-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
czanga #32018 üzenetére
Úgy olvastam nem ajánlott, de olvastam a levegőbe lógó lábról is közben.
Nem fog a levegőben lógni, az alaplapon 4 pines csatlakozó van, vagyis fizikai eltérés nincsen, csak logikai.Sejtettem, köszönöm. 4pines PWM légkavarót akkor a cha_fan aljzatokra rá se merjek kötni?
A gyári specifikációban ez szerepel:Voltage Range (V) 7-13
Ez alapján a Coolink nem mond nemet a feszültségalapú szabályozásra, szóval hajrá, csak arra ügyelj, hogy 60% alá ne vidd le a profilban a feszültséget.
Legtöbbször a specifikációban 12 VDC szerepel PWM-es ventilátoroknál, ami azt jelzi, hogy a gyártó kizárólag PWM-mel garantálja a működést, és ilyenkor mondjuk, hogy nem kellene erőltetni (és olyankor főleg, amikor az adott típusú ventilátor maga is jelzi, hogy nem kellene
). Általánosan pedig azért hangoztatjuk ezt a szabályt, mert általánosításkor szerencsésebb kizárni pár működőképes esetet, mint bevenni a problémásakat.
-
válasz
czanga #28228 üzenetére
Olyan ventilátort keress 1500RPM körül melynek az induló feszültsége kb. 5V körül vagy lejjebb van.
A Coolink adatlapja 7V-ot ír induló feszültségnek, így ha nagyon visszaszabályoz a NAS akkor megvan az esélye, hogy nem indul el.pl. egy ilyen alacsony induló feszültségű ventire, szerintem olcsóbbat is találsz majd más típusban:
[link]
[link] -
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
czanga #15904 üzenetére
Általában a golyós csapágyak mérettől függetlenül itthon is beszerezhetőek. Az oldalán van a számozás(peremén), de ha nagyon pici akkor a mérete alapján is be lehet azonosítani. [link]
Viszont, ha szabványos pc. méret a venti akkor simán ki is cserélheted, feltéve, hogy 12 voltot kap(vagy kevesebbet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest