Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz fabula #587 üzenetére

Na úgy látom van pár kérdés. A helyzet a következő. Lehet keresni és venni olcsó ventit, de nem érdemes. Halk van, erős van, olcsó is van, de olyan nincs ami olcsó is, halk is, és jó is. Olcsóbb, de halk 8-asnak egy javaslatom van, a CoolerMaster LedSilent. Nem mondom hogy tartós is, de nekem leszabályozva egyelőre nagyon halk a tápomban, szabályozás nélkül pedig meglehetősen szépen tolja a levegőt. Ami ettől magasabb légszállítású, vagy magasabb fordulatú, az legtöbbször már hangos. Ha még halkabb 8-as kell, akkor a legjobb a Papst 8-asa, de ez elég lassan forog, tehát a halkság és a nagy tartósság mellett viszonylag kevés levegőt szállít, és elég drága. Ám túléli a gép összes más alkatrészét. Ha a halkság nem számít, akkor elvileg jó bármilyen más olcsó magas fordulatú 80-as, de számítani kell rá, hogy hamar tönkremehet.
    12-es ventivel megint az a helyzet, hogy házhűtéshez fölösleges 1600-nál nagyobb fordulat, de annyi még elviselhető, ha egy megfelelő minőségű venti szolgáltatja. Nekem most egy 1600-as Scythe S-FLEX-em van, és összehasonlítottam egy kevésbé drága ventivel, nos a légszállítása kézzel is érezhetően nagyobb a S-FLEXnek, miközben a hangja sokkal alacsonyabb. Árban pedig duplája, de az élettartama az 5x-öse elvileg.
    12-esben halk és jó minőségű a NorthQ, és a Papst, Noiseblocker SX1, Scythe S-FLEX. Ezek közül a Papst és a Scythe különleges csapágyazásuknak köszönhetően nemcsak halkak, de tartósabbak is a többinél. A gyakran emlegetett SilentBlade is halk, és olcsóbb is az említetteknél, de többek tapasztalata szerint rövid idő alatt felhangosodik.
    Én javaslom hogy mindenki aki ventit akar venni, nézze át TTS választékát [link], mert igaz hogy azok a ventik drágábbak az átlagnál, de bőven meg is érik a pénzüket, és évekig nem kell lecserélni őket.

Új hozzászólás Aktív témák