- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolli
addikt
Menjmá', nem rád haragszom. Szerintem ha egy dél-amerikai drogbáróval játszottam volna, ezek a sérülések akkor is előjönnek. Nem tudom, ez minek a következménye. Lehet az 5% erőnlétnek? Fene tudja.
Eddig volt 3 gyúrom. Egy ideje van helyettük 10 orvosom.És a poén, hogy sok keresztes sérüléseket szedek össze, jellemzően fiatal 17-18-19 éves srácokkal.
Zs
-
zsolli
addikt
Ismerjük már annyira egymást, hogy kimondatlanul is tisztában vagyunk egymás nyűgjeivel.
Mint egy hosszú ideje tartó házasságbanZs
Ui.: nekem most a legnagyobb problémám, hogy 2-szer egymás után kell veled barátságos meccset tolnom...
...fogalmam sincs, mennyi szezon lesz, míg egalizálom az egymás elleni mérlegünket. Most meglépsz 2 győzelemmel. Tényleg, mi meccseltünk már?
Openen mi nem csatáztunk? -
zsolli
addikt
Teljesen más képességű játékosaink vannak, ez nem vitás. Nem nagyon lehet összehasonlítani őket (itt a régi csapatomra gondolok). De amikor támadtam, nekem a szélsőim jellemzően támadóban voltak, sőt, még a szélső hátvédeim is. Az erősebb oldalon lehetne Leberton védekezőben, a másikon meg Kluza szélre tolva.
Egyéni utasítást csak a csatiknál látok, védekeznek. A kp-d így brutál, de...
A védelem nagyon sok Hatstat pontot kap. Nekem meg ügye nem volt sosem védelmem
Vedd úgy, nem szóltam egy szót sem
-
zsolli
addikt
Bocs, hogy beleugatok, de szerintem túl nagy a kp-d a támadásod rovására. Szélsők támadóba + csatik szélre, akkor mit kapsz?
Az a baj, hogy kéne jó brutál támadás is szerintem
Fene tudja amúgy. Én kevesebb kp-t vittem volna, erősebb támadásokkal. A régi csapatomhoz képest azért neked még bőven van védelmed is, tehát könnyebben kinyílhatsz.
Zs
Ui.: persze Te voltál az esélyesebb, és b@ssza meg Olaf, de a poén, hogy akár egy hülye SE-vel is kikaphattál volna.
-
DopeBob
addikt
Én két helyen erősítettem, és nagyon meglátszik a támadásértékelésen, pedig én 5-4-1-et tolok mindíg, hogy ne bukjak edzéshelyet. Vettem egy KP-t 15-ös JSZ, 10-es átadás, meg egy szélsőt, 15-ös SZJ, 10-es átadás, nagyon dobott mindkettő a támadójátékon.
Na ez viszont már durva. Ráadásul az ifiről hoztam fel a kissrácot :-)
Védőket is úgy fettem már inkább, hogy legyen 18 éves, valami erősebb mellékskillel, 10-es JSZ a belső védeknek, 8-9-es SZJ, és 7-8 JSZ a szélsőknek. Védekezés gyenge vagy középszerű, és őket kezdtem el edzeni. Így elég jó KP értékelést kapok mostanabán
-
zsolli
addikt
Mindig megfogadom, de most már be is fogom tartani...
...felhagyok a szombat hajnali húzással. Áttérek más időpontra, mert már a tököm tele van.
Zömében 17 éveseket, vagy soknapos 16 évest húzok. Nagy ritkán megcsípek egy 15 éves friss husit, reménykedek, beteszem ide-oda, hogy megtudjam mit tud, de a válasz:Mivel Játékszervezés edzés is zajlik, rápillantottam Gábor Endreffy játékosra a meccsen. Szerintem csapnivaló szintet is elérhet belőle, mielőtt itt hagyna bennünket.
B@ssza meg
Zs
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
Még valami. Emlékszel Szemancsikra?
Hogy a fenébe nem emlékeznétek, állandóan lököm róla a rizsát
Szal amikor ifi volt, róla is folyamatosan küldtem a konkrét infókat a megfigyelőnek. Sőt, még azt is pontosan megírtam neki, hogy mikor hozom fel, mikor teszem piacra (milyen lejárattal), és hogy elötte még fog a csapatomban játszani a kupában (szintet is lépett átadásból még nálam
).
És ennek ellenére sem lett magyar gazdája. A nagy mák, hogy a cseh srác aki megvette, nagyon szépen edzette remek edzővel. Igaz lobbiztam is a srácomért, de csak bekerült az U20 válogatottba, és válogatott tétmeccseken is játszott.
Nagyon kicsin múlik minden. A legnagyobb 17 éves 0 naposak is elbukhatják a "kvalifikációt", és játékosok, akiről lemondanak, azok is odaérhetnek. Sok múlik a kommunikáción, az infórmáció helyes áramlásán. Oké, behívásnál az aktuális forma-erőnlét is fontos, és a legjobb kezekben is lecsúszhat egy srác, ha pár sérülés miatt lemarad a többitől.
Zs
-
zsolli
addikt
Még valamit a levelezésről.
Kaptam a csoporttársadtól egy levelet. Megpróbálom úgy leírni, ahogy elöttem van (telcsin nézem, melózom):
Feladó: lacko0311 (csapata: fjady)
Tárgy: néztél (így kisbetűvel)
Levél tartalma: mire voltál kiváncsi segittek (Se megszólítás, se nagybetű, se vessző, se aláírás. A helyesírásra most nem térek ki, mert én nem várom el senkitől, hogy tudjon helyesen írni.)
Szerinted?
Zs
-
zsolli
addikt
Egyik volt csoporttársam (6riise) kp-megfigyelő. Nagyon normális srác, szoktam vele levelezni. Ő mondja, hogy nagyon sok dolguk van, és sokszor igen "durva" leveleket kapnak válasznak.
Nos a Te megfigyelőd csak a dolgát végzi. Vagy ő vette észre a srácodat, vagy kiosztották neki, hogy érdeklődje meg milyen sorsot szánsz neki. Nagyon sok srácot kell figyelniük, ezáltal sok menedzserrel kell kapcsolatot tartaniuk. Nyilván ennyi játékost-embert nem tud észben tartani.
6riise engem megdícsért, mert előre pontosan leírtam neki, hogy éppen mit csinálok Paulay-val, és mik a további terveim vele. Komplett edzéstervet tálaltam, sokszor csak helyeslnie kellett. Minden szintlépésről, maxolásról beszámoltam neki, de úgy, hogy játékos név, minden egyéb infó mellékelve volt. Mert bár egy csoportban voltunk, más dolgok miatt is kommunikáltunk, de tudtam, hogy rohadt sok játékost és azok adatait kell rögzitenie, és nem ismerhet mindenkit névről.
Ráadásul avval, hogy minden infó (név, skillek stb..) le volt írva, rengeteg időt spóroltam neki.
Mesélte, hogy olyan kérdésre, hogy "Mikor szándékozod felzni, illetve mik a terveid vele?" azt kapta válaszba, hogy "Majd feljön". Se megszólítás, se aláírás...
Pedig Ők csak jót akarnak. Most magamon érzem, hogy a munkájuk ellenére sem működik még jól a dolog. A jó edzősprogramban kértem egy Jól fejelő suhancot. De sok, a fentihez hasonló tulaj miatt nem tudnak szinte előre semmit, és csak akkor tudnak szólni nekem, ha már piacon látnak ilyen játékost. Aztán vagy netközelbe vagyok, és harcolok érte, vagy úgy járok, mint multkor, hogy a köcsög telefon nem tölt be, és elviszi egy belga.
Ráadásul már a legtöbb ilyen srácot olasz menedzser dob piacra (én vagy 4-t láttam ilyet). Tehát már a felhozatalnál elhappolják mások, mert nincs meg a kellő infóáramlás. Mindezt úgy, hogy egyik játékosnál a magyar tulajtól megveszi az olasz az esélyes srácot 80 milláért, majd eladja 1-2- hétre rá 170-ért.
Ha előre tudnánk ilyet, én már eleve a magyar tulajtól venném meg, akár 2-300 milláért is. De akkor 17 éves 3 napos korától nálam lenne. Kapná 5% erőnléttel a jsz edzést, és játszatnám bajnokin + kupában is, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön. Ráadásul így a magyar tulaj is jobban járna, mert már tőle megvenném sok pénzért, és nem külföldi menedzserek nyerészkednének az ő kárára.
Zs
-
zsolli
addikt
Hehehehehe, hát még én hogy befosok
Hazaérek a melóból, idehaza már készül a bográcsban a sertésköröm és marhalábszár pörkölt. Tarhonya meg após konyhájában.
Betoltam két sört...
...na mondom bemegyek megnézem, mennyire picsáztak el minket fél óra utánErre mit látok? A frissen felhozott srácom gólt lőtt
Komolyan mondok besz@rok
Igaz már 1-1, de fogok még kapni gólt bőven. Mondjuk nem értem, hogy maradhatott ki helyzete az ellenfélnek
Zs
-
zsolli
addikt
Hehehehehe
Ne aggódj, a srácok még annyira gyenguszok, hogy ebben a szezonban még a meglepetésre is kevesek vagyunk
A "B" csapatod kp-ja is erősebb lesz mint az enyém. A támadásaimnak köze se lesz a védelmeidhez, a "védelmeim" meg jócskán alulról szagolják a támadásaidat
Jaaa, és nem ér jó játékost pályára küldeni ellenem. Csakis a csicska öregeket, és/vagy a taknyos fiatalokat.
Nem szeretném ezt "hallani":
"Áááááá, a köcsög ellenfelem lerúgta a legjobb játékosaimat pont szintlépés/eladás előőőőőtttttt!!!"
Zs
-
plus44
veterán
-10
-19
-12
-12Szép sorozat, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége/következménye. Nyilván sérülés komoly posztokon --> bukom az edzésemet ---> bukom a bajnokságot ---> nem lesz pénz ---> nem lesz új játékos ---> még szezonokon keresztül maradok ott, ahol elkezdtem annak idején...
-
Speedhs
őstag
Már nagyjából körvonalazódott, hogy mikor mi derül ki.
Javítsatok ki nyugodtan,Pl, ha a játékszervezés maxra vagyok kíváncsi, akkor oda rakom a srácot. Mellette csak olyanok lennének, akiknek ki van maxolva. Elsődlegesnek egy átadást, másodlagosnak raknám a játékszervezést.
Ha meg a jelenlegi szintre vagyok kíváncsi, akkor meg fordítva
-
zsolli
addikt
Ez azért ingadozik így vagy úgy. Nálam jó edzővel, 10 segédedzővel, 5% erőnléttel fog edződni. Majd jól rákoncentrálok, kérdés fog-e sérülni, ha igen hányszor és mennyi időre. Lesz-e edzésvesztése miatta stb...
Tehát természetesen rizikós. Kevés az esélye, de rajtam nem fog múlni
Amúgy meg ha nem kerül be, az sem fog letörni. A lényeg, hogy kiedzem magamnak brutálra
Zs
-
zsolli
addikt
Ez a helyzet a házunk táján:
Csapatszellem: földi paradicsom! (10)
Önbizalom: pocsék (2)
A szurkolók hangulata: mérges (2)
Célkitűzés a szezonban: Az első négyben a helyünk (4)
Készpénz: 3 179 148 eFt (3 234 047 eFt)
A szponzorok hangulata: mámoros (6)Szal mennek el a szurkolók. A kupameccsen se biztos, hogy meglepit tudok okozni, mert az önbizalom is lement a béka segge alá, így ha lenne is helyzetem....
Zs
-
zsolli
addikt
Nocsak, az szép
Én majd pénteken húzok, miután felhoztam az U20 esélyes ifimet
Más: előző edzett generációm utolsó hírvivőjét, a Jól fejelő szélsőmet is sikerült eladni tegnap este. Ma még jön hozzá egy meccsbevétel, de egyelőre így fest az egyenlegem:
Készpénz: 3 179 148 eFt (3 177 472 eFt)
Jaaa, és r0by druszám, mielőtt megkérdeznéd...
...igen, merevedésem lett az egyenleget látvánZs
-
zsolli
addikt
Középen szerintem le tudod védekezni, de figyelni kell, hogy az a remek támadás már visszahúzódással volt.
Még az a csatár név b@sszus, Olaf Cyrek
Veszélyes
Ezen a meccsen volt csak egy gyenge széle, amikor egy katasztrófális formájú fiatal srácot játszatott hátvédként. A jó hátvédje nem volt sérült, ott volt a kispadon, szal reméljük megint beteszed ellene, és eltalálod az oldalt. Szorítok neked
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
A munkatörvénykönyv módosításai egyértelműen nem a munkavállalóknak, hanem a munkáltatóknak kedveznek. Szinte mindent megtehetnek a dolgozókkal, tulajdonképpen szabad kezet kaptak.
Na, de ez OFFHT: uccsó meccsed alakulhatott volna rosszabbul is
Tördelésnél saját helyzetet is tördelhetsz, illetve a formáció tapasztalatlanság igen furcsa következményekkel járhat.
Én mondjuk amennyi értékelőt néztem, mindenhol az ellen volt az esélyesebbDe persze mindig vannak furcsaságok. Nekem előző szezonban egy sérülés, és egy gyengébb cseréje miatt úszott el egy eredményem, de hát ez van
-
zsolli
addikt
Nem biztos, hogy magas a gólszerzése, e a középszerű-megfelelő talán megvan. Persze lehet magasabb is.
A sok csillag köszönhető az átadásnak is. Ügye a csatárok túl vannak csillagozva. Nekem is 8,5 csillagot hoz a TDF-em (hihihi, már ifiknél is van
)
Na, de reméljük jó kis speces srác lesz. Ha nincs túl nagy gólszerzése, érdemes kideríteni a jsz-ét is.
Zs
-
-
zsolli
addikt
Menjünk a parlament elé?
@Dávid: változtattál valamit az edzésintenzitáson, erőnléten?
Elméletileg én is most fogok 5% erőnlétre állni. Bár az elméletileg formajavulást eredményezhet...
...de fene tudja. Aztán majd U20 miatt lesz egyszer egy brutális erőnlét növelés, hogy mire kezdődnek a selejtezők, már úgy-ahogy beálljanak a formák.Zs
-
Patrick
addikt
Hát ez egy hosszú történet, nem is kezdenék bele.
A támogatósdival kapcsolatban, egy részt hallottam olyat régen, hogy +1-el több szurkoló jön, vagy valami hasonló. Bár ebből én még nem érzékeltem semmit, talán magasabb osztályban. A másik meg támogatod, akkor egyszerűbben rá tudsz keresni stb, eredményeikre, utolsó meccsekre stb. Nem olyan rossz dolog, na meg, akik haverok, barátok, megkapják,
Olyan mint a facebook majdnem, tudod.
Like-olod, bejelölöd...
-
zsolli
addikt
Eltolással nem értem volna el ilyen eredményt V-ben. Mert a meccsek túlnyomó többségén nem csak 3 belső kp volt jelen. Volt egy technikás kp TDF-ként, és volt, hogy támadó középhátvédnek is a maradék kp-k voltak betéve. Így tudtam végig PIC-elni majdnem az egész szezont magas kp-val és támadásokkal.
Nagy poén lenne, de tuti nem jön össze, hogy 1 VI-odba kerüljünk, mert V-ből csak 1 kieső megy VI-odos csoportba. Meg aztán én azt se hiszem, hogy Te visszaesel
Nem szeretnék ellened játszani egyelőre. Még sosem szorítottam a vereségedért, csak nem kéne elkezdeni
Egy jó darabig amúgy sem lenne esélyem ellened...
...de pár szezon, és a srácaim "Alázzuk meg Őket"-tel mennek hozzádNa, csak vicc, remélem ösztönzőleg hat
Zs
-
zsolli
addikt
Nem feltétlen lógsz ki, és igazat adok neked abban, hogy egy 3-4 szezonos edzésterv végére, jelenleg fogalmunk sincs, hogy a piac mit és milyen mértékben fog szeretni.
Én egy dolgot tudok. Az edzéstervemet úgy "lövöm be" hosszútávra, hogy eredményes legyek, tehát a csapatot építsem. Most, hogy van pénzem, megtehetem majd, hogy mind jsz-nél, mind átadásnál jó "alapanyagot" gyurmázzak. Így a csapat erősödik, ha meg a piac is kívánja, eladni is tudok belőlük.
Zs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Óra topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest