- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasinger!
nagyúr
Én hülye, egy valamit nem írtam. Hogy a 140-es Yate-t 120-asra akarom lecserélni, nem írtam le, csak gondoltam.
Én még ezt a ventit lecserélném és ha hangos is, nem tudok már mit tenni ellene, hisz halkabb táp nem igen van amit én meg tudnék venni és ugyan ez van a winyóval is. Szóval most azon az egy ventin van a hangsúly.Gondolkodtam helyére a számomra bevált Swif 2-t, abból is az 1200-at, de az már túl kevés lenne oda, az 1201, meg már túl sok.
Esetleg valami halk alternatíva?
-
Himym
senior tag
Akkor ezek közül:
1. Arctic az kiesik mert szinte mindenhol a Pro verzsön van és az nem jó.
2. COOLINK SWiF2-1201 1.db.:1973 Ft
3. » COOLINK SWiF2-120P 1.db.:2.428FtJól megkavart az elírt iponos név... swif 2120p... LOL
4. ENGLIDE n.zero hydro 120 1.2K 1.db.:2.426Ft
5. NOCTUA NF-P12 1300RPM 1.db.:3.377FtÜgye valamelyikből 3db kellene. Kérdés az, hogy ár/teljesítményben melyik a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Aham na jó rádbízom a fan-t mondj nekem egy párat ami nem túl hangos mivel vízhűtésemre kellene és azért szállít levegőt nem kell, hogy 1400rpm-nél gyorsabb legyen, 3pines csati jó mert megy a Zalman MFC3-ra.
Itt a teszt a radiról: és a ventik sebességével összevetve,,, Radi.
Köszönöm szépen a segítségedet igérem többet nem változtatom meg a véleményemet.
Üdv.
-
ecsz
csendes tag
Köszi a tippet. Sajnos én is elég nehezen találok neten 60mm-est, mert a halkabb ventik mind nagyobbak. De a Noiseblocker 1600-as fordulaton elég ígéretesnek hangzik, sajnos az ára valóban nem olyan bartáságos...
Este voltam bent egy számtechboltban érdeklődni, de ott rögtön azt mondták, hogy 6cm-es ventiből csak hangos van nekik. Átalakítót pedig egyáltalán nem tartnak.
@Vasinger!: a Mini Kaze azért nem hanzik számomra olyan jól mert annak a speckói megegyeznek azzal ami most a házamban van Thermaltake, 2500 rpm, 19dB, és azt sajnos hangosnak találom max fordulaton, ezért akarom lecserélni.
-
Norberto89
csendes tag
Úgy gondoltam, hogy egy 5,25" helyre behelyezhető ventiszabályozóhoz kötném őket, később ha házcsere (gépcsere lesz), akkor sem fog rosszul jönni egy ilyen... ebből milyet tudnál ajánlani? Ilyen szabályozóra is rálehet pwm-es ventit kötni 4-->3 átalakító nélkül?
Amíg nincs ilyen szabályozóm, beszereznék a pwm-es ventihez egy ilyet: [link]
Erről mi a véleményed? Megbízható, használható?[ Szerkesztve ]
-
Norberto89
csendes tag
Köszi a segítséget Henk!
Coolink mellett döntöttem, hátra 92-es, előre 80-as.
Az elöl lévőnek nagyobb légszállításúnak kellene, hogy legyen, mint a hátsó,vagy fordítva? Esetleg kb. egyformának kellene lenniük? Az rpm-nek meg kellene egyeznie? Vagy ezek nem lényeges dolgok?
Az alaplapom valószínűleg nem tudja kezelni a 3 tűs csatival rendelkező ventiket, viszont lehet, hogy a négy tűs coolink mellett döntök a teljesítménye miatt. Lehet valamilyen átalakítóval négy tűs csatiból három tűset varázsolni?
Köszi szépen! -
Mans20
addikt
Az enableden van,azt hittem hogy a biosba belehet állítani manuálisan a fordulatot,éjjel felraktam az easytune6 ot,avval tök jól lehet variálni rajta.A venti az Enermax Cluster,1200 on van azért hangja de tűrhető,1100 alatt már kezd megszűnni,1000 res fordulatnál meg alatta már csak a vga ventijét hallom.Először házon kívül néztem a légszállítását,a swif2 1201 után kevesebbnek éreztem,(1200 on)de házba már jobb lett,na meg oldalra is fújja a levegőt,lényeg hogy nem bántam meg a megvételét.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Igazából egy Scythe Kaze Server 5.25-öt néztem ki magamnak, fel is tettem a kérdésemet a Scythe fórumban, de sajnos eddig úgy néz ki, h. senkinek sincs ilyenfajta ventiszabályzója...
A Zalman ilyesfajta termékei nem nagyon jöttek be, mert vagy nincs kijelzője vagy van, de az meg 3-4E-rel drágább a Scythe-étől.
Neked mi a véleményed a fenti termékről? 3db 200mm-es és egy 140mm-es ventit kellene szabályoznom egy CM HAF-922 kuckóban.Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
hfrankee
senior tag
öööö...elbasztam megint,mert alaposabban átgondolva ez sem lenne jo,mivel csak 3 vékony pines,nekem meg 4pinesre lenne szükségem.Még mindig a Scythe Kama PWM 92mm-est szeretném halkitani,biosbol,szoftveresen nem megy,ezért kellene az átalakitó végső megoldásként
kösz ismét -
Vasinger!
nagyúr
-
hfrankee
senior tag
Rendben és köszönöm!
Közben találtam gyári ventit,de kicsit drága!
Üdv -
hfrankee
senior tag
-
-
TB
tag
Halk vagy nagy légszállítású legyen, esetleg a színére valami kritérium?
Ha lehet,akkor valami aranyközépút lenne a legjobb!Hangra nem igazán vagyok érzékeny!Szóval nem baj,ha nem ultrahalk,de azért ne is süvítsen.Eddigi gépeimben sosem volt házventi,így nincs semmi viszonyítási alapom. Színe mindegy.
-
Vasinger!
nagyúr
Én is sokat néztem azt a ventit, de nincs az a pénz, hogy ennyit kiadjak egy ventilátorért, ha még dalolna se...
Szerintem ha felkeresed OC kollégát, hisz övé az oldal, egy Logoutos tesztre biztosan kölcsön adná, már csak azért is, hogy népszerűsítsd az oldalát, mert a végére oda kell majd tenned.
-
Himym
senior tag
Akkor amit én linkeltem kábel ha abba dugok 4 ventit vagy 3mat és azt rá a pwmre az úgy működni fog akkor?
Ez a kép amit Vasinger adott nem véletlenül 'anya' ?[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
Ármester
-
Ármester
-
Ármester
-
Ármester
-
Ármester
-
Ármester
1. kérdés, vagy kérés! Remélem tudsz segíteni!
3pin-es venti kábel hosszabítója van valakinek? Kellene 4 darab, az előlapi panelhez, és elboltolnánk valahogy, leginkább postán és előre utalással! Kábelharisnyázott kábelek előnyben!
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
picur220
veterán
Lehet, hogy igazad van!
DE valaminek nagyon van hangja ebben a gépben, és sztem a CPU-hűtő az, mivel 3000-körül megy általában. A Giga superb 460W-os tápomra meg azt mondják, halk, de ezt csak akkor tudnám meg, ha minden ventit nullára vennék. Az én fülem még nem tudja megkülönböztetni a VGA, CPU meg táphűtő hangját![ Szerkesztve ]
-
JackOneill19
csendes tag
csak egy ventit ad hozzá elvileg ami a ház hátulján, fölül van és 12es.
Alul van a tápnak a helye és gondoltam teszek még bele egy ventit, biztos ami biztos.
Most még annyira nem kell, de szépen lassan felújítom a gépet és lehet h el fog kélni majd.
12esből ezt néztem ki: link
Ha valaki lenne olyan kedves, és megtenné, hogy ezen az oldalon megnézné a 12eseket és megmondaná h melyik lenne a legjobb, azt nagyon szépen megköszönném (mert a házat is ott veszem, és fontos lenne, hogy csendes legyen) -
Vasinger!
nagyúr
-
carrot
tag
Hát szerintem felejtős, nem találtam linket, a csomagolását meg eldobtam, mind1, beteszem s majd kiderül (esetleg lefotózom ha érdekel). Az nzxt-nél biztos halkabb. bocs.
szerk: viszont tudnék ilyet is szintén nem rossz áron: Scythe Slip Stream (van 800, 1200 és 1900rpm-es is)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest