majd beugrok egy plazába és megnézek egy 3D filmet, bár gondolom vagyis tudom azért a mozi nem olyan mint otthon.
A mozi látványt otthon gondolom sok sok Szent István királlyal lehetne elérni.Én speciel a moziban rosszabbnak hallom a hangot, mint itthon, pedig nincs durva rendszerem. Nem is szeretek már moziba járni, csak kivételes esetekben.
-
adodaniel
őstag
Használ valaki ilyet centerhez? Jobb lehet a Superspikes-nál?
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #88994 üzenetére
Nekem az ST60 is az Alcesbe van dugva. Én azt vettem észre, hogy a(z egyébként sem zavaró) dither zaj csökkent. TV-ben val tápkábel cserének viszont többen mondták, hogy semmi értelme.
-
adodaniel
őstag
Volt egy kis átrendezés nálam a tv alatti állvány tekintetében, így viszont tápkábel-, ill. elosztóügyileg borulni látszik minden, főleg ami a hosszokat illeti. Eddig Alces volt közvetlenül a fali aljzatból. Van még elfekvőben egy Konatset (szerelhető) elosztóm. Kérdés, hogy lenne-e értelme az Alces-be kötni az elosztót és abba a motyókat? Eléggé el van most rejtve minden, feleslegesen nem szeretnék hosszú időt tölteni az átdugdosással, ha azt akarjátok választani, hogy hallgassam meg,
Tegnap nagy nehezen bekötöttem a Sín tesztkábelt a 3808-ba. A tervem az, hogy kb. 2-3 hétig hagyom, szokom az általam ismert tesztanyagokkal és ez idő után megpróbálom cserélgetni a korábbi LoRad-dal. Ez jó út lehet?
-
adodaniel
őstag
válasz
enricotoxic #88647 üzenetére
Ezt hol lehet elérni?
-
adodaniel
őstag
válasz
liszi70 #88637 üzenetére
Egyébként teljesen józan gondolkodású és épeszű embernek tartom magam, a körülményeim és anyagi helyzetem függvényében igyekszek és sikerül is tisztességes és egyre jobb hangminőséget elérnem otthon! És szerintem erre törekszik aki józan gondolkodású, nem pedig arra, hogy ha kell, ha nem, ha hallja ha nem, megvegye a minél drágább kábeleket, mert az biztos jobb lesz neki.
+1 Itt a lényeg!
-
adodaniel
őstag
válasz
Dorian #88632 üzenetére
Szakemberek azt mondják, hogy a kutyák 3 éves gyerek módjára viselkednek.
És egyébként van benne valami. a mi agarunk is szeret megsértődni, illetve szereti a határokat feszegetni. Utóbbit KIZÁRÓLAG CSAK kint a szabadban. Lakásban egész napos alvás van szerencsére, földre szállt angyal.
Első naptól kezdve a motyóval van egy szobában, semmi óvintézkedést nem csináltam. Nem bánt semmit, sőt még a játéka is ugyanúgy hever, mint reggel amikor elmegyünk munkába. Ha hétvégente otthon vagyunk szülőknél és az otthoni kutyákkal van együtt (magyar vizsla ill. golden retriever), rendesen rosszul van attól, hogy nem tud napi 17-20 órát aludni. -
adodaniel
őstag
Van most valakinél Bp-n Sín tesztpéldány? Korábban volt, ha jól emlékszem...
-
adodaniel
őstag
válasz
mettek #88205 üzenetére
Elé guggolva hogy hallod, hogy javult-e pl. a színpadkép? Nem véletlen hallgatási pozícióban érdemes végezni ezt. Ez miatt szintén nem lehet a 2 frontba 2 különböző kábelt kötni...
Megmondom őszintén, hogy nem értem miért nem fogadod meg a tanácsokat. Emlékszem az erősítő+5.0 esetén is elég nehezen ment, de úgy gondolom nem jártál rosszul tekintve, honnan indul az egész. -
adodaniel
őstag
válasz
mettek #88073 üzenetére
Érdekes a hozzáállásod, ha jól emlékszem, akkor az itteni "elszállt" fórumtagoknak köszönheted, hogy jó szetted lett. Nem a dedikált moziszoba a lényeg, hanem a tapasztalat. Nekik van, neked nincs.
Lektorhoz 1500 ft-os kábel pénzkidobás, amit meg is mondtak volna, ha kérdezed. -
adodaniel
őstag
válasz
dgyuri0123 #87997 üzenetére
Te magad írtad, hogy szériahiba. Így azért nem biztos, hogy annyira kicsi volt az előfordulás valószínűsége, mint amennyire beállítod.
-
adodaniel
őstag
válasz
dgyuri0123 #87984 üzenetére
...ezt egy használt cucc esetében nem tudod megtenni, mert szerintem senki sem adja oda 3-4 napra kipróbálásra. Ha mégis, akkor elkéri a teljes összeget letétként, amit egy esetleges hiba feltárása után vagy visszaad, vagy nem.
Ha korrekt az eladó, akkor belemegy egy szerződésbe a fentiekről. Ha nem megy bele, akkor meg "viszontlátás". Nyilván letétbe egyébként teljes összeget szokás tenni.
-
adodaniel
őstag
Lehet olyat csinálni az erősítőn (3808), hogy egy CD-lejátsó van bedugva a hálózati aljazátara és annak a ki- ill. bekapcsolását külön vezérelni az erősítőétől? Jelenleg ugye bekapcsol, amikor az erősítő is, viszont csak egy source-on használom, a többin nem kellene.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #87477 üzenetére
Most nem az van neked?
(CAV front)
(#87479) Lacielvtars Akkor gondolom centert keresel, csak következetesen mindig frontnak hívod.
-
adodaniel
őstag
válasz
Dorian #87340 üzenetére
Még egyszer köszi a lehetőséget, pár dolog megvilágosodott bennem:
- Az első és a pénztárcámra nézve legfájdalmasabb, hogy kell egy T12!!!
Nagyon meggyőző produkciót rakott oda (egyébként Dorian teljes lánca).
- A 3808 ennyit tud sztereóban, amit itthon is megkapok az MS 904-esekkel. Ezt a vonalat elengedem, úgy sincs időm leülni és pl. 1 órát koncentráltan zenét hallgatni.
- Az 5.0 maradni fog egy darabig, esetleg a Hivox tuningot fontolom meg. -
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
válasz
Swen_N #86702 üzenetére
400k a keret, akkor miért akarsz 300k-ért venni 5.0-t? Az erősítő:hangfal aránynak 1:2-nek kellene lenni új ár esetén (1. hsz.). 100k-ért még használtan is nehezen kapsz a Lektorokhoz megfelelő erősítőt szerintem, újonnan meg kizárt, vagy pedig túl kell lépned a megszabott kereteden. Saját vélemény.
(#86708) Tamoo: Az igaz, és kábelek?
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
válasz
dgyuri0123 #86384 üzenetére
Kategóriában lehet nem passzol a Triangle-hoz.
Egy negatív tapasztalat azért még nem minősül reprezentatív mintának, az alapján nem lehet kijelenteni egy termékről (pláne nem a teljes márkáról), hogy márpedig gyenge minőségű. Ahogy írták, itt még nem fordult elő negatív tapasztalat ezzel kapcsolatban, ennyire szélsőséges meg pláne.
-
adodaniel
őstag
válasz
dgyuri0123 #86380 üzenetére
Filmhez szerintem jó szolgálatot tesz az Audyssey (nálam Bypass L/R módban, tehát a frontokhoz nem nyúl), szerintem jól kijavítja a szoba hibáit. Amellett, hogy pontos (háromszor ellenőriztem, mindig elmozgatva a dobozokat) távolságot mér helyettem, nekem már csak finomítani kell rajta. Zenénél meg úgyis Pure Direct. Én így jól elvagyok.
-
adodaniel
őstag
Páromnál felmerült egy igény, miszerint olykor-olykor szívesen hallgatna cd-ket a rendszeren úgy, hogy ne kelljen a laptopot bekapcsolni. Ezen a területen egyáltalán nem vagyok informált. Nincsenek nagy elvárások, nem baj az se, ha régi darab. Érdemes valami régebbi cd lejátszót nézni, vagy pedig valami újabb dvd/bp lejátszóval próbálkozni az esetleges későbbi felmerülő igényekre gondolva (pl. pio bdp-140)? Ha tudtok konkrét típusokat, amik ajánlottak, azt megköszönöm.
Azért on, mert a 3808-ra fogom kötni. -
adodaniel
őstag
válasz
balbekk12 #85997 üzenetére
Tamoo szerintem a segítségnyújtásra és tanácsadásra való igényre gondolt. Sokan fortyognak a kapott válaszokon és sértődötten elviharzanak innen.
A hasonlatod nem teljesen helytálló, mert aki sajnos havi 80e-t keres, annak nincs igénye erre, eszébe se jut ilyen. A másik részre pedig egy szó: spórolás. Hogy meddig tart, az már más kérdés. Ráadásul aki ennyit keres, az nem hinném, hogy boldogabb lenne attól, hogy kidob súlyos tízezreket hulladékokra.
(#85999) balbekk12: Írtam is, hogy szerintem a sztereó.
-
adodaniel
őstag
Én leszedném azt a 3 csenevész polcot onnan a helyedben és akkor kicsit jobban lehet variálni. A középsőt például hogy nem fejeli le aki lehuppan a kanapéra?
(#85970) Mankó: A 60-90 cm-t a fültől kell mérni, de mint már korábban is mondták, nem szentírás. Próbálgatás nem kerül semmibe, csak egy kis időbe.
(#85969) balbekk12: A cikkírót is csak egy jó nagy szívlapáttal kellene fejbe verni...
-
adodaniel
őstag
Én a tv-hez nem tenném közelebb semmiképp. Sőt, talán még messzebb a tv-től kicsivel, hogy szélesebb legyen a színpad. Hátsókat meg úgy lenne a legegyszerűbb, hogy áthívod két haverod, hogy tartsák, amíg te demot játszol le. Ahogy neked a legjobb, oda és úgy kell felfúrni.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #85792 üzenetére
(#85794) Oldfighter-hez csatlakozva annak sem látom értelmét, hogy még 2 eltérő márkájú és karakterisztikájú hangfalat bepakolj oda. Helyedben egységesíteném a az 5.0-t először is. Addig felesleges másra költeni szvsz.
-
adodaniel
őstag
Hagyd a coaxot és próbáld meg ezzel.
Egyébként olcsón nem fog működni a dolog. Helyedben akkor áthúznám a kábelt a falban. Vagy pedig az marad ott használaton kívül és kábelvezetőben, vagy a szőnyeg/parketta szegélyében a fal mellett egy HDMI kábel. Vannak erre már jó megoldások.
-
adodaniel
őstag
válasz
enricotoxic #85649 üzenetére
-
adodaniel
őstag
válasz
pFEFErohni #85613 üzenetére
Ha jól tudom (kijavítanak, ha tévedek), akkor a 4310-es a 3808-as utódja. Szóval hangban a 4308 jobb vétel kell, hogy legyen. Ráadásul a 3808/4308 sokak szerint az egyik legjobb széria lett. 3808 szerintem is király.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest