- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
pioneer922 #27954 üzenetére
Szóval a gyakorlottság, hozzáértés az pénz függő? Ezek szerint ha valaki megvesz egy 300ezer Ft-os erősítőt annak csak a haladó topikban szabad megkérdeznie, hogy hogyan használja a bemérőmikrofont, vagy mivel kösse össze a Tv-vel??? Ugyan már ne nevettesd ki magad. Amúgy én hallottam 300ezerért olyan szubládát amit soha nem vennék meg még 100ezerért sem.
Amúgy az a vicc hogy kb 1 hónapja már ki lett tárgyalva a belépő és haladó közti különbség. Ebből látszik hogy akik most újra kezdték, max néhány hete követik a fórumot.
-
zsoika
addikt
válasz
pioneer922 #27941 üzenetére
Választ kapott mindenki....ja hogy nem azonnal!?
Javaslom.... Tartsunk fenn egy online live chat vonalat szerintem !(#27938) Nemir Ombe:
Jaja egy kis beszámoló jól jönne most!
pioneer922: Még annyit, hogy amikor idejöttem anno az tetszett meg hogy itt nem kizárólag és szigorúan véve "házimozi belépő szinten" téma megy. Olvastam Én már oldalakon keresztül kávéfőzés, tv, filmajánló stb témákat is. Sőt a múltkor egy másik topikban furcsa volt, hogy egy fórumtárs nem a témával szorosan kapcsolódó bejegyzést tett és úgy leoltották az off-ért mint a sicc.
-
V8engines
tag
válasz
pioneer922 #27884 üzenetére
Pioneer kollegával most azért egyetértek nagyjából.
Bár, én nem olvasgattam bele töményen, mert nem hiányzott. De számomra közel sem belépő szint, és ezen szóösszetételek számomra is azt sugallják, nem nagy pénzből épülő rendszerek, kezdő házimozi építőknek való topic. -Vagy akkor az összefoglalót én átfogalmaznám.Ezért bátorkodtam egy bejegyzést tenni a "cseppnyi" problémámról. Mert az, valóban kezdő rendszer volt nálam, még 2002 körül. Függetlenül attól, hogy nem tartottam olcsónak. De mikor a Dimarson-okat (tö...öm tudja hogy írják) vitték mint a cukrot, nekem inkább egy ismertebb márka kellett. Azóta sincs másképp.
-De független maradnék, senki pártjára nem állok, csak uncsi amúgy vitákat generáló irományokat olvasni.
Erre bőven elég a F@szbuk.Peace!
-
törölt tag
válasz
pioneer922 #27880 üzenetére
Többször ki lett vesézve, hogy a témában való jártasságra utal a topik címe, s nem kimondottan az eszközök szintjére.
Egyébként meg miért zavar, ha valaki leírja a véleményét, amiből még tanulni is lehet?? Erről szól a fórum, ha nem tetszik görgess tovább.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pioneer922 #27884 üzenetére
Én is kezdő vagyok még, sokat tanultam itt a többiektől, és a régebbi tagok tudják honnan indultam el...
Ezért is beszéltünk a szubrol, oly 'sokat' több topiktaggal.
De nem akarok magyarázkodni, elnézést kértem tőled, szerintem itt hagyjuk rá, kérlek, köszönöm! -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
pioneer922 #27878 üzenetére
Amíg nem vesz valami mást,addig,utána majd azt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pioneer922 #27868 üzenetére
... De hogy számodra is hasznos legyen a jelenlétem.
1. Az usb adatot továbbít, vagyis azon 'minden' atmegy.
Az optika a DD és dts hangokat tudja továbbítani.3, a tv optika kabelen atadja a DD es dts hangot.
Hd hangot nem tudja, hd hanghoz kell a hdmi kapcsolat.4. Nem biztos hogy szükséges venni mást, ha nem fontos a kép és esetleg a hang minősége.
.. És az hogy belépő a topik, az nem az elköltött összegre vonatkozik, hanem a témában való jartassagra.
És még egy, azt meg álmomban sem gondoltam hogy 'számon leszek kérve' azért amit egy nyilvanos fórumban írok, a fórum szabályait betartva...
-
markussandor
senior tag
válasz
pioneer922 #27868 üzenetére
Az USB kábel nem visz át ebben az esetben semmilyen hangot, ugyanis fájlokat visz át a TV-re!
A TV állítja elő a fájl(ok)ból a képet és a hangot!Az optikain max DTS megy át tudtommal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pioneer922 #27878 üzenetére
Nezd, elnézésed kérem hogy irtam a szubomrol.
Ha téged nem érdekel amit írok, kérlek gorgesd tovább az írásom. -
Norbi 72
veterán
válasz
pioneer922 #27534 üzenetére
6.Igen,egyelőre.
7.A Popin van optikai/Coax kimenet.
Milyen vasad van?Pl. a "nickneveden" van minden.
-
válasz
pioneer922 #27527 üzenetére
1. Ennyi van, nem elég?
2. Nincs az országban Atmos stúdió, nagyon nem is lesz, szóval ne mostanában várj olyan szinkront. Moziban már PCM van, de a lemezekre néhány DTS-HD kivételtől eltekintve DD kerül, a sima DTS is ritka.
3. Analógon kívül más lehetőséged nincs, de ez minőségromlást okoz. Még mindig jobb lesz, mint egy DD, de közel nem a rendszered maximuma.
4. Atmost vagy :X-et nem tudsz analóg továbbítani, mert ezek különös kódolások, amiket előre fel kell dolgozni, és ha el is készül a processzorban, nem biztos, hogy van az erősítődön szükséges mennyiségű csatorna (minimum 8 az 5.1.2-re).
5. Egy HTPC-nél semmilyen metrika alapján nem létezik jobb lejátszó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest