Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Indiában szeretnek TV-zni
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
: "7-15 W felezése? Miféle HW az? Alap fogyasztása van a chipsetnek is, ram, stb... ez laptopoknál 4-6 W. HDD adatlapokat nézd meg, ott is van idle, ahogy a CPU-nál is. 7W-ot már nem fogod felezni, csak RPi-vel..."
Csak a kihívás kedvéért: szerintem meg lehet közelíteni a fele üresjárati fogyasztást, hiszen ennyiből(7-15W) tudja az aktív használatos netezéshez-Yt-nézéshez szükséges 15%-os körüli rendszer-teljesítményt.
Mindezt (a házi-szerver/NAS-hoz felesleges)bekapcsolt Turbo-val, bekapcsolt Wi-Fi-vel, bekapcsolt Bt-val, bekapcsolt 4 CPU-maggal(aminek a fele is elég-sok), és "sima" RAM van benne, nem a kis fogyasztású L-es.
Ha ezeket összeadom(majd kivonom), akkor meglepően kis üresjárati fogyasztást kapnék: Latitude 3500!
Szóval szerintem nem lehetetlen, sőt: még csak nem is bonyolult!
Ennek ellenére inkább átvágom a Gordiuszi-csomót egy nyári programokra amúgy is tervezett campingezős napelem-inverter csomag vásárlásával, amit kirakok a kertbe(és erről kapja a 230-at), amikor nem kempingezünk!Én: "Így szállnék le a bicigliről"!
A "kecském" is jól lakott, meg a "káposztám" is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest