- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
Bár a link már nem él, de a reagálásokbol következtetek. Ajánlom figyelmedbe egy szakszerűen lekezelt fa (amiböl ezeket a házakat építeni kell(ene)) éghetőségét. Én ''szakszerűen
'' letszteltem: megpróbáltunk tüzet rakni a hulladékábol szalonnasütéshez
Iszonyat nehéz begyújtani (sőt, igazábol nem is tudtuk begyújtani, majd később, mikor már tüzifával begyújtottuk, utána nagy nehezen tudtuk csak elégetni).
-
biga
őstag
Akkor egyrészt az utóbbi 3 éves felvetésedre azt üzenik az ottlakók, hogy köszönik szépen, jól érzik magukat. Szerintem ha ma kezdenék, akkor megint ilyet csinálnának. Egy nagyobb cserépkályha kifűti az egész házat (annak ellenére, hogy 2 szintes, kifejezetten nagy házrol van szó). Ha tudok, akkor majd linkelek egy két képet a házrol. Szerintem elég meggyőző érv a könnyűszerkezetes házak mellett az övék. Egyébként nem ''paneles'' technikával épült, hanem fagerendák, deszkák lecek stb felhasználásával. De szerintem ha lesznek képek, azok majd magukrol beszélnek
-
biga
őstag
Azért ez elég szubjektív. Jó hőszigeteléssel alig melegebb, mint az alsó szintek (de természetesen melegebb). A berendezés ugyebár a helyiség(ek) adottsága, a lépcsőzés meg... A szintes házakban sem lifttel járnak az emberek. Azért mindenhová nem lehet földszintes házakat építeni...
-
biga
őstag
A tetőtér természetesen melegebb nyáron, mint a ház alsó része. De ugyanez télen kincs, mert melegen tartja a ház alsó részét! A tetőnél iszonyatos mennyiségű hő megy ki, ha nincs szigetelve! És ha már szigetelem, akár lakórésznek is kialakíthatom. A tetőtér egy ház legolcsóbb bővítési lehetősége.
-
biga
őstag
De ha megnézted jól a TV-ben azt a házat (illetve farmot), akkor azt is láttad, hogy az egész farm ilyen szintre hozása 200M Ft volt, csak a hő és áramtermelő központ (a vezérlés!) 6M. Na én nem sokkal többért vettem a házamat. 200M-óbol elég sokáig lehet villanyszámlát stb. fizetni. Sajnos tényleg az a gond, hogy állat drága még az alternatív energiaforrás (bár vannak alternatív félék: pl. pelletkazánok, sima melegvizes napkollektorok, szélturbinák stb, amik önmagukban kevesek, de kiegészítésnek sokat érnek)
-
biga
őstag
-
biga
őstag
15M-ig!
ragazzo: amit lapa mond, kb az egyik (talán egyetlen) módja, hogy kitaláld, melyik bank adja most a legjobb hitelt. Mikor én vettem hitelre, akkor a CIB volt a legjobb (nekem), most nem tudom. De most pl. biztosan nem szabad devizára hitelt felvenni (a forint viszonylag magas, és a kilátások hosszú távra... hát...). Mikor én vettem, akkor még minden szakértő azt mondta, hogy nem túl nagy a kockázata (bár természetesen jóval nagyobb, mint forinthitelnél, de annál lényegesen olcsóbb). Mára szvsz már mást mondanak
A használt lakást is felveszik jelzálogba, nem csak az újat. Esetleg fészekrakót érdemes nézegetni, elég korrekt kamatai vannak (bár nekem devizahitelem van, a forinthitelnél sem rossz a kamat).
[Szerkesztve] -
biga
őstag
A használtat el tudom mondani, hogy mibe kerül. Az egyszerű rész az addig van, míg megegyeztek, és esetleg leelőgezel (a foglalót nagyon felejtsd el, ezzel sok eladó szeret játszani). Elmész egy ügyvédhez, aki jól leszed téged általában a vételár 1%-al (ez ugyebár 10millás háznál 100e!! Ami elég jó kerset, ha figyelembe veszed, hogy akár 5 percig is eltart, míg az adásvételi sémát átalakítja -értsd. beírja a neveket és az árat - a te célodra). Utána ha hitelt veszel fel, akkor mehetsz a földhivatalba (ide sokat fogsz járni hitel esetén) bejegyeztetni a szándékot a tulajdoni lapon, és elkérni a hiteles másoltatot (4e minden alkalommal). Utána (ugyancsak hitel esetén) mehetsz a közjegyzőhöz, aki annyival csinál többet, mint az ügyvéd, hogy felolvassa neked a szerződés szövegét (40e-ért ez elég drága felolvasás). Utána megint földhivatal (4e) bejegyeztetni a jelzálogot (persze ez is megint csak hitelnél. Ez után kapod meg a lóvét - illetve nem te, hanem az eladó - ami után ha megkapod a lemondó nyilatkozatot, megint mész a földhivatalba, hogy bejegyeztesd a tulajdont). Ekkor már szinte tiéd a kéró. NA EKKOR jön az illetékhivatal (aki persze úgy sem hiszi el, hogy annyiba került a ház, amennyi az adásvételin szerepel!!) és felértékeli a házadat valamennyire, ami után nagyon leszed!!! (Pl. a garázs luxuscuccnak számít, feláras az illetéke. Én 7M-os ház után kb 200e-t fizettem). Szerencséd van, ha nem értkelik a valódi vételár felé (ezt szokták általában! Mondjuk az már csak a plusz érdekesség ezzel az illetékkel kapcsolatban, hogy a számlán, amit kaptam, van egy külön tétel, hogy x ezer forint az illeték ügyintézése!! Még azt is veled fizettetik!). Na ha ezt kifizetted, akkor jöhet a harc a szolgáltatókkal, hogy átírjál mindent a nevedre (itt már feladtam a számolást). És ha ezt mindet megcsináltad, akkor jöhet a felújítás annak minden örömével
Mondjuk ismerősök szerint - akik új házat építenek/építettek - én még egyszerűen megúsztam, az építés ennél lényegesen macerásabb, de ott legalább a ház új...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest