- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Akkor meg van a válasz, írtam, hogy én is csak pislogtam, amikor a tanárom mondta nekünk órán. Már minden kétséget eloszlatva nem tudnám elmondani, de a linken le is írák. tehát tényleg van ilyen és ezekben van a jövő! Osztálytalikon a tanár mutogatta az új készülékeét, az is vissza forgatott minden meg ilyen meg olyan takarékos volt.. nem sokat értettem már belölle
De jó dolgok csak piszok drágák! Ő 3-4éve valami 3milla körül fizetett érte.
-
Ariadne
őstag
Ezt írják máshol is. Amit én néztem, ott konkrétan 102%-ot írtak, nyilván a lényeg az, milyen alapon számítják a 100%-ot - gondolom a hagyományos módszerrel kinyerhető max hő lehetett az, és ehhez képest ő többet tud kinyerni ugyanannyi gáz felhasználásával. Megkérdezem majd egyik szülőmet, aki mérnök, hátha van ötlete róla. Mindenesetre szerintem nem hanta a dolog, különösen mert amit találtam, ott kb 4-500.000 volt a nettó ára a kazánnak.
-
-
törölt tag
ha elő akarsz törleszteni, netán kifizetni, akkor elkerülendő bank: FHB!
olvassátok el, hogy miként enged ki a hitelkötelemből - sajnos nem vagy nagyon nehezen - és milyen 3-4 féle jogcímen kér pótdíjat!
A többinél - tudtommal- ki lehet fizetni, de itt is érdemes tudni, ha az FHB a refinanszírozó, ugyanazok a feltételek, mintha eleve ott vetted volna fel.
Itt is vannak kivételek, de a topic nem erről szól.
LTP vs Fundamenta:
Ha utóbbit választod, már a hitelkérelem benyújtásakor meg kell kötnöd a szerződést, be kell fizetned a szerződéskötési díjat, amit buksz abban az esetben, ha nem kapsz hitelt, vagy visszalépsz.
LTP-nél csak akkor kötnek szerződést, ha már a közjegyzőnél is aláírtad a szerződést!
Előbbinél nincsenek - ha jól tudom - kedvezményes időszakok a szerződési díj csökkentésére, utóbbinál igen.
ha az utóbbit kötöd és rendelkezel vagy kötsz Garanciás ingatlanbiztosítást, annak díjából - az LTP lejártáig - 15% díjkedvezményt kapsz az éves díjból.
LTP: 1 hónap után kaphatsz forint fejújítási hitelt, ennek fedezetére.
nagyjából... -
Ariadne
őstag
Nekem maga az OTP mondta a lakástakarékomról, hogy bárhol fel lehet venni a hitelt, ha esetleg kedvezőbb máshol. Szóval én maradok náluk, valamivel kedvezőbbre jönnek ki, és inkább bízom egy bankra a pénzem, még akkor is, ha ez épp az OTP.
Meg szeretem én eldönteni, kitől vegyem fel a hitelt, körbenézve az összes bankot...
''A kamatperiódus hossza általában 1, 5 vagy 10 év.A kamatozás módja kamatperiódusonként változó, kamatperióduson belül fix. Változó kamatozás esetén a futamidő alatt a kamatláb mértéke a hitelszerződésben meghatározottak alapján változik.'' (Szintén PSZÁF honlap...) Szóval ennyi ideig marad ugyanaz a kamat, a periódus letelte után változik. A bankokat ismerve az ő előnyükre.
PSZÁF hitelkalkulátor - független. [link] Konkrétan megmondja, hogy befolyásolja a kamat vagy árfolyam változás a törlesztőrészletet.
szerk: Megnéztem az előző előtt belinkelt táblázatot, és láss csodát, OTP: előtörlesztés esetén szerzmódosítsái díj 0 FT, más esetben is ''csak'' 10.000 Ft. A legtöbb helyen viszont kb. törlesztett összeg 2 %-a, min. 100.000... Nem szeretem az OTP-t, de a bankszámlaköltségek összehasonlításában is nyertek nálam, és jók a Mastercard kártya költségeik is. Csak a betéti kamataik ne lennének olyan borzasztó alacsonyak...
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Hmm, hát igen. Ez a szerződésmódosítási díj nagyon durva tud lenni. Elvileg tényleg nem kérhetnének többet, mint az indokolt költség, de persze gyak. annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek, és max perelhetné az ember őket. De jobban belegondolva még azt se nagyon, mert ugyebár aláírom - elfogadtam... Persze nyilván az is benne van, hogy ő hosszabb távra tervezett a pénzzel, ezért igyekszik elrettenteni a kedves ügyfelet a korábbi fizetéstől, nehogy egy fillérrel is rosszabbul járjon véletlenül. Azért még utánanézek/kérdezek ennek, rémlik hogy olvastam erről valamikor valamit valahol.
Erre lakáshitelnél is figyelni kell, ott főleg az előtörlesztésnél szoktak mocskosul nagy összegeket kérni helyenként, sőt régebben tudtommal olyan bank is volt, aki nemes egyszerűséggel nem tette ezt lehetővé. Pedig nagyon jól jöhet, ha ''véletlenül hirtelen'' valami nagyobb összeg (prémium, jutalom, 13. havi, lottó ötös) zuhan az emberre, sohase lehessen tudni...
Nálam mindenesetre ez lesz az egyik fontos tényező, ha eljutok egyszer (végre) a lakáshitel felvételig.
Apropó, akit érint: [link] itt a PSZÁF honlapján megtalálható az összes mindenféle alapú lakáshitel összehasonlító táblázata (vigyázat, nem mindegyik teljesen friss!), és még egy csomó hasznos összehasonlítás, pl. nyugdíjpénztár, egészségpénztár, bankkártya, bankszámlaköltségek/kamatok, biztosítások. Szerintem nagyon jók, kukkantsátok meg!
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Mivel én nyitottam a topicot, úgy gondoltam, hogy minden ami házzal kapcsolatos, az belefér.Legyen az rönkház vagy más ház. Belefér a fűtési mód, világítási technikák, hőszigetelés, alternatív dolgok. Már elég jól kibeszéltük a házépítés vagy vásárlás rejtelmeit.
Van itt olyan valaki, akinek van tapasztalata a napelemekkel kapcsolatban?Arra gondoltam, hogy milyen hatásfokkal használható melegvíz előállításra vagy áramtermelésre. -
tildy
nagyúr
De , engem. Viszont ezeket a haakat kevesebbert lehet eladni, emellett figyelni kell arra is, hogy van emgcsinalva.Azt hiszem van, amelyiknel raknak hozza meg teglat, na az jofele... Parom huga meselt anno errol, nem lebeszelt, csak mondta, hogy mikre kell figyelni.Ja meg gondolom konvektor eseten kizart
Ami biztos, telre nagyon jok, de nyaron nagyon fel tudnak melegedni
Norvegiaban eleg sok konnyuszerkezetest lattam.
[Szerkesztve] -
biga
őstag
De ha megnézted jól a TV-ben azt a házat (illetve farmot), akkor azt is láttad, hogy az egész farm ilyen szintre hozása 200M Ft volt, csak a hő és áramtermelő központ (a vezérlés!) 6M. Na én nem sokkal többért vettem a házamat. 200M-óbol elég sokáig lehet villanyszámlát stb. fizetni. Sajnos tényleg az a gond, hogy állat drága még az alternatív energiaforrás (bár vannak alternatív félék: pl. pelletkazánok, sima melegvizes napkollektorok, szélturbinák stb, amik önmagukban kevesek, de kiegészítésnek sokat érnek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest