- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
válasz
rootkiller #2081 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam meg, a mikrofon az független az erősítőtől.
De akkor egy sima TRS jack hosszabbító ellátja a feladatát, hogy a mikrofon működjön (így nézni ki a kapcoslás: mikrofon TS jack-->TRS jack input-->kábel-->TRS jack output-->mic in jack (TS-PC mic line in)? -
MarioAna
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topik a kérdésemhez, de talán ez a legközelebbi.Adott egy Kingston HyperX fejhallgató és ennek van egy beépített mikrofonja, ami ugye egy sima jack csatlakozóval jön (3 gyűrűs?) és ez van gyári átalakítóval osztva kétfelé (stereo jack a fejesnek és egy mic in jack). Mivel van másik fejhallgatóm, ezért egy fejhallgató erősítő beszerzésén gondolkozok, amin nincs 3.5mm-es jack bemenet mikrofonhoz, ezért a PC elejére kivezetett jackbe menne a mikrofon egy kábellel az elosztás után.
Ilyen a gyári elosztó:
[link]A kérdésem az, hogy csak mikrofon jack hosszabbító kábelt keressek, vagy esetleg a normál headset (3 gyűrűs) hosszabbító kábel is megfelelhet csak a mikrofon pótlására, netalán a legegyszerűbb sima jack hosszabbító is jó lehet (a kettő gyűrű miatt)?
Mivel a PC elejéből csak a MIC in lenne összekötve a fejhallgatóval, a PC elejéről a line out az menne a fejes erősítőbe és ott külön szálon lenne hajtva a fejhallgató, így nem kapna outputot a mic inről nyilván (még ha a kábel tudná is kezelni, pl 3 gyűrűs headset hosszabbító).
Azért kérdezem, mert sima headset hosszabbító kábelt sokkal könnyebb találni, mint mikrofon hosszabbító kábelt (ahogy neten keresgélem), és ez a 4vs3vs2 gyűrű ez összezavar
.
Előre is köszönöm!
-
MarioAna
senior tag
Ezt még nem döntöttem el, egyelőre a K512-t érzem basszushiányosnak-dobozhangúnak, de ha hangkártya-vétel után megjönne az "ereje", akkor lehet le sem cserélem.
De ha veszek, akkor is valamilyen mélyhang-kiemelős zárt fülest, de nem hiszem hogy 15-20k fölé mennék árban, szóval inkább belépőszintű termékek között nézelődnék, mivel főleg zenére kellene, lehet valami DJ fejhallgató (kifordítható) féleséget, lehetőleg olyat ami fül köré fekszik fel és nem fülre.
-
MarioAna
senior tag
válasz
dudika10 #861 üzenetére
Elgondolkoztam ezen a hangkarin, nem valószínű hogy valaha is fogok 5.1-et optikain hallgatni, mivel ezzel a 2.1es "rendszerrel" (Creative SBS-350) nagyon jól elvagyok, ha később vennék valamit akkor sem 30-40ezres kategória, az alatt meg gondolom nem származik hátrányom ebből a hangkariból (integrálttól tuti jobb.) BTW, DD és DTS csak optikain működik, illetve ez az onboard füles erősítő sokat dob rajta?
szerk: és inkább fejhallgatón szeretnék zenét hallgatni, decemberben lehet meglepem magam egy értelmesebb fülessel, akkor hosszútávra a DG a legjobb megoldás?
-
MarioAna
senior tag
válasz
dudika10 #861 üzenetére
Kihúztam az elosztót, a 2.1-es hangrendszer így sokkal hangosabban tud már szólni (előtte egy bizonyos hangerőtartomány felett hiába tekertem a hangerőszabályzót, nem lett semmivel hangosabb, mintha ott lett volna a 100%....pedig nem.
Így már viszont hamarabb elkezd puffogni a mélynyomó minthogy maxra tekerjem (ergo határon van, tehát erőteljesebben szól).
Most viszont a vicc, a füles SEMMIVEL nem javult, 100%-os hangerő beállításon ugyanolyan "halkan" szól, mintha az elosztó belenne dugva.
-
MarioAna
senior tag
válasz
dudika10 #859 üzenetére
Azt láttam én is hogy nem fejhallgató erősítő, de a kimeneti jelet erősíti nem? Tehát elvileg a fejhallgatót is boostolná (illetve a hangrendszert is, mivel egy jack elosztón van a 2 cucc).
Pont ezért nem akarok sokat költeni rá, mert a K512 miatt nem érné meg, ha valami komolyabb fülesem lenne akkor alap, hogy egy komolyabb hangkártyát beszereznék.
Szóval akkor szerinted felejtős egy ilyen vásárlása? Valami következménye lenne ha rákötném mégis (pl elfüstöl valami).
-
MarioAna
senior tag
Üdv a hozzáértőknek...lenne pár kérdésem...
A fejhallgatóm (AKG K512) elég gyatrán szól az integrált hangkarival Windows7 alatt (XP alatt szépen szólt, sőt erőteljesebben...de ugyanez igaz a 2.1-es hangfalamra is, XP alatt hangosabb volt.
Szóval, egy fejhallgató erősítőn gondolkoztam el, de ahogy nézem az árakat kicsit megtorpantam, annyit nem szeretnék rá költeni...
Ebay-en nézelődtem, ehhez hasonló kis erősítőkkel érnék el valamiféle javulást? A füles tulajdonságai: [link]
Illetve, a kimenete ennek ugye "kábeles" (nem tudom a szakszót erre, tehát a csupasz kábel végét kell befogatni az output kis csipeszek közé), na most létezik, hogy valamilyen barkácsolással megoldható legyen ennek a "jack-esítése"? Tehát hogy az outputhoz egy jack csatlakozót tudjak rádugni (fülest jelen esetben). Magyarul kábeles-jack átalakítás létezik?
Előre köszönöm a válaszokat, nézzétek el ha hülyeséget írtam, annyira nem vagyok ebben a témában otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged