- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184074 üzenetére
Most, hogy kalibráltam az AVR-t, megnézve az eredményeket, nagyon hasonlókat mért az audyssey mint amit lézerrel mértem… Köszönhető a sok akusztikai panelnek, gondolom…
De mindenképp érezni, hogy kiegyensúlyozottabb lett a hang.
Bár a mélyekre az én ízlésemhez igazítva, tettem pár +dB-t…
Valamint a 31Hz-es alulról vágó SVS sub szűrőt lejjebb tettem 25Hz-re, bizony hallani a különbséget…
Tolja rendesen a 25Hz-et is a 4db SB1000PRO…
A 20Hz és esetleg alatta, már nem erőltetném.. -
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #183164 üzenetére
A grafika nem hiszem, hogy számít, mert legutóbb játék nélkül a dashboard-ban is hallottam. A kábelek igen jók, 4K HDR, 120Hz VRR kompatibilis és nem a legolcsóbb.
Azon gondolkozom, hogy PCM helyett a DD-t választom, vagy hanyagolom az egész eARC-ot és megy közvetlen az AVR-be… -
krx21
nagyúr
Van egy ritkán jelentkező hiba jelenségem PS5 hang esetén, néha hallok 1 pattogás szerű hangot. Van hogy egyszer sem, de van hogy 2 óra alatt mondjuk 1x…
A lánc a következő:
PS5 (PCM) —-> LG Oled C2 (eARC on, áteresztés) —-> AVC4800H (dts neural x upmixer)
Van esetleg valakinek ötlete? -
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #183107 üzenetére
Egy Apple TV 4K esetén mi történik, akkor PCM esetén? Mert azt ugye nem lehet pl.DTS-re állítani. Itt nem beszélhetünk nyers PCM adatról, pláne streaming esetén. De ugyanez fennáll PS5 vagy Xbox esetén is…
Egy film tér hangzása mikor van nyers PCM-ben tárolva?
Tehát ezen eszközöknek szabványos PCM formátumra kell ilyenkor kódolni… Vagy? -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Ide kérnék egy kis segítséget, irányelvet...
Szerintetek melyik?
Denon X4800H vs Maratz Cinema 40. ? -
krx21
nagyúr
Nemrég volt szerencsém hallgatni Powerup2 fórumtárs szettjét.
Nem találok szavakat… Brutális élmény volt.Nekem még nem sikerült ilyen kategóriás rendszert, ennyire kezelt akusztikai körülmények között hallgatni.
Itt is köszönöm az élményt neki… -
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #168093 üzenetére
Szerintem igen, Game mode van benne.
”Élvezze a játékot a 4K/120Hz**-es átengedéssel és felskálázással, és a Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT), valamint Auto Low Latency Mode (ALLM)-dal, ami csökkenti, vagy megakadályozza a késést és képkocka törést, és simább késés nélküli játék élményt nyújt.”
Csak nem működik még ugye... -
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #168091 üzenetére
Nem működött, eddig legalábbis nem. A 120Hz HDR-el együtt, biztos nem. Mert állítólag hibásak az eddig használt Hdmi 2.1 vezérlő chip-ek, amit az AVR-ekben használtak.
Gyártói információ: Denon
“Elnézést kérünk ezért a kellemetlenségért, és jelenleg fáradhatatlanul dolgozunk egy állandó megoldás kiadásán, hogy élvezhesse a 4K / 120Hz élményt a legújabb források használatával AVR-ével. Hamarosan frissítjük az állandó megoldás ütemtervét. Köszönjük a türelmét.”Amúgy igen, közvetlenül van rákötve, de most Sony erősítőm van, régebbi, ez soha nem is fogja tudni...
-
krx21
nagyúr
Érdeklődnék, hogy az új DENON AVC-X3700H és AVC-X2700H erősítőkön működik már a HDMI 2.1, 4K, 120Hz, HDR, VRR, ALL probléma mentesen?
Van remény, vagy új hardver kell? -
krx21
nagyúr
Srácok, erre esetleg valaki? [link]
-
krx21
nagyúr
Sziasztok. Lehet túl egyszerű a kérdésem ide, de úgy gondolom itt kaphatok leginkább jó választ.
A rendszerem: LG Oled65E9 TV, Sony str-dn1070 AVR, Panasonic Blu- ray... Bekerült a rendszerbe egy Xbox Serise X, mely a Hdmi 2.1 miatt közvetlenül TV-be lett kötve... Így a hang Hdmi ARC lett...
Az erősítőn bekapcsoltam a Hdmi controll-t, hogy működjön. Minden ok.
De ha a blurayt használom, akkor az a gyanúm, hogy szintén a ARC működik, pedig ekkor jobb lenne ha a TV kimaradna ebből. (?)
Amit észre veszek, hogy az erősítő már nem írja ki, hogy DTS, vagy Dolby Digital, csak azt, hogy PCM . Gondolom azért mert ezt a jelet már a TV- ből kapja, nem pedig közvetlen a Blu-ray-tol.
Mit állítsak, hogy a Blu-ray hang a hagyományos módon működjön?
Vagy jó ez így? Köszönöm a segítséget. -
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #159738 üzenetére
Még ha nem is használják hivatalosan, mégis az lenne a legkézenfekvőbb...ha a HDMI 2.1 szabvány által a kábelek fizikai mivolta nem is változott. Mégis sokkal nagyobb frekvencián vannak járatva, ezáltal a minőségi elvárásai nőttek. Tehát ha egy gyártó ráírja egy kábelre, hogy HDMI 2.1, akkor az feltételezhető, hogy a kábel tudja a gyártott hosszán a 2.1-es maximális sávszélességet (48Gbps) Természetesen régebbi minőségi kábelek is megfelelhetnek ennek a kritériumnak. Szóval akárhogy is nézzük, egy új minőségi ellenőrzés szükséges ehhez, tehát szerintem nyugodtan írjuk csak rá, hogy HDMI 2.1 vagy legalább, hogy 48Gbps.. Nem?
-
krx21
nagyúr
Tegnap megnéztem az első filmet, teszt jelleggel. Nagymenők UHD Blu-ray. Ebben igen sok a szürke árnyalat és az interpoláció is nagyon tud hibázni. Anno B6-on egyes jeleneteknél, szinte nézhetetlen artifacts-ok voltak, B7 már nézhető volt, E9 megint jelentősen javult. Ez vártam is.
Homogénebb panelom lett mint a B7 volt... Valamint a sötét részletek megjelenítése is javult. Röviden hozza az elvártakat. A TV nagyon szép... -
krx21
nagyúr
válasz
farkangyal #157888 üzenetére
Képminőség szempontjából nincs különbség, legalábbis nem szabad lennie. Viszont ha minden külön megy a TV-be, akkor külön-külön meg kell tudni oldani a hang továbbítását is az erősítőbe...
-
krx21
nagyúr
válasz
farkangyal #157886 üzenetére
Nem butít semmit. Csak engedélyezni kell az ADVANCED HDMI-t az erősítőn és a TV-n is...
-
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #149000 üzenetére
Pedig, ha műszakilag vesszük, akkor minden csatornához ugyan olyan kábel kell... Már a hangszín miatt is, valamint a hátsó csatorna is pont olyan teljesítményű, mint a front, vagy a center. Ha valaki képes kábeleket tesztelni, tápkábeleket cserélni, én azon csodálkoznék, ha a hátsó csatornák kábelezésén sporolna.
-
krx21
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #148923 üzenetére
+1 Tidal hifi-nél egyelőre nincs jobb...
-
krx21
nagyúr
válasz
#46129152 #148600 üzenetére
Ha "large" (nagy) akkor a frekvencia teljes tartományát ereszti rá az erősítő. Ha pedig "small" (kicsi), akkor pedig beállítás kérdése hol, de az alacsony tartományból levág az erősítő... Érdemes a megfelelő értéket állítani, mert a kicsi hangdobozokból úgysem jön ki megfelelő mélyhang. Valamint ha van aktív mélynyomó a rendszerben, akkor minden más csatornát 80hz-en érdemes vágni.
-
krx21
nagyúr
Senki nem néz állóképeket... Ezért nem lehet használni arra ezt a táblázatot mint amire ajánlottad...
Optimális nézési távolságnak nevezni meg kifejezetten megtévesztő... Az optimális nézési távolság egyéni preferencia, mindenkinél más. Ha ajánlunk, akkor már a betekintést szög számít, mint amit például a THX is említ. (THX szerint 26-36 fok között az ideális.) -
krx21
nagyúr
válasz
Mankó #148422 üzenetére
Én pont egy 65B7-et nézek már egy ideje, kb2,8m-ről... Néha közelebb ülök olyan 2,5m-re. Életem eddigi legjobb TV-je.. Egy 55B6-ot váltott. Ha meglesz soha nem fogod már kérni az lcd-t...
Igazából Neked egy 70"-os lenne az ideális... (szerintem)
Oled-nél a következő lépés a 77".. Az már nagyon drága... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest