- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #163061 üzenetére
Érdekes dolog ez hogy mi elég és mi nem. Nekem is elég volt egy T12 hangnyomásra, használtam egy időben úgy is illetve próbálgattam eladás előtt is. (Mondjuk a mélykiemeléshez is lehetett köze
) Nekem is 20-25m2 közt van a nappali alapterülete, aztán most mégsem lett sok a 15"-os combosabb erősítéssel sem. Kb. azt érzem, hogy pont elég. De így hogy nincs az a nagy kiemelés, fentebb is tolom a hangerőt, de a referenciát még így sem érem el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #163057 üzenetére
Miért lenne nagy falat?
Macerásabb nyilván, mert nem nyomják a kezedbe készen, de vastagon megéri. -
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #163053 üzenetére
Nagyon mást nyújthat a kettő.
Én a két T12-t választanám, vennék egy miniDSP HD-t meg egy mikrofont mellé.Amúgy építs egy 18"-os Ultimaxot vagy BMS-t!
Jobban jársz.
-
Tamoo
nagyúr
Én nem szégyellem, nekem halkabbra kellett venni (de nem csak most, akkor is amikor még Klipsch volt meg akkor is amikor Clarus).
Szívesen látnám itthon az MK-t, de biztos hogy más beállításokkal használnám mint Szepi, nem egyezik az ízlésünk.
Nekem eléggé érzékeny a fülem a magasra, már a flat is sok szokott lenni. Ahol Szepinek felfelé ível, nekem itthon lefelé.
Mélyből sincs igényem akkora hangnyomásra.De ütős volt az vitathatatlan, megértem azt is akit lenyűgöz, mert átlag nappaliban ilyet nem hallani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #163032 üzenetére
Ne haragudj, hogy ilyet írok, de szerintem nagyképűség nevelés kérdésének tartani. Az én lányom is most lesz három, szerencsére nem piszkálja a mozit, de ez csak pont nem érdekli és nem az én zseniális nevelési képességemnek a függvénye.
Másik szobában a tv és állványos dobozok nekem is el vannak kerítve, nehogy akaratlanul is felborítsa. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #163013 üzenetére
Szerencsére nekem ez jobb lett mint a két T12 minden tekintetben, pedig izgultam egy kicsit.
(#163015) spiky03: Amióta gyerek van, sokszor csak hétvégén van bekapcsolva, addig letakarom. Zenét nem hallgattam itt, azt most kezdtem el megint hogy már vállalhatóbb, de ahhoz meg nem kell az AVR-t bekapcsolni így megint maradt letakarva.
Szóval nálam nagyon meg van kímélve az öreg vas.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #163002 üzenetére
Szubhoz óriási fegyver egy mikrofon. Egy AQ Boxer ára.
Első körben a legjobbnak ítélt helyre raktam (ha nem lenne dsp ott is maradt volna), ott volt a legegyenletesebb, viszont volt pár nem kívánatos beszakadás. Ehelyett átraktam egy olyan helyre ahol a több a kiemelés, de nincs az a két beszakadás, a kiemelést pedig lehúztam dsp-vel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #162975 üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet, én egy 250e körüli Benq-t (W1300) cseréltem le Barco F22-re (pontosabban Projectiondesign Avielo Quantum), de a lencse minőségében és így élességben hatalmas a különbség, a fekete is lényegesen jobb ... meg úgy igazából minden. Benq-nak nagyobb fényereje volt, de ebben ki is merültek az előnyei egymáshoz viszonyítva.
Persze kb. ~10x drágább a Barco, annyival nem jobb, de ~10-ed áron vettem használtan, így meg nem kérdés hogy megérte a váltás. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #162954 üzenetére
Kíváncsi leszek. Egy ilyet egyszer újítok én is.
Én vdc-t vettem kb 7500/pár áron.
Miért kell ideiglenes, mi lesz a végleges? -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #162892 üzenetére
Nekem jelenleg 100Hz-en van a vágás, egyelőre csak a frontokhoz van végfok, de megírtam hogy nem érzek komolynak mondható előrelépést (bár a dinamika valóban jobb sztereón, de a mozit tekintve az összhatás nem változott különösebben). Igaz nem mozizom referencia hangerőn és az avr sem a gyengébb fajta. Ettől függetlenül majd a többi csatornához is szeretnék végfokot, mert fölösleges házimozi erősítő ha processzálásra nem használom. PC-be is azért fogtam bele mert szerettem volna egy jó bemérő rendszert és egy dirac-os vagy arc-os avr/procira-ra sajnáltam a pénzt, a jó ár/érték arányú megoldásokat keresem. De abszolút nem bántam meg a dolgot, sokkal jobban konfigurálható, több lehetőség van. Hangkártya is így jött a képbe, voltak vele előítéleteim, de teljesen jó. Úgy akarom felépíteni a rendszert, hogy többé kevésbé moduláris legyen, kisebb összegből cserélhető bármi ha megadja magát. Nem akarok használtan félmilliós cuccot magamnál tartani ami bármikor gazdasági totálkáros lehet, annyira nem vagyok eleresztve anyagilag.
De megkaptam már ezért hogy "agymosott" lettem stb.
Kábelekből AB-ztem már korábban eleged, hogy legyen egy kialakult saját tapasztalaton alapuló véleményem, nekem vdc van berakva, nincs szükségem jobbra. Inkább foglalkozom az akusztikával, korrekcióval/beállításokkal stb. ha van "fingreszelni" való szabadidőm. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Attila7403 #162877 üzenetére
Az érzékenység is csak egy szám a sok közül, csak erre nem lehet támaszkodni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Attila7403 #162875 üzenetére
Hangszórótól-doboztól is függ mennyire hajtható. Nyilván az a Polk valószínűleg érzékenyebb. Oké, hogy én most dobálóztam az 1000W-al, de hidd el nem sok. Én a Quetz által emlegetett referencia hangerő alatt mozizom, nincs igényem hangosabbra (de lehet csak a rendszerem hangja válik bántóvá de ezt nem akarom elismerni
) . Viszont a minőségi hangra van. Sok helyen baromi nagy kiemelések vannak és attól tűnik sokkal hangosabbnak a szub, de ott egy csomó mindent elvesztesz mert sarkítva kb. csak a kiemelt részt hallgatod.
Tegnap állítgattam a sztereó rendszerem ahol iszonyat nagy mélykiemelés van. Már halkan hallgatva is bőven volt mély. Na mondom, erre szokták mondani, hogy halkan is dinamikus. De nem.
Ez nem az.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Attila7403 #162871 üzenetére
Én megvenném az "olcsó" jamo-t és szubra hagynék több pénzt. Összehasonlíthatatlanul nagyobb élményt adna. Egy ilyen Taga mellett meghallva pl. az ultimaxot 1000W-al megtolva kicsordulna a könnyed.
Vászon mögé még a dobozt se kell csillivillire megcsinálni, meg mehet akár nagy reflex is ha bontani akarsz vele. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Attila7403 #162868 üzenetére
Az az LCR nem tudom milyen lehet, de a szub nem sokat érhet.
Hasonló áron fórumtársnál Jamo D500 LCR-t hallottam, neki nagyon jó mozit sikerült vele összehozni, de egy Ultimax mélynyomóval van megtámogatva alulról. -
Tamoo
nagyúr
Azért látni annyi XPS diffúzort mert olcsó. Aztán hátradől az ember, hogy tett az akusztikáért. Aztán arra épp vagy szükség volt vagy nem. Többnyire nem vagy legalábbis annyira nem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162812 üzenetére
Szerintem én belefutottam egy másik hasonló kaliberbe is aki ajánlgatja magát mindenféle hasonlóra, mert most vagy én tudok rosszul mindent vagy hülyeségeket irkál. Na de ne is menjünk inkább bele.
Manapság bárki indíthat vállalkozást bármire. Utána kell nézni kinek mire fizet az ember, mert hülyére veszik. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Tegnap valahogy kimaradt, nem linkeltem egy mérést sem, úgyhogy most pótolom!
Aki már unja pörgesse át!
Szóval az új nappaliba költözés óta (már kb. 3-4éve) folyamatosan panaszkodtam, hogy nem tudok sztereó zenét hallgatni mert egy kalap sz@r az akusztika/elhelyezés miatt. Nem hozták a GS60-ak azt a mélyet amit tudnak. Sose voltam szub párti zenehallgatáshoz, sose sikerült jól illesztenem, de most úgy néz ki összejött. Próbáltam különböző variációban de aztán csak az a setup lett a legjobb amit mozihoz is használok. Maradt a 100Hz-es vágás a frontokra és hozzá illesztve a szub. Jó az időzítés, nincsenek nagyobb fázishibák. Ha lentebb engedem a frontokat, már jönnek a bajok.Na ezért nem tetszett a mélytartomány:
Két front(1/12-es simítás van mindkettőn)
(#162822) mettek: Utóbbi nem Robi hanem Krisztián, de ő nem szakért csak paneleket készít.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162722 üzenetére
A Sound&Vision mérése szerint 7 csatorna folyamatos terhelésénél 124.5W-ot tudott csatornánként 8Ohm 0.1% torzítás mellett.
Mozierősítők közt ez bőven átlag fölötti kraft. Biztos van följebb, de nekem elég volt amit ez tudott. Nem is tudom miért hagytam rávenni magam ilyen hülyeségekre, hogy hangkártyát vegyek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162708 üzenetére
Tegnap átfutottam a crossover variációkat, szubot átraktam megint máshová meg pár egyéb dolgot átnéztem. Nem tervezem most tovább állítgatni, jó lesz így. Így is elég sok energiát belefektettem, mostmár filmezek.
Ha olyanom lesz majd valamikor a REW-es EQ-t akarom kipróbálni (illetve hogy nem korrekciózom végig a teljes tartományt, csak a mélyet), de most egy darabig pihentetem a dolgot.
Mondjuk sztereóra csinálok majd egy 2.1-es preset-et, az még hátravan.A Denont is lusta vagyok most visszaállítani.
Azon is le van nullázva minden beállítás meg minden átkötve. Az akkor lesz újra beállítva ha esetleg meghirdetem és eljön valaki meghallgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162701 üzenetére
Na teszteltem filmekkel. Jó lesz, nekem ez igazából már hátradőlős, nem hiszem hogy sokkal többet ki lehet hozni a cuccból.
Most a hangkártya annyi plusz hogy a Denon helyett ez csinálja a DA átalakítást. Talán tényleg jobb, de én nem érzem azt hogy köröket verne rá. De már ez is vicces hogy arról beszélünk túllép-e egy újkorában 600ezres AVR-t. Ha PC szinten hozzáveszem a korrekciót meg az EQ APO-s okosságokat, nem kérdés hogy ez az összeállítás köröket ver a Denon (meg sok egyéb más) processzálási képességeire. Szóval nekem ez marad, nem vágyódom drága proci után.Atmosra nem vágyom, nem győzött meg sehol hogy nekem erre szükségem van. Így is olyan felső hangokat csinálnak a surroundok hogy néha csak pislogok hogy ezt hogy. Nem önigazolás, de szerintem egy jól összeállított 5.1-től 7.1-től nem kell több. Ha valaki meg azért fejleszt atmosra, hogy a frontok tetejére rárakjon egy döntött dobozt.... az meg no comment.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162701 üzenetére
Az én rendszeremben az én véleményem szerint azért nem mondanám hogy köröket ver a Denon hangjára. Bizonyos tekintetben lehet jobb, de nem akarok még elhamarkodottan kijelenteni semmit mert még csak ma sikerült nagyjából beállítani. Én már kb. 6éve használom ezt a Denont, biztos hogy van följebb de az én rendszeremben az anyagiakat is nézve szerintem már nem hozna semmi annyit hogy megérje több százezret rálocsolni (max még egy szub ). Ez még egy jól megépített vas, van benne kraft. Apró előrelépésekért már nem akarok akkora összegeket fizetni, az akusztikai korlátokon nem tudok túllépni. Átlagos a nappali, nem jó de nem is tragikus.
A hangkártyáról még nem akarok sokat írni. Tegnap futottam az első kört akkor még nem sikerült jól beállítani. Ma újra nekifogtam délelőtt, egész jól néz ki a dolog, de filmekkel még nem volt időm tesztelni.
Olcsó volt most ez a kártya használtan, az STX2-t 100 körül már nem mertem volna bevállalni csak úgy kísérletezni, bár motoszkált bennem a dolog. Adja magát ha már a váltást, időzítést, korrekciót szóval mindent a pc végez, hogy elég csak végfok utána, nincs szükség AVR-re. EQ APO-ban kevesebb fázishibát okozó keresztváltó állítható össze grafikus EQ-val mint ahogy az AVR csinálja, meg a mozivas nem tud annyit késleltetni amire a szubhoz szükségem van.Ami sokat hozott az hogy a Cavern jól belőtte az időzítéseket, javult a térérzet és lehúzta a kiemelést a szubról.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162695 üzenetére
A PA végfokkal nagy. Olyan nagy, hogy nem tudtam pre out-al használni csak egy unbalanced-balanced jelszintkonvertert közbeiktatva. Ezt most simán kivehettem, hangkártyával nincs rá szükség. De "hifi" végfokkal vagy sztereó erősítővel nekem sem volt zajos, csak a PA végfokok általában magasabb jelszinthez vannak optimalizálva.
-
Tamoo
nagyúr
Mondták, de azért meglepő hogy hangkártyáról full csendben vannak a PA végfokok, AVR-ről meg tiszta zaj volt az egész.
Pedig még csak drága táp sincs a gépben, egy olcsó FSP.
-
Tamoo
nagyúr
Amúgy tényleg ennyi, EQ Apo nem bonyolult, nagyon jó cucc, pikkpakk át lehet látni hogy működik, nekem nagyon tetszik. Úgy állítasz mindent ahogy akarsz.
Cavern automata, fél perc alatt bemér, a leírása ott van minden opciónak a dokumentációban. Semmi szaktudást nem igényel. A fájlt ki kell exportálni, megadni az apo-ban és kb. kész.
Amivel én is főleg csesztem az időt, hogy utánmértem mindent 20x rew-ben. Ezt nem muszáj és a REW-et sem muszáj kitanulni.
Amúgy egy teljes rendszebeállítás megvan fél óra alatt pakolászással. Ha nem először csinálod és nem akarsz mindent leellenőrizni méregetéssel...
Én is fáztam tőle, a hátam közepére nem kívántam PC-t.De van benne fantázia.
Szerencsére engem nem érdekel az Atmos, csak sima 7.1 fullHD-val. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #162646 üzenetére
hejjj
Azért nekem nagy siker még nem volt pc fronton, a legelején járok. Majd most akarom összelőni ahogy időm engedni illetve ahogy tudok mérni a gyerektől.
Ami eddig siker, hogy vettem egy jó szubot és arról le lett húzva a kiemelés jó része. De még nem tökéletes, lehet az elejétől kellene kezdenem és más helyet keresni neki ahol nincs nagyobb beszakadás mert ugye kiemelés le lehet húzni nagyobbat is, de beszakadást nem húzol fel. Hozzáértőktől bocs a szakszerűtlen fogalmazásért.
Csak vettem hangkártyát is, majd beszámolok hogy alakulnak a dolgok.10perce dobtam be a táskámba az ic kábeleket.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Joshi #162596 üzenetére
Én elengedném a kettőt hacsak nem akarsz venni még pluszban egy miniDSP HD-t 90ezerért meg egy mérőmikrofont. Ha nincs beállítva rendesen nem sokat profitálsz a kettőből, főleg ha a frontok közé teszed mindkettőt. Én is így használtam sokáig, nem is voltam elégedett...
[link] Elgondolkoznék a helyedben egy ilyen XTZ-n is. Szomszédok is díjaznák.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162509 üzenetére
150-be nyilván nem lesz analóg tápod.
Annyiból madVR-hez gépet max használt komponensekből építesz, de nem analóg táppal hanem egy normális pc-s táppal. -
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #162502 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy pl. az mp3 160kbps alatt kezd nagyon gyászos lenni és az csak két csatorna. Mondjuk tudom ez nem egészen így működik, mert több csatornánál dinamikusan osztoznak a sávszélen? Lehet rosszul fogalmazok, nem ástam bele magam a témába.
Na meg abból, hogy amit 448 kbps-es hanggal néztem filmet az nagyon nem olyan volt mint a HD. Aztán ez részben lehet más "hibája" nem csak a tömörítésé. -
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #162428 üzenetére
Hogy jön ide a szub? Miért volt kár lecserélni?
Azért mert azt mondom, hogy teljesen korrekt az amlogic-os box már félsüket vagyok? Pont tegnapelőtt hasonlítottam össze a PC-vel úgy hogy kapcsolgattam oda-vissza. Hát nekem a Barco-val teljesen jó képe volt mindkettőnek. Persze PC alapbeállításokkal ment, arra még nem volt időm, hogy madVR-el kísérletezzek. Azzal biztos lelépi minőségben.... ahogy Cavern - EQ APO korrekcióval hangban is. De ~15e körül amit kínálnak szinte minden szívástól mentesen... hihetetlen. Mondjuk sznob faktor az nincs benne.
-
Tamoo
nagyúr
Csak érdekességképpen.
Az első kettő grafikon az "érdekes". A nappaliból a kanapé mögött továbbfut egy 4-5m-es folyosó ahonnan ajtók nyílnak a szobákba. A kettő közt az ajtók különböző variációkban vannak nyitva.
A harmadik zöld egy kettő közötti variáció Cavern EQ-val.Ráadásként:
(Amikor elétektolnak egy mérést, ennyit jelent hogy milyen simítás van rajta és mekkora a skála. Ez ugyanaz mint a fölötte lévő.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #162407 üzenetére
Nekem a T12-vel mindig volt itthon hiányérzet, de hozzáteszem valószínűleg egyszer sem volt tökéletesen beállítva amit így utólag már nagyon sajnálok. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőlük.
Most viszont az Ultimax hozza azt a feszesebb ütést amit a T12-kkel hiányoltam. Még mindig nem áll leesős kategória, de sikerült előrelépni, elégedett vagyok az eredménnyel. Hozzáteszem az állam még nem esett le máshol sem.De majdcsak eljutok egyszer olyan helyre is ahol ez megtörténik. (Streamben én csak sztereót hallgattam.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
robi-k #162399 üzenetére
Házimozis skálán lehet gyors egyik-másik amiről itt általában beszélgetünk, de amit VoidXs ért LFE szub alatt az már annyira gyors, hogy házimozi/zene kategóriára magában alkalmatlan lenne. Ez lenne a mondandó lényege. Az hogy ez miért sérti valakinek az önérzetét nem értem. Kiderül hogy ezen a szélesebb skálán az Ultimaxom lassú. Na bumm, ettől még jó szub. Csak mondjuk nem LFE szubnak való hanem egy jó köztes... De erre a célra is tervezhették ahogy kb. az összes házimozi szubot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162374 üzenetére
"Az meg, hogy másra hivatkozol nem mentség!"
Nem is akartam mentegetőzni, ugyan mi okom lenne rá.
Én nem így látom a dolgokat ahogy Te, de ezen nem veszünk össze. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162372 üzenetére
Én nem ajánlok semmit, főleg nem bőszen. Nem tűnsz annak a típusnak akit bármiről is megpróbálnék meggyőzni.
Csak elmélkedtünk.
VoidXs említette az LSR310S-t crossover szubnak a nagy JBL mellé. Persze az nem házimozi szub, oké. Te azt írod a házimozi szubok közt nincs tőle gyorsabb. Nem feltételezed hanem kijelentetted. Én nem jelentem ki hogy nem ez a leggyorsabb, csak feltételezem. Van különbség a kettő közt. Sajnos nem hallottam még ilyen JBL-t, ahogy az összes házimozi szubot sem amit viszonyítási alapnak tekintesz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162358 üzenetére
"Ezzel a feltételezéssel az a probléma, hogy házimozi kategóriába nem létezik gyorsabb szub nála, de ha az ellenkezőjéről van bármilyen információd, kérlek oszd meg velem."
Ezt mire alapozod? Nincs hitelesített pecséttel ellátott információm az ellenkezőjéről, de mivel ezt egy számomra idegen írta le az interneten, engedd meg hogy fenntartásokkal kezeljem.
(#162367) Quetz: Nekem is rengeteg film van amit szívesen újranéznék a jelenlegi rendszeren, csak nincs rá idő.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162352 üzenetére
Ha az LSR310 lenne a crossover szub és mellé vennél egy gyorsabb szubot, nem a minőség kárára menne hanem elérné a célját (az elmélet szerint).
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162337 üzenetére
Azt is úgy kell érteni, hogy pro szubokhoz képest lassabb. Házimozis szub.
Nálam tényleg fölösleges az álló. Akusztika miatt nem hagyhatom rajta a mélyet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162335 üzenetére
A lomhát csak én írtam extra idézőjelesen, nyilván nem akarok lomha szubot a rendszerbe.
Én perpillanat odáig látok, hogy legyen egy LFE meg legyen egy a levágott mélyekre. A lomha témát felejtsük el inkább, mert nem volt szerencsés megfogalmazás részemről, sejtettem is hogy egyből ki lesz ragadva.
A két külön dolgozó szub nem hiszem hogy nagyobb galibát okozna mintha egyre keversz rá mindent. De nem is elmélkedek ezen, meg kellene hallgatni meg mérni, aztán kiderül.
De nincs most fölös szubom a spájzban. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162333 üzenetére
Az a célja, hogy az LFE szub csatorna érintetlen legyen egy villámgyors pontos szubbal, a crossover szub amire minden egyéb mély megy pedig esetlegesen """""lomhább""""" darab (vagy nem tudom minek nevezem, talán nem ez a legjobb szó) jobban igazodjon a frontokhoz illetve a filmek keveréséhez. Én így értettem. Nem tudom crossover szubnak mi lenne ideális, azért bennem is vannak még kérdőjelek bőven, de az alap elgondolás tetszik.
Szerintem én ha esetleg meg is próbálnám első körben, úgy csinálnám, hogy beáldoznám az egyik surround back csatornámat a crossover szubnak. Úgy egyszerűbb a dolog. Nem is kellene "csak" egy második szub hogy kipróbáljam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162331 üzenetére
Lehet hogy nem az volt a legszerencsésebb szemléltetés, de ne a hibát keresd benne mert csak a töredékét látod az EQ APO-s setupnak rajta, fennakadsz a részleteken.
Utólagos magyarázatával én értem mit akart mondani vele.
PC-n ugye csak 8 csatornád van, hogy viszel ki plusz egy (crossover) szubcsatornát anélkül hogy beáldoznál a 8-ból egy csatornát is, teszem azt egy surroundot. Másik csatorna jelén megteheted, csak utána egy külső crossoverrel megint szét kell választani amire pl. egy miniDSP képes.Vágsz teszem azt minden csatornát 80Hz alatt, azt "monósítod" és mondjuk visszarakod a centerre (alsó rész 80Hz alatt üres ugye mert levágtad). A center kimenet után raksz egy miniDSP-t ahol egy crossoverrel megint szétszeded külön kimenetre a 80Hz alatti és fölötti részt, megkapod a crossover szub csatornát meg a vágott center csatornát. LFE szub csatorna meg érintetlen és nincs rákeverve pluszba semmi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162317 üzenetére
Ha kiveszem a jumpert és rámérek vágás mellett úgy az elvileg informatív lenne...
(#162318) mettek: Ha újrakezdeném nem is ezeket venném ide hanem valami LCR-t. Teljesen fölösleges nekem ide a GS60. Sztereóra szerettem őket, csak a jelenlegi nappaliban az sajnos élvezhetetlen a klasszikus felállásban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #162308 üzenetére
Nekem a GS60-ak elég komoly mélyre képesek, viszont jelenlegi helyükön olyan beszakadás meg kiemelés van hogy borzalom. Muszáj vagyok vágni. Napokban megint azon gondolkoztam, hogy csak jó lenne megtámogatni őket egy sztereó végfokkal és lentebb engedni, valahogy összhangba hozni, de nincs az az EQ/korrekció ami nálam rendbetenné a frekimenetét. Így meg ott vannak a nagy dobozok aztán a két-két mélysugárzó kb. meg se mukkan a jelenlegi vágás mellett. A magas meg a mélyközép egy kis zárt kamrában van benne, a doboznak a bass reflex része nem is dolgozik. Pazarlás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162303 üzenetére
Hát ha jól értem és egyről beszélünk VoidXs-el, akkor a többi csatornáról levágott alsó frekiket nem az LFE-re tolod hanem egy külön szubra. Szóval van egy szub a levágott frekiknek meg egy külön az eredeti LFE csatornára amire nem teszel rá pluszban semmit.
Ha lenne most egy második szubom, az egyik surround back csatornát simán beáldoznám rá. (Hátul úgyis két bipól van egymáshoz túl közel, elég lenne egy is.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162295 üzenetére
Az a baj hogy én lusta vagyok tanulmányokat meg ellenpéldákat keresni, hogy miért nincs igazad.
A fizika a nagyobb membrán mellett szól (minőségi hangszórót és meghajtást feltételezve), a nappali, feleségtűrő faktor, könnyebb eladhatóság pedig a kisebb mellett. Én így látom.Ezt a nagy lassú lesz hülyeséget szajkóztam én is (talán önigazolásból), de már elengedtem.
Két különböző méretnél ugyanazt a hangszórószériát és hozzá méretezett dobozt kellene összehasonlítani, nem különböző típusokat. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162290 üzenetére
Kár hogy ez a két velős megjegyzés kimaradt a tesztekből! Végszónak jól mutatott volna!
Ezek szerint a JL sokkal jobb, nem vitatom, nyilván szívesen hallgatnám itthon. Akkor bele kell törődnöm a gondolatba, hogy az Ultimax "csak" 2x-es 3x-os árú ládákkal tud érdemben versenyezni. Valahogy majdcsak megemésztem a dolgot.(Viccelek, az fel sem merült bennem, hogy jobb mint a JL)
(Hozzáteszem az SB4000-t is szívesen hallgatnám itthon, mielőtt az SVS tulajok felhördülnek.)Lényeg a lényeg, én azt akartam mondani, hogy pl. egy nagyobb Ultimaxot (de van még sok egyéb jó ezen kívül is), legyen a 18"-os zárt vagy reflex dobozban, bármi mellé oda lehetne rakni és nem vallana szégyent, ahhoz már nagyon elvakult sznobnak kellene lenni, hogy valaki "leköpködje" akár egy JL mellett is. Főleg ha még az árcédulát is figyelembe vesszük. Aki a legjobbat akarja megveszi a legjobbat, csak vastagon meg kell fizetni. Ott már nem az ár/érték arány a szempont. Nincs ezzel baj. Mi meg páran valószínűleg maradunk "fillérkufircolók", én vállalom a titulust.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szly01 #162287 üzenetére
AVX-ről idézve olyantól akinek SB16 Ultra is volt:
"Jobb, mint az SB4000, bizonyos szempontból még az SB16 Ultra-nál is: a group delay sokkal alacsonyabb 30Hz alatt is, jóval 1 periódus alatt van. Reflex dobozban (az viszont min. 160l kell legyen) pedig nagyobb hangnyomást is tud, ráadásul a group delay még mindig 1 periódus alatt lesz egészen 20Hz-ig lefelé." -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162281 üzenetére
Senki nem írta, hogy ugyanolyat. Én azt írtam megközelíteni, Quetz pedig azt írta, hogy összehasonlítható minőséget elérni (mondjuk egy túlárazott középszerű SVS reflex árából pl. PB-2000 330eFt). Persze ez részemről feltételezés, de pont ugyanannyira mint annak az ellenvéleménye aki nem hallott Ultimaxot vagy más hasonló kategóriájú épített dobozt.
Biztos referencia szintű szuper mélynyomó a JL, egy percig sem kérdés. Azt hogy másként látnám-e a szubládás világot nem tudom, nem hiszem. A DIY Dayton óta viszont valóban másképp látom, főleg ár/érték viszonylatban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #162277 üzenetére
Mindent lehet, én a leggazdaságosabb megoldást írtam.
[link] -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #162274 üzenetére
Két láda hangszóróval legyen kb. 400e és akkor az már egy igen szép doboz és nem számoltam vékonyan, a meghajtás is meglehet 170-ből 1db Behringer NX6000D-vel (Noctua venticserével) vagy ugyanennyiből használtan két Crown XLS.
Aztán még számolhatsz hozzá egy miniDSP HD-t 90ért, meg egy UMIK1-et 40ért ha tutira akarsz menni és profin összehangolni a kettőt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162272 üzenetére
Ha ezeket hozzáveszed még úgy is borzalmasan túlárazott, rajta van a hájend' szorzó. Nincs ezzel baj ha valakinek a legjobb kell és a pénz nem számít. Gondolom túl sok "DIY láda" nem járt még ott tesztelésen, mert ugye kinek érné meg...
Tetszik vagy sem, töredék áron a felső kategória közelébe lehet érni, csak a marketingfelület jellegű fórumokon megy a népbutítás, hozzáteszem hatékonyan. De nem mindenhol divat ez szerencsére, csak szét kell nézni külföldi oldalakon.Na meg ez a DIY is elég idézőjeles, mert a hangszóró gyári, csak egy doboz kell és kész. Sok mindent nem lehet elbaltázni egy zárt szubon. Nem kell elektronikát tervezni, nem kell keresztváltót tervezni amitől esetleg kérdőjeles lehetne a kapott eredmény. Erre az sem igaz hogy majd csak féláron lehet eladni, a szubomat szerintem bármikor elvinnék bekerülési költségen, de meghallgatás után még fölötte is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162226 üzenetére
Persze, az. 40Hz-en durva kiemelésem van, átraktam a szubot egy másik helyre ott javult, de még ott is nagy volt, aztán jött a grafikus EQ. Majd rakok be képet EQ nélkül is.
De még így is vannak bajok, 100-150Hz közt szinte minden csatornán van valami nagyobb kioltás amivel nem tudok mit kezdeni. Majd próbálom kinyomozni mi lehet, csak egyelőre túltoltam a témát, kicsit visszaveszek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162214 üzenetére
Nem sztereózok itt, csak többcsatornás koncert + mozi.
Ez egy nappali, nyitott folyosó, nagy poszter előtétfal, cserépkályha. Örülök hogy ilyen is lett, azt hittem sokkal tragikusabb. Látnád korrekció nélkül.
Az átlag 120-150ms tudtommal már kevés, 300ms jó, a 400ms is egész jó és még az 500ms sem számít soknak (főleg mélytartományban) ilyen körülmények közt és úgy általában sem.
Ez nem referencia szoba, sohasem lesz az.(Fapacitól idézve: Tapasztalati érték, hogy zenehallgatásra használt helyiségek utózengési idejét 0,4 másodperc környékére célszerű beállítani.)
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #162210 üzenetére
Csak azért kb. zárt mert az egyik csavarnál először kifújt.
De szerintem nem erre gondolt Python. Szóval nem kb. zárt.
Zárt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #162205 üzenetére
Szerintem nem írsz hülyeségeket.
Nekem 15"-os a hangszóró, 1500W-os Crown végfok hajtja. Így utólag már simán bevállalnám a 18"-os hangszórót is. Zártban nem lett volna vészesen nagy.Python Audio! Hosszú hetek vergődése után nagy nehezen kitaláltam mekkora legyen a doboz aztán kevesebb anyag lett levágva.
De nem baj, örülök hogy végül kocka lett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162202 üzenetére
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162171 üzenetére
Nincs ezzel baj. Az az igazság, hogy az utóbbi időben (szub csere óta) baromi elégedett voltam a kapott hanggal mindenféle EQ nélkül, kiemelések ide vagy oda. Egyedül a szub tökéletesítése mozgatta a fantáziám, a miniDSP HD-ra sajnáltam a 250EUR-ót (bár szuper cucc és két szubhoz mondhatni megkerülhetetlen) azért lett PC, pedig amúgy rühellem mozihoz használni. Most is vannak még bug-ok amiket meg kellene oldani.
-
Tamoo
nagyúr
Szemléltetésképpen a bal front szubbal 100Hz-es vágással.
1. Kalibráció nélkül nélkül
2. Audyssey kalibrációval
3. PC-s Cavern kalibrációval.Látszik, hogy az Audyssey a szubbal nemigazán tudott mit kezdeni. A magasat biztosan szándékosan ejti. (Nem flat volt bekapcsolva.) A Cavernnél "Room/House curve" a célgörbe, egy picit emel a mélyen és a magasat ejti a flat-hez képest, de csak minimálisan. (Szinte így flat.
) X-Curve célgörbével esne hasonlóan mint a felső kettő, igazából ízlés kérdése kinek hogy tetszik. Látszik, hogy a mély klasszisokkal jobb. Kár hogy a két T12-ről nincs ilyen mérésem, kíváncsi lettem volna.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #162163 üzenetére
Amúgy szerintem tök fölösleges megvenni mindenkinek az UMIK1-et, biztos össze lehetne rá dobni páran vagy netán kölcsönkérni.
Ha nem akarsz állandóan méregetni, csak egyszer kell jól belőni...
Persze úgy is lehet mint én, hogy betegesen visszaméregettek minden változtatást, de azt nem ajánlom senkinek!Nem muszáj a REW-et megtanulni, Cavern megcsinál mindent.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162148 üzenetére
De most nem is arról volt szó hanem hogy 100Hz alatt kevernek-e bármit a surround csatornákra. Amit amúgy te hoztál fel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #162145 üzenetére
Soha nem elemezgettem, hogy filmenként 100Hz alatt kevernek-e valamit a hátsókra. De ha kevernek akkor ne vesszen el, menjen a szubra. Gondolom az AVR crossovere is így működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest