- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #180562 üzenetére
akkor most neked vaszon mellett vannak, nem mogotte?
mi ez a lycra? vmi diy vaszonanyag? hogy feszititek ki? python kepein nekem az ugy tunt, mintha egy gyari vaszon kerete lenne.es amugy mit tapasztaltal, minden teren elolepes? neked nem vmi MA hangfal volt elotte?
zene milyen?python1
azelott kellett volna ezen agyalnom, mielott megcsinaltam a mostani setupot..lehet overkill is lenne, sztem nem fogok tudni -10-13dB-nel hangosabban filmezni. legalabbis ami a normalisan masterelt cuccokat illeti (blader runner 2049 crash, tron lightcycle battle, overlord zuhanas, ready player one race) ezeket kb ilyen hangeron tudom hallgatni, felette sub megtancoltatja a cuccokat a szobaban (parketta, polc, szekreny, ablak stb) dedikalt szoba kellene
ha azt elerem hogy ezen a hangeron meg legyen dinamikam es megszunjenek a zavaro hangok (utkozes, csattanasok, ilyesmi effektek) akkor azt mondom ok.
kerdeses az is, hogy az x3600 es a szoba akusztika mekkora tenyezok itt..
vannak kerdojelek. az biztos, hogy kivancsisag kedveert nem fogok diyozni, baromira nincs erre idom gyerek mellett, orulok ha van idom neha filmet nezni...en inkabb a vegeredmenyt ertekelem, ti inkabb az oda vezeto uton elvezkedtekigy is gondolkodok meg az MA vonalon is, mert ritkan tudom hangosan hallgatni a filmeket, kozepes hangerovel meg nincs gond a mostanival se. inkabb csak zavar, hogy mondtatok nem olyan jok ezek a hangfalak, es idaig akarmit vettem/konfigoltam itteni ajanlasra minden nagyon bevalt. ugyhogy lehet eltapsolok parszazat, kivancsi is vagyok, nehogy mar 3 evtizedig ugyanazokat a hangfalakat hallgassam
hja, a kepek igy nem mondanak semmit. de szivesen megnezem eloben
nem mertetek, hogy mennyi a fenyero csokkenes ezzel a lycraval xy vaszonhoz kepest? -
m3ss
veterán
válasz
python1 #180522 üzenetére
az is egy megoldas lenne, eleg kozelre tudnek ulni, jelenleg tartanom kell a frontok tavoslaga miatt az 1.2x kepszelesseg tavot, kulonben szetesik a frontoldal.
meg kellene egyszer hallgatnom egy ilyen rendszert..kivancsi vagyok milyen. gondolom filmre tetszene, de zenere is?
egyelore viszont nem tudom mennyire akarok nagy atalakitasokba kezdeni
megint...spiky03 mit vett?
hangatereszto vaszonnal kapcsolatosan is van sok kerdojel bennem (ar, fenyero) multkor nem talaltam arakat az xyscreen aliexpresses linken. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #180503 üzenetére
monitor audional a 6g es 7g sorozat kozott van erdemi kulonbseg? 6g-s center gondolom jo lenne a silver 100 7g melle. gondolom kullemre se utnek el egymastol (szin pl.)
ti mit vennetek, c250-et vagy c350-et? utobbi mellesleg most olcsobb 30k-val...bar elegge magasan van az ara most mindennek.
annyira ritka hasznaltan a silver 100 es a nagy center, hogy nem tudom mennyire jo otlet sokat varni ra...raadasul el tudom szamolni, szoval elgondolkodtam a c350-en.
persze a silver100 sem olcso most ujan (tavaly 219 volt, most 299), abbol jobb lenne talalni egyet hasznaltan jo aron..bar ha veszek egy uj dio szinu centert, mennyi az esely ra hogy hasznalt dio frontot talalok? na meg akkor vmi ma bronz surroundot ugyanabban a szinben...
plusz nem tudom ennyire kozel a vaszonhoz nem-e tul vilagos a dio#180510kimi02 volt midway demo is a pakkban, amugy a filmet nem lattam. lehet megnezem majd. a ready player one race jelenet is nagyon jol szol. meg jol is nez ki
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #180499 üzenetére
ebben lehet vmi. direkt nem demoztam sok rendszert, szoval sokat nem biztos hogy szamit amit mondok
, de igazan lehengerlo dinamikat nagyobb hangeronel akkor hallottam, amikor a tulajnal bekebeli frontok voltak, akkora melykozeppel mint a fejem. rendszerszinten nem volt tokeletes, de ilyen teren hozta azt a feelinget, amit a nagy mozik.
en meg taltalam egy fajlt amiben demo jelenetek vannak. overlord c. film air landing jelenet? mar nem is tetszik annyira a transformers 4, ez uber ahogy szol
-
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #180435 üzenetére
mi lesz a c350 helyett ha kifutott? mindenesetre ha kifutott, akkor hiaba varok majd black fridayre meg ilyen nagyobb akciokra...hol lehet monitor audiokat demozni? a kisebb center milyen amugy?
bar "csak" 100e a diffi kozottuk. lehet nem azon sporolnek ha raszannam magam. viszont surroundnak a silver 50 ennyi penzerthaaat nem tudom koltenek-e ennyit arra. biztos meghallgatnam eloszor a mostani surroundokkal a rendszert. ezek a dm 602-ok sztem 50ezret nem ernek...
plane hogy sajnos nem idealis az egyik surround pozicioja. az egyik szinte mogottem van, es a fotel magas hattamlaja miatt nem az igazi, csak ha par fokot forditom a szeket..
vagy kiprobalni vmi korabbi olcsobb monitor audio hangfallal ha nagyon elutnek a bowerek.#180439ctrlaltdel13 en jobban szeretem eq-val a 602 s3-at zenere is. anelkul durva kiemelesem van 60-80 hz korul, de a magas tartomany (fuvos hangszerek jazzben) is tul sok. eq-val, xxls400-zal viszont nekem bejon.
hatul reflexes dobozoknal mit eredmenyez az, ha a fal es a doboz kozott csak 10-15 cm hely marad. eq segit ezen?
-
m3ss
veterán
az a baj, hogy en limitalva vagyok helyileg, csak polcsugarzok fernek el. azoknak sem tudom a helyuket valtoztatni, eleg kozel lesznek a falhoz. es pl a monitor audio silver 100-on is hatul van a reflexnyilas.
mondjuk igy, hogy polcsugarzo a kiszemelt, legalabb nincs akkora valasztek
plane, hogy klipsch center el sem fer. focalbol 906 meg monitor audio silver 100? gondolom a bronz szeriat ne eroltessem, vagy az is jo?
azert a silver 100 meg a silver 350 center nem olcso...foleg hogy surroundnak is kb silver 100 kellene, surroundra sajnalok ennyi penzt igazat megvallva..ezek birjak a hangerot amugy silver 100, c350?
szoktak ezeket durvan akciozni valamikor is? mert akkor nezgetem majd...meg leginkabb meg kellene hallgatni oket vhol.eq nelkul nem is igazan erdekel milyen a hangjuk, nem hallgatom ugy. de azert fontos lenne, hogy legyen jo a stereo szinpadkep.
mondjuk sztem eloszor veszek egy mikrofont, es kicsit belemelyedek, nem akarok feleslegesen koltekezni. van azert par kerdojel a fejemben.
-10 hangero kozul elkezd par dolog rezonalni a szobaban, foglalkozni kell vele. kivancsi vagyok, hogy az erosites eleg-e meg ilyen hangeron. dinamikam az egyertelmuen visszaesik ha -15-18-nal hangosabban hallgatom. kerdes melyik komponens miatt. sot a sub is mintha hasonloan viselkedne..pedig boven vissza van tekerve a poti meg erositon is.
szoval inkabb ezeknek fogok eloszor utana jarni, kell-e meg1 sub, eleg-e a denon, fogok-e tudni egyaltalan ennel nagyobb hangerot csinalni a szobaban. -
m3ss
veterán
válasz
mimic1979 #180404 üzenetére
nem azt mondtak, hogy a denonos meresi eredmenyeknek nem lehet hinni? audyssey szerint en freki atviteli gorbem is olyan flat, hogy olyan nincs is.
btw en is baromi elegedett vagyok az x3600-zal.
amugy mondtam itt vmelyik topicban multkor, hogy a 600-as bw hangfalak nagy hangeronel talan torzitanak...
foleg a centerbol hallom. mar epp kezdtem volna nezegetni, hogy milyen polcsugarzokat tudok venni majd, amikor bekapcsoltam a cinema eq-t. na igy viszont tovabb tudom tekerni a hangerot, mielott zavaro lenne. lehet meg is lesz ertelme pc-s eq-nak majd?
ez az eco auto mod meg par ev alatt nekem rengeteget vissza fog hozni az erosito arabol, amikor egesz nap megy halkan a zene...
amugy transformers age of extinction hangsavjahoz mit szoltok? en reg hallottam ilyem jo terhangzast filmben. vakteszten azt hittem volna, hogy uj subom es erositom van..tobbi filmen nem dolgoztak hangmernokok?
na meg ugy latom vegig kell neznem ezeket a 3d kameraval felvett valos 3d filmeket, mert ez is odab*szott. na nem maga a film, mert az felejtos, hanem ami az audio vizualis resze. a sub savja is hihetetlen jol szol..olyan mint vmi 2.5 oras demo -
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #180318 üzenetére
torolheto
-
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #180298 üzenetére
#180297BBéci
ja ez rendben van, directben bantja is a fulem pl a fuvos sok helyen, de eqzva nem. meg 80-100 hz kornyeken is nagyon sok a mely, de eqzva ez is megszunik.
viszont nagy hangeronel zavar a magas, de lehet itt mar a dobozok is kevesek, sot az erosites is sztem.void ez 602 s3 meg lcr 600 s3 center. ez ujabb hangfal amit neztel. surroundok meg meg a regi dm 602. hatsokat amugy egy ideje cserelni akarom a kisebb 601 s3-ra, de nem is tudom mennyire jo otlet. vagy 4 m-re van tolem az egyik surround...
-
m3ss
veterán
ahh nem hiszem, -10-nel hangosabban nem hallgattam meg oket. de sztem mar ott is kezdenek elfogyni, vagy csak az akusztikai problemakat hallani...majd hamarosan veszek egy mikrofont es unnepek alatt megnezem mit is hallok valojaban
ezeket nem vinnem tovabb, vagy ha megoldanam a hangos mozizast akkor is cserelnem sztem. igy is gondolkodtam rajta, de nem tudom hogyan tovabb. ha nem tudok itthon hangfalat tesztelni nem merek beleugrani...
amugy szeretem is zenere, bar meg van vagy 20 eve es valszeg nagyon megszoktam. zenere mintha eqzva is fenyesebb lenne a magasa mint a tobbi hangfale amit hallottam, ha ez lehetseges egyaltalan..fuvos hangszereket pl. szeretem vele. -
m3ss
veterán
válasz
devil-k #180288 üzenetére
majd par ev mulva ha ugy alakulnak a dolgok, eletterek akkor lehet nekiallok lent. jo lenne mindig ref hangero kornyeken filmezni, jatszani. kerdes meger-e ennyi penzt, kompromisszumot a szoba miatt, idot...talan szep lassan ossze tudnam hekkelni magamnak. ha vmi szovettel boritana be az ember a kartonokat festes helyett, akkor nem kellene csiszolni se hetekig..
itt is a nappali folott levo szoba problemas, szoval nem a mely hangokkal van a gond. amugy harmonika ajtot tehetnek egyik ajto melle pluszban. akkor meglenne a dupla ajto es egesz hasznalhato is maradna. csak altalaban ezeken a harmonika ajtokon alul oriasi legres van, hangszigetelesre nem hiszem hogy tul jo...
ez xyscreen ami neked van? mekkora meg mik a parameterei? mennyi fenyerod van vele?
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #180283 üzenetére
hat arra iranyult a kerdesem, hogy amikor ilyesmi modon korbe van szigetelve az egesz szoba, akkor mennyire halladszodhat ki a hang..ahogy altalaban a moziszobakat epiteni szoktak.
Ajtót ha teheted, érdemes 2db-ot tenni, külső ill belső falsíkra, így nyugodtan mozizhatsz, nekem még ez van hátra.
hat ez nappaliban nem kivitelezheto sajnos, nagyon kenyelmetlen lenne hosszu tavon 2 db ajto -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #180277 üzenetére
azt hittem te nappaliban tolod, vagy le van szigetelve?
Miután készítettem egy könnyűszerkezetes falat a téglafal elé, kicsit hangosabban tudok filmezni mint amikor 5 percenként rám szakították az ajtót.
hany cm lett a fal? hehe, akkor nem csak mi jatszuk ezt este, hogy jon az uzenet "hangos" akkor -3dB, jon megint, meg mindig hangos...
en mostanaban este -26 dB kornyeken medium dynamic volume-val nezem a filmeket...ez igy minden csak nem mozi feeling, de legalabb a parbeszed epp h ertheto.
most nezek fenti ajtokra ajtoseprut, szigeteltest ahol kicsit nagyobb a res. talan 1 ajto cserevel ha el tudnek jutni -20 dB dynamic volume offhoz, azzal megbaratkoznek...de valszeg eselytelen. -
m3ss
veterán
Csak hát a nappali nagyon fontos élettér, nem pedig denevér barlang.
igen a sotetites eleg kenyes kerdes nappaliban. de a hangszigeteles is. en pl addig nem akarok hangra aldozni, amig nem tudom hangosan hallgatni csak minden 10. filmet...azt meg hogy oldod meg egy nappaliban ha nem egyedul laksz a hazban? eleg nehez kerdes egy nappali hangszigetelese.de egy dedikalt szobaban is kivancsi lennek mennyiert lehet osszerakni egy tisztesseges hangszigetelest ha nem maganak csinalja az ember...ilyen oraberekkel amiert kartonoznak, glettelnek, asztalos munkat vallalnak emberek a meregdraga design butorok olcsoban kijonnek mint pl kartonossal megcsinaltatni...en 1 hetig gletteltem, csiszoltam, festegettem ez a kis vacak polcszerkezetet mert tobb szazezeres ajanlatokat is kaptam csak glettelesre es csiszolasra...
amugy az ilyen "szoba a szobaban" megoldasok eseten kb. hany cm-t vesz el a szobabol a szigeteles, karton stb? es szomszedos helyisegekbol vagy egy szinttel folotte mit hallani belole ha ref hangeron veretitek? gondolom ajto sem mellekes kulonben hiaba az egesz..ajto cseren en is gondolkodok, kerdes er-e annyit...mostani uveges ajton rengeteg hang kimegy.
-
m3ss
veterán
egyenfuggo ez, hogy kinek mik a prioritasok, lehetosegek egy nappaliban.
en most ilyen iranyban indultam el, meg szonyeg, lampa, dekor stb. hatravan.
nekem tetszenek ezek az elotetfalas megoldasok amugy, ha nem lenne ilyen horror aron egy hangatereszto vaszon sztem en is arra indultam volna el. -
-
m3ss
veterán
en is konnyebben tudok egy melankolikus (mondjuk alexander payne) karakterrel azonosulni, mint egy john wickel.
egy woody allan, linklater malick filmen legalabb elfelejtem a hang/gamma/3d ghosting egyeb baromsagokat amikkel foglalkozok egy ilyen random akciofilm alatt, mert az eszetlen tartalom az nem nagyon kot le...most utoljara ez a bullet train volt ami kicsapta nalam a biztositekot. odateszik brad pittet a cimlapra es eladjak ezt a felszines, jellegtelen f*st. fel oraig birtam, pedig annyira de annyira jok a szinek / fenyek benne hdrben, de hat ez sem volt eleges hat ide sorolhatnam az osszes netflix filmet is kb...
most utoljara a wind river meg a one strange rock ujrazva volt az, amik el is felejtettek velem az egesz audio/video lancot. mondjuk egyik se drama.. -
-
m3ss
veterán
válasz
Vikthor #180075 üzenetére
miert jobb a dv? kivancsisagbol, en lejatszom csak hdr-t tud.
bar epp most rendeltem meg1 hdmi kabelt, csak megnezem a madvrt dinamikus tonemappingjet. remelem 1050ti eleg lesz hozza..en meg vettem minap egy sennheiser hd600-at hirtelen felindulasbol, ki se probaltam elotte, bar gyerekkoromban agyonhasznaltam egy hd565-ot..de hat ez a fules. nincs kedvem hangfalakon zenet hallgatni annyira jo.
az egy dolog, hogy nevetsegesen jol szol, de annyival "direktebb" elmeny, hogy mast nem hallasz..meg ugye hangfalakon nagyon fel kell tekerni a hangerot ahhoz, hogy hasonlo elmenyt kapjak. ez ritkan megoldhato. ja hogy ez masik topic...
el is kezdtem most megint babralni a dynamic eq-t meg a hozza tartozo reference level offseteket, mert halkan hallgatva a hallgatoibol nem eleg a mely zenere alapbeallitasokkal, offolt dynamic eq-val.#180084devil-k ja, meg legalabb az eleg jol megvilagitott film, dinamikus keppel. t*kom kivan az ilyen filmekkel, mint az uj batman 2022. botrany sotetben jatszodik, sosincs rendesen megvilagitva semmi. dlp-n 15 percig birtam volna, epsonon se tudtam vegignezni
de solo sw film is szinte ugyanaz. raadasul nem is tul jo sztem. ellenben a rogue one utolso fel oraja (scarif) zsenialis mozi elmeny 3d-ben. -
m3ss
veterán
nekem a media lejatszo proginak egy utolso menujeben volt pl bekapcsolva ez az "imprex engine", azon belul dynamic contrast, ami miatt hiaba allitottam helyesre az rgb ranget meg a fekete vagast is, kalibralaskor a gamma gorben lehetett csak eszrevenni, na meg szerencsere viktornak gyanus volt, h semelyik 9400-on nem kell lenyomni a brightnesst 43-ig, hogy jo legyen a black clipping...
#179972BBéci attol h jobb vagy rosszabb a lejatszo a lathato csillagok szamaban nem kellene elteresnek lennie ugyanazon megjelenitonel
-
m3ss
veterán
vhiktor minden ilyen problemak tudora
milyen lejatszok? vetitod biztos, hogy ugyanabban a modban, beallitasokon marad amikor valtasz?
lejatszo beallitasokat kellene megnezned, visszaallitani mindent alapra, es ellenorizni a hdmi rangeket is (full/limited)
en pont ilyennel szivtam most, meg ha jo is volt a hdmi range, himedia q10 fekete vagasi gondom volt. alapbeallitason be volt kapcsolva vmi "kepjavito" engine es emiatt volt hasonlo gondom. -
m3ss
veterán
válasz
BIGi75 #179960 üzenetére
ja engem ez nem erint. ha kiprobalom a dinamikus tone mappingot akkor annyiban, hogy eleg lesz-e a 1050ti ahhoz. nalad ez is ment vga nelkul?
persze ha hosszu tavon madvr-t hasznalnek, akkor azert nem art a jo vga. meg fullhd-ban benq1070+-on, fhd sdr tartalommal is gyorsan elfogyott az ati 5770 ha elkezdtem a madvr beallitasokat/algokat felfele tologatni. az alap beallitasokhoz nem kell komoly hw.. -
m3ss
veterán
"Nem a 4k megjelenítès a lènyeg, HDR--SDR konverzió , sokkal jobb szintetet kapsz."
szineket akartal irni? -
m3ss
veterán
válasz
Khaosz55 #179938 üzenetére
nincs tobb kep? szeretem nezegetni az ilyen home cinema cuccokat
ja hat szurke es szurke kozott nagy kulonbsegek lehetnek. plane fotozva, a kamera fenymerese mindent 18% szurkenek akar latni, szoval ki tudja milyen az ove.
alr vaszon mellett ilyen is kellett ez a sotet? nem szorakoztal
amugy errol nem esik eleg szo a projektorosban talan, orulok hogy raebresztettek erre...sok betevedo nappaliban vetiteni akaro emberke vesz feher vasznat vilagos szobaba aztan nezik a semmilyen kepet...nem esik eleg szo az alr vaszonrol vagy a szoba megfelelo sotetieserol sztem.
en is vetitettem nagyon sok evig vilagos mennyezet mellett 1.4 vaszonnalmost ez a szin van.
-
m3ss
veterán
válasz
skippper #179511 üzenetére
fogyasztás temara, kotottem be ket okos konnektort mert a subon nincs auto on/off, igy erosito fogyasztasa alapjan tudom kapcsolni a subot ki/be.
szoval megneztem en is az x3600 fogyasztasat, nekem mas jott ki.
nalam eco mod on az kb. 44w. sub ki/be halk zene nem oszt nem szoroz, akkor is 45w korul lesz. -
m3ss
veterán
nekem ez a lanberg jelerositos 15m-es hdmi 2.0 kabel bevalt, ha vki nagyon garasoskodni akarna
4k hdr 60hz-et tudja. viszont a 2m-es verzioja engem is megszivatott, az elhasalt ugyanilyen felhasznalas mellett.
mondjuk ha akkor lattam volna ezt a 80euros 8k kabeles linket, lehet olyat veszek... -
m3ss
veterán
Next codec: Vorbis, 64 kbit/s
Round 1, score: 1/1
Round 2, score: 2/2
Round 3, score: 3/3
Next codec: MP3, 128 kbit/s
Round 4, score: 4/4
Round 5, score: 5/5
Round 6, score: 6/6
Next codec: Vorbis, 128 kbit/s
Round 7, score: 7/7
Round 8, score: 8/8
Round 9, score: 9/9
Next codec: Opus, 64 kbit/s
Round 10, score: 10/10
Round 11, score: 11/11
Round 12, score: 12/12
Next codec: MP3, 256 kbit/s
Round 13, score: 13/13
Round 14, score: 13/14
Round 15, score: 14/15
Next codec: AC3
Round 16, score: 15/16
Round 17, score: 15/17
Round 18, score: 16/18
System time: 2022.05.18 20:16:07.1063
Validity: i+z0jzFtQAdAFrfvanAvZA==bw 602 s3-akkal is mentem egy kort directben. az elso par tesztben itt azonnal megmondom a kulonbseget kozeptartomanyban kb sistereg a 128 kbps. de amugy vegig ezt a "huzos" kozeptartomanyt (vagy ez mar magas?) nyomoztam 0:45 es 1:45 korul. de ha tudnam melyik tesztben mire figyeljek lehet elorebb jutnek
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #177670 üzenetére
Next codec: Vorbis, 64 kbit/s
Round 1, score: 1/1
Round 2, score: 2/2
Round 3, score: 3/3
Next codec: MP3, 128 kbit/s
Round 4, score: 4/4
Round 5, score: 5/5
Round 6, score: 6/6
Next codec: Vorbis, 128 kbit/s
Round 7, score: 7/7
Round 8, score: 7/8
Round 9, score: 8/9
Next codec: Opus, 64 kbit/s
Round 10, score: 9/10
Round 11, score: 10/11
Round 12, score: 11/12
Next codec: MP3, 256 kbit/s
Round 13, score: 12/13
Round 14, score: 13/14
Round 15, score: 13/15
System time: 2022.05.18 16:42:32.0355
Validity: o0enDdHenRxLZEnnuodx6w==bambam like a rocket in the sky
megorulok mar ettol a zenetol. elektronikus zenen azert jobban hallani a kulonbsegeket, a 64-es teszten a kulonbseget itt rogton hallottam. sajat zeneimmel mar az elso teszteken is agyaltam...superlux avr-be kotve, haromszaz forintos jack hosszabbito kabellel amit talaltam itthon. kivancsi lennek jobb fulessel milyen, az mar nincs itthon, de megnezem majd hangfalakkal is.
most mas taktikat valasztottam
most eloszor inkabb az a-t hasonlitottam a b-hez..es utana probaltam x-et beloni miutan talaltam kulonbseget a es b kozott. elozo probalkozasnal csak a/x es b/x kozott ugraltam.
mennyire gyorsan csinaljatok? sokat agyaltok egyes korokon?
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #177666 üzenetére
en round9ig jutottam, az eleg siralmas, nem tudom hogy a fulemre vagy a superlux hd681-re fogjam..
zero kulonbseget hallok az utolso korben ahol kidobott...de eleg felejtosen is szol ez a fules amugy. 2 fele zenevel is probaltam, mindkettovel ugyanaddig jutottam.
amugy lehet vmi szepen masterelt elektronikus zenevel kellene ezt probalgatni, nem zajos blackkeys meg sublime notakkal. nincs fent a te fajlod valahol? hangfallal van ertelme probalkozni? -
m3ss
veterán
válasz
#62435328 #177336 üzenetére
ennyit? ez a legolcsobb cucc kb. amit en talaltam, ami hdmi switch es extractor is egyben. persze ha eleg kevesebb input, akkor lesz olcsobban is hasonlo.
ez meg mindig sokkal olcsobb, mintha erositot upgradeltem volna.
minosegbe nem szol bele, sztem itt az a kerdes inkabb, hogy mukodik vagy sem. eldobja a jelet, nem tamogat dolby visiont, ki-be kell kapcsolgatni stb... -
-
m3ss
veterán
válasz
BIGi75 #174807 üzenetére
mehetett volna a kezdobe is de most mar mind1, itt ragadtam.
szoval ezt a kabel rengeteget igy tudom megvalositani, ugye?
pc-bol kijon 1 hdmi, azt splitterrel kette bontom. egyik megy erosito fele, masik meg a hdmi switch fele. ps4, settopbox detto. aztan hdmi switch out-bol meg 1 kabel megy a vetito fele.
splitterre vmi ajanlas?
amugy nem fog par ms kesest okozni a hdmi switch meg a splitter? -
m3ss
veterán
válasz
BBéci #174798 üzenetére
nem is gondoltam, hogy hdmi jelet kette tudok igy osztani. szoval akkor pc-bol kijon a hdmi 2.0 azt szetszedem, egyik megy erolkodobe hang miatt, masik meg a vetitobe? azt hittem csak optikaival lehet ezt megoldani, ott meg ugye nem megy at a dts hd ma meg a true hd. van a splitternek barmi hatranya?
mondjuk az meg problema, hogy a legtobb vetitoben csak 2 hdmi port van, es jo lett volna 3 dolgot belekotnom. konzol meg a pc hdmi 2.0, settopboxhoz meg hdmi 1.4 is eleg. erre meg vmi hdmi switch vagy milyen megoldas van? -
m3ss
veterán
van egy denon x4000 erositom, ami teljesen jo minden teren, de vetito miatt lehet cserelnem kellene 4k kepes erositore. ha hang teren nem akarok visszalepest, mennyire lesz ez zsebbenyulos? milyen tipusok johetnek szoba es kb mennyibe kerulnek hasznaltan?
-
m3ss
veterán
válasz
ada19 #174604 üzenetére
en ebbol csinaltam. ha mpc, akkor ez is.
ha mar itt tartunk, ezeket az mk3d kiterjesztesu cuccokat nektek megeszi az mpc+madvr? nekem nem adja, pedig elvileg jok a 3d beallitasok. total media theatre viszi.dorian: sztem full hd-hez nem kell komoly pc. barmilyen sok magos proci meg egy 10-20 ezres vga. ez siman megoldhato halk konfigban is.
az a baj, hogy a frontokhoz minden iranybol hozzaferni, mert kvazi a "szoba kozepen" vannak. igy nem tudom leracsozni. amugy is szar ez az elrendezes, mert tul nagy a tavolsag a ket front kozott. ha kozel akarok ulni a vaszonhoz akkor a ket front van tul tavol egymastol, ha tavol ulok akkor meg a kep kicsi
tegnap kozelebb is toltam egymashoz a frontokat, es nem kicsit jobban szol ugy, egybeolvad az egesz lcr. amugy meg egy nagy ur tatong a center es a frontok kozott..vizualisan is, de ami a hangot illeti sajnos meginkabb. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #174599 üzenetére
pedig erdemes, durva kulonbseg van kepellessegben. nekem hasonlo volt a kulonbseg, mint amikor egy tomoritetlen blueray kepet hasonlitod egy 10 gigas mkv-hoz. nekem mondjuk ez a "horizontal panning judder" is sokkal jobb lett, bar ezt nem tudom pontosan miert, mert par honapja vga-t is csereltem amikor atallitottam a madvr beallitasokat, lehet az elozo vga tul volt terhelve az elozo beallitasokkal csak azert lett jobb...
en meg leraktam a foldre babaveszely miatt a polcsugarzoimat, centert is alltiva foldre..hallgathatatlan. pedig ra is mertem mikrofonnal de hat csodak nincsenek...szet kell szedni a szobat, atrendezni, nincs mese
-
m3ss
veterán
mar a 3. embertol olvasom, hogy nem akar szoszolni a madvr beallitasokkal. nem tudom mitol feltek, de az alap ertekekhez kepest kb 10 helyen kell atirni parametereket, ez kb 5 percet vesz igenybe, installal egyutt. annyi tudas kell hozza, hogy latod a tutorialban melyik sor melle kell a pipa. ha tudja a hardware akkor utanaallitani sem kell. nekem a tizeneves vgam is tudja az optimalis ertekeket szaggatasmentesen..
ehhez kepest cavern-t mindenki hasznalt ugy latom
ehhez van amugy vmi tutorial, hogy erdemes nekiindulni?
-
m3ss
veterán
kivetelesen egyetertek a fonokkel. all channel stereon uvolt minden csatorna foleg a surround, idegesito. random 2.0 tv adast atkapcsolsz, pl focimeccs akkor minden hangfalbol uvolt majd a kozvetito. foleg a surroundbol zavaro. PL II tok jol lekeveri centerre, stadion hangokat meg surroundra pl. de filmeknel is jobb sztem ez. nem is kicsit.
-
m3ss
veterán
válasz
Ragadozó #152944 üzenetére
igy van zavarjatok el mindenkit akinek mas a velemenye a dolgokrol, mindenki olvasgassa a szponzoralt teszteket inkabb ahol akarja. olyan sertodes megy itt, mintha denon reszveny tulajdonosok foruman lennenk. pedig inkabb az ilyen felfogasu emberektol megy elore a vilag, nem a denon marketingeseitol. nem tudom hol trollkodas amit o csinal, eleg sok felhasznalo irogat itt szemelyeskedo megjegyzeseket, azokkal meg semmi baj sincs. masik pistike a 65 millios hazaba pakolgatna arrebb a radiatorokat az ablak alol, ez siman ontopic es biztosan errol akarok olvasgatni amikor megnyitom ezt a forumot
bbeci (nyelvtan) tanarkent, lakberendezokent es eletmod terapeutakent is megallja a helyet mint kiderult, ez is belefer itt. viszont a hangkartyasok menjenek masik topicba
na mind1, en 1-2 ember hozzaszolasai miatt nezek be ide meg mindig, o az egyik. ha nem kellene 3-4 dolgot avr-be dugnom, tuti hangkartyaznek egy kort..szoval engem speciel erdekel ez a tema is.
-
m3ss
veterán
válasz
BBéci #152291 üzenetére
en feladom, te csak magadbol tudsz kiindulni. egy jo megoldas van az elet minden problemajara, amit te kitalaltal. en pl nem tudnek/akarnek odaulni 1 meterre egy 55-os tv-hez. fps-t erdemben nem fogsz 3m-rol jatszani tv-n. focimeccset is nagy kepen szeretek nezni. ettol fuggetlenul semmi gondom nincs a moziszobakkal, sot..de az en eletvitelemhez ez jobban passzol,ezert ha lenne helyem erre sem biztos, hogy meglepnem. fogadd el, hogy mas is igy dont
-
m3ss
veterán
válasz
Vikthor #152282 üzenetére
miota vitatkoztok ezen, mondja mindenki a sajatjat. kulonbozunk..van aki foz van aki nem, van aki orul ha 2 orat csondben ulhet tavol a parjatol, van aki mindig vele akar lenni.
mi sokat fozunk, de en nem biztos, hogy akarnek epitett moziszobat. en se akarnek egyedul elvonulni a haz egyik sarkaba megnezni egy meccset vagy sorozatot vagy akar jatszani egy kicsit. igy par lepesnyire vagyunk egymastol, lehet kommunikalni..de igy tenyleg nincs maximalizalva az immersion...vmit vmiert.
viszont minel jobb kontrasztot szeretnek..nalam most rovid tavu tervek,az ajtot meg keretet lefesteni sotet barnara, mert zavar, foleg 3d film kozben a feher ajto. de lehet nem artana egy hangszigetelt, ablak nelkuli ajto a helyere. itt egy regebbi kep amin latszik. masik amin filoztam tegnap, hogy mi lenne ha nem kozvetlen az ablak ele tennem a fuggonyt, hanem felkoriv szeruen menne a fuggonykarnis a jobb fronttol a vaszon jobb felso sarka fele..es kvazi az egesz konyhat levalasztanam...nappal a fenyek konyhabol idegesitenek kicsit. attol felek nem lenne annyira mutatos megoldas
vagy ha maradna is az ajto, akar oda is tehetnek fuggonyt es akkor eleg sotet lenne minden elol.
masik dilemmam, hogy nem tudok kozelebb ulni a kephez...4.2-4.5 meterrol nem adja a 113 col, plane 3d-ben vagy 21:9-ben. ha odaulok 3meterre, akkor meg a nagy fronttavolsag miatt botranyos lesz a hangzas meg filmeknel is..stereo zene meg vegkepp felejtos.kellemes unnepeket mindenkinek
-
m3ss
veterán
nem hasznalom ujabban a dynamic eq-t, subot tekergetem avren.
amugy az akusztika az teljesen mas lett, centeren hallom foleg, de meg a billentyuzetemnek is mas hangja van mint fuggonyok nelkules tenyleg nagyon vekony fuggonyok ezek. de ettol meg 0 -5 kozeleben noway hogy vegignezzek egy csilingelos filmet cinema eq nelkul. kivancsi lennek x4000-re mas hangfalakkal. vagy egy mas erositore sajat hangfalaimmal..
fuggony dilemma, ezt neztem ki, egyik oldalon "mintas". viszont nem tudom, hogy projektor miatt eleg sotet lesz-e ez a fuggony. marmint blackout, szoval nem kivulrol gondolom, hanem kb 1.5 meterre lesz jobbra a vaszontol ablaknal. szerintetek ront majd ez a kontraszton? masik verzio ez a sotetbarna, csak ez kevesbe tetszik.
-
m3ss
veterán
felraktam a fuggonykarnisokat, meg meres vegett felraktam az elozo tulaj eleg vekony fuggonyeit minden ablakra..es nem hiszem el milyen kulonbseg van
mintha mas hangcuccom lenne. egyelore nem futtattam ujra audysseyt, de mar az elso szam maskepp szolt, berakom a tron lightcycle battlet es mintha mas magassugarzom lenne, kb megszuntek a fulsiketito hangok. majdnem azt mondanam, hogy lapos lettugyanazon a hangeron nem kicsit hallgathatobb..kivancsi vagyok audyssey mit kalibral majd igy...
-
m3ss
veterán
milyen hangeron tesztelted? filmfuggo is. madmax truehd -5 - 0 kozott nalam pl sok helyen banto volt.
merre vagy helyileg amugy? ha itt kozelben en tudnek vinni tesztelni neked erolkodot, legalabb meghallgatnam a frontokat, meg hogy mas-e marantzal a hangzastegnap mar 3. review-t olvasom, azon gondolkozva, hogy miert nem adtam el mar regen a bowereket es vettem pl focal 726ot ugyanilyen aron..aztan rajottem, hogy darabarasak a hangfalak arai
-
m3ss
veterán
lehet en pont oldalra akarok lepni
zenere meg tok jo az egesz most is nekem... nagyobb center meg esetleg kicsit nagyobb frontok filmek meg hangero miatt kellenenek esetleg. mas fajta magassugarzo..de ez is fura, mert 13as hangeron pl vilagon semmi bajon nincs a magasaval. meg a rendszer dinamikajaval se. aztan 0-as hangeron mar egyikkel se vagyok igazan elegedett...ezert is lenne jo, ha pl egy tesztben azt is latnank, hogy x filmet y hangeron teszteltunk z meretu szobaban.
-
m3ss
veterán
válasz
Bodó2015 #151857 üzenetére
errol jut eszembe, ez a focal chorus szett milyen imaging teren zeneben? filmeknel gondolom hangnyomasban biztos jobb lenne mint a bowerek, itt nagy igenyeim nincsenek, filmezni eleg sok minden jo lenne nekem. egy ilyen chorus 726+cc700+706 pl egesz olcso ujan, erre alig kellene rafizetnem. es nagyobb centerem is lenne. hol lehet focalokat hallgatni?
-
m3ss
veterán
ha mar lcr 60 s3, nem vagyok elajulva ettol a centertol. sztem ha hangosan akarsz filemezni nagy szobaban komolyabb centert vegyel. csomo filmen egesz egyszeruen nem ertem jol a parbeszedeket felirat nelkul, meg ha uvolt akkor se. nem eleg jol artikulalt. de elegge filmfuggo is a dolog...mind1 hogy 60 80 vagy 100hz-en vagom, bedugozom a reflext vagy sem. sztem ez a nullas hangero 4.2 meterrol nem annyira izlik mar neki. lehet a legtobb idegesito hang is onnan jon, nem is a frontokbol. ma felrakom a banandugokat es berakom center helyere az egyik frontomat...kivancsi vagyok. na meg felrakom a fuggonykarnist vegre
blade runnernek se egyszeru az lfe savja, elso film ahol hallom hogy rezonalnak a dolgok a sub korul...vagy lehet maga a sub volt. de ez mar megint olyan film volt, hogy a 0 kozelebe se tudtam rakni a hangerot, uvoltott legtobb filmhez kepest...8 korul fajt a fulem
de 10-15-nel sem kellett neki dynamic eq
-
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #151842 üzenetére
a dm a legelso sorozat, ezek dm s3-ak. a surroundok a kepen 601-ek nem 602.
sztem kb ennyit ernek.
603 s3: 120-140e
lcr 60 s3: 50-60e
601 s3: 70-80e?
sub meg erolkodo passz. azert probald ki szerintem a magas hangok miatt, hogy mit szolsz hozza. -
m3ss
veterán
válasz
Mosqu!to #151804 üzenetére
el tudom szamolni oket, ezert esetleg szoba johet uj is, plane ha vmi akcio van.
aprot hiaba nezem elkepzelesek nelkuleloszor kellene vmi kiszemelt. az hogy mi szamit jo vetelnek meg plane eselytelen megallapitanom.
ezert lenne jo par konkret tipus ajanlas, amit utana meghallgathatnek valahol. -
m3ss
veterán
válasz
Hohocali #151801 üzenetére
koncertre nem teljesen ertem mit irtal, de amugy nalam kizarolag +10/+15-os reference curvel hasznalhato zenenel a dynamic eq kulonben pofanvag a mely a 0-as mozis beallitassal. pl diana krall koncert 0db-es dynamic eq-val hallgathatatlan, terjengos lesz a mely, nagybogo hangja teljesen off. +15-tel jo.
de sima stereo zenere is igaz ez.en ha kikapcsolom dynamic eqt se filmekhez, se zenehez nem eleg +3 dB a subra...mondjuk 15-20-as hangero korul filmeknel. halkabb zenenel meg plane keves. tenyleg belenyul a magasakba is, az feltunt nekem is
az meg hogy tekergessem a melyladat hangero fuggvenyeben nekem nem annyira szimpi. ha veletlen halkan filmezek en bekapcsolom. -
m3ss
veterán
válasz
powerup2 #151791 üzenetére
amit irtam egesz rendszerre irtam
300-400. ha uj akkor lehet kicsit tobb is. de valojaban csak akkor koltenek el 2x ennyit mint a mostani rendszer, ha erezhetoen jobban szolna minden teren.
es nem csak a film meg a hangnyomas a fontos, jo szinpadkep kellene zeneben. es nem artana ha normalis meretu melykozep lenne a surroundban is..ha veletlen fuggony kezeles utan eltunik filmekbol nagy hangeronel a banto magas, akkor viszont maradok bowereknel..mert ezt leszamitva nincs vele bajom. vennek egy lcr 600 s3 centert meg esetleg egy allo s3-at frontnak, mostani 602 frontot meg beteszem surroundnak. vagy csak centert veszek..
-
m3ss
veterán
válasz
powerup2 #151787 üzenetére
nem nagyon jelentkezett senki akinel lehetne kicsit hallgatozni. vagyis igen, de eleg messze..
van demo studioja emlegetett gyartoknak itthon?
ezeknek a markaknak melyik szeriaja johet szoba 300-400 korul?
az a baj, hogy nem akarok kicsi surroundot se, legtobb 5.0 szetben ilyen aron az lesz. nagyon lehuzzatok ezeket a bwket, de 200-ert nem vagyok meggyozodve rola hogy annyira rossz lenne ez az 5.0 ar/ertekben. jo lenne tobb rendszert meghallgatni hasonlo kategoriaban... -
m3ss
veterán
válasz
Dagidög #151678 üzenetére
nekem is ez tunt logikusnak azok alapjan amit audysseyrol olvastam. kulonben semmi ertelme nem lenne a dynamic eq-nak sem, mindenkinel mast csinalna
(#151665) Hohocali tuti van kulonbseg filmek kozott is. hobbitokat siman vegigneztem 0-as hangeron. hot fuzzt lfe savja miatt biztos nem kuldtem volna vegig 0-an. de a tron legacy lightcycle battle vagy a mad max is inkabb -6 korul hallgathato. en setupummal legalabbis. mind eredeti legjobb minosegu hangsav bluerayen.
-
m3ss
veterán
válasz
BBéci #151561 üzenetére
nem is akartam ezekhez venni
csak nem teljesen tiszta ez nekem, es erdekel a tema. tehat akkor a hangkep is mas? mi lesz a bemeressel, equalizerekkel? ha ennyivel jobban/maskepp fog szolni mint az avr, akkor hogy lesz szinergia hazimoziban vagy meginkabb egy sok csatornas koncerten amikor x csatornat az erolkodo hajt valamilyen stilusjegyekkel, frontokat meg a vegfok maskepp? -
m3ss
veterán
válasz
bendeguz76 #151556 üzenetére
hallgattad a denonnal is? kivancsi lennek mi az a hangero es front teljesitmeny ahol meghallanam a kulonbseget.
-
m3ss
veterán
válasz
bendeguz76 #151553 üzenetére
milyen frontokkal hasznalod? hogy tudom elkepzelni ezt, hogy brutalis tartalek? milyen hangeron hallgatod a filmeket ahol egyertelmuen jobb mintha erolkodobe dugnad kozvetlenul?
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #151523 üzenetére
a vergodes soran egesz sok mindent kitapasztalok erositomrol, beallitasokrol, stb. ez a tanulas folyamata.
lehet fontosak egy szint felett a kabelek is, de eszembe nem jutna egy 100 ezres subra 30+30ezret kolteni kabelekre. egy komplett nagyobb kategorias subot kap annyival tobbert. nehogy mar a tapkabel majd erjen annyit hangzasban
-
m3ss
veterán
válasz
Hohocali #151515 üzenetére
ok. kizarom a macskat is, lehet mindig mashova fexik
es a vetito 1.5 meterre mikrofontol 30 dB kornyeken nem gond vajon?
marmint a sub meresbe zavar vele? ott nem allit csak hangerot, ugye? en amugy ott nem vettem eszre komoly valtozast, max nem -4re hanem -4.5re allitotta ha mashogy mertem. -
m3ss
veterán
meg amiota latom az audyssey korrekciokat nem is szeretek directben zenet hallgatni egyik frontom egy felig nyitott zsalus ruhasszekreny mellett van, masik uveg mellett ezert 60-120 hz kornyeken durvan mas korrekciot kapnak. directben, korrekcio nelkul meg siman hallom hogy tobb a mely egyik frontbol...
viszont a subot eleg nehezen tudom beloni zenehez. foleg ha tobb stilusu zenet hallgatok...plane ha nem akarok dynamic eqzni. filmeknel nem gond, mert amit kimer a meromikrofon az 0-as hangero kornyeken dynamic eq off-al nekem altalaban jo. zeneben viszont mihez viszonyitsak? directhez ahol akusztikai problemak miatt nem is azt hallom mint amit kellene?
azt probalgatom, hogy stereoban ami mar korrigalt kapcsolgatom a crossovert legalulrol, 40hz-rol mondjuk 80-ra es probalom beloni hogy 80hz-el is jusson eleg mely a subra, hasonlo hangzast kapjak...egyelore meg mindig ott tartok, hogy 60hz vagassal jobban tetszenek a zenek...de lehet a filmek is. egyszeruen iranybol jobban erzem mintha subra rakom.egyelore ott tartok, ha nem akarok sokat allitgatni zeneknel dynamic eq on, reference level 10, es gyari sub beallitas. ez 60 hz-el legtobb zenevel egesz jo alacsony hangerovel is es nem kell tekergetni subot sehol.
-
m3ss
veterán
kabelt meg tapkabelt cserelgetni? minek? hogy milyen napja van az audysseynek azon tobb mulik
becsuktam kilincsre az ajtot, kb 5 cm-rel lentebb mertem (rajottem lecsuszok a kanapen) es total mas korrekciokat adott felul. most nyoma sincs a +5 ertekeknek magas tartomanyban LCR csatornan. es surroundon is kevesebb.
ez egy ilyen randomgenerator, melyik nap mit dob
tok jo, most mar a gorbeket fogom figyelgetni es kalibralok minden masnap filmnezes helyett. dlsr deja vu, ott is a kalibralas volt a kedvenc idotoltesem.viszont tegnap meg tudtam nezni 0-as hangeron a hobbit kettot, tok jo volt. na persze csak cinema eq-val. ugy tok elvezheto volt. smaug hangja meg effektjei buntetnek.
most megprobalom cinema eq nelkul uj meressel a hobbit 3-at. -
m3ss
veterán
en felrakom a 3 labu allvanyt a kanapera. pontosan odateszem ahol a fulem lenne. 10 cm-rel kanape hattamlajatol elore es lefele.
(#151482) Jigsaw04 fuggonykarnis mar keszenletben. nalam jo sok fuggony lesz..kivancsi vagyok majd audyssey gorbere fuggony elott es utan
konkret modellek esetleg? nem vetem el a dolgot, meg kellene hallgatnom par 300-400ezres hasznalt 5.0 rendszert ami szoba johetne..nem nagyon jelentkezett senki
amugy is nehez ugy ez a hasznaltan 5.0 vasarlas.
-
-
m3ss
veterán
válasz
Dagidög #151468 üzenetére
milyen erolkodod meg hangfalad van?
nincs olyan modszer ahogy nem probaltam. egy helyen. sok helyen. 1, 3, 5, 8 mintaval. fo hely kozeleben sok helyen. toe out-olt hangfalakkal, elore mutato mikrofonnal..idaig nem neztem melyik meres milyen korrekciot eredmenyezett, majd kovetkezoleg ranezek milyen kulonbsegek vannak. sztem nem sok diffi lehet ilyen teren, mert biztonyos jelenetekben mindig sok a magas. amig ki nem kapcsolom az audysseyt. de ez alapbol egy fenyes hangfal is...nekem pl a kollega triangle hangfala lapos volt fent fuvos hangszeres zenekkel...es jobb teret is csinalt a bower, de 2 kulonbozo helyen voltak, nem is mervado igy az osszehasonlitas.
nem tudom, lehet alapbol egy fenyes hangfalhoz szoktam hozza? erre meg radobott az audyssey egy lapattal. ctraltdel minap hallotta az en rendszeremet, mit szoltal a magas hangokhoz?nalam csak flat van meg audyssey. elobbit nem is hasznalom, mert boven tul vilagos...
"A hang straight decode-ban megy vagy alkalmazol valamilyen felkeverést"
ezt hogy erted? -
m3ss
veterán
válasz
#98221312 #151465 üzenetére
"Tulajdonképpen amit hallok, az az, hogy nagyon mélyre megy beszédnél.. Sokszor olyan dünnyöggés jellege van a a színészek hangjának, mintha basszus hangja lenne."
kapcsold ki a dynamic eqt
ugyanezt tapasztalom en is bekapcsolt dynamic eq-val. nem minden filmnel...de sok ferfi mely hangnal tenyleg idegesito tud lenni. esetleg +1-2 dialog levelre is segithet. -
m3ss
veterán
grat!
dynamic volume osszenyomja neked a dinamikat, este ha csendben akarsz filmezni akkor kellhet esetleg..nem lesz akkora kulonbseg a leghalkabb es leghangosabb jelenetek kozott.
dynamic eq pedig hangero fuggvenyeben probalja neked a referenciahoz kozeliteni hangokat. ha joval referencia hangero alatt hallgatod a filmet akkor tobb melyet, magasat fogsz kapsz dynamic eq-val mint nelkule. surround hangerot is emeli kicsit. ahogy noveled a hangerot egyre kevesebbet korrigal...sztem ez eleg megoszto. jo is lehet, meg rossz is. sztem sok filmen elrontja a parbeszedet, kevesbe lesz ertheto. viszont ha kikapcsolom es nem uvolt a rendszer, subot nekem at kell alitanom mert keves lesz...legjobb a dynamic eq off es refenrecia hangero lennenezd meg a flat gorbet, hasonlitsd ossze a reference-el es latod miben mas. flat tobb magasat hagy meg, nalam nem kell
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
#98221312 #151451 üzenetére
valszeg te is hasonlo korrekciot kaptal...nyilvan akusztika miatt mast, de a gorbe jobb oldala valszeg fel van huzva neked is. nem nezted a 2100-on ugyanabban a szobaban audyssey hogyan nyult az 1-10 khz-hez? bar valszeg mindenkinek felhuzza a gorbe jobb oldalat vmennyire..mert igy mukodik. na mind1, nekem ezekkel a hangfalakkal itt boven tul sok amit csinal.
irtam, hogy eq nelkul nem banto a magas, egyelore megtartanam a hangfalakat
masik megoldas az audyssey flat + cinema eq. sima audyssey reference-re ha radobom a cinema eqt akkor meg tul sok magas tunik el..de flat gorben tobb a magas igy ha azt cinema eq-zom...vagy a flat gorbet ki tudom masolni graphic eq-ban es bele tudok nyulkalni...ami nem tul szimpi megoldas, foleg amennyit meregetek
mondjuk mar most sokkal jobb hogy belenyultam mint amit o csinalt...
"Az a +2 és +5 dB az Audyssey által jónak tartott értékek, ne változtass rajtuk."
az szep es jo, hogy a bal meg a jobb frontom kicsit mas korrekciot kapott alul is felul is mert akusztikailag egesz mas helyen vannak..az aranyokat megtartanam. de miert ne valtoztassak rajta magas hangoknal ha ablaktoresnel, flash granatnal, vagy barmilyen ilyen effektnel egyszeruen megfajdul a fejed/fuled tole ha fel oraig hallgatod hangosan...hangsav fuggo is azert, de legtobb helyen zavaro...pl truehd hangsavoknal kivetel nelkul idegesit...madmax tele volt ilyen effektekkel. -
m3ss
veterán
hmm de, meg lehet nezni audyssey/check results/equalizeren minden hangfalat egyesevel, hogy milyen korrekciot kaptak
3-20khz kozott nekem LCR csatornakra +2 +5 kozott pakolja a korrekciot, vajon miert...
cinema eq tudja vki hogy a frekvencia tartomany melyik reszehez nyul hozza? hatha megsporolok vele egy kis manualis gorbe allitgatast...
-
m3ss
veterán
tonnanyi ilyesmi topicot talalok, ahol arra panaszkodnak hogy banto a magas audyssey xt32-vel...mondjuk valszeg a kezeletlen szoba+hangszoro karakterisztika is tenyezo, ezt majd ugy is orvoslom..de eszerint nem hulyeseg amit tapasztalok.
azt nem lehet megnezni valahogy, hogy milyen gorbet csinalt audyssey kalibralas utan? szepen tudnek akkor graphic eq-val kiserletezgetni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- The Crew sorozat
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPad topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged