- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
válasz
Hegyirabló #62285 üzenetére
A 2. megoldásnak biztosan mennie kell, elviekben ugyanaz mintha egy erősítőre csatlakoztatnád úgy pedig sokan használjuk. Az elsőt passzolom.
-
Beni2360
félisten
válasz
Hegyirabló #45159 üzenetére
Jogos az 1 pont de mentségemre én a hsz-re figyeltem. A magas frontok a nem megdöntött felső center, a beszorított sub, hátsókat nem látni.
-
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45167 üzenetére
Mert a programozó nem figyelt, hogy egyforma legyen a megjelenítés, csak ennyi az oka, viszont jó, mert lehet 2/2.1 is ami pl. azt jelenti, hogy nincs center. Nekem jobban tetszik az efajta kiírás, mint a sima 5.1-es jelölés.
Egyébként nyomnék egy gyári visszaállítást és csak a hangra vonatkozó részeknél állítanám be, hogy legyen többcsatornás PCM, máshoz nem nyúlnék, esetleg azt még megnézheted. -
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45157 üzenetére
Nem csak hogy nem szól 5.1-ben a rendszer, ha DVD-t játszom le, hanem a display is csak 2.1-et ír ki! - ugye nem a képre gondolsz? Mert az valójában 5.1, szokták így is jelölni. (3/2.1ch)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Hegyirabló #45163 üzenetére
Sajnos manapság jóból is lehet xart venni....de erre van a gari.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
100 szónak is 1 a vége, jól tetted, hogy szervízbe küldted. Amúgy nekem van még egy 1998-as Onkyo-m, amiben nincsen Dolby Digital/DTS proci.......csak a Dolby Sorrundot tudja még. Na ott kellett nekem is ez a pre out kimenetes buli.(voltam is bajban, melyik dvd/bluray lejátszó tudja nem horror áron)
-
andronic
csendes tag
válasz
Látom, láttad.
-
Beni2360
félisten
válasz
Hegyirabló #45157 üzenetére
Most látom amikor kinagyítottam, hogy mellette van.
Ne vacakolj told be a szervízbe ha ők is azt mondták, hogy alkatrész csere kell. -
Beni2360
félisten
válasz
Hegyirabló #45155 üzenetére
Igen az lehet csakott a BR lejátszás iránt érdeklődők olvassák itt meg a HM érdeklődők vannak Egyébként érdekes volt az egész.
Kérdésem lenne, tényleg a jobb oldali front elött van az az üveg bemutató vitrin? -
Quetz
őstag
válasz
Hegyirabló #45152 üzenetére
Vidd szervizbe, itt úgysem tudunk segíteni másban, mint elmondjuk, hogy elvileg működnie kellene. Ezen felül ez rossz topic, a bluray lejátszókban kellene érdeklődnöd: Blu-ray lejátszók
-
Zigi
senior tag
válasz
Hegyirabló #45150 üzenetére
Nézd az analóg bemenetes egybeszettek hangminőségét ismerve nem oszt vagy szoroz a kínai dac (másrészt vannak nagyon jók)......ha a minőség miatt vettél 135ezres lejátszót akkor fejleszd a hangrendszert is. Most is 5 sokol rádió hangszóró van rajta...... Ettől még a specifikációk alapján kellene működnie a dolognak. Remélem megoldódik a szervízben, vagy valamelyik hangmenüben.
-
zsoika
addikt
válasz
Hegyirabló #45150 üzenetére
Látom hogy van net a lejátszó... nem lehet szoftot frissíteni?
Nekem firmware hibának tűnik . -
Zigi
senior tag
válasz
Hegyirabló #45147 üzenetére
Ő a lejátszóra gondolt, hogy hdmi-n vagy optikán van e 5.1 dvd esetén. Mondjuk ettől még analógon nem lesz.... De elgondolkodtató, hogy fejleszteni kéne a hangrendszert a későbbi problémák elkerülése végett. Pl. egy hdmis avr+aktív subbal, a bögreszett pedig marad, ha nincs hely igény jobbra nagyobbra.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Hegyirabló #45143 üzenetére
Nincs másik készülék amin ki tudnád próbálni ismerősi körben a lejátszót?
dave118
Jogos, az utolsó mondata megkavadt(... 140e az Onkyo 131 az MM-ben.) -
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45143 üzenetére
Leírtam a lehetőségeket, sajnos teljesen logikus Panasonic részéről, még az is, hogy lemezről viszi az mkv-kat, hálózatról, USB-ról meg nem, ez csak egy példa, lehet, hogy már nem így van.
-
dave118
senior tag
válasz
Hegyirabló #45139 üzenetére
Egy fotót küld már légyszíves a rendszerről és arról mit hova hogyan kötöttél. Talán akkor meg tudjuk fejteni hol van a hiba.
(#45140) Zigi +1
-
Zigi
senior tag
válasz
Hegyirabló #45139 üzenetére
Kompatibilitási probléma lesz. Kicsit túllőtted a lejátszót az analóg bögreszetthez képest.Sokszor ehhez hasonló módszerekkel 'kényszerítik' vásárlásra az embert. Megoldás lehet, hogy amit 5.1-ben szeretnél mindenképpen, azt megveszed bluray-ben. Majd írd le mit mondott a szerviz, de nekem van egy sanda gyanúm, hogy nem a készülék rossz.
-
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
Én figyelek, de miért nem nézed át még 1X a beállításokat? DVD-re lehet, hogy más szabályok érvényesek arra a kimenetre. Olvasd el a használatit, mert így nem fog összejönni a dolog. Megnézted, hogy DVD lejátszása közben mit ír ki a készülék? Simán benne van, hogy MPEG2 esetén nincs 5.1 de az is, hogy a lemezen csak 2.0-ás hang van.
-
dave118
senior tag
válasz
Hegyirabló #45134 üzenetére
Sziasztok!
Így néz ki a Blu Rayem hátulja. Ha a rendszerem csak 5.1-es, akkor melyik csatlakozót ne kössem be?
Előre is köszönöm!
Esetleg erről a "rendszerről" lehet többet tudni? Gyanítom egy ilyen "egybeszett"-ről beszélünk amin semmi értelmes bemenet nincs csak RCA ugye? Tehát se optika, semmi.
Ez az új Blu-ray lejátszó arra való, hogy AVR-hez kötve blu-ray lemezeket játszon le, amiről az anyagot HDMI, optika, vagy pre-out kimeneteken továbbítsa az AVR-be.Legalábbis én így látom, vagy rosszul tévedek?
-
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45134 üzenetére
aminek a mélynyomóján vannak az analóg bemenetek - akkor az analóg kimenetet kell bekötni értelemszerűen és az audió beállításoknál meg ne bitstream legyen hanem LPCM és 5.1, ebben az esetben működnie kéne. Mielőtt szervizbe vinnéd inkább írd le, hogy milyen beállításokat alkalmazol, esetleg képekkel illusztrálva. Kezelésit is olvasd át, stb.
-
blakey
titán
válasz
Hegyirabló #45119 üzenetére
AVR-el 5.1-es? Képes az AVR HDMI-t fogadni? Akkor HDMI-vel csatlakoztasd.
-
zsoika
addikt
válasz
Hegyirabló #45122 üzenetére
A pre out egy olyan kimenet ami csak előerősített, tehát nem ment át a végerősítés folyamatán.
Az ilyen lejátszót össze kell kötni egy erősítővel.
Az erősítő írja hogy milyen jelet kap a lejátszótól...azt lesd meg. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Hegyirabló #45122 üzenetére
Pre out, amikor a lejátszóban van a dolby/dts proci és keveri le a csatornákat. Az erősítő a szétválasztott csatornákat kapja és használja. Régen sok alap erősítőben nem volt dolby/dts proci, így a lejátszóra kellett hagyatkozni(én is így jártam). Ahogy írták a surr back nem kell 5.1 esetén elvileg bekötni, de azért csinálj 1 próbát, hogy a surr nincs bekötve helyette a surr back, akkor megy-e az 5.1.
-
zsoika
addikt
válasz
Hegyirabló #45119 üzenetére
szia. A surr back et .
ezek nem csak pre out kimenetek? -
Norbi 72
veterán
válasz
Hegyirabló #18890 üzenetére
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Hegyirabló #18705 üzenetére
Miért kell rca kimenet? Ott az erősítőn(subob) a csiptető is. Veszel egy használt erősítőt, és becsipteted a hszeket. Ha azokon rca van, akkor szépen vágd le, vagy vegyél vmi olcsóbb kábelt is ha nem akarod vagdosni
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hegyirabló #18705 üzenetére
Szerintem a "hsz setup" ebben az esetben annyira nem lenne túl nagy "befolyásoló tényező", de ha neked fontos, akkor használtban szerintem olyan 40-50e környékétől már találhatsz olyan normálisabb AVR-t, amin van 5.1 kimenet ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hegyirabló #18702 üzenetére
Akkor szerintem inkább vegyél egy pl. ilyet [link] és rádugod a BR-t, TV meg amit csak akarsz/lehet a hangerőt meg állítod a "zsenin" .... és ta-damm!....
-
embe
nagyúr
válasz
Hegyirabló #18697 üzenetére
Ööööö
1: Van csíptetős, és banándugós hangszóró csatlakozó. Ez a kettő elterjedt inkább.
2: Van olyan erősítő, amin van 5.1 analóg kimenet.De a két kérdésben feltettek nem függnek össze. Max annyi, hogy ma már az olyan erősítő amin van 5.1 analóg kimenet, azok nem a legolcsóbbak, és azokon általában emiatt ( mármint az árkategória miatt ) már a jobb banándugós hangfal csatlakozó van.
De majd a tapasztaltabb srácok adnak korrektebb választ.
szerk: Mondtam....már meg is válaszolták.
-
johnywalker
őstag
válasz
Rca-as? miért pont az?
Nem kevered a banáncsatival? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Igaz a 2 dolog teljesen más, de igen létezik avr 5.1 analóg kimenettel (bár az nem a hsz-knak van), ha a hsz-k kimenete rca, akkor inkább hagyd ki azt a vételt .... szerintem ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- Overtone Labs - Tune-bot Studio dobhangoló
- JBL Bar 800 Pro 5.1.2 Hangprojektor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest